tiistai 3. huhtikuuta 2018

Kuunneltua ja luetun yritystä

Tänään kokoontui taas kirjastomme lukupiiri ja tällä kertaa luettavana oli kirjallisuuden Nobel-palkinnon vuonna 2006 saaneen kirjailijan Orhan Pamukin kirja Uusi elämä.

Minä en saanut tätä(kään) kirjaa luettua. En vain kertakaikkiaan ymmärtänyt siitä mitään. Kirjailija on turkkilainen ja oli oikeastaan ihan sama, vaikka kirja olisi ollut alkuperäiskieltä. Luin kolme sivua enkä ymmärtänyt mistä oikein on kysymys. Etsin kirjan Celiasta ja ajattelin, että kuuntelen sen samalla kun neulon, jospa se siitä.
En päässyt sen pidemmälle. En ymmärtänyt. Yritin hädissäni eilen vielä uudestaan lukea sitä, mutta ei, en vieläkään ymmärtänyt siitä mitään.
Vain lukupiirin vetäjä ja kaksi muuta oli saanut kahlattua kirjan läpi, kaikilta muiltakin kirja oli jäänyt kesken, tosin muut olivat sentään päässeet pidemmälle kuin minä 😃😃

Sen sijaan kuuntelin sukkia neuloessani A.W. Yrjänän kirjoittaman Joonaanmäen valaat, josta kirjoitin toiseen blogiini, käypä kurkkaamassa.

Lukupiirin kevään viimeiseksi kirjaksi saimme Han Kangin Vegetaristin.
Kirja kertoo Etelä-Korealaisesta aviovaimosta, joka päättää lopettaa lihansyönnin.
Miksi ja mitä siitä seuraa..

Aiheena mielenkiintoinen, sillä Poika lopetti lihansyönnin muutama vuosi sitten joksikin ajaksi kokonaan, mutta on sittemmin muuttanut ruokailutottumuksiaan niin, että esim. meillä ja kylässä yms. käydessään syö mitä on tarjolla, myös lihaa. Kotonaan tekee kasvisruokaa.
Lukemiseen tarvitaan valoa


Kuvan valaisin on Lopelta Puneliajärven rannalta, Marskin Majalta eli Marsalkka Mannerheimin metsästysmajalta. Se on rakennettu Marsalkka Mannerheimille 75-vuotislahjaksi vuonna 1942, alunperin Lieksajärven rantaan, mutta siirretty sieltä sitten Lopelle 1945.

Pieni pala historiaa mukaan 😊
Kuva on otettu joskus 10 vuotta sitten, kun olimme kiertämässä Poronpolkua. 


16 kommenttia:

 1. Vegetaristi on kummallinen pieni kirja - mutta ainakin aihe on mielenkiintoinen ja teos ohut ;-)

  Valoa päivääsi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valoa myös sinulle <3
   Aurinko paistaa taas :)

   Poista
  2. Niin mun piti varmistaa, että oletko sä lukenut tuon Vegetaristin?

   Poista
 2. Pamuk pisti pöllön pään pyörälle, orhan se nyt kummallista?! X) Turkkilaiset suosittelevat tässä tap ottamaan diapamukin;D
  Ei kaikkea tarvi ymmärtää...en minäkään ymmärrä kurkkulaulua vaikka muuten musiikki on leivänpäällislajini.
  AW Yrjönästä tuli mieleen että onpa hänellä oudosti nimettty orkesteri Cloaca Naxima eli viemäriverkosto:O Kumma mies, ei vaan kolahda mulle. Ei yksikään biisi.
  hu-huuAouuuuuu, sanoi pöllösusi ja lennähti jänistä kaupasta.
  (pikkuisen pyryttää heti aamusta kuten jutuista voi päätellä:D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä yritän joskus kuunnella jonkun toisen Pamukin, hän on kirjoittanut aika paljon kaikenlaista. Nyt on vaan niiiiin paljon kirjoja listalla, että Pamuk saa odottaa.

