sunnuntai 8. huhtikuuta 2018

Kuvahaaste, kuva 5, 8.4.2018, klo 18.17

Mistä muusta kuin tuosta paljaasta asfaltista ja nurmikonläntistä sen vierestä sekä siitä että puissa ei ole lunta, näkee, että kevät on jo kevät?

Tuo vasemman puoleinen koivu on selvästi edellä tuohon oikeanpuoleiseen verrattuna. Voisi nopeasti ehkä luulla, että oikeanpuoleinen koivu alkaa olla jo tiensä päänsä ja kannattaisi kaataa (sitä muuten yrittivät yhtenä vuonnsa, mutta onneks siinä oli linnunpesä!), mutta ne vain ovat eri lajiketta tai jotain.
Vasempaan koivuun tulee lehdet aina ensin, ja eikö vain se näytäkin siltä, että siinä on jo tapahtunut jotain? Se sijaan oikea on vielä ihan talviunessa 😃
Kyllä se sieltä tulee, kevät!Mommilan kyläkauppa avataan Vappuna - sieltä saa vaikka mitä ihanaa, uutta ja vanhaa!
Jäätelöä ainakin 😉😉

(Muistatteko tämän mehun?)

19 kommenttia:

 1. Minä yitän joka kevät päästä näkemän juuri sen hetken, kun koivuihin puhkeaa silmut. Aina ne mokomat pääsevät minut yllättämän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keittiön pöydälle koivunoksia maljakkoon, vai mihinkähän aikaan ne pitää kerätä? Niistä kuitenkin näkee kuulemma myös sen milloin puuhun sitten tulee lehti. Eli niin monta päivää kuin kestää ennen kuin maljakkoon tuoduissa oksissa on lehti, niin monta viikkoa menee ennen kuin puussa on lehti.
   Tai jotenkin sinne päin. En tiedä pitääkö se oikeasti paikkansa.
   Pitäisiköhän huomenna hakea koivunoksia maljakkoon...

   Poista
  2. Mulla onkin huomenna meno meidän hammashoitolaan. Pitäskö tuoda matkalta koivunoksia maljakkoon? Pitäs löytää jostain oksia, kun eihän niitä voi elävästä puusta riipiä.

   Poista
  3. Pitäisköhän itsekin huomenna hakea, kun tulen lääkäristä.. hmmm... Ei hassumpi ajatus.

   Poista
 2. Mommila. Miehen yhden tädin mökki on siellä, vanhassa kyläkaupassa jota pitivät hänen appivanhempansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mommilanjärven souteluissa on tullut käytyä kerta jos toinenkin. Ja yhdet Erämelonnan SM-kisat tuli järjestettyä siellä, kun oli joku joka ei osannut sanoa ei... Kuka lienee ollut... Joku jolle sattuu ja tapahtuu - sattui muuten niissäkin kinkereissä :D
   Muisteltu ja muistuteltu on. Mutta hyvin järjestetyt kisat oli, kukaan ei protestoinut, mistään.

   Poista
  2. Joo, se kyläkauppa jonka linkkasit, on joku uudempi :) Tää oli tosiaan joskus 70-luvulla toiminut kyläkauppana, mut nyt asuintalona.

   Poista
  3. Tuo on ollut kauppana vuosina 1898-2005, siis lähes 110 vuotta. Sitten se oli muutaman vuoden suljettuna, kunnes nykyinen puoti sitten taas avattiin.
   Jos vaan on yhtään kiinnostunut vanhasta tavarasta ja historiasta, niin tuolla kannattaa poiketa - kannattaa myös varautua siihen, että mukaan saattaa lähteä jotain muutakin kuin munkit ja jäätelöt... :)

   Poista
  4. Jep, varmasti.

   Mä arvelen, että me puhutaan eri kaupoista. Tämä 'miehen suvun' kauppa oli Mommilantiellä, kohdassa josta näkee järvelle.

   Poista
  5. Tunturiruipelo (isäpuoli) varmaan tietää sen :) Mun navigaattorista on nyt vissiin patterit loppu tai päivitys tekemättä - luulin jo olevani siellä päin, mutta tajusin, että olen sittenkin väärässä paikassa :D

   Poista
 3. Mulla on heti parvekkeen edessä kolmekin koivua niin on helppo tarkkailla milloin silmut ilmestyY=) Tänään kävin muutaman päivän sisäilyn jälkeen ulkona ja kiva oli kävellä kun jalkakäytävät olivat lumettomat suurelta osin. Aika haipakkaa lähtivät kun alkoi lämmetä ja satoi pari vuorokautta vettä tuossa aiemmin viikolla. Mehun muistan hämärästi... .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii, sä oot Sus' vielä niin nuori ;) - et sä voi tommosta mehua muistaakaan..

   Poista
  2. Mirä se pöllövanhus siellä kuittailee??;DD Mokoma harmaasulka, hihihiii...

   Poista
  3. Lapset hiljaa kun aikuiset puhuu asiaa :D :D
   Vanhat pöllöt on viisaita.... Tai niin sitä vois luulla.....

   Poista
 4. Taitaa olla rauduskoivu tuo, jossa on nuo riippuvat oksat ja toinen hieskoivu. Arvailoo Viismummoista. Kuten vanha vitsi kertoo, kun isännällä oli erektio vaikeuksia, kehoitti lääkäri juomaan mahlaa. Laiskana miehenä isäntä aikoi ottaa lähimmästä koivusta mahlaa, emäntä huuti rapulta
  hädissään: Elä siitä se on riippukoivu. Että silleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä muistaa tuo mahlajuttu, jos tulee ajankohtaiseksi - ja olla tarkkana, mistä koivusta sitä mahlaa ottaa :D :D

   Pikkulikka kun olin, niin maalla kyllä äitin ja isän kanssa koivuista mahlaa valutettiin; siellä kun ei ollut liikennettä muita kuin se oma auto, niin oli luonto puhdasta.

   AM:ltä kysäisin, oli sinun kanssa samaa mieltä, että tuo riippuvaoksainen on rauduskoivu ja toinen hieskoivu. Hieskoivussa on oksat niin korkealla (ja kaukana parvekkeesta), etten ole kunnolla päässyt perehtymään siihen, likinäköisestä on vaan koivuja ;)
   Toivottavasti siihen tulisi tänäkin keväänä joku lintu pesimään, oli kiva katsella munien hautomista, kuoriutumista ja sitten poikasten kasvamista.

   Poista
 5. Puillakin on omat aikansa. Entisen työpaikkani lähellä on rivi vaahteroita. Yksi niistä punastuttaa lehtensä joka syksy pari viikkoa ennen kuin muut. Se on sellainen iltauninen. Keväällä ei kyllä ole mitenkään aikainen.

  VastaaPoista