lauantai 7. huhtikuuta 2018

Alakulotusta ilmassa, toden totta - auttaako kirjapino?

Rohvessori Su'en avustuksella tohtori Huuhkain on tehnyt tiaknoosin, että ilmassa toen totta on jonkin laista alakulotusta. Siihen lienee syynsä jokaisella ja nyt nämä pari harmaata päivää ovat ilmeisestikin lisänneet sitä.
Jotta ihan näin pikatiaknoosina, ilman verikokeita ja sen kummempia muitakaan kokeita määräisin nyt aurinkon paistetta taholle jos toisellekin. Kiiruusti. Nyt ei ole turhaa aikaa mietittäväksi. Nii kert.

Kävin eilen ystävän kanssa lenkillä, pitkästä aikaa. Olisi pitänyt olla märkä- tai kuivapuku mukana ja kelluntaliivit päällä. Osa kävelyteistä oli jäässä. Ystävällä oli selkä kipeä, joten piti kävellä
v-a-r-o-v-a-s-t-i. Pari kertaa oli kaatuminen lähellä, hänellä siis. säikähdin kunnolla. Pari kertaa piti melkein uida.

Kotiin päin tullessa olimme ylittämässä tietä, valtatietä, jossa on liikennevalot ja niissä suojatievaloja varten se miksi-sitä-nyt-oikeasti-sanotaan nappula mitä painetaan, että valot vaihtuisi nopeammin. Olin jo painanut nappulaa, ehkä kolme kertaa, se oli sen verran rikki, että siihen ei syttynyt merkkivaloa. Jäimme odottamaan, että meille syttyy vihreä valo ja pääsemme tien yli. Odotimme. Sitten viereemme tuli nuori nainen, joka odotti hetken aikaa, mutta meni sitten painamaan sitä samaa nappulaa, ehkä noin kymmenen kertaa, odotti pienen hetken ja käveli punaisia päin.... Meilläkin kävi mielessä, että ehkä valoissa on vikaa ja odotamme seuraavat punaiset autoilijoille ja menemme tien yli, mutta sitten meille vaihtuikin vihreä valo.
Tuli kyllä siinä mieleen - ja sanoimmekin sen ääneen - että "niin, olemme kyllä painaneet sitä nappulaa, ei me tässä ihan huviksemme seisota....se vaan nyt ei ole vielä(kään) vaihtunut, Tai oikeastaan, meistä on TOSI kiva seistä tien laidassa...." 
Oikeasti aika ärsyttäviä tollaset ihmiset, jotka pitää sua niin tyhmänä, että ne kuvittelee sun seisovan tien varressa ihan huvin vuoksi....

Mutta kiva oli käydä lenkillä ja höpötellä taas kaikenlaista. Ja kiva oli tulla kotiin ja kotiin tultua lukea viestiä, että Reppanainen oli ottanut vinkistä vaarin eli olin saanut hänet yllytettyä kirjablogin perustamiseen https://riippumatonselailija.blogspot.fi/. Ihanaa!
Tiiätkö muuten Reppanainen mitä, se kirja, mitä suosittelit, Mikko Kamulan Ikimetsien sydänmailla, se on tuolla mun jonossa -listalla 😊😊 

Tänä aamuna puolestaan heräsin vähän ennen kellon soittoa (puhelimen) siihen kun tuli tekstiviesti. Kirjastosta. Varaamanne kirja on noudettavissa. Jes! Varasin tiistaina vähän ennen lukupiiriin lähtöä AM:lle kaksi kirjaa, mutta meidän kirjastossa ei ko. kirjoja ollut, vaan ne tulisivat jostain muualta.
En varausta tehdessäni tajunnut, että olisin voinut laittaa noutopaikaksi tuon naapurikirjaston ja olisi voitu hakea ne sieltä seuraavana päivänä kauppareissulla.
Lukupiiriin mennessä kysyin, että mahtaako ne ehtiä meidän kirjastoon perjantaiksi, sillä perjantaina kun kirjasto suljetaan, se aukeaa vasta kahden viikon kuluttua.
Kirjaton verkkokirjasto -järjestelmä (ja kai muutenkin, en tiedä) vaihdetaan ja tietenkin hlökuntakin pitää kouluttaa, niin että osaavat meitäkin opettaa tarvittaessa.
Mulle kerrottiin, miten nuo varaushommat menee ja lopputulema oli se, että erittäin suurella todennäköisyydellä emme saa kirjoja tällä viikolla. Harmi.
Ja siksi sitä suurempi ilo oli, kun viesti tänä aamuna tuli ja vielä kävi niin, että kirja oli sarjan ensimmäinen osa, joten AM pääsee nyt saman tien sitä lukemaan!

