UFOja - onko niitä?

Tai paremminkin, kuinka paljon niitä on?

Susannan ehdotuksesta ja vinkistä tästä tulee nyt ihan UFO -päivitys. Su'elle ja muille asiaan vihkiytymättömille tiedoksi, että nyt ei puhuta avaruusjuttuja eikä lentävistä lautasista - ei niistä keittiöissä lentävistäkään. Vaan käsityöihmisten UFOista - unfinished objects. (Näin erittäin vapaasti käännettynä valmistumattomia käsitöitä, käsitöitä jotka ei valmistu koskaan)

Niitä on lähes kaikilla käsityöihmisillä.  Nämä nyt esittelemäni käsityöt eivät ole ihan määritelmän täyttämiä UFOja, sillä näiden on tarkoitus valmistua. Ja jopa ihan nyt kohtuullisella aikataululla. Tuosta yhdestä työstä en nyt ole ihan varma. Siitä ei paljon puuttuisi, mutta toisaalta.. TE saatte nyt antaa tuomionne siitä, kannattaako sitä sittenkään tehdä valmiiksi vai purkaa se ja yrittää uudestaan.

Susannalle siis jo kerroin, mitä keskeneräisiä töitä mulla on, ja sitten jouduin vielä tunnustamaan, että nooh, ehkä listasta saattaa puuttua pari juttua 😉😉 Yhden niistä puuttuvista sain kaivettua ja kuvattuakin, mutta pari jäi tuonne laatikkoon vielä - onpahan jotain toiseenkin päivitykseen. Niin ja ne ristipistotyöt lisäksi 😅😅

Tämmöiset sukat on tulossa Nalle-langasta. Nämä on semmoiset sukat, joita olen tehnyt mm. kirjaston Novellikoukussa: ihan perussukat joiden tekemisessä ei juurikaan tarvitse muuta kuin antaa puikkojen heilua. Puikkoina näissä on Zingin 2,5 mm puikot, joten minun mielestä edistyy tooosi hitaasti 😊  Kuvakulma on taas vähän hassu; näyttää että teräosa on lyhyt ja leveä, mutta kyllä se on ihan sopusuhtainen, omasta mielestäni ainakin. Koko on varmaankin semmoinen... 37-38.
Olen näitä tänään väkertänyt kirjaa kuunnellen ja Sohvaperunoita katsellen, ehkä ne tänään vielä valmistuu.Näistä seeprasukista tulee kaverit tiikerisukille 😊  Näissä on lanka 7 veljestä - kerän vyöte on käännetty ympäri siksi, että aloitin sukat jossain reissussa ja katsoin vyötteestä silmukkamäärät ja kantapään silmukat - tosin jouduin kotona purkamaan kantapään ja tekemään sen uudestaan 😊  Näitä tein viimeksi neulekerhossa, se on oikeastaan vähän sellainen paikka, ettei sielläkään oikein pysty mihinkään kovin monimutkaiseen keskittymään. Olenhan kertonut, millaiset on desibelit, kun 20 naista kokoontuu yhteen ja kaikkien on saatava kertoa kuulumisensa yhtä aikaa...  Näistäkin tulee sellaiset naisten jalan kokoiset sukat, suunnilleen. 
Seuraavaksi on nämä valkoiset Hile -langasta neulotut lapaset. Nämä on oma versioni lovikka -lapasista ja näistä puuttuu peukalot, kun lanka loppui kesken. Luulen, ettei tuo lankamytty joka tuolla yläreunassa näkyy, riitä molempiin peukaloihin.
Teen peukalot jostain muusta valkoisesta langasta, varmaan Isoveljestä tms. Langassa on siis ihan pienen pientä hilettä.
Lapaset tein siksi, kun niiden pinkkien bemarikynsikkäiden ja sormikkaiden toimitusaika on ollut niin pitkä. Ajattelin antaa nämä lapaset "kaupan" päälle 😊  Nämä varmaan valmistuu viikonlopun aikana, joten näette valmiit lapaset aika pian. 
Ai niin, peukalo näihin on tehty intialaisena peukalona - olen tykästynyt siihen, kuten olen varmaan aiemminkin kertonut, ja käytän sitä nykyään lähes aina. 
Ja tästä sitten pitäisi virkkaamalla saada aikaiseksi huivi 😊  Yhden tällaisen huivinhan jo näppäränä naisena 😉😉 Äitirakkaalle tein, vuosi sittenkö se oli. Kyllä se kuvakin täältä blogista jostain löytyy. Yksi tuollainen kerä tuossa jo on virkattuna, ja tuon toisen meinasin siihen vielä upottaa, tai ainakin puolet siitä. Tuossakin langassa on hilettä ja itse tykkään tuosta langasta. Huivin loppusijoituspaikkaa en vielä tiedä, itse kun en varsinainen huivi-ihminen ole.
Ihan vaan kaulaliinoja kylläkin. 

