Loppuvuoden haasteet 2018 - päivä 4

Mun päivät laahaa vähän jäljessä - eilen olin iltasella reipas ja kävin kävelyllä, tiedä voiko sitä varsinaiseksi lenkiksi sanoa, kun kaksi rapakuntoista laahustaa eteenpäin, ihmettelee kiviä ja kantoja kuin pikkulapset, melkein törmäsi reippaisiin nuoriin ja jäi odottamaan, että he venyttelevät ja tekevät askelkyykkyjä ja jatkavat matkaa. Etteivät jää meidän alle, kun me tömistämme eteenpäin.
Paljon oli väkeä eilen lenkkipoluilla pitkin metsää ja reippaasti kulkivat - me kuljimme hitaasti, mutta kuljimme kuitenkin ja olimme ulkona.

Tämän voinee samalla laskea vähän niinkuin luontoretkeksi, kun poikkesimme varsinaiselta lenkkipolulta toiselle polulle, sinne missä on keijut ja maahiset:


Paljon vihreämpää on tuo pehmeä sammal - juuri sellaista jonne tekisi mieli heittäytyä pituelleen katselemaan pilvien vaellusta ja ajatella hyviä ajatuksia.
Puun oksista roikkui naavaa, vai luppoako tuo on? Onko ne sama asia vai mikä niiden ero olikaan, jos niillä eroa on?

Kotiin päin oltiin jo tulossa kun törmäsimme tähän kylttiin. Kiipeilytaitoja emme kumpikaan omaa ja tuo matkakin oli kyllä huijausta - ei tuonne tolpan päähän noin pitkä matka ollut 😋😋


Jatkoimme siis vain eteenpäin... Yhtään kärpästä ei kyllä nähty, ei koko matkalla eikä vielä tuon 800 metrin päässäkään.

Voiko tämän laskea luontoretkeksi?

Kirjastossa poikettiin lähtiessä, tietenkin, ja lainasin sieltä Pojan suositteleman kirjan, Soseki Natsumen Kokoro. Jännityksellä odotan, mitä sain.

Ja kun teidän kanssa on niin mukava vaihtaa ajatuksia, niin ilta meinasi mennä kokonaan taas tämän koneen kanssa 😂 - Riikka -sukatkin on tuolla kassissa odottamassa neulojaa. Ja vielä iltakahvia tehdessä piti kaapista etsiä ne neljä kiertoon/poistettavaksi laitettavaa tavaraa. Tällä kertaa homma oli kyllä oikeastaan helppo, koska olin ajatellut asiaa jo ennen koko pelin aloittamista:Näiden kulhojen poistamisesta oli sovittu AM:n kanssa jos ennen kuin "sain luvan ostaa" itselleni sen uuden kulhon puuro-, keitto- yms. kulhoksi.

Noiden kahden raidallisen kulhon mittasuhteet on vähän hassut, tuo edessä oleva kulho on pieni, olisiko vetoisuudeltaan n. 1 dl verran tai sitä luokkaa. Isompi ehkä 2,5 dl tai jotain. 
Ihan kivoja kulhoja, mutta kun meillä noita kulhoja riittää ja riittää ilman noitakin 😊Kahteen muuhun haasteeseen ei tänään ole sanottavana mitään erikoisempaa - kaikki hyvin eilen ja toivottavasti tänäänkin! 


Kommentit

 1. Onhan se luontoretki, kerta kärpänenkin tolpan päässä asustaa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja jos kärpänen joutuu tuon matkan kävelemään, siis tuolta kyltiltä tolpan päähän, niin kyllä se varmaan ainakin tuntuu 800 metriltä.

   Poista
 2. Mikä on luppo? Ihan uusi sana minulle.
  Minä siivosin tänään yöpöydältäni korin, jossa mulla on kaikenlaisia rasvoja, siis jalka-, käsi-, vartalo-, huuli-, yms. voideputeleita. Kaksi vartalovoidetta menivät roskiin, kun tuoksuivat erikeepperille.
  Saunan pesuhuoneesta löytyi aika monta tyhjää saippuaputelia. Niitä ei ehkä lasketa. Eikös tyhjät shampoopullot oo roskia? Telkkarin himohamstraajat kyllä säästää roskatkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en niitä erota toisistaan, naavaa ja luppoa, ne ovat niin samanlaisia, mutta sen verran löysin netistä tietoa, että naavan kasvu on painottunut enempi eteläiseen ja keskiseen Suomeen ja luppo taas kasvaa enemmän pohjoisessa.
   Naavoilla on kuminauhamainen keskusjänne, kun taas lupoilla (luppoa on useampaa eri lajia) sitä ei ole.
   Tuo oli hyvä kysymys, sillä minäkään en ole aiheeseen sen paremmin perehtynyt, tiesin vain ennestään, että on olemassa naavaa ja luppoa ja ne ovat eri asia ja jostain ne erottaa - kuten esim. AM osaa ne erottaa luonnossa.

   Erikeeperin tuoksuista vartalovoidetta...hmmm... ei välttämättä enää houkutellut käyttämään :)
   Ja kyllä, tyhjät pullot ja purnukat laskea roskiksi, ihan reilusti. Siis roska-roskiksi.

   Ne telkkarin himohamstraajat on ihan kauheita, siis toisaalta jotenkin surullista, että ihmiset ovat päätyneet sellaiseen jamaan ja toisaalta ne ovat järkyttäviä, että miten kukaan päästää kotinsa sellaiseen tilaan.
   Niitä katsellessa tulee itselle aina se pakottava tarve päästä eroon tarpeettomasta tavarasta.

