En mä oikein tiedä

mistä sitä kirjoittaisi. Ajatuksia on, mutta ne on painokelvottomia. Tai. Niin. Tämä on mun blogi ja saan kirjoittaa tänne mitä haluan, mutta ihan kaikkia ajatuksia en välttämättä halua kirjoittaa.

Joo-o. Olen sitä mieltä, että työttömiä kohdellaan väärin. Mutta kukaan tärkeä ihminen ei taida lukea tätä mun blogia, joten ei maksa vaivaa kirjoittaa siitä sen enempää. Kerron sitten, jos ja kun asialla on suurempia vaikutuksia meidän elämään. Tällä hetkellä pärjätään.

Joo-o. Ottaa päähän se, että joudun "riitelemään" omista oikeuksistani, mutta niistäkin olen nyt kirjoittanut niin monta kertaa, että en enää itsekään jaksa niitä. Mikään ei ole nyt muuttunut eikä niistä kirjoittaminen nyt muuta tilannetta. Odotan seuraavaa askelta.

Mutta kerron sen, että työnantajani palkanlaskennasta soitettiin. Kun ei ole verokorttia, se pitäisi toimittaa, muuten joudumme helmikuusta alkaen perimään veroa 60%, kunnes toimitat meille verokortin. Niinpä.
Tuota kuule, kun tämä sama keskustelu käytiin vuosi sitten, mutta katsos, olen ollut sairaslomalla heinäkuusta 2012 alkaen ja palkanmaksu on loppunut joskus loka-marraskuussa 2012. Lukuunottamatta sitä yhtä kertaa, jonka te VAHINGOSSA maksoitte minulle palkkaa, kun ette olleet kirjanneet järjestelmiinne ylös, että sairaslomani on PALKATONTA.
Niin mutta jos me jotain täältä maksetaan... No kun te ette maksa mitään, ette ole maksaneet viiteen ja puoleen vuoteen, niin kuin varmaan näet? ...Niin no joo, eihän täältä, joo. No ei sitä sitten..
Onhan teillä NYT varmasti siellä tieto ylhäällä, että olen sairaslomalla tämän vuoden loppuun? Kun Kelasta otettiin yhteyttä, että mun sairaslomatodistus on toimitettu heille, miksiköhän? ....hiljaisuus, naputtelua... Juu, kyllä täällä lukee, että sairasloma, palkaton, joulukuun 2018 loppuun. 

Toiseen kysymykseen en saanut vastausta. 
Että näin. Voi olla, että sama keskustelu on käyty useamminkin, muistan vain viime vuoden, kun silloinkin hermostuin vähäsen... Peruutan siis ensimmäisiä kohtia sen verran, että tosiaan ottaa päähän ja olen väsynyt siihen, että joudun vääntämään rautalankaa tällaisista ns. itsestään selvyyksistä, jotka hoituisivat kun tarkistettaisiin niitä tietoja kauempaakin kuin sieltä edelliseltä päivältä. Jos olisi katsottu toissapäivän tietoja, olisi nähty, ettei tosiaan ole maksettu palkkaa. Ding...miksiköhän? Ding...ai tällä on tämmöinen tilanne. Ding...antaapa olla.
No ihan kiva, että huolehtivat, mutta olen kuitenkin jo 50 vee, ollut samalla työn antajalla kohta 24 vee, ja työelämässä ylipäättään kohta 30 vee... Joku ajatus tähän ikään mennessä on tullut siitä miten esim. veroasioiden kanssa tulee toimia.  Ja kyllähän se verottaja sitten oikaisee, jos meni pieleen.

En siis vaan jaksaisi tämmöisiä asioita setviä, kun yritän miettiä mitä tehdä seuraavaksi, jotta saisin tämän prosessin joskus loppuun, Että pääsisin pois sieltä työvoimatoimiston tilastoja rumentamasta.

