lauantai 14. huhtikuuta 2018

Puhelimet pois kun syödään kiisseliä!

Todellisuudessa inhoan lähes kaikkia mainoksia mitä televisiosta nykyisin tulee; niin tuotemainokset kuin tulevien ohjelmien mainokset. Eli kaikki mainokset ampuvat itseään polveen mun kohdalla: suurin osa mainostetuista tuotteista jää ostamatta ja suurin osa ohjelmista jää katsomatta sen takia, kun niitä yksinkertaisesti mainostetaan liikaa.

Mutta C MOREn Sunnuntailounas -sarjan mainos ja siinä Taneli Mäkelän jyrähdys

"PUHELIMET POIS KUN SYÖDÄÄN KIISSELIÄ!"

jaksaa vielä naurattaa, kerta toisensa jälkeen. Molempia. Meilläkö omituinen huumorintaju? 

Eilisessä postauksessa pohdin, että mahdanko saada noita keskeneräisiä neuleita, sukat ja pöllölapaset, valmiiksi juhannukseen mennessä. Juhannusaattoon on aikaa 70 päivää. Sukat on nyt päättelyä vaille valmiit.


Malli on broken seeds:

1. krs valkoisella kaikki oikein
2. krs punaisella *1o, 1n* , toista *-*
3. krs valkoisella kaikki oikein
4. krs punaisella *1n, 1o*, toista *-*

Toista näitä neljää kerrosta.

Minä tein terään pohjan sileää neuletta, ajattelin, että se on mukavamman tuntuinen jalassa. Ja nilkkaan 2o 2n resorin. Kärkikavennuksen tein ihan tavallisen sädekavennuksen, mutta kärjen ja kavennuksenhan voi tehdä mielensä mukaan - niin kuin tietysti koko sukan mallin muutenkin 😊

Seuraavaksi työn pöllölapasten peukalo, ei pitäis kestää kauaa eli jos vaikka sunnuntaina saisin ne valmiiksi. Nuo yhdet sukan alut, joista en ole tehnyt kuin varmaan 15 krs, jos sitäkään ensimmäistä sukkaa, taidan purkaa ja jättää ensi syksylle.
Ystävän hartianlämmitin pitäis ottaa työn alle, että se valmistuisikin joskus... ennen joulua 😊

Kyllä mulla tekemistä siis riittää, vaikka sen yhden sukan tekeleen purkaisinkin. Onhan tuossa tuo simpukkahuivikin.

Ja hei, muuttolintujen aikahan alkaa olla myös, Myyntisirkkusetkin palaa kohta 😉😉

17 kommenttia:

 1. Mua kikatuttaa se haribon mainos missä on pikkupentujen äänet mutta aikuisia äijiä:D Muutoin olen samaa mieltä mainoksista ja olenkin alkanut yhä enempi katsoa ohjelmia netistä. Emmentaalin Katsomosta jne joskin tavan muuttaminen opitusta tökkii ajoittain. Suosittelen jonkin striimauspalvelun aloittamista, netflix on kiva. Näitähän voi kokeilla kutakin kuukauden ilmaiseksi eli kun niitä on aika monta niin useampi kk menee ilmaiskokeilussakin. Ja jos haluat niin voin jakaa oman flixini, tulisi muutaman euron halvemmaksi per eläin=)
  Loppupäivityksestäsi olikin sitten salakoodattu=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä uusi Haribon mainos, englanninkielinen on parempi kuin se suomenkielinen.
   Kunhan nyt toi maa sulaa ja pääsevät sitä kaapelia kaivamaan, niin katsotaan sitten mitä tehdään, kun saadaan se kaapeli. Periaatteesta ei olla hankittu mitään viihde- yms. paketteja.
   Mutta kiitos Sus' <3
   Harkinnassa on ollut sen.. öö... mikä se kapine nyt onkaan mikä pitää olla, että tietokoneen ja tv:n saa yhdistettyä. Chromecast! Mutta kun kaikki riippuu nyt siitä pahuksen kaapelista: mitä kaikkea meidän pitääkään hankkia, kun laajakaistan toimittaja vaihtuu jne..
   Mutta pidän mielessä, iso iso kiitos sulle :)

   Tarvitsisit siis sanakirjan..?

   Poista
  2. Eeeeeeen halua sanakirjaa neulomisesta!!!

   Mulle riittää tv-n ja koneen yhdistämiseen hdmi-piuha=) eli tv toimii monitorina.

   Poista
 2. Oi, onko se kevät jo niin pitkällä: myyntisirkkuset.

  Pitäiskö se lisätä siihen vanhaan lastenloruun? Hmm...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ihan tarkkoja ollaan, niin myyntisirkkusten lentoon lennähtämiseen on aikaa 54 päivää. Itse tapahtuman alkuun on pari päivää enemmän.

