tiistai 24. huhtikuuta 2018

Imurointia

Mainitsin tässä pari päivää sitten tämän koneen kiukuttelusta (vai minun, jomman kumman). Väitin vanhaksi.

Timo oli imuroinut läppärinsä ja antoi hyvät kuvalliset ohjeet miten se, ja ylipäätään koko koneen siivoaminen kannattaa tehdä.
Reppanainenkin vinkkasi, että voisi olla aiheellista puhdistuttaa kone.
Otin siis härkää sarvista, toisin sanoen siis imurin siivouskaapista ja Timon ohjeiden mukaan kaikki sähköhärpäkkeet irti ja imuroitsin koneen ja puhdistin muutenkin. Imuroin koneen alla olevan tuulettimenkin. AM otti myös vinkistä vaarin ja imuroi oman koneensa.

Kun koneet oli puhdistettu, pistimme äkkiä imurin takaisin siivouskomeroon, ettei vaan iske minkäänlainen siivousvimma. Onneksi ehdin ajoissa - olen taas turvallisesti takaisin tässä sohvan nurkassa. *helpotuksen huokaus*
Äitirakas kun saa välillä sellaisia kohtauksia: heittää matot ulos ja kaikkea. Oikein pahaa tekee, mutta minkäs teet. Kun ei se koskaan soita ajoissa, että voisi soittaa apua, vaikka h-ätänumeroon tai jotain, että kävisivät antamassa rauhoittavaa 😍 Sitten ei voi muuta kuin Siskorakkaan kanssa illalla miettiä, että mitä niille tekisi; Äitirakkaalle ja Tunturiruipelolle, kun ei niitä voi sängynjalkaankaan sitoa.... 

Meille on ruvennut tulemaan postia öisin siinä puoli kolmen aikaan. Kyllä, 2.30 - 3 välillä. Tällä viikolla kahtena yönä on tullut ko. aikaan ensin poliklinikkalasku ja viime yönä hammaslääkärilasku!  Erikoinen aika jakaa postia - tai siis laskuja. Ja normaalisti ei tiistaisin tule postia lainkaan. Laskuja ei tarvitsisi tullakaan.
35 kommenttia:

 1. Mä saan noita siivouskohtauksia, yleensä kyllä menee pari päovää sillen et katselee etttä pitää siivota...äääh..huomenna...sit kun pari-kolme päivää mennyt niin yhtäkkiä vaan vermeet esiin ja hups! vajaa tunti ja pesä on puhdas=) Siis ihan perussiivous, imuria, matot parvekkeelle ja lattianpesu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun on hampserin sukua niin tavaraa on liikaa ja siivoaminen liian vaikeeta... ja....ja... Ja sitä paitsi, mä olen tullut mattojen tamppaamisen suhteen siihen tulokseen, että meidän matot ei oo tehneet mitään niin pahaa, että niitä pitäisi piiskata ;)
   Oikeasti, kyllä tuollainen kunnon siivouskohtaus pitäisi saada, mutta se voi kyllä aiheuttaa Riesa -kohtauksenkin :( Joo-o, kuulostaa seli-seliltä, mutta näin se vaan menee :(

   Poista
 2. Jos se on joku yökyöpeli naapuri, joka palauttaa postinjakajan väärään osoon jakamia? Meillekin tulee väliin viikonloppunakin postia, oon arvellu että syy on siinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivämäärien, siis lähetyspäivämäärien, perusteella uskon niiden tulleen ihan suoraan. Ja osoitekin on ihan oikein.
   On vaan kurjaa, JOS nuo laskut lojuvat jossain, noista julkisen terveydenhuollon laskuista kun ei (ainakaan meillä, kai se on sama joka puolella) tule maksukehotusta vaan ne menee suoraan perintään.
   Toi toinen lasku oli kaksi kuukautta sitten käydystä poliklinikkakäynnistä - en mä edes ollut tajunnut, että siitä ei ole tullut laskua.

   Poista
  2. Voisiko olla joku postinjakaja kipeänä ja sanomalehdenjakaja tuuraa, samalla kun jakaa omansa?
   Hyvin jännä postimysteeri=) Yöväijyn paikka ja tiukka kuulustelu rappukäytävässä=)

   Poista
  3. Kunhan lopettaa laskujen tiputtelun, muuten saa jakaa postin yölläkin. Jos tekee sen hiljaa ;)

   Poista
 3. Eikös sun nyt olis korkea aika ottaa se siivooja? Edes sillointällöin, niin saa siivottua oikein perusteellisesti. Sen jälkeen on helppo tehdä itse pienempiä ylläpitosiivouksia. Ihan Riesan takia, ettei se villiinny vallan. Suosittelen lämpimästi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhut kyllä asiaa.. Alkaa tekosyyt jo loppua, tässäkin asiassa, niin kuin monessa muussakin. *huokaus*

   Poista
 4. Usein kyllä kannattaa istua käsien päällä, kun siivousinto iskee. On hyvä, että olitte varuillanne, tiedä mihin olisitte joutuneet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi oltiin varuillamme: Äitirakkalla oli kohtaus päällä kun soitin hälle. Eteisen kaapin päällistä siellä oli siivoamassa, karvalakkeja ja sen sellaisia pois laittamassa. Kesä muka tulossa...