   Poista
  2. Niin siis saako tyhjät samppoopullot, jotka keräsin saunan pesuhuoneesta, laskea tämän päivän poistettavan 5 asian joukkoon? Tyhjentynyttä maitotölkkiä en laskisi, mutta miten muun perheen säilömät tyhjät saippuapullot? Pohdimme näitä juttuja tänään avustajani kanssa. Hän on aikamoinen tiukkis. Oikein mikään ei hänen mielestään sovi minimalismi- peliin, paitsine kaksi erikeeperintuoksuista vartalovoidetta (ehkä uusi muotivillitys¿).

   Poista
  3. Saa laskea :) Minusta me voidaan venyttää sääntöjä kukin oman tarpeen mukaan.
   Ehkä tosiaan tyhjät maitotölkit ja vanhat kassakuitit on ihan vaan roskia, vai mitä?
   Minä oon jotain heittänyt roskiin ohi pelin vaikka olisin voinut laskea ne siihen mukaan, ja ne t-paidat jotka annoin äidille kiertoon, ne unohdin laskea kokonaan.

   Poista
  4. Mää täältä karjahdan, että jos shampoopullot ei ole aiemmin löytäneet tietä roskikseen mutta nyt haasteen myötä löytävät niin se selvästikin ovat hyväksyttäviä poistoja.

   (Jos kerran post it -laput kirjan välistäkin ovat... ja kun nuo muuten voisivat vaan jäädä vetelehtimään jonnekin saunan uumeniin. Niin kerta!)

   Poista
  5. Hui, nyt melkein jo säikähdin.. Mutta kyllä, olen samaa mieltä, kaikki mikä itsestä tuntuu sopivan haasteeseen, niin kyllä saa laittaa. Jatketaan haastetta tarvittaessa lokakuun puolella; aloitetaan lokakuun alusta tai miten vaan.
   Pääasia, jokainen pääsee semmoiseen lopputulokseen, että itsellä on hyvä mieli - eikö niin?

   Poista
  6. Sehän tässä minimalismi- pelissä onkin hyvä juttu ja mielestäni ehkä tarkoitus, että jokainen ainakin pohtii asiaa, vaikkei lopulta edes luopuisi mistään. En ole laskenut saldoa, mutta kokoajan ajatus tästä on päässä jyskyttämässä taka- alalla. Ihan vaan roskiahan ne tyhjät shampoopullot on, mutta ilman tätä peliä ne lojuisivat meidän saunassa vielä ensi keväänäkin.
   Löysin vielä tyttären Veet- karvanpoistoaineen. Lähes täysi tuubi. Saa kuulemma tyttären iholla aikaan allergisen reaktion, joten tuomio: ROSKIIN!
   Tänään kävin auton kimppuun. Keräsin jo sieltä roskia pois: tyhjiä purkkapusseja, käytettyjä servettejä ja jonkun ihme kynttilähärpäkkeen. Kilon painoinen tulivuori, jossa päällä kaksi kynttilää. Polttamattomat kynttilät, mutta tulivuoresta oli lohjennut pala pois. Tosi ruma kapine. Mistä se edes on ilmestynyt autoon? Mieheni irroitti mulle auton keskikonsolin, jossa on likaisia lokeroita täynnä jos mitä autoonkuulumatonta rojua. Nyt se odottaa tossa keittiön pöydällä, että siivoan sen.

   Poista
  7. Juuri näin. Meillä tavaroiden vähentämiselle on oikeasti tarvetta; meidän tavarat pitäisi käydä läpi ihan järjestelmällisesti. Nyt vielä heittelen tavaraa kiertoon ja roskikseen yhden sieltä ja toisen tuolta, mutta mitä pidemmälle edetään, sitä järjestelmällisemmin rupean käymään kaappeja läpi.

   Ja samalla tässä tulee tuota tahatonta komiikkaa: erikeeperin tuoksuinen vartalovoide - syksyn hittituote :D

   Poista
  8. Valitettavasti en voi lähettää sinulle enää tätä toivottua tuotetta. Heitin putelit roskiin ja roskisauto haki ne tänään.

   Poista
  9. No voi harmin paikka. Täytyy yrittää etsiä sitä vielä jostain omistä kätköistä, josko joku purkki löytyisi omasta kaapista..

   Poista
 3. Hyvä luontoretki. Kaikki asunnosta ulosmeno riittää luontoretkeksi, mutta tuohan on jo huippua, kun pohditaan naavan ja lupon eroja. Ne erottaa katkaisemalla. Naavan keskellä on venyvä valkea säie, luppo napsahtaa suoraan poikki. Ja luppo on itseasiassa se yleisempi.
  Sinun minimalismisi on melkoista. Minä olen jo aikoja sitten poistanut/kierrättänyt lähes kaiken käyttökelpoisen, joten aion laskea vanhat vaatteet, lehdet yms. ihan kappaleina. Muuten loppuu tavarat tyystin. Astioita ja huoneklauja minulla on noin yhden ihmisen tarpeiksi, mutta katsotaan, mitä löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Repu luonto-opista; en ole koskaan tutustunut luppoon enkä naavaan noin tarkkaan, tiesin vain, että niitä on ja että ne ovat vähän erilaisia. Harvoin otan puusta mitään (en tiedä saako noita edes ottaa?), mutta ehkä ensi kerralla otan pienen tupsun ja tutkin kumpaa tuo oikein on. Vai näkeekö sen päältä päin?
   Meillä on tosiaan käyttökelpoista meille tarpeetonta tavaraa paljon - siksi tämä minimalismi -peli on mulle oikein hyvä ja just nyt hyvään aikaankin.

   Poista

Lähetä kommentti

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkoloon.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)