sunnuntai 29. huhtikuuta 2018

Darth Vader

Tuli tuossa iltana jonakin mieleen Darth Vader, entiseltä nimeltään Anakin Skywalker.

Monet teistä tietävät hänestä paljon enemmän kuin minä, sillä en ole katsonut yhtään Tähtien sota -elokuvaa kokonaan (niin kuin en muuten yhtään James Bondiakaan)
Tiedän kuitenkin kuka on Darth Vader ja hänestä on kerrottavana kaksikin tarinaa.

Osaan ihan takuuvarmasti lausua nimensä oikein. Olen varmaan kertonut tarinan joskus, jos ei muuta, niin ehkä jonkun kommentointikentässä tai sitten vuodatuksen puolella. Joka tapauksessa:

Oltiin Pojan kanssa vuosia sitten ostamassa syntymäpäivälahjaa pienelle pojalle. Tehtävä oli vaikea; mitä ihmettä sitä taas ostaisi.. Sitten silmäni osuivat mielestäni juuri sopivaan tavaraan ja sanoin Pojalle  "Hei, ostetaanko tällainen Darth Vader -hahmo?"  - juuri noin lausuttuna.
Vieressäni seisoi pieni poika, ehkä 3-4 -vuotias ja katsoi mua TODELLA HALVEKSUEN ja sanoi:
"Se sanotaan Veider". Käänsi selkänsä ja lähti pois.

Että tiedän kyllä nyt miten Darth Vader sanotaan 😄

Toinen tarina samaiseen hahmoon liittyy erääseen kesäpäivään, kun olimme ajelulla ja olimme jo tulossa kotiin päin. Ajelimme naapurikunnasta - tai no nyt ollaan jo samaa kaupunkia - vanhaa tietä ja katselimme jo kauempaa, että mikä ihme tuolla tien laitaa tulee...
Päästyämme kohdalle meitä tervehti semmoinen metrin mittainen Darth Vader 😄

Hetken aikaa katselimme toisiamme ja sitten purskahdimme hillittömään nauruun. Vaikka eihän siinä oikeastaan mitään nauramista ollut.

Ei sitä nimittäin ihan joka päivä Darth Vader vastaan kävele.
Ei ollut kävellyt ennen sitä, eikä ole kävellyt sen jälkeen...

Mukavaa sunnuntai-iltapäivää - kuvan laitan myöhemmin, odottelen josko aurinko vielä sittenkin tänään pilkistäisi, nyt sataa sulattaen lumia ja jäitä ja saaden nurmen ja puiden silmut heräämään!

16 kommenttia:

 1. LAsten suusta...Mulla oli ysärillä sellainen pitkä musta takki, niinko länkkäreissä on cowboylla kun ne ratsastaa. Mennä leuhutin kapungilla liepeet liehuen. Astuin sisään r-kioskiin ja juuri ennen kuin ovi sulkeutui,. kuulin kirkkaan pojan äänen: -Isi kato!! Lepakkomies!!
  Repesin huolella;DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, muuten, homma edistyy huolella ja vauhdilla, voit olla ylpeä musta! *taputtaa itse itseään olkapäälle jo nyt*

   Poista
 2. Täällä jonkun sähkötupakkatuotteita myyvän liikkeen ulkopuolella päivystää kuumina kesäpäivinäkin joku Stormtrooper-asussa.... Ase ja kaikki! Kaikkea sitä näkee...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meitä on moneksi :)
   Sanoo hän, joka omistaa miljoona eri pipoa... ;)
   Pitäiskö hei järkätä kesällä naamiaiset?

   Poista
  2. Ei kun vietetään joulua kesällä!! Tonttulakit päähän, kuusi pihaan ja annetaan lahjoja sekä kuunnellaan varpusta jouluaamuna.
   Tai voi ne naamiaisetkin olla, jos järkkäät ni tulen...jos kutsutaan.....

   Poista
  3. Meillä on Sus' perinteisesti pidetty suvun kesken laskiaisrieha laskiaissunnuntaina, ja silloin sukulaisiksi lasketaan kaikki "ystävät ja kylänmiehet, kaikki ohikulkijat ja ketkä paikalle uskaltautuu". Jotkut on käyneet kerran, toiset on uskaltautuneet paikalle useammankin kerran...
   Tänä vuonna jäi laskiainen viettämättä, joten suunnitelmia on :DD Meidän suku on vähän.... Kaikkia ei pitäis päästää vapaaks, Essi voi sen vahvistaa ;)

   Poista
  4. Ilmoitappas ajoissa niin osaa varautua, jos muut on sunlaisias niin tuntuu perheeltä kun ei erotu muista;D Vöyhötyksen määrä on vakio vaikka yhden lisää...(hihihiii)

   Poista
 3. Niinku jos me pukeudutaan apinoiks? Ei tarvi edes erityisemmin pukeutua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin no, meidän kaikki juhlat ja laskiaisethan on olleet eräänlaisia naamiaisia... ;)
   Mä löysin tuolla siivotessani meille jo ohjelmaakin...

   Poista
  2. O-ou.... Annas kun arvaan? Se joku kirja, missä oli kaikkia ryhmäleikkejä lapsille?

   Poista
  3. Ei - se oli vaan nippu paperia. Tunnustan, pistin paperinkeräykseen. Ne löytyy kyllä varmaan netistäkin. Mutta kirja on tallessa, joten tekemistä meille löytyy kyllä, ei hätää :D

   Poista
 4. Voi että nuo teidän laskiaiset kuulostaa kivoilta ❤ ihanaa, että olette pystyneet pitämään perinteen ja tiiviin perheyhteyden läpi vuosien ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - jos ei muuta niin meteliä meistä lähtee :)
   Perinne sai alkunsa siitä, kun meitä koossa pitävä voima, mummu, siis minun ja Essin, nukkui pois. Tuli tunne, ettemme enää näe, kun ei ole syytä kokoontua mummulaan - ei äitienpäivää, ei syntymäpäivää...
   Äidin kanssa sitten keksittiin tuo laskiaisrieha, kysyttiin enolta joka mummulaan jäi asumaan, että saadaanko tulla. Ja kun päivä on aina sama ja ennalta sovittu, niin kaikki tietää sen jo hyvissä ajoin etukäteen :)
   Joskus ollaan isommalla, joskus pienemmällä porukalla, mutta aina yhtä kovalla metelillä :D
   Ja tosiaan mukaan on otettu milloin kummilapsia, milloin naapureita ja ystäviä. Mukana on sulassa sovussa "nyksät ja eksät" - ja Essikin nykytekniikan avulla pääsee mukaan vaikka asuu niin kaukana :)

   Poista
 5. Minäpä olen leffassa istunut Darth Vaderin vieressä. Ja on se kylässäkin käynyt.

  VastaaPoista

Näin lakkaat vitkastelemasta

Te kenelle tulee Valitut Palat, olette jo varmaan lukeneet kyseisen artikkelin uusimmasta lehdestä. Lehden kannessa lukee siis "Näin l...