Itse sain lainattua sieltä aiemmin kesken jääneen Eva Franzin Sinisen huvilan ja samalla lainasin Kari Hotakaisen Ritvan.  Ja vielä tarttui mukaa Sadie Jones: Kutsumattomat vieraat. Että nyt on lukemista. Kaikisssa kirjaston kirjoissa on pitkä - tai no nyt jo normaali - laina-aika, palautuspäivä 7.5., mutta jospa ne siitä 😊😊

Ja jospa se alakulotuskin tästä, kun saan nuo kaikki lääkärihommelit hoidettua ja sen uuden lääkärintodistuksen, taas kerran.

Lumet sulaa, kevät tulee, kohta on kesäkuu, päästään Kuopioon, sitten Imatralle, sitten taas kotiin, sitten tulee Ballerina ja Pikkuveli ❤❤

Ehkä tää käsityöalakulokin taas mene ohi 😊😊

22 kommenttia:

 1. Älä hyvä ihminen kerralla Professoriksi nosta, johan se nousee päähän ja ylpistyn!! Niin ja alakulo on tauti, alakulotus on hoito, vrt metsän kulotus. En muuten tiedä mitä tekee enologi ja kun ei saa luntata niin odotan että valistat.
  Joskus huvittaa risteyksissä kun autoja ei tule ja ihmiset on niska kenossa ja tuijottaa: -vaihduvalovaihduvalovaihduvalo;DD Minä painelen aina yli kun vaan on tilaa, ajaa se auto päälle vihreilläkin eli ei se siitä valosta ole kiinni. Poikkeuksena koitan påitää kiinni säännöistä jos on lapsia valoissa, etteivät opi sedältä pahaa tapaa liian nuorena eikä vanhempien tarvitse selitellä miksi tuo menee ja me ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sus' ei nyt viilaa pilkkua... Rohvessorin avustuksella saatiin aurinkon paistetta tälle päivälle, ottaa nyt vaan osansa kunniansa.

   Marjaanalla on tänään selvästikin jotain tekemistä enologian kanssa ;) Ystävän ja naapurin rouvan kanssa aikovat paneutua enologiaan eli viinioppiin ja viinintuntemukseen. Tai noh...ei nyt ihan. Enologi perehtyy asiaan rypäleiden korjaamisesta viinin pullotukseen saakkaa. Juomisesta ei puhuttu mitään :)
   Mutta eihän sitä niin tarkkaan tarvitse ottaa... :P

   Poista
  2. Mä luulin, että enologi tutkii sukulaisuussuhteita ;-)

   Poista
  3. Ei ole enologilla tekemistä enojen eikä muiden sukulaisten kanssa :)
   Tuo on syy miksi tykkään katsoa mm. Heikointa lenkkiä, löytää kaikkea mielenkiintoista

   Poista
 2. Kirjallisuus auttaa aina ;-)

  Täytyy itsekin ottaa samaa lääkettä. Tosin illalla tulee mainio mielenpiristys: ystävä ja naapurin rouva istahtavat kanssani kälät... siis keskustelemaan sivistyneesti, syömään ja naukkailemaan viiniä ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, kirjallisuus auttaa aina - lukutaito on varmaan taidoista paras, mikä ihmisellä voi olla :)
   Olen niin kiitollinen ekaluokan opettajalleni, ja tietysti vanhemmilleni ja isovanhemmilleni jotka ovat vieneet minut kirjojen maailmaan!

   Ihanaa iltaa teille naiset - parantakaa maailma!

   (Majava täällä sai mussa taas vallan, kun näin mainoksen tänä iltana tulevasta elokuvasta Stephen Hawkingista...)

   Poista
 3. Joskus ne liikennevalot voi kyllä oikeestikin mennä jumiin. Possu oli joskus liikennevaloissa, jotka vaihtu kaikille muille jo pariinkin kertaan, mutta ei Possulle. Possu oli jonossa ekana. Lopulta sitten näytti joka suunnassa punaista, mutta ei Possun valokaan ollut vaihtunut. Sitten Possu lopulta lähti. Ja muu jono seurasi.

