23 syyskuuta 2018

Loppuvuoden haasteet 2018 - päivä 14

Mun pitäisi kirjoittaa monta monta päivitystä peräkkäin aamuin illoin, mutta mä en ole varma jaksatteko te näitä lukea? Tai sitten yhdistää aina pari päivää samaan päivitykseen.

Haukkasinkohan mä itse liian ison palan tässä hommassa? Siis en varsinaisessa hävityshommassa, tavaraa riittää, mutta näissä päivityksessä. No, kuten Repu sanoi, ken leikkiin ryhtyy se leikin kestäköön - ja te läksitte mun mukaan, joten... ei voi mitään 😊😊

Nyt ollaan menossa 14. päivässä ja täältä pesee. Luetteloon ensin pari, jotka lähti suoraan roskikseen tai löytöeläintalolle - eli joita en edes yritä tarjota mihinkään kierrätykseen.

1. neuletakki, josta osa saumoista oli ratkenneet (käytin sitä talvella toppatakin alla silloin kun takkia ei tarvinut riisua..)  Toinen ehjä jäi vielä käyttöön. Miksihän niitäkin oli kaksi? ("Ota kaksi, maksa yksi"?)

2. yksi pieneen tilaan pakattava reppu roskiin. Muuten hyvä, mutta kun oli sisältä ihan tahmaisen tuntuinen, eikä tahmaisuus lähtenyt millään pois. Reppuja ja kasseja riittää (ja kaupoista saa lisää...) joten luovuin siitä.

..sitten..

3.  matkalakana; lakana-tyynyliina-peitto, silkkiä, menee pieneen tilaan:  EDIT: Tälle löytyi uusi koti.On vähän ryppyinen tuossa levitettynä, kun on ollut huonosti pakattuna, mutta pakkasin sen nyt paremmin, viikkasin nätisti tuonne pakkauspussiin.
Tyyny on tuolla rekvisiittana.
Ihan kätevä retkellä, mutta kun minä oon semmoinen vilukissa, niin tarvitsen joko kunnon makuupussin (vaikken niistä tykkääkään..) tai sitten sen Finlaysonin tuota vastaavan Unipussin. Voihan toki tuonkin päälle ottaa vaikka
naapurilta peiton lämmittämään....


4. ja 5. Jean M. Untinen-Auel: Luolien Suojatit - Näitä löytyi hyllystä kaksin kappalein, joten toinen joutaa kiertoon.
Ja  Eleanor Herman: Kuningattarien rakastajat.  (Tämä ei ollut ihan se kirja mitä hyllystämme etsin; Täällä Pohjantähden alla...)

Sitten palataan askartelutarvikkeisiin

6. Leimasimia/leimasinvärejä (ihan satavarma en ole onko nuo värit kuinka käyttökelpoisia, kyllä ne minusta kuitenkin oli ihan toimivia. Tuo huulipunan näköinen väri on tarkoitettu noille kullanvärisille pienille laatoille.)7. Kukkasia - itse saapi käyttää mielikuvitusta millaisia kukkia tekee ja kartonkista tai kankaasta näppärä leikkaa lisää kukkia ja lopuille niitelle varmaan keksii jotain muuta käyttöä..8. Korttipohjia. Noille "pitkille" korttipohjille saapi kirjekuoret mukaan. Kutakin mallia on 1-2 kpl/malli.

 

9. Lisää korttipohjia. Tuo vaaleanvihreän alta pilkistävä kellertävä on semmoista "pehmeää" kartonkia/paperia, niitä on muutama. Noita ihan peruskortteja on 10 kpl/väri, muita on 1-2 kpl/malli.10. Kirjaimia, vaikkapa rannekorun tekemiseen, pieniä jalkoja ja käsiä, sydämiä, leppäkerttuja, perhosia, arpakuutioita (näitä on yhden yatzy -pelin verran) ja muutama strassi tms.
EDIT: Kirjaimille löytyi uusi koti.