   Poista
  2. Ai kamala! Kyllä tässä maassa saattaa vielä Juhannuksena karvalakkia tarvita, ei vielä kannata siivota sellaisia pois ;)

   Poista
  3. Me tällä korkeudella siihen, että pipolla pärjää :D
   Vappuna meinaavat lähteä melomaan - minäkin menisin, jos... noh, jos... :D
   Mutta kyllä karvalakin voi jo laittaa pois, uskotaan siihen. (Lämmintä 6 astetta, kello on 10...)

   Poista
 5. Etlarin jakajat niitä laskuja tuovat. :)
  Hyvä että varotoimenpiteenä veitte imurin takasin kaappiin.
  Mä en kerran vienny ja nyt joudun sit imuroimaan lähes päivittäin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ni, mä tiesin, että imuri voi olla vaarallinen....

   Poista
  2. Mun äitillä käy siivooja jokatoinen viikko. Hän sanoi että olis pitänny ottaa siivooja jo vuosia sitte.

   Mä ottaisin kanssa, mut Vaimo pistää kovasti hanttiin. :D

   Poista
  3. Yks mikä tällä hetkellä pistää pahasti hanttiin on nuo pienet tulot... Jotka kohta pienenee entisestään..

   Poista
  4. Periaatteessa ei kallis - kun tietää mistä ostaa ko. palvelun (mulla ei ole hajuakaan tän kaupungin siivouspalveluista). Ja sitten tää vanha, perinteinen "pitää siivota ensin, että tänne voi laskea jonkun siivoamaan" :D :D

   Poista
  5. Mutta hei - mä pääsin jo ajatuksen asteelle: "nuo tavarat vois hävittää (viedä vaikka kirpparille, esim. Lahtyyn, sinne Honkkarin taakse, tiedät varmaan, ei tarvis itse hinnoitella), noista pokkareista vois laittaa vaikka kyselyn tänne blogiin haluaako joku...

   Hyvin suunniteltu on puoliks tehty?

   Poista
  6. Mulla on nyt työn alla tää tietokoneen siivous: siirrän täältä muistitikuille kaiken mitä ehkä joku joskus voi kysyä - muistitikuille jotka ei ehkä tule enää tämän jälkeen toimimaan, mutta ei se mitään, maailma ei siihen kaadu.
   Samalla hävitän ne "turhat" valokuvat, jotka ei kerro mulle mitään, joilla ei ole mulle mitään merkitystä. Kuten esim. serkun häät - en muista niistä mitään eikä kuvatkaan kerro niistä mulle mitään - aivan turhia kuvia. Ihmiset niissä on tuttuja, mutta ne kuvat ei tuo mitään muistoja mieleen. Mun mielestä turha säilyttää kymmeniä sellaisia kuvia.

   Poista
 6. Minä olen onnistunut aika hyvin vieroittamaan itseni =) Kun kahta taloa asutaan, niin imuria on helpompi vältellä. Kunhan nyt pitää "julkiset tilat" siinä kunnossa, ettei tarvitse naapurin nenän edessä lyödä ovia lukkoon =)

  VastaaPoista
 7. Reppanainen: Tuonkohan takia meillä ei käy ketään, kun meillä säästetään imuria, ettei se vaan kulu ;)
  (tää bloggeri ei anna taas vastata kommentiin..)
  On meillä käytössä sellain ergorapido, millä pikaisesti suurimmat roskat imuroidaan pois, ne vihaisimmat villakoirat ja kovimmat kivet, mutta kyllähän sitä pitäisi kunnolla siivota vähän useamminkin.
  Kauheeta, mitä tunnustuksia.. Ennen siivosin kunnolla useamminkin, nyt musta on tullut suoraan sanottuna LAISKAkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu, isän eläessä oli säännöllinen viikkosiivous. Nyt on talo mennyt ihan rappiolle =D mutta nyt tää rappiolle mennyt menee ottamaan pataleipä uunista.