 Sitten on toinen virkkaustyö. Tämä on yksi niistä, mitä en Susannalle tunnustanut 😉😉 Olin unohtanut tämän, tällä kun ei ole mikään kiire. Omaan käyttöön. Tästä tulee sipulipussi. 


Ja sitten on tämä. Tämä mitä kerroin tekeväni, kun bongasin tämän Susannan blogista: Pitäisikö tämä purkaa? Kerroin jo aiemmin, että tulevan vauvan pitäisi olla melkoisen pullea 😊
Mittasin kyllä alkuvaiheessa tuon rinnanympäryksen ja se kyllä täsmäsi siihen koko mitä olin tekemässäkin, mutta silti tuo näyttää minusta isolta - isoimpaankin 80 cm:n kokoon...
Tuosta työn alla olevasta lahkeesta puuttuu toki vielä n. puolet + resori ja sitten puuttuu olkaimet.
Mutta pitäisikö tuo kuitenkin purkaa, ottaa nroa pienemmät puikot ja tehdä uudestaan? 

Tuommoisia. Kaivelen ne loput jonain päivänä niiden ristipistotöiden kanssa ja kuvailen lisää 😊 

Ja sitten niitä pöllöjäkin vielä lisää 😊 😊 
Kommentit

 1. No jopas huijasit, olin ihan että mitäs se pöllö nyt ufoilee;DD
  Ei ne ole valmistumattomia, ne on vaiheessa;)
  Tuli mieleen että sellainen rokkibändi on kuin U.F.O. ja siinä muistaakseni soittaa joku Schenker kitaraa, sen veli mikä soittaa Scorpionsissa joka on siis on tehnyt sun rakkauslaulun n:o 1. Kun ei noista neuleista mitään tajua niin täytyy repiä asiaa mutkan kautta;DD Mistä tuli mieleen että übersöpöä kun suomiurheilijat olympialaisissa neuloo Tasavallan ykkösvauvalle peittoa, iiik!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä arvasin, että jos joku menee LANKAAN, niin sinä :D Sorry, Sus'
   Katsopa tää:
   https://www.youtube.com/watch?v=_ttnrbtpRbo

   Poista
  2. Kovasti Pöllö nyt yrittää vaan turhaan huhkit...
   En ala neulomaan. Soittaminen ja Sus'huetteilu riittää sormiharjoituksiksi. Oikeasti, ei vaan kiinnosta ja kun en halua niin tämä jatkuva tyrkyttäminen vain voimistaa tunnetta, ihan itsensä vuoksi. Mutta tykkään kyllä katsella teidän tuotoksianne ja es Repun nykyinen projekti on oikein hauska ja mielenkiintoinen.

   Poista
  3. Pyh ;) Sen lisäksi, mitä Siskorakas sanoi tällä viikolla uuden "peltisepän" sukuun syntyessä; jotta on komiasta suvusta, niin ollaan myös sitkeästä suvusta ;)

   Ei vaan, kyllä mä jo uskon, että en saa sua neulomaan, en vaikka millä uhkaisin (millähän sua muuten voisi uhkailla..hmm..)

   Mutta kun en saa sua neulomaan, miten olis sitten mela käteen ja veteen? Siis melomaan :) Eskimokäännöksiä reenaamaan?

   Poista
  4. Saat eskimopusun eli kuono vasten nokkaa ja sit hierotaan;D
   En ala melomaan, soutuveneellä on kyllä kiva mennä.

   Poista
  5. Sinä se sitkeästi pistät hanttiin :D

   Poista
  6. Sus', jopa minä opettelin kutomaan!!

   Pöllö, jatka vaan aivan turhaa hommaa on purkaminen, aina ne jollekkin kelpaa!! :D

   Poista
  7. Hyvä Timo! Seuraavaksi sitten virkkausta ja sitten.. Käsillä voi tehdä vaikka mitä!