   A w Yrjänän CMX:n biisit sen sijaan kopsahtivat, kun niitä juutuubista muutaman kuuntelin maistiaisiksi, hyvä etten pesästäni pudonnut. (Onneksi on riittävän tukevat istumalihakset..)

   By the way, musiikista tuli mieleen. Tässä yhtensä iltana nukkumaan menessä katselin meidän "taulua" johon on kerätty pääsylippuja eri konserteista. Tässä sulle pohdintaa Pöllön musiikkimausta:
   Lauri Tähkä & Elonkerjuu (se alkuperäinen!), Pentti Hientanen on the Rocks feat. Heikki Hela, Billy Joel & Elton John, A. Aallon rytmiorkesteri (keskityin lähes koko konsertin ajan rumpaliin - hullu mies..), Jarkko Aholan joulukonsertti (Majava-osastoa...), Popeda, Malja Gösta Sundqvistille, Graham Bonnet.
   AM ja Poika kävivät myös kahdestaan katsomassa kuuntelemassa Juanesia :D Tykkäsivät kovasti.
   Tuosta voinet miettiä Pöllön musiikkimakua :) Ja siis tuossa on vain pieni otos siitä..

   Poista
  2. Bonnet on noista munkin listalla, siis Rainbor.Popedan alkupään tuotanto eli alusta mustiin kuuliin.
   Rickuy Martinilla on kaksi hyvää biisiä=)
   Hooters vois toimii sulle, private emotions on alunperin niiden biisi.

   Poista
  3. Bonnetia käytiin katsomassa Treen Pakkahuoneella - olin myyty. Rainbowta toki oli kuunneltu aiemmin.
   Josta taas tuli mieleen Ronnie James Biojäteastia ja Ella ja Aleksi - ihan superia :D

   Poista
 3. Luin syksyllä Vegetaristin. Varsin outo ja kumma kirja, mutta oikein mielenkiintoinen ja helppo lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisköhän mun sittenkin siirtää tuota Reppanaiselta saamaani Katja Kallion Yön kantajaa tuonnemmas, vaikka se tuossa houkuttaakin mahdottomasti.

   Poista
 4. Tää ostkans Pusn eurolla. Kolme sotakirjaa. Antti Tuurin Surmanpelto. Siinä päivän kirjat, vitosella=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurihoito on nyt luettu. Laitan sen postiin joku päivä.

   Poista
  2. Siis Pussikaljaromaanin. mikä ihme söi nuo kirjaimet:O

   Poista
  3. Mun hammaslääkäri oli konsultoinut Nousiaista 'Juurihoidon' tiimoilta ja kävipä Kansallisteatterin työryhmäkin heillä tutustumassa, miten nykyään hammaslääkärissä ollaan :P

   Poista
  4. Kävin aikaisemmin yksityisellä hammaslääkärillä ja täytyy sanoa, että onneksi ei ollut samanlainen kuin Juurihoidon hammaslääkäri :)
   Myös julkisen puolen hammaslääkäri jolla viimeksi kävin, oli - kirjan lopusta huolimatta - sympaattisempi kuin Esko :)

   Poista
  5. Juu, en ole kirjaa lukenut, mutta mun hammaslääkäri on parantanut mut erittäin pahasta hammaslääkärikammosta mistä olen hänelle ikuisesti kiitollinen :)

   Poista
  6. Telepatiaa: mun ihana entinen hammaslääkärini laittoi tänään viestin, että mulle olisi varattuna huomiseksi aika tarkastukseen klo 12.15 :D
   Pahoittelut, mutta kun ei ole enää varaa käydä yksityisellä :( Niin mielelläni menisi katselemaan hänen ruskeita silmiään ja kaunista hymyään...

   Poista

Näin lakkaat vitkastelemasta

Te kenelle tulee Valitut Palat, olette jo varmaan lukeneet kyseisen artikkelin uusimmasta lehdestä. Lehden kannessa lukee siis "Näin l...