lauantai 28. huhtikuuta 2018

Kevät on, vallaton

Sain eilen postia, ihan ihmisten aikaan, eli en siis laskuja.

Susannalle kiitos ihanasta Minna Immosen kortista, kortin nimi on "Ystävyyden enkeli"
(http://www.minnakortti.fi/enkeli-ja-villasukat-kalenterikuvajuliste-ju04113)
Kuvan lisäksi kortissa on teksti:
"Ystävyys iloa joka keventää elämän matkaa.
Se on laulu joka ei pääty ja jota kumpi hyvänsä voi jatkaa"

Sain myös kirjeen. Kirjeessä oli tämän vuoden Kevätpörriäinen 🐝😄


En ole lukenut sitä moneen vuoteen, mutta nyt ystävä lähetti sen.
Tai itse asiassa - tämäkin on aika jännä juttu: en ole koskaan tavannut tätä ihmistä, joka sen mulle lähetti, olen tavannut ja ystävystynyt hänen puolisonsa kanssa ja viettänyt muutamana vuonna yhden kesäisen viikon hänen kanssaan.
Mutta tässä kohtaa sen huomaa: kun ystäviä "katoaa", niitä tulee myös tilalle. Samalla tavalla kuin yksi ovi sulkeutuu, toinen avautuu.

Mutta siitä Kevätpörriäisestä piti kertomani. Nyt jo yli 90-vuotias isotätini miehensä kanssa toi sen aina vapun aikaan mökille tullessaan mummulaan ja siellä opin sitä lukemaan. Se oli - ja on edelleenkin -  parasta lukemista mitä Isolta Kirkolta voi saada 😄. 
Parhaat puujalkavitsit varmaan ikinä olen lukenut Kevätpörriäisestä..
Esim.
"Mikä on huonon ruuan huippu?" - Mikroaaltouunikin nauraa kokille.
"Miksi taivas on niin korkea?"  - Siksi ettei linnut kolauta päätään.
"Mitä eroa on norsulla ja kirpulla?" - Norsulla voi olla kirppuja, mutta kirpulla ei norsuja.

"Mies meni kaupan lihatiskille. Hän kysyi: Saako täällä potkia ja sorkkia? Myyjä vastasi: Ei, täällä saa vain maksaa ja kärsiä."

Lapset lähettivät Kevätpörriäisessä myös terveisiä ja kysymyksiä presidentille.

Huivin teko edistyy pikkuhiljaa. Neulekerhossa muistuttettiin, että niin tässä kohtaa, kun se kuuteen laskeminen on niin vaikeaa 😉, olisi viisasta käyttää niitä silmukkamerkkejä - niitä uusia ihania merkkejä jotka langan mukana sain. No niinpä, sitä vartenhan ne on tarkoitettu, eikä vain ihailtaviksi. Eli jokaisen mallikerran jälkeen laitan silmukkamerkin, ja kas kun laskeminenkin sujuu paljon helpommin. Eikä tarvi aina koko puikollista välttämättä purkaa.
Toinen vinkki oli se, että neuloo silloin tällöin ohuen, erivärisen "apulangan" mukaan sellaiselle ihan normaalisti oikein neulotulle kerrokselle - jos joutuu purkaamaan, löytyy helposti kerros josta poimia silmukat ja lähtee taas jatkamaan. Minä valitsin sellaiseksi kerroksen 7, eli neulon apulangan mukaan jokaiselle 7. kerrokselle. Näin:Tänään vähän jotain siivouskohtauksen tapaista yritti iskeä, onneksi se ei kestänyt kauaa, eikä tehnyt pahaa jälkeä. Siskorakkaan kanssa ollaan nimittäin oltu huolissaan Äitirakkaan kohtauksista ja nyt säikähdin, että en kai ole sairastumassa samalla tavalla. Onneksi ehdin ajoissa istumaan sohvalle, ja kohtaus meni lopulta ohi. Vähän niin kuin tämän Riesankin kanssa 😉😉

Sen verran kuitenkin sain aikaiseksi, että kun ystävät kuka missäkin löytävät valokuviani - en ymmärrä miten se on mahdollista - ja lähettävät niitä sitten ilokseni, sain ne vihdoinkin liimattua albumiin. Ei se vielä täyteen tullut, kuvia mahtuu vielä. Tässä esimerkki yhdestä aukeamasta:

10 kommenttia:

 1. Jonakin päivänä oikeasti löydät mut oven avattuasi: -Tulin siivoamaan. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen jo aloittanut sen :) Ja nyt mun on PAKKO tehdä se, koska meille on tulossa yövieras reilun viikon kuluttua. En voi enää keksiä tekosyitä.
   PAKKO.

   Poista
 2. Aivan mahtavat värit hienossa huivissa ♥
  Maksaa ja kärsiä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minustakin nuo värit on upeat! Ensimmäinen kerä on just lopussa ja toinen kerä vielä, huivista tulee siis piiiitkä :) Ja ihana. Saa nähdä miten kerien vaihtuminen osuu kohdilleen, mutta toisaalta tuossa langassa sen ei varmaan ole niin väliä.

   Musta nuo Pörriäisen vitsit on huippuja - just niin puujalkoja, että on oltava tosi varovainen tulitikkujen kanssa ;)

   Poista
 3. Hieno homma, että postipoika toimitti kortin sinulle ihan oikeana päivänä. Postitin sen jo keskiviikkona.
  Upea huivi tulossa. Auttaako apulanka ja silmukkamerkit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain, apulangasta ja silmukkamerkeistä on ollut apua. Tuntuu, että laskeminen on helpompaa, kun käyttää silmukkamerkkejä :)

   Poista
  2. Hyvä! Apulanka on siis turha, kun ei tarvitse purkaa?

   Poista
  3. Periaatteessa joo, mutta hyvä olla olemassa, JOS tarvii purkaa, löytää helposti kerroksen josta poimia silmukat ja lähteä jatkamaan.

   Poista
 4. Pörriäisessä oli minun mummotettavan juttu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa :) Mulla on vielä osa lehdestä lukematta, luen sitä säästeliäästi, että riittää mahdollisimman pitkään.

   Poista

Näin lakkaat vitkastelemasta

Te kenelle tulee Valitut Palat, olette jo varmaan lukeneet kyseisen artikkelin uusimmasta lehdestä. Lehden kannessa lukee siis "Näin l...