12 syyskuuta 2018

Loppuvuoden haasteet 2018 - päivä 9

Oho, olenpas mä jäljessä, päivityksessä ja kaikessa. Yhdeksännen päivän kuva on otettu ja selityksetkin on valmiina, ja 10. päivänkin tavarat on valmiina kuvattavaksi, niistä pitää vain varmistaa, ettei Poika halua niitä omaan opiskelijaboxiinsa riesakseen 😋

Susanna on ollut mun inspiraationi lähde; siivosin kylpyhuoneen korkean kaapin ja heitin sieltä ihan suorastaan roskiin kaikenlaista tavaraa, jota en nyt laskenut mihinkään, vaikka ne olisi voinut hyvinkin laskea: paristo-/akku- mikälie käyttöinen kiharrin - käytetty ehkä kaksi kertaa, ihokarvanpoistolaite mikäs-se-nyt-onkaan. Gillettet kelpaa ihan hyvin ja talvella on hyvä olla säärissä karvapeite, lämmittämässä 😂 Ainakin parisenkymmentä vanhaa kynsilakkaa, joilla ei varmaan ole enää käyttöä, jos jonkinlaista purkkia ja purnukkaa, jotka on olleet avattuna paljon paljon kauemmin kuin mitä pakkauksessa sanotaan, että kuinka kauan ne periaatteessa säilyy avattuna.

Ja ei, en heittänyt niitä tavalliseen roskikseeen; etsin netistä miten esim. kynsilakat ja muut sellaiset tulee hävittää. Ne kuuluvat vaarallisiin jätteisiin ja meillä on yhdellä huoltoasemalla kontti johon voi viedä vaaralliset jätteet. Aseman sisältä saa avaimen ja lomakkeen täytettäväksi ja jätteet voi jättää sinne.
Kaatopaikallekaan ei ole pitkä matka, sinnekin ne voisi viedä.

Aika paljon tilaa kaappiin tuli ja sitten kun vielä järjesti ne kaikki vajaat muotovaahdot ja muut niin, että ne tulee käytettyä pois niin, että ne purnukat joskus tyhjeneekin, niin tulee vielä lisää tilaa. Ja muistaa sen, että ei ole tarpeen ostaa joka tarjouksesta uutta purkkia muotovaahtoa tai hiuslakkaa, kun kotona on melkein käyttämätön purnukka - uusia tarjouksia tulee kyllä varmasti ennen, ennen kuin se vanha on ihan loppu. Uskotteko samaan?

Mutta tällaisen läjän sain kuitenkin vielä kerättyä kuvaan:Aino Räsänen Tuulenpesä -kirja lähti jo matkalle uuteen kotiin - kiitos.

- pokkareita riittää, tähän läjään pistin nyt vain yhden, että sain tuon yhdeksän tavaraa täyteen.
- tai olisihan se tullut, jos olisin laskenut jokaisen kamman omakseen, mutta laskin tuon harjan ja nuo kammat yhdeksi tavaraksi - harjoja ja kampoja jäi silti vielä tarpeeksi. Nuo meni roskiin, olivat sen verran käytettyjä.
- tuubi jalkojen kuorintavoidetta, käytetty varamaan pari kertaa ja "parasta ennen" aika mennyt jo ehkä pari vuotta sitten. Ei vaan tule käytettyä, jalkakylpy ja tavallista jalkavoidetta. Silloin kun muistan....
 -pari pesukoneessa kovia kokenutta pannulappua, kippurassa ja koppurassa. Keittiössä oikeastaan riittää yhdet patalaput ja patakintaat varsinaisessa käytössä. Sitten on koristeena virkattuja ja neulottuja.
- muovirasiallinen hiuslenkkejä ja pinnejä (mitä ne on ne, jotka napsautetaan paikalleen?) Lyhyet hiukset ei tarvitse sellaisia. Ja oli siellä niitä semmoisia... nipsuja, mitä ne nyt onkaan
- pieni vihreä keramiikka-astia (kynille, virkkuukoukuille tms.)
- lasinen,  punainen, sydämenmuotoinen tuikkukippo

Kohta täytyy lopettaa tämä tavaroiden luetteleminen täällä itse blogin puolella, lukemisesta taitaa tulla aika tylsää ja näettehän nuo kuvat itsekin 😂

Haasteita varten loin oman sivun ja sinne on tarkoitus luetteloida nämä poistettavat tavarat, sieltä ne sitten näkee ja kysyähän aina saa, jos on joku kummallinen tavara, mistä ei ota selvää.