 

11. Joulukorttikoristeluun kuusia ja lumihiutaleita ja enkeleitä ja bonuksena mitä lie... varmaan jalokivennäisiä 😉


  

12. Tähti ja lumiukkoja joulukortteihin - ja voi siellä joulukortissa yksi hiirikin olla... Nallesta voi tehdä vaikka kaulakorun.


   

13. Tuntosarvia perhosille tai emit kukkasille. Tai mitä kuka nyt näistä keksiikin.14. Ja vielä löytyi joulukorttikoristeita. Tuolla alareunassa näkyy tuommoisia hentoja rautalankahärpäkäkkeitä; ne on rusetteja ja olleet pienellä liimatipalla kiinni niissä yläpuolella olevissa "Hyvää Joulua" - viireissä. Yhdessä taitaa olla vielä kiinni vähän niin kuin mallina.

 


Että tämmöisiä tällä kertaa. Lisää pukkaa, mutta jospa kirjoittaisin jotain muuta välillä, kunhan niitä pieniä lapasia neulon välillä.


12 kommenttia:

 1. Olisin kiinnostunut tuosta matkalakanasysteemistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä selvä - laitatko varoilta osoitteen tuohon mun sähköpostiin, en ole ihan varma onko mulla sitä tai missä se on. Jostain syystä multa katoaa osoitteita vaikka mielestäni kirjoitan ne osoitekirjaan tai muistikirjaan.

   Ja varmistan, että tarkoitathan siis noita tässä päivityksessä olevia kirjaimia? :)

   Ilmeisesti mulla vaan on liikaa muistikirjoja... :(

   Poista
  2. Jep, juuri niitä kirjaimia, joista voisi rannekorun tms tehdä.
   Laitoin sulle meseä just äsken.
   .

   Poista
 2. Ottaisin mielelläni kaikki askartelutarvikkeet, jotka on vielä vapaana. 11- vuotiaan tyttäreni kanssa askartelisimme mielellämme. Tuotko tapaamiseemme?
  Ja kuten jo aiemmin sanoin, nää sun postaukset on ihan mahtavia. Tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole kukaan vielä ilmoittautunut halukkaaksi ottamaan näitä - pakkaan kassillisen tekemistä :)

   Ja kiitos <3

   Poista
  2. Kiitos itsellesi!
   Pitää vissiin ottaa meidän tapaamiseen peräkärry mukaan.

   Poista
  3. Ihan vielä ei niin paljoa ole kertynyt, vaikka lisääkin varmaan vielä löytyy :) Erilaisia papereita löytyy, jos ne kelpaa - ihan täynnä tuo paperikassi ei nimittäin vielä ole...

   Poista
 3. Tällä kertaa Possu myöhästyi ;D

  VastaaPoista
 4. Jos tuo Luolien suojatit olisi pokkari, voisi löytää sijan hyllystäni, mutta se on kuitenkin kovakantinen, joten ei kiitos. Tuo lakanakin olisi ollut kiva, mutta onneksi meni jo. Tässähän ei suoranaisesti ole tarkoitus täyttää syntyvää tyhjiötä uudella tavaralla. Nyt ei kyllä näytä tyhjiöltä, kun edelleen on tavarat hujan hajan. Mutta kunhan kaikki on saatu toimitetuksi sinne, minne kuuluu, niin johan alkaa olla hienoa. Kait?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kirja on kovakantinen, "ohut" kylläkin, itselleni jää se paksumpi versio - mulla on koko sarja.
   Ja totta myöskin: tarkoitus ei varsinaisesti ole täyttää syntynytttä tyhjiötä uudella tavaralla, mutta toki jos jotain joltain jotain tarpeellista löytyy, niin mikään tai kukaan ei estä niin tekemästä.

   Mutta kyllä me vielä saadaan paljon hienoa ja järjestystä aikaiseksi. Siihen me uskotaan.

   Poista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)