  Pöllön tilaama auringonpaiste tuli jo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, liikennevalot voi olla joskus oikeastikin rikki ja myönnän, että minäkin olin jo valmis "kohta mennään yli" -vaihtoehtoon, mutta kun se on risteys, niin pitää odottaa monesta suunnasta tulijat, ennen kuin uskaltaa lähteä.
   Ja tosiaan valtatie, nopeus 70 km/h, niin ei uskalla tunkea jalkaansa ihan joka koloon :D

   Vaan kun ei se valonvaihtonappulan hakkaaminenkaan auta :D Ei se vaihdu yhtään sen nopeammin, vaikka sen päällä hyppis...

   Pitäisköhän sitä oikeasti ruveta tohtoriksi..hmm... harkitaan... Sitä ennen nautitaan auringonpaisteesta!

   Poista
 4. Wau, hienoa että suosittelemani kirja alkoi kiinnostamaan =) ja ainahan kirjan voi jättää kesken mikäli ei jaksa tai ei kiinnosta. Minäkin otin sinun neuvostasi vaarin ja lainasin kirjastosta Pussikaljaromaanin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se Kamulan kirja oli jo ennestään siellä listalla - mutta nyt kun sinä sitä suosittelit, niin varmaan lainaan tai kuuntelen sen pikapuoliin :)

   Meillä on taas toukokuun alussa kirjastossa "Kirjavinkkejä aikuisille" -tilaisuus, tunnin kestävä tilaisuus jossa saadaan kuulla kirjastovirkailijan vinkkejä. Meillä oli samanlainen tilaisuus jos syksyllä.
   En vaan voi olla kehumatta meidän pientä (no pientä ja pientä..) lähikirjastoa, meillä on niin paljon kaikkia tapahtumia siellä ja se on ihan huippukirjastoa kyllä, kaikin puolin. Ja kun se on niin lähelläkin vielä!

   Odotan innolla, mitä tykkäät Pussikaljaromaanista :)

   Ja tuota Lumilapsi -romaania suosittelen sulle myös, nyt sen perusteella, mitä näin lyhyellä ja nopealla "lukututustumisella" luulen sun lukumausta oppineeni :D
   Voin kyllä mennä IHAN hakoteille.

   Poista
 5. Liikkennevalot, ne on vaan koneita! Olen huomannut yhdet valot joissa napin painaminen ei vaikuta mitään ellei paina ilman käsinettä. Erittäin omituista. Tai sitten se on allerginen neuleille? Kas tumppu kädessä olen yrittänyt monta kertaa ja aina joutunut riisumaan tumpun tai sormikkaan ja heti on toiminut. Meilläkin luetaan ahkerasti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa erikoinen kone :) Jos se on herkkähipiäinen; sille ei kelpaa tavallinen villa tai pitää olla puhdasta villaa? Tai pitää olla merinovillaa tai jotain muuta :D
   Kaikenlaisia vempaimia - ihan niin kuin tuolla meidän kesäisellä melontareissulla: meillä on työparini kanssa täsmälleen samanlaiset puhelimet ja käytämme puhelimien navigaattoreita siirtyessämme paikasta toiseen. Ystäväni, joka on kuskina, käyttää puheohjausta eli sanoo puhelimelle aina seuraavan osoitteen, minä taas perinteisesti naputtelen käsin. Ihan saman osoitteen. Kaiken naisen logiikan mukaan reitin pitäisi olla sama, eikö vain? Vaan ei, silloin tällöin puhelimemme antavat meille eri reitit, samaan kohteeseen. Siinäpä sitten arvomme, kumpaa reittiä ajetaan :)

   Ihanaa lauantai-iltaa teille Siniselle sohvalle!

   Kohta alkaa odotettu elokuva, Kaiken teoria, Stephen Hawkingista.

   Majava minussa vetistelee jo nyt... Pelkästään sen takia, kun melojaystäväni menehtyi syksyllä samaan ALS-sairauteen :(

   Poista
  2. ALS on hirveä sairaus =,( meidän lähin naapuri menehtyi siihen aikoinaan.
   Koneilla on tosiaan ihan oma sielunelämänsä. Tehtaantyttönä meidän työpaikalla oli loppuvuosina pakkauskone. Italiasta ostettu, joten kutsumanimi oli Luigi. Aina välillä kävi niin, että pakkaamon tytöt tulivat sanomaan, ettei Luigi toimi vaikka mitä yritettäisiin. Vuoroesimiehenä minun tehtävä oli tietenkin oli yrittää selvittää missä vika. Pari kertaa kävi sitten niin, että menin koneen viereen, sanoin "mitä sinä täällä temppuilet!" Ja painoin käynnistysnapista. Voilà, Luigi alkoi kiltisti sylkeä uumenistaan kilon salaattipusseja =)