Ulkoilua ei varsinaisesti ole tullut harrastettua - muuta kuin kotoa bussipysäkille ja kaupungilla torilta työterveyteen tai Epilepsiayhdistyksen toimistolle.

Mutta postipojille ja -tytöille annoin eilen töitä...

Ai niin, tontutkin saivat uuden kodin, kiva juttu 😍


9 kommenttia:

 1. Ai kynsilakatkin on vaarallista jätettä! En oo tienny...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kävin sen netistä tarkistamassa, kun en oikein tiennyt mihin ne pitäisi laittaa. Selvisi, että ovat vaarallista jätettä.

   Poista
 2. No mä laskin surutta kaikki sillon kun kaapia raivasin ja siks sitä plussaakin tuli niin hirveesti. Nyt on ihan jäissä ja tänään taisi kirppariltakin tarttua jotain matkaan...apua. Pitää taas viikonloppuna ryhdistäytyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on niin paljon tota rojua, että loppujen lopuksi ei päivät tule riittämään niiden poistamiseen :)
   Tänään poikkesin kirjakaupassa kun oli varttiaikaa ennen työterveyteen menoa: myyjä oli juuri laittamassa esille IHANIA muistikirjoja ja mulla oli jo yksi kädessäni... Mutta mä pysyin lujana ja pistin sen pois, kun sain silmiini sen kuvan, kun eilen illalla puhelimessa istuessani laitoin oikeaan järjestykseen hyllyssä olevat käyttämättömät muistikirjat. Eikä siinä edes ollut kaikki.
   Voi apua, miksi ihmisellä pitää olla tällaisia intohimoja :)

   Poista
 3. Kipporvare... en ole kuullutkaan. Uusi sana minulle. Ihana lista sinulla. Mutta älä vaan lopeta näitä päivityksiä. Näitä on niin hauska lukea ja näistä saa itsekin hyviä ideoita. Kiva, jos mä inspiroin sua. Nää sun päivitykset inspiroi mua.
  Mä oon inspiroinut siivousjutuillani myös fyssariani. Hän siivosi kodinhoitohuoneensa ja hävitti sieltä KOLME ISOA JÄTESÄKILLISTÄ tavaraa.
  Minä en ole kyllä tänään poistanut mitään. 2 jotain meilletarpeetonta tietsikkatöpseliä myin kyllä huutiksessa. Äsken paketoin ne ja huomenna laitan matkaan.
  Minä olin juuri ostanut uusia hiusponnareita. Sitten tytär muutti omilleen ja jätti huoneeseensa ainakin miljoona täysin uutta ponnaria. Että sellasta täällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, enpä enää edes muista mistä tuo sana on lähtöisin.
   Jos te vain jaksatte näitä päivityksiä ja selostuksia lukea, niin toki jatkan, kiitos Susanna.
   Ajatushan olikin, että kannustettaisiin toisiamme niiden itsellemme tarpeettomien tavaroiden poistamisessa. Ja hyvä jos se jatkuu eteenpäin vähän niin kuin dominoefektinä. Mutta KOLME JÄTESÄKILLISTÄ. Huh huh. No, hän on varmasti tyytyväinen kun on saanut sulta inspiraation, hienoa!

   Meillä on edessä vielä kaikki sellainen tavara, mitä yritetään myydä huutiksessa tai tori.fi:ssä ja juurikin kaikki tietsikka- yms. johdot Pojan pitäisi joskus käydä läpi.
   Ja nuo ponnarit ym. - ne pitäisi käydä läpi ja katsoa onko ne millaisia ja kysyä vaikka siskolta onko heillä käyttöä niille.

   Poista
  2. Kipporvaara on tuppervaaran suomenkielinen väännös :)

   Poista
  3. Siellä ollaan oltu todella ahkeria!

   Minulla on joskus nuoruudessa ollut muovikippoja, jotka olivat merkiltään Tabulaware. Enää ei taitaisi tuollainen nimi taitaisi mennä läpi.

   Poista
  4. Siis ihan oikeasti nimeltään Tabulaware?? Sellaisista en ole koskaan kuullutkaan.
   Kaikkea teidän kanssanne oppii :D

   Poista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)