lauantai 14. huhtikuuta 2018

"Mä olen kivi sun elämäsi kengässä.."

Tänään, kevään tähän asti lämpimimpänä päivänä vietettiin Äitirakkaan tädin syntymäpäiviä. Meitä oli koolla pienehkö joukko - juuri sopiva, ja tunnen itseni etuoikeutetuksi, että sain olla mukana niissä juhlissa.

Miksikö sitten tuollainen otsikko? Juhlapaikka oli hieno, veden äärellä, veden joka tietenkin nyt oli jäässä, nurmikko ruskeaa ja puut vailla lehtiä - mutta kun oli katsellut ympärilleen ja sulki silmänsä, saattoi kuvitella, miten kaunis paikka on muutaman viikon kuluttua.

Sisäänkäynnin vieressä oli tietenkin "Tervetuloa" -kyltti, mutta myös nämä kumisaappaat, joista tuli mieleen tuo otsikon lausahdus, jota meillä joskus käytetään - ihan kaikella rakkaudella. Jokaisen kengässä kun on joskus niitä pieniä kiviä, jotka hankaa vähän, mutta jotka voi ravistaa pois ja jatkaa taas sopuisaa elämää 💕💕


Pihalta näkyi sillalle, jotka pitkin ajoimme juhlapaikalle, jonkinmoisen matkan kyllä jouduimme vielä tuon sillan jälkeen ajamaan. Sillan paikalla on aikanaan ollut lossi - niitä ei kovin montaa tässä maassa enää ole, mikä on harmi. 
Oletteko te muuten päässeet kulkemaan lossilla? Minä olen; olen saanut itse ajaa pakettiauton lossille ja muutama vuosi sitten olen ollut kyydissä kun kuljettiin lossilla minkä-lie-veden yli jossain Itä-Suomessa. Mieluummin kuljin sillä lossilla, kuin sitten muutamia tunteja myöhemmin sen saman vesistön yli siltaa pitkin takaisin - se silta nimittäin oli melkoisen korkealla.... Ei kiva.


Mutta tässä se silta jonka yli ajelimme ja josta katselimme, että "tuolla se juhlapaikka on". Kun tiesi, missä juhlapaikka on, sen näki tuolta sillalta, mutta mennessä, kun ei tiedetty mihin oikein ollaan menty, niin eipä sitä kyllä tuolta näkynyt, niin hyvin se noiden puiden taakse piiloutuu. Entäpä sitten kesällä, kuin puissa on lehti. Mikä oivallinen paikka pitää kesäjuhlia! 

Pihalta löytyi myös tämmöinen hieno asetelma, joka sai minut lähes haukkomaan henkeäni heti sen nähdessäni - ihana! 
Enemmänkin eläimiä sieltä löytyi - muitakin kuin ihan ilmielävä mäyräkoira. Ulkona oli pari joutsenta ja sisällä "kissanpäiviä" viettävä kissa:Ja.... luulitteko te, että olisi päivä ilman pöllöä 😂 😂 😂


Tämä pöllö oli meitä vastaanottamassa ja senhän tietenkin bongasin heti 😂
Toki menomatkalla kukkakaupasta lähti mukaan yksi pöllö - emme voineet Äitirakkaan kanssa jättää niitä sinne, kun ne katsoivat meitä sen näköisinä, että "Ottakaa meidät mukaan, jooko?" Ei niitä katseita voinut vastustaa..
Näette sen katseen huomenna, voitte sitten itse todeta, että ei semmoista vaan voinut vastustaa 💕

Päivä oli kaikkinensa hieno - vaikka juhlat ei olleet isot, oli hienoa tavata niitä muutamia sukulaisia joita ei ole tavannut pitkään aikaan samoin kuin niitä reippaita ja kohteliaita nuoria, joita ei ollut koskaan tavannut. 
10 kommenttia:

 1. Kuulostaapa mukavalat!
  Jos se kivi on siellä kengässä ja kävelee niin onko se sitten Roliing stone? Toivottavasti Jagger kun sillä on ne kivat muuvit eikä Kiithi, sillä kun on aina epäilyttävän hauskaa;)
  Mulle on käynyt tuo sama maisemajuttu. Olin Marokossa, vuorilla, ja sieltä oli hamppusato korjattu ja näytti aika nyhdetyltä se maiseman. Olin kuitenkin nähnyt sen saman maiseman valokuvassa kun on vehreimmillään ja sain siinä sitten hyvän hallun ja katselin hetken kun kasvit heiluu tuulessa. Cool! ;D

  Pöllöllä täydellinen reissu kun pääsi taas adoptoimaan pöllön=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun vierivä kivi ei sammaloidu, niin ees taas pyyhältävä Pöllö ei pölyty :)
   Puujalkaa parhaimmillaan, hah hah.