   Poista
 8. Taidanpa imuroida, tuli jotenkin mieleen kun tätä kommettiketjua luki ja alkoi aivastuttamaan....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koivut sun muut kukkii, siitepölyallergi. Hae Histeciä ;)

   Poista
  2. Kyllä nekin vaikuttaa mutta mulla on ihan todettu pölyallergia, siksi siivoan säännöllisesti ja välillä ihan vaan imuroin. On lääkitys mutta niin kuin kaikissa lääkkeissä, pyrin syömään mahdollisimman vähän, ettei nouse toleranssi ym.
   Käytiin tästä pitkä keskustelu yhden tyypin kanssa ja todettiin että säännöllisesti pikku kannabissavut toimii ihan yhtä hyvin, tulee vaan parempi mieli siinä sivussa. Kaverilla on astma ja aina kun käyttää pilveä ei tarvitse muita lääkkeitä. Länsimaisilla lääkkeillä pyritään specifioimaan se oire ja siihen lääke, sit niitä on tarjottimellinen joista puolet on niiden muiden lääkkeiden sivuvaikutuksiin. Kannabiksen kieltolaki pois ja ennen kaikkea lääkekäyttöön, toimii moneen asiaan ja on käytetty jo 5 000v eli ei se mihinkää häviä=)

   Poista
 9. Äitillä on kyllä viime aikoina ollut useampikin näitä kohtauksia, vähän ollaan täälläkin päin huolissaan. Mutta joo, minkäs teet :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, mutta eihän sille mitään voi. Ja mä luulen, ettei se edes kerro kaikista kohtauksistaan...

   Poista
 10. Vai että jo siihen aikaan jokinlainen ja -merkkinen postihenkilö kulkee. Laitoin omaan oveeni postipussin, niin eivät enää herättele klo 5 maissa. Tuo koneen imurointi, vaikuttaa meikäläisestä yhtä työläältä kuin itse huoneenkin siivous tai siihen rupeaminen. Itsestänikin pitäisi varmaan imuroida jotain pois (lobotomia?), virtaa pitäisi saada (ilman että tukkisin pikkurillin pistorasiaan). Mulla on viharakkaussuhde oman imurini kanssa. Tai oikeastaan en koskaan rakasta sitä, Eikä se mua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole ihan varma, mutta musta tuntuu, että se auttoi. Se imurointi.
   Mutta mulla on samanlainen suhde imuriin kuin sulla. Hyvin vahva.

   Poista
 11. Hu-huu? =) Siitä geokätköilystä oli ylen uutisissa hyvä juttu, sain testissä 4/8 vaikka en tiennyt mitään asiasta, kunhan päättelin mutta nyt ymmärrän paremmin intoiluanne, iha kivan kuuloista puuhaa.
  https://yle.fi/uutiset/3-10165320

  Samoin kävin epilepsialiiton sivuilta lukemassa e-n ja k-n suhteesta, se 10 asiaa juttu oli valaiseva, kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä päivänä toi geokätköily on vielä helpompaa kuin silloin kun mä sitä hommailin, kun on älypuhelimet ja niissä gepsit sun muut. Silloin ei vielä ollut, vaan mulla on ihan sitä varten ostettu erillinen gps - oikein hyvä ja soiva peli edelleenkin :)

   Poista
  2. siis nyt on helpompaa kun on gps puhelimessa ja ennen oli vaikeampaa kun sulla oli gps erikseen??;DD
   Juujuu, tajusin et se gps piti siis erikseen ostaa, nyt on helpompaa kun tulee samassa paketissa, tätä kai tarkoitit?
   Tarviitkos sitä enää? Myy pois?

   Poista
  3. Huuuuuuu sun kanssas! Mitä vähemmän rikki meneviä tavaroita mukana on tietty parempi, mutta toisaalta puhelimen kanssa pitää olla taas muuta lisähärpäkettä mukana...

   Eli juu: ennen oli puhelin + gepsi, nyt PERIAATTEESSA riittää puhelin :D
   Ja ei, en myy gepsiäni pois, gosga se on guitengin parempi guin puhelinten gepsit ja toimii tavan pattereilla. Eli kun on varapatterit mukana, gepsi vörkkii, mutta pöhelintä on vahdittava, ettei lopu virta - jos ei sulla oo jotain powerbankia mukana tms. että pääset ajoissa lataamaan puhelinta.
   Eli puhelin vs. puhelin + gepsi.. hmm... molempi parempi :D

   Kuulostinko tarpeeks vakuuttavalta?

   Poista

Näin lakkaat vitkastelemasta

Te kenelle tulee Valitut Palat, olette jo varmaan lukeneet kyseisen artikkelin uusimmasta lehdestä. Lehden kannessa lukee siis "Näin l...