   Poista
  2. Niin, siis sitä piti vielä sanomani, että kyllä se vain alkaa olla muuttolintujen aika :D

   Poista
 3. Oon ihan ulkona televisiomainoksista, kun katon vaan Areenaa... mutta toisinaan netissä pompsahtelee niitä kyselyitä, että "muistatko nähneesi sen ja sen mainoksen sivulla" ja aina vastaan en nähny, ei kiinnosta, en ostais. Ehkä sekin on väärä reaktio, laittavat vaan isommaksi ja häiritsevämmäksi mainoksia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä katsoisin varmaan enemmän Areenaa, jos pystyisin enemmän katsomaan tietokoneen näyttöä yhteen menoon. TV on sen verran kaukana, että sen näyttö "pysyy paikallaan", tämä läppärin näytön resoluutio tai mikä lie, rasittaa liikaa aivoparkoja.
   Silloin kun aikanaan pääsin sairaalasta sen ekan kohtauksen jälkeen, jouduin katsomaan telkkaria keittiöstä asti, kun muut katseli sitä olohuoneessa...

   Mussa mainokset aiheuttaa nykyään päinvastaisen reaktion kuin mikä niiden tarkoitus on: en varmasti osta. Ainoa saattaa olla jotkut cittarin tarjoukset tms., jos jotain saa halvalla ja muutenkin ollaan menossa kauppaan.

   Poista
  2. Sama reaktio :)
   Meillä on joku Smart TV tai jtn, siitä voi kattoa Areenaakin. En tietsikalta usein katso. Tuo mejän läppäri on alkanu aiheuttaa mulle päänsärkyä, en enää voi käyttää sitä ollenkaan...

   Poista
 4. Tulin tänne tiistaita puolustamaan kun lyttäsit niin arkeilijassa! Mitä pahaa viaton tiistai on sulle tehnyt kun et niistä pidä? Lapsikin syntynyt tiistaina ja silti dissaat? Tiistait kunniaan!! Viikopäiväsyrjintä laittomaksi!! Kaikki viikonpäivät ovat tasa-arvoisia!! Barrikaaadeja pystytetään!!
  (;D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiistai on turha, sillä ei tee mitään.
   Koulussa pisimmät koulupäivät oli tiistaisin.
   Tiistaisin oli pelkkiä lukuaineita; ei liikuntaa (jota tosin inhosin), ei kuvaamataitoa (en osaa piirtää), ei käsitöitä tms.
   Mutta sitten - tiistailla ei ole MITÄÄN VIRKAA. Seuraavia perusteluita et voi kiistää ;)
   - MAANANTAI kuluu vielä mennyttä viikonloppua muistellessa: kyllä oli NIIN kivaa :)
   - KESKIVIIKKOna viikko on jo puolessa, enää kaksi työpäivää!
   - TORSTAI, hei, huomenna on jo perjantai, viikko on jo lopussa!
   - PERJANTAI, juhuu, taas selvittiin tästäkin viikosta
   - LAUANTAI JA SUNNUNTAI: VIIKONLOPPU! Tarviiko tästä selittää???
   Mihin tuossa sopii tiistai, mikä virka sillä on? Mitä tekemistä sillä on? Aivan turha.
   Töissä tiistaille laitettiin kaikki pitkät, turhat palaverit ja koulutukset. Nimenomaan turhat.

   Ja siinä yhdessäkin hyvässä tiistaissa oli huonot puolensa: 12 tuntia paikallaan kapealla sairaalapedillä (mikä-se-nyt-onkaan) makaamista, ilman ruokaa ja juomaa, odottaen leikkaussaliin pääsyä. Onneksi lapsi voi syntymän jälkeen hyvin, häntäkään en kyllä nähnyt ennen kuin seuraavana päivänä. Minä en voinut hyvin - kiitos tiistain ja sen kätilöharjoittelijan :D

   Tarviiko vielä perusteita?

   Nyt pitää mennä valmistautumaan isotädin synttäreille, heippa! :D :D

   Poista
  2. Barrikaadeille Tiistain puolesta r.y. on perustettu, njääh njääh;P

   Poista
  3. Pah, ei auta. Tiistai nyt vaan ON niin turha. Usko pois. Eikö muka ollut hyvät perustelut? Häh?
   Sitä paitsi tiistaina sataakin aina...

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Tykkään itsekin, punainen kun on lempivärini - jos en ole muistanut kertoa ;) Ja minusta punainen ja valkoinen sopii kauniisti yhteen.

   Poista
 6. Upeat sukat!
  Me tallennetaan kaikki mielenkiintoiset ohjelmat. Sitten voi kelata mainokset ohi. Areenaa ja katsomoakin katson. Katsomossakin on mainoksia ja niitä ei edes pysty kelaamaan. Chromecast on hyvä. Ja vanhimman tyttäremme netflix on käytössä. Tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Mekin tallennetaan aika paljon ohjelmia, mutta sitten mulla tulee sellanen "äh, en mä jaksa enää näitä katsoa" :D
   Mutta kunhan tosiaan nyt saadaan se kaapeli meille, se tulee nyt kun maa sulaa ja sitä pystyy kaivaamaan; ollaanhan me siitä jo neljä kuukautta maksettu - tyhjästä.
   Katsotaan sitten, mitä tehdään.

   Poista

Näin lakkaat vitkastelemasta

Te kenelle tulee Valitut Palat, olette jo varmaan lukeneet kyseisen artikkelin uusimmasta lehdestä. Lehden kannessa lukee siis "Näin l...