   Poista
  3. ALS on tosiaan kamala sairaus - melojaystäväni joka syksyllä menehtyi, ehti sairastaa sitä reilun kaksi vuotta. Oli surullista ja sydäntä raastavaa katsoa, miten niin elämäniloisesta ja sydämellisestä miehestä tuli hiljainen pikku hiljaa syrjään vetäytyvä..
   Puhelimessani on vieläkin häneltä saamani viesti - sinänsä "turha", mutta en vain saa sitä poistettua. Se on muistojen lisäksi ainoa mitä hänestä on jäljellä - ja pari hyttysmyrkkyä :D

   Poista
 6. Kehtaankohan tunnustaa, että ite seison kyllä joskus valoissa ilman, että olisin hoksannut painaa nappia... ei täällä maalla semmoset mee silleen selkäytimeen. Tukholmassa huomasin, että ihmiset kulkee täysin sumeilematta punaisia päin, jos ei tuu autoja - suomalaiset enempi seisoo kiltisti tyhjässäkin risteyksessä oottamassa vihreitä, ja paheksuu jos joku menee ennen aikojaan.

  Löysin kanssa kirjastosta monta hyvää kirjaa, ja iloitsin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietittiin ystävän kanssa noita valoja, siinä liikennevaloissa seistessä, että kyllä ne kai jossain vaiheessa vaihtuu automaattisestikin, ilman että sitä nappia tarvii painaa? En tiedä :)
   Ja jos et kerro kenellekään, niin olen minäkin varmaan joskus ajatuksissani seisoskellut liikennevaloissa "huvikseni" :D
   Jos oikein muistan, niin siellä missä Siskorakas asuu, Briteissä siis, jalankulkijoiden valot on lasten korkeudella, siis about metrin korkeudella. Ja niin, että sen valon näkee kunnolla siitäkin missä seisot - se on siis siinä vieressäsi se valo. Paljon fiksumpi systeemi kuin meillä täällä.
   Siellä en kyllä uskaltaisi kulkea punaisia päin, vaikka onkin pikkukaupunki, olevinaan, kai.

   Hei, kerro ihmeessä mitä kirjoja löysit?

   Poista
  2. Nappulavalot ei yleensä nimenomaan vaihdu, es ne ison tien valot mistä kerrot, en usko että vaihtuvat ilman nappulaa, juurikin siksi että ei tarvitse autojen pysähtyä turhaan, automaation takia vaan vain silloin kun on tarvetta eli tien ylittäjiä. Noita sinisen sohvan kertomia...voisiko olla mitenkään mahdollista että ne toimii jostain syystä staattisella sähköllä eli tarvii toimiakseen ihokosketuksen? Ei shäätnä, on se suomen säässä aika mahdoton ratkaisiu mutta oudolta kuulostaa että pitää ottaa käsine pois että toimii...hmmm...:O

   Poista
  3. Saatat olla oikeassa - tuossa kun on kävelytunneli parin sadan metrin päässä.
   Toisaalta: siinä on myös hautausmaa, jonka kohdalla ne valot just on ja tien toisella puolella on kukkakioski. Eli joo ja ei niiden pitää vaihtua ilman nappulaakin.
   Mutta ehkä meidän ei kannata tuhlata enempää energiaa moisiin vempeleisii :D Kummia ne on kuitenkin :D

   Poista
 7. Nyt tulin muistuttamaan sinua kuvahaasteesta. Pornaisissa paistaa nyt aurinko. Toivottavasti alakulosi hellittää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun muistutit <3 Aurinko ehti meillä mennä pilveen, mutta nyt menen ottamaan sen kuvan.

   Poista
 8. Kyllä minäkin painan sitä nappia vaikka olisi jo odottajia. Ajattelen, että se nappi ikäänkuin tietää, että taas on joku uusi pyrkimässä tien yli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai että se vaihtuu vasta kun siinä on tietty määrä ihmisiä odottamassa ylipääsyä - ja kaikkien pitää olla myös painanut nappia :)

   Poista

Pöllö on taas kaupungissa

Possu Munkille jo kommentissa kerroinkin, että ollaan oltu maalla "etsimässä" uutta pesäpuuta, riidelty pesäpuusta varisten, h...