Mutta päivän piristys oli kampaajalla käynti ❤. Korvat on taas leikattu näkyviin. Onneksi kampaajallani on vakaat kädet. Oli varmasti vaikea leikata tukkaa kun asiakas kikattaa ja heiluu ja kampaaja kikattaa ja heiluu 😊😊
Ja pihalla AM ihmettelee miten 30 m:n matkaan voi mennä NIIIIN KAUAN. Kauan? 10 min. Eihän se nyt kauan oo. Kauan on suhteellinen käsite.

Ja illan päätti, käsitöiden sijasta jutustelu FB:ssä Siskorakkaan kanssa. Kyllä tämä tästä taas, huomenna on lauantai, uusi päivä, talvi on tullut, ulkona on valoisaa, isännöitsijä on vain ensi viikon lomalla ja asiat lähtee taas etenemään.
Ei elämä niin surkeaa ole. Asioilla on tapana järjestyä. Aina.  Miten, se on sitten eri asia.

Kommentit

 1. No niinpä, järjestys se on epäjärjestyskin. Voimia sun arkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Juuri näin. Järjestyksessä ne on sittenkin, vaikkei oliskaan niin kuin suunnittelin.

   Poista
 2. Vaikka alotin palkkatyön jo 14 vuotiaana, ei mulle tullu työvuosia kuin 31 kipaletta.

  Mutta uudesta kampauksesta tarttee kyllä saaha kuva!!

  Mukavampaa päiväjatkoo sulle sinne!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - pitkäksi meni taas tämäkin aamu, kun on ihmetelty uutisia ja muuta :D

   Uusi kampaus on ihan vaan lyhyt tukka, ei ole kikkaraa eikä käkkärää :D Semmoinen minkä saa aamulla vedellä ja viispiikkisellä asetettua järjestykseen, paremman puutteessa. Mä en nimittäin kerta kaikkiaan jaksa väkertää erilaisten vekottimien ja vempeleitten kanssa. Mitä helmpompi, sen parempi.

   Mukavaa päivänjatkoa sullekin, pärjäillään taas!

   Poista
 3. Blogit on sitä varten, että saa päästetyksi liiat paineet ulos. Näin entisenä työläisenä kiinitin huomioni tuohon, että soitellaan. Ei meillä soiteltu. Jos ei hoitanut asioitaan, kärsi itse nahoissaan ja jos vaati oikaisua, tuli lunta tupaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai siellä jossain on maininta, että "pa..a akka", kun silloin olin aika ärhäkkänä kun ne tosiaan maksoi mulle "vahingossa" palkkaa, oman virheensä takia ja asian selvittely kesti minusta kohtuuttoman pitkään eikä mennyt muutenkaan niin kuin piti.
   Ehkä siellä syttyy punainen valo ja alkaa hälytys soimaan aina helmikuun eka päivä mun kohdalla :D

   Poista
 4. Lämpimiä ajatuksia täältä. Mä olen samaa mieltä työttömien kohtelusta ja etenkin siitä, että aktiivimalli tuntuu koskevan myös työkyvyttömiä. Kyvyttömästi valmisteltu laki, sanon minä.

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3

   Onneksi se aktiivimalli ei - ainakaan toistaiseksi - koske (pitäisi) meitä, joilla on päätös työkyvyttömyyseläkkeestä, tai hakemus vireillä. Eli siltä osin mun kohdalta ok, mutta sitten on AM.
   Kiihdyin taas jo aamulla nollasta sataan, kun toimittaja selitti jossain haastatellessaan niitä sinne mielenilmaukseen lähteviä, että "no onhan esim. metallialalla töitä"
   Voi herran pieksut mitkä on rouvan jalassa näin nätisti sanottuna! Voiko toimittajat tosiaan olla noin yksinkertaisia? Työtön leipuri tuosta noin vaan aktiivimallin mukaisesti 18 tunniksi cnc-koneistajaksi???
   Helppo homma!

   No, ei anneta näiden pilata talvista (kun kerran talvi saatiin) viikonloppua, vaan nautitaan siitä!

