Ei pitäis lupailla mitään

Lupasin Possu Munkille, että kattelen tänään niitä askartelutarvikkeita ja laittelen kuvia, "kun ei ole mitään tekemistä tälle päivälle".

No ei ollut ei, pesukoneen laitoin aamulla päälle ja edelliset kuivat pyykit viikkasin, ennen kuin se puhtaiden pyykkien kasa kertyy taas sellaiseksi, että viikatessa on pidettävä taukoa, kun ei jaksa seistä yhteen menoon niin kauaa, että jaksais viikata ne kaikki kerralla.

Vaan sitten AM ehdotti, että mennäänkö käymään naapurin Megamyyntiareenalla, nimensä mukaisessa paikassa. Ei oltu käyty siellä vähään aikaan.
Ihan vaan varoilta, ettei meiltä tavara loppuisi 😋

Siellä on ihan VALTAVA lankaosasto, olisi muuten pitänytkin ottaa teitä varten siitä kuva. Se on isompi kuin se pieni lankakauppa jossa olin silloin pari vuotta sitten työkokeilussa. Se on valtava. Selvisin sieltä kuitenkin yksien puikkojen ostolla - ja ne oli vähän niin kuin pakko-ostos, noista toisista koivupuisista puikoista nimittäin katkesi toisesta kärki. Sain sen hiottua ihan vaan kynsiviilalla käyttökelpoiseksi, mutta se on liian pyöreä, tarvitsisi vähän terävämpi kärki olla puikossa.
Liian lyhyen vaan ostin tuon uuden pyöröpuikon. Tai no, kyllä tuo tuohon huivin tekoon riittää, tuo kun ei levene, pitenee vain. On kohta valmis, ei enää ole paljoa lankaa jäljellä.

Ai niin, tällaiset puikot osui siellä silmiini, mutta en raaskinut niitä ostaa. Eli paketissa on siis kolme tuollaista puikkoa, kaksi on työssä kiinni ja kolmannella neulotaan. Te joille nämä ovat tutut, sen tiedättekin, mutta muille tiedoksi, joille nämä on ihan uusi tuttavuus. Ehkä joskus vielä ostan kokeeksi...

https://lavikko.fi/tuote/crasy-trio/


Että siinä se sitten meni. Se päivä. Yle Areenasta etsin tämän Puoli Seitsemän lähetystä ja löysinkin sieltä sattumalta sunnuntaina päivällä tulleen "Pelko pois" -konsertin, Terho-kodin 30-vuotisjuhlakonsertin. En ollut sellaista sunnuntaina huomannut joten katsoin sen.

Ja sitten tietenkin piti katsoa vielä se pätkä siitä tämän päivän Puoli Seitsemän ohjelmasta:

Kohdasta 17:42 löytyy meidän neulekerholaisen tekemä mikkimyssy, jonka tämän päivän vieras valitsi mikrofonin suojaksi:


Mutta mummun sanoja lainaten: onhan tässä näitä joulunaluspäiviä....

Nyt käyn tuon huivin kimppuun, josko se vielä tänään valmistuisi, niin saisin siitä joskus teille kuvankin, ja ehtisin tehdä sen toisenkin Riikka sukan, ennen kuin se KAL loppuu. Loppuikohan se syyskuun vai lokakuun lopussa.... Täytyypä käydä jossain välissä kurkkaamassa. 

PS. Ne aamupäivällä pestyt pyykit, nekin on jo viikattu ja kaapissa! Huomenna voi pestä lisää pyykkkiä 😉

Kommentit

 1. Hirveä vauhti sulla Pöllö, rauhoitu!

  (Tarkoitan, että kauheasti oot taas puuhannut ja saanut aikaan ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja minusta kun tuntuu, että en saa mitään aikaan :)
   Sohvalla istun, ja vielä koneen ääressä, enkä saa aikaan sitäkään mitä pitäisi..

   Poista
 2. Aika jännät puikot. Usein kyllä kudon neljällä sukkapuikolla viiden sijasta, mutta tuo on vielä kätevämpää. On vähemmän silmukoista poisluiskahtavia puikkoja, eikä varmaan niin helposti luiskahdakaan kun ei oo suorat.

  "Usein" sanoin... kun koko kesän oon ollu kutomatta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koko kesän olin minäkin neulomatta, eikä meinannut millään saada otetta puikoista, jotenkin tuntui, että koko käsityökärpänen on lentänyt ikkunasta ulos.. Mutta kyllä se taitaa taas jostain pussukasta löytyä :)

   Mutta nuo on tosiaan jotenkin jännät puikot, ehkä ne on jossain välissä käytävä ostamassa. Tai pyydettävä siskoa etsimään, josko Äitirakas reissusta toisi tuliaisiksi tuommoiset ;)

   Poista
 3. Mä en oikein tiedä noista puikoista, ehkä jos sais jossain kokeilla mutta ihan vaan uutuuden takia en viitsi ostaa. Pitää muutenkin varmaan alkaa uusia puikkoja nelikulmaisiin, ettei särkis kädet niin pahasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä juuri tänään mietin, että pistäisinkö liikkeelle kaikki pitkät puikkoni, kun ei niitä tule käytettyä. Osa on ns. perintöpuikkoja, käyttökelpoisia kyllä, mutta mä käytän pyöröpuikkoja ja nuo pitkät suorat puikot on mulle tarpeettomia.

   Poista
 4. RiikkaKAL jatkuu lokakuun loppuun saakka, joten aikaa on...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä, sitten ehdin varmaan saada toisenkin sukan valmiiksi. Toivottavasti. Siis eihän sekään oikeasti ole vaikea eikä loppujen lopuksi edes kovin hidas tehtävä, mutta... lupasin tehdä vielä kahdet pienet lapaset Äitirakkaan mukaan, kun se lähtee kolmen viikon päästä reissuun. Synttäreille ja tekemään Lankomiehelle makaronilaatikkoa :D

   Poista

Lähetä kommentti

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkoloon.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)