   Poista
 2. Mie olen koko omapiha-elämäni halunnut tuollaista puolikasta venettä! Mutta ei niitä puissa kasva, plääh.
  On sit pitänyt tyytyä kylpyammeisiin ja vessanpönttöön...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö mistään löydy vanhaa tarpeetonta puuvenettä? Luulisi semmoisen jostain löytyvän, valmiiksi jo puolikkaan.
   Meillä on mökillä kaksi kylpyammetta, niissä on kannet päällä. On joskus ajateltu, että laitetaan ne vierekkäin, aurinkoisena päivänä vettä kumpaankin, aurinko lämmittää vettä sopivasti jonka jälkeen me mennään ammeeseen istumaan ja nauttimaan kesäpäivästä :D

   Poista
 3. Myöhäisonnittelut päivänsankarille ja hyvää eloa Pöllön pöllölle.
  Lossilla on ajeltu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - pöllöllä on toki hyvät oltavat kaltaistensa joukossa :)

   Ennen oli paljonkin losseja, nyt niitä on kovin harvassa, ikävä kyllä. Olen aina iloinen kuin lapsi, kun näen, että pääsen lossille.
   Joku kai joskus sanoi, ettei aikuisuudelle ole ikärajaa?

   Poista
 4. Minä ajelin lapsena monta kertaa lossilla ja aikuisena muutamia kertoja.
  Minä muuten löysin perjantaina yhden geokätkön ja tänään kaksi. Tosi kivaa ja koukuttavaa. Milloin sinä aloitat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin kivaa ja ennen kaikkea koukuttavaa? Mun pitäisi ottaa itseäni niskasta kiinni senkin asian kanssa ja etsiä ne tunnukset sinne nettisivuille ja palautella mieliin ne kaikki systeemit.
   Mä olen vaan taas niin saamaton, kaikessa... :(

   Poista
  2. Geokätkö? Piilotellaan kiviä? No jo on harrastus=)
   Pöllö saamaton??;O vastahan olet ollut koko viikon viuhtomassa pitkin poikin niin että hyvä kun päivittää ehdit...
   Lossilla olen ajanut muutamaan kertaan, Kärkisillä ehdin jopa ihan kuskinakin. Sen lossin korvannut silta on kyllä ajokokemus , ihan tolkun hienokin. Lienee yksi paikka mistä ne ei katoa koskaan eli Turun förit, niin ja tuskin suomenlinnastakaan...ja lossi se on ruotsin- ja tallinanlaivakin;D

   Poista
  3. Voi Sus' sun kanssas. Kiviäpä hyvinkin, kivien etsimisestä me Susannan kanssa ajatuksia vaihdettiin. Kumpi löytää hienoimmat kivet. Siinä tosin Äitirakas veisi varmaan voiton meistä molemmista....

   Se oli Itä-Suomessa; ensin ylitettin Saimaan syväväylä Vekaran lossilla ja sitten muutamia tunteja ja kilometrejä myöhemmin samainen syväväylä ylitettiin Puumalansiltaa pitkin. Eihän se sen korkeampi näytä olevan kuin 31 m, mutta kun alla on vettä, ja autossa oli dieseliä just sen verran, että sillä sen sillan yli pääsi Puumalan puolella olevalle huoltoasemmalle..
   Hyvin selvittiin, kun pistettiin lauluksi :D :D - sillan yli ajaminen ei enää pelottanut, pelotti ihan muut asiat ;)

   Poista

Kumman sitä kirjoittaisi ensin, pohtii Pöllö

Ihanko näitä tavallisia kuulumisia vaiko Myyntisirkkusten seikkailuista - kumpaakohan te lukisitte mieluummin 😕 Jos vaikka ihan tavallisia ...