sunnuntai 22. huhtikuuta 2018

Kuvahaaste, kuva 6 ja SNY:n "huivihaaste" :)

Kaksi kärpästä yhdellä iskulla - kun niin lähellä Kärpästä olen muutenkin 😝

Eli ensin viikon kuva Repun kuvahaasteeseen, kuva nro 6, sunnuntai 22.4.2018 klo 19.40. Niin ne vaan lumet sulaa. Viime viikollakin oli vielä melkoinen läntti lunta, saati sitten miten paljon sitä oli silloin kun kuvahaaste aloitettiin. Ja nyt sitä on enää tuommoinen pienen pieni lapiollinen. Ei sulattaneet eiliset sateet sitä, mutta kyllä se ensi viikolla sulaa.Ja sitten on tämä toinen "haaste" 😊😊
SNY:ni lähetti lankojen mukana ohjeen "Helppo huiviohje langankiertoja pudotellen"  (Christine Vogelin ohje). Ohje ON oikeasti helppo, mutta jostain syystä se on nyt päättänyt antaa mulle vähän haastetta näihin kevään viimeisiin neuleisiin - luulen, että tämän jälkeen pakkaan puikot ja langat kesäteloille (ellei SNY:ni lähetä lisää haasteita) ja siirryn "kesäkäsitöihin": ristipistoihin ja virkkaukseen, ne kun on olleet koko talven vähän niin kuin lapsipuolen asemassa. 

Ja tuo yksi kastemekon kirjailukin pitäisi tehdä valmiiksi, hävettää ihan, kun se on odottanut näin kauan. Tässä ollaan menossa - tämä on nyt vähän venytettynä, että kuvio näkyisi paremmin. 
Neule ei ole siis kuin aina oikein neuletta, langankiertoja ja niiden langankiertoja pudottamista puikoilta. Eikä tarvitse osata laskea kuin kuuteen. Tai no ensin tietysti silmukoita luodessa "26 silmukkaa tai mikä tahansa 10:llä jaollinen luku + 6" - tuossa on 36 silmukkaa. 
Ei siis tosiaankaan mitään HIRVITTÄVÄN vaikeeta, mutta - tähän lainaan nyt Pöpelikössä -blogista lukemaani erittäin sopivaa lausetta: "Valitsemaanne aivoon ei juuri nyt saada yhteyttä" 

22 kommenttia:

 1. Kiva huivi :) Joskus voi jonkun ohjeen lukea viisikin kertaa, ennen kuin se klikkaa.

  Mulla on sama kesätauko neulomisen kanssa. Olen aikonut jo pari kesää opetella kirjomaan kunnolla, jos joskus saisin aikaiseksi sen Crazy-tilkkutäkin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tuo on kiva!
   Tiedätkö; tuossa on niin koomista tuossa ohjeessa se, että siinä toistuu yksi mallikerta; tai siis se kerros missä pitää osata laskea ja olla tarkka: joka toisella kerralla se menee ihan heittämällä, mutta joka toisella kerralla se jostain syystä tökkii, kun se alkaa eri kohdasta!
   Joka toisella kerralla se alkaa 6o.... ja joka toisella kerralla 1o.... - ihan hirveen vaikeeta :D :D Mun aivot ei vaan jostain syystä käänny oikeaan asentoon ton kanssa.
   Enhän mä voi kuin nauraa itselleni :D

   Poista
  2. Onneksi on taito nauraa itselleen. Ainakin joskus :)

   Poista
 2. Ahihihih :D Mä ihan mielessäni kuulen sen vinkunan, vonkunan ja rätinän kun yhteys ei nyt vaan pelitä - muistuttaa sitä ääntä mikä lankapuhelimesta kuului ennen vanhaan kun netti oli päällä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritin juuri selittää AM:lle, että toi mun huivin teko on vähän sama kuin jos mä nousen tästä sohvalta ja lähden vessaan: jos mä otan ekan askeleen oikealla jalalla, homma sujuu hyvin ja mä osaan perille.
   Mutta jos mä otankin ekan askeleen vasemmalla jalalla, niin mä eksyn matkalla - mikä on sinänsä mahdotonta, koska sinne vessaan on vaan käytävä :D :D

   Eli tosiaankin vinkuu ja vonkuu ja rätisee - ja pahasti...

   Poista
  2. Tuon olen huomannut Lavis-tunneilla =) yhteen suuntaan tanssi/jumppakuvio onnistuu kyllä, mutta auta armias jos seuraavassa biisissä lähdetäänkin liikkeelle toisella jalalla =0 menee hetkinen ennenkuin saa taas rytmistä kiinni.

   Poista
  3. Sitä on joko oikea- tai vasenkätinen tai jalkainen - huomaisin sen kanssa rivitanssitunneilla aikanaan - mä olin aina se joka pyöri eri suuntaan kuin muut :P

   Poista
  4. Mä huomaan tän viikottain fysioterapiassa. Joku homma sujuu ihan kivasti johonkin suuntaan. Annas olla, kun fyssarini sanoo, että nyt tehdäänkin erisuuntaan. Onkin yhtäkkiä ihan mahdotonta.

   Poista
 3. Tuleeko tosta huivista sellainen pitkä kaulahuivi? Hauskannäköinen! Sittenhän voi posottaa menemään niin pitkästi, kuin lankaa riittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain, siitä voi tehdä vaikka kuinka pitkän.
   SNY lähetti kaksi kerää tuota lankaa, luulen että niistä tulee sopivan mittainen. Tuolle langalle toi 36 silmukkaa, 5 mm puikoilla on hyvä.
   Langalle puikkosuositus oli 4, mutta minusta nuo paksummat puikot on sopivammat.

   Poista
  2. Vitosen puikoillahan tulee äkkiä valmista! Sitten sulla on huivi ensi talveksi jo valmiina. Hieno homma!

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Ei ole vaikea, näytti aluksi, mutta kun otti niskasta kiinni ja aloitti, niin on helppo. Kun vaan osaa sen kuuteen laskemisen ja keskittyy :D

   Poista
 5. Mä mietin tuota huivin pintaa, että toimisi varmaan tosi hyvin myös jossain kesäisellä langalla neulotussa paidassakin. Jos olisi enemmän kärsivällisyyttä niin kokeilisin =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta - toimisi varmasti jossain paidassa: toppi alle ja tuosta kuviosta tehty neulepaita päälle, olisi kiva. Ei vaan onnistu mun taidoilla ja kärsivällisyydellä :)

   Poista
  2. Mun pitäisi tehdä mökille hihatin, semmoinen vanhanajan lukunuttu. Mietin sopisiko tuo malli siihen.

   Poista
  3. Kyllä tuo malli voisi hyvin sopiakin.

   Mä muistin kanssa illalla, että olen luvannut tehdä sen yhden hihattimen, langatkin on jo valmiina! Eli yksi neule on tuon huivin jälkeen vielä tehtävä.

   Poista
 6. Ei pidä pelätä erilaisuuttaan:
  https://www.youtube.com/watch?v=G3ZynG796Cs
  ;DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä iässä erilaisuuteensa alkaa olla jo tottunut :D

   Poista
  2. Emme me ole erilaisia., muut on tavallisempia? ;D

   Poista
  3. Juuri näin.
   Onneksi tänään tulee Heikoin lenkki ja Riku Nieminen :)

   Poista

Näin lakkaat vitkastelemasta

Te kenelle tulee Valitut Palat, olette jo varmaan lukeneet kyseisen artikkelin uusimmasta lehdestä. Lehden kannessa lukee siis "Näin l...