   Poista
  2. Ja kokeneen ammattimiehen pitäs jättää perheensä ja lähtee hevonkuuseen minimipalkalla. Hyvässä lykyssä ei saa ees asuntoa.

   Poista
  3. "Onhan lentokoneet" - niin kuin joku älypää jossain keksi kirjoittaa. Voi ziisus. Siinähän se palkka sitten olikin, kun lennät jostain Helsingistä Kuusamoon perheen luo pari kertaa kuussa - että lapset edes isänsä tuntis, kun ripille pääsevät. AAAAAARRRRGGGHHHHHH

   Poista
 5. Aktiivimalli on... no en viitti sanoo MISTÄ!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä ei tuuli paljon tuiverra. On lämmin olla...

   Poista
 6. Aktiivimalli on todella syvältä. Valitettavasti kovat arvot on nyt vallalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä jaksan vielä olla toiveikas - kaikesta huolimatta. Että joku saisi niille järkeä päähän. Tai tapahtuisi jotain. Jotain.

   Poista
 7. Mitä isännöitsijänne lomasta? Mulla meni tää ohi... taas.
  Mulla on huomenna maanantaina vuotuinen neurologikäyntini. Ärsyttää! En jaksaisi lähteä Helsinkiin, 100 km edestakaisin, turhanpäiväisiä turisemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaah..Piti oikein itsekin lukea oma teksti uudestaan, että mitähän mä olen kirjoittanut :) Ei mennyt mitään ohi. Ajatus lauseessa oli se "vain - ja asiat lähtee etenemään" = positiivinen asia. Mutta se liittyy siihen, että meille on taloyhtiöön tulossa kaapelitv ja taloyhtiölaajakaista. Päätös asiasta on tehty marras-joulukuun vaihteesssa.
   Maksua palvelusta on nyt peritty jo tammi- ja helmikuulta, mutta mitään ei ole tapahtunut: meillä on edelleen tv antenniverkossa ja oma laajakaista.
   Eihän tuo iso maksu ole, mutta ärsyttää periaatteesta maksaa tyhjästä - ja kun kustannuksia muutoksesta tulee: uusi reititin laajakaistalle, jos halutaan tallentaa ohjelmia, niin tallentava digiboxi (tai joku viihdepaketti tms palveluntarjoajalta ja sellaista en oikeastaan haluaisi).

   Mulla on neurologi parin viikon päästä - pääsen tapaamaan sitä uutta neurologia joka tuli sen eläkkeelle jääneen lääkärin tilalle. Katsotaan nyt, kuinka yhteistyö lähtee sujumaan.
   Tsemppiä huomiselle!

   Poista
  2. Kiitos tsempeistäsi! Ihan hyvin meni neurologikäynti. Minulla oli pitkä lista toivomuksia lääkärille. Hän lupasi suositukssensa kirjoittaa niistä kaikista.
   Joko olet geokätkeillyt avustajasi kanssa?

   Poista
  3. Hyvä hyvä! Mun pitäisi kanssa ruveta kirjoittelemaan ylös kaikkea mielessä liikkuvaa.

   Ei olla geokätköilty :) Nyt pitänee odotella lumien sulamista, meillä on ihan reilusti lunta tällä hetkellä. Eikä metsäänkään oikein pääse - hiihtoladut täyttää metsän :D

   Poista
  4. Minä juuri torstaina suunnittelin avustajani kanssa, että kevään korvalla mennään yhdessä geokätkeilemään. Ihan tässä meidän kylän keskustassa on esteettömiä kätköjä.

   Poista
  5. Toihan on hieno juttu!

   Täällä meidän mäellä on mun mielestä useampikin kätkö ihan kohtuullisen kävelymatkan päässä, joten tosiaan kunhan lumet alkaa sulamaan, niin täytyy ottaa se ohjelmaan. Kesäksi kun loppuu kirjaston ohjelmat niin saadaan tilalle jotain muuta.

   Poista
  6. Kuulostaa hyvältä suunnitelmalta. Päästään vaihtamaan kokemuksia.

   Poista

Lähetä kommentti

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkoloon.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)