04 syyskuuta 2018

Loppuvuoden haasteet 2018 - päivä 3

Melkein ehdin kolmannen päivän puolella tekemään tämän päivityksen, en ihan mutta aloitin kuitenkin. Ja ne kolme poistettavaa tavaraakin ehdin kaapista kaivaa.

Niiden kakkoshaasteen 3. päivän kolmen tavaran lisäksi pistin kiertoon kassillisen t-paitoja Äitirakkaalle ja muutaman vietäksi löytöeläintaloon. Löytöeläintalossa on aina tarvetta vaatteille ja peitoille yms. eläinten pehmusteeksi ja sen sellaiseksi.

Tässä ne minimalismihaasteeseen kuuluvat kolme tavaraa:

ABC:n muka-termosmuki parin vuoden takaiselta Suomi Meloo reissun kotimatkalta. Muuten hyvä, mutta ei pidä juomaa kuumana ja vuotaakin vähän. 

Lasikulho, jota olen pitänyt sokerikulhona, muuten ihan hyvä, mutta kun noita kulhoja, kippoja ja kuppeja ON meillä ihan tarpeeksi ja tuossa on reunassa säröjä, niin luovun siitä. Kirpparilta joskus eurolla ostettu, joten ei ole suuri häviö.

"Arvokkain" poisto on tuo Kipporvaaran juustokupu. Siis aito Tupperware. Hyvän myyjän myymä kapine, jota ei alunperin osattu käyttää ja sitten kun tajuttiin miten sitä pitäisi käyttää, todettiin, että ei toimi niin kuin luvattiin eli sen pitäisi pitää juusto tuoreena mutta samalla pitää hajut sisällään. Juu ei. Eikä sillä muutenkaan ole tarvetta. AM syö kaikki pahanhajuiset juusto pois, ennen kuin ne ehtii jääkaappiin. Niitähän on pidettävä lämpimässä tovi jos toinenkin, ennen kuin ne ovat syötäviä. Tarpeeton kapine siis.


Luontoretkeä en tänäänkään ehtinyt tehdä, mutta hyviä asioita tein kyllä. Monesta asiasta ilahduin tänään.

Ensinnäkin olin päivystämässä meidän epiyhdistyksen toimistossa, kun kukaan muu ei ehtinyt. Eihän siellä ketään käynyt, mutta varoilta olin paikalla. Ehdin neuloa vähän matkaa Riikkaa -sukkaa.

Matkalla sinne poikkesin Ärrällä lataamassa Walttikortille -rahaa - nyt pääsen matkustamaan sillä, ei tarvitse ainaa olla rahaa lompakossa. Kioskilla oli ystävällinen myyjä: hän kysyi saako olla muuta.
- No voisin ottaa kahvin, jos saan sen tuollaiseen ....mukiin
- Otatko ison, vai pienen kahvin. Vai pelkän mukin?
- No jos saan pelkän mukin, niin se riitää, kiitos.
Napu napu napu...
- Äh, ei täältä nyt löydy hintaa sille mukille, saat sen mukin ilmaiseksi.
-  💗💗

Olisitteko osanneet arvata, että tätä varten olisin ostanut Ärrältä kahvin 😂😂

Kun päivystyaika loppui, Äitirakas oli vastassa ja lähdimme käymään ostoksilla. Menimme ostamaan parit MAHARENKULAT, niiden tilalle mitkä silloin lauantaina heitin pois.
En muistanutkaan koko maharenkuloita,, mutta Äitirakas muistutti niistä....
Olin kuulemma semmoinen n. 4-vuotias ja katsellut kun äiti laittoi pyykkiä narulle. Rintaliivien kohdalla olin hihitellyt ja todennut, että
- Mäpä tiedän mitkä noi on
- No mitkä?
*hihitystä*
- MAHARENKULAT!

Kun ostokset oli tehty, käytiin kahvilla ja sitten tultiin tänne meille ja laitettiin Äitirakkaan uusi puhelin toivottavasti nyt käyttökuntoon, nuo Samsungit kun tahtoo tehdä pari viikkoa päivityksiä koko ajan, lähes joka päivän. Ja tää etäopastus ei oikein meiltä suju.. Mutta nyt se pitäisi olla kunnossa.

Ja vielä yksi asia. Tänään on naurettu, on ollut hyvä mieli, on toivottavasti aiheutettu toisille hyvä mieli (myös lähtöä odottavalle tutulle bussikuskille). Ja kun tulin kotiin, minua odotti kirje.
Marjaana oli lähettänyt ihanan paketin - kiitos, siitä tuli todellakin hyvä mieli:

Vastakohtia:
12 kommenttia:

 1. Hauskaa! Mieki sain paketin ♥

  VastaaPoista
 2. Nuo vastakohdat sopii hyvin syksyyn - ja ihanaa, että ilahdutti <3

  VastaaPoista
 3. Sulla kävi tuuri, kun sait uuden pöllömukin kokoelmiin! Possu veikkaa, että Pöllökokoelmasta ei karsita mitään. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin se tulee olemaan vaikeaa :) Joitakin servettejä ehkä otan käyttöön, vaikka se kipeetä tekeekin.
   Ja tuokin muki on pahvimuki, että täytyy harkita, raaskiko sitä oikeasti käyttää :D

   Poista
  2. Ei raaski. Kyllä tuo pitää säästää. Pahvimuki menee äkkiä juomisesta pilalle.

   Poista
  3. NYt mä ainakin toistaiseksi vaan ihailen sitä :)

   Poista
 4. Joko Riikka- sukat selättivät neulejumisi?
  Olitko ekaa kertaa epi- päivystäjänä? Harmi, kun ei ketään käynyt.
  Ihana tuo perustelusu ABC- mukin poisheittoon: ei pidä juomaa kuummana ja vuotaa. Ööö! No voihan sitää käyttä kynätelineenä... ei vaiskaan. Kiitos päivän nauruista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne pikkuhiljaa alkaa selättää, ei ihan täysin vielä, mutta nyt alkaa jo vähän nuo keskeneräiset käsityöt tuolla huudella, että pitäisi tehdä valmiiksi ja nuo ystävän alpakka-langatkin huutelee, että ohjetta pitäisi ruveta etsimään, siihen hihattimeen :)

   Tää taisi olla nyt kolmas kerta. Ihan mukava siellä on olla, kun seinän takana on SPR:n toimisto ja siellä on mukava päivystäjä jonka kanssa voi jutella jos käy olo yksinäiseksi.

   Muistan kuin ostin tuon ABC-mukin: Suomi Meloon päätöspäivä, oltiin tehty porukalla inventaario ja lähdetty ajamaan kotiin päin. Mulla ei ollut matkaa kotiin kuin n. 60 km, mutta kun väsytti ihan julmetusti, niin ajattelin, että otan siitä lähtiessä kahvin mukaan ja tuolla termosmukilla olisi käyttöä muutenkin. No kissan villat, eihän se pitänyt sitä kahvia kuumana edes niin kauaa että olisin ehtinyt juoda koko mukillisista :D

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Sitä varsinaista vitsiä en muuten saanut, mikä olisi kai kuulunut kahvin hintaan. Mutta kun en sitä kahvia ostanut.

   Poista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)