   Niin minäkin toisaalta ajattelin, että kyllähän se pieni peltiseppäkin kasvaa noihin haalareihin.. Suomen kesä on viileä :)

   Poista
 2. Ihania UFOja! Nyt vain puikot heilumaan ja neula suihkimaan. SNY:llesi voit sitten kierrättää kesäksi jonkin keskeneräisen,purettuna. Kas kierrätyshän kuuluu teemoihin... Minusta on hyvä, että on työn alla useampia töitä, voi vauhdittaa uusimman valmistumista tekemällä välillä perussukkaa tms. Kaikki ovat siis VAIHEESSA, kuten Sus viisaasti ilmaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Nalle -sukat on nyt päättelyä vaille valmiit, lapasetkin ihan pientä vaille - se kaipailemani Hile -lanka riitti sittenkin just ja just peukaloihin :)
   Jospa aloittaisin ne uudet sukat, joista pitäisi kokeilla sitä kuviota, että saataisin neulekerhoystävän kanssa se kohdalleen :)

   Poista
 3. Nyt sen keksin:
  -Jos Pöllö opettelee soittamaan, ihan mitä vaan soitinta, lupaan neuloa muutaman neliön=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskotko, jos sanon, että osaan: osaan (tai ainakin olen osannut) soittaa nokkahuilua ja olen soittanut sillä kuudennen luokan kevätjuhlassa Uralin pihlajan! :D
   Riittääkö? :)

   Poista
  2. Ei piisaa, pitää olla jokin jota et osaa koska mäkin joutuisin opettelemaan jotain uutta. Ja triangelikaan ei käy. sovitaan vaan et mä soitan ja sä neulot, suutarit pysyköön lestissään.

   Poista
  3. No voi vitsi... Mulla olis kyllä oikeasti hirveä hinku opetella soittamaan saxofonia - siinä soittimessa on sitä jotain. Mutta valitettavasti mun pää ei kestä sellaista puhaltamista kuin mitä mä oletan sen soittamisen vaativan, siihen ei taida ihan sama volyymi riitää kuin nokkahuiluun?
   Mutta sovitaan: sä soitat, mä neulon :)

   Poista
 4. Kiitos Pöllö, kun teit toivepostaukseni! Eikä sulla oo yhtään UFOa, ellet sitten vieläkin salaa niitä. Noihan on kaikki WIPpejä (= Work In Progress).
  Mäkin oon tehnyt tosta ikivanhasta nallesta ainakin kaks paria sukkia. Niitä on jo parsittukin. Ovat vanhimman tyttäreni käytössä.
  Sohvaperunat ovat mun ja mieheni ykköslemppari telkkariohjelma. Sohviksista alkaa viikonloppu. Jokohan Ranualla vaihdetaan kevätverhoja?
  Hienoa, että Hile- lanka riitti sittenkin. Minäkin olen joskus tehnyt jotain Hileestä. Taisi olla valkeasta Hileestä tuubikauluri. Intialainen peukalokiila on kiva. Sillä mennään jatkossa.
  Onko tuo ruskea Simpukkahuivi? Oi voi, odotan saavani pian ihailla valmista huivia.
  Hyvä, että sipulipussin pohja on tiivis. Kokonaan verkkomaisesta pussista kun tuppaa sipulinkuoret roskaamaan. Minulla on keittiössä serkkuni virkkaama sipulipussi koristeena. Sipulit on sitten kulhossa keittiön työtasolla.
  Et kyllä todellakaan pura noita pökiä! Hyvältä näyttää ja kyllä vauva lahkeet täyttää jossain vaiheessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmm.... Tuota tuota... Mulla on yks ihan oikea UFOn määritelmän täyttämä työ, mutta mä en voi esitellä sitä, koska mä ajattelin purkaa sen ja tehdä sen uudestaan isompana - kelpaako se?
   Mulla jäi vieläkin tota Nallea ainakin yhden sukkaparin verran :)

   Kyllä vain, ruskea on simpukkahuivi, jonka myös pitäisi valmistua joskus. Se on ehkä jopa mahdollista :)

   Yksi virkkaamani sipulipussi meillä jo on, mutta se liian "kapea" - siihen ei mahdu kuin pari-kolme sipulia kerrallaan päällekkäin, AM halua uuden sipulipussin...Tuokin tekele on ollut kesken vaikka kuinka ja kauan.

   Ja kiitos, katselen vielä noita vauvan haalareita, mitä teen niille :)

   Poista
 5. Aijai, mullakin on yksi UFO - villapaita lapselle, joka kasvoi jo siitä ohi. Pitäskö tehä mahdollisesti joskus tulevalle lapsenlapselle siitä haalarit... tai ehkä makuupussi, saattas olla mun osaamistasolle sopiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih.. Nyt kun sanoit.. Alkaahan niitä löytyä. Nyt kuulkaa on ihan todellinen UFO - jos vaan löydän sen jostain, niin lupaan laittaa siitä kuvan. Olen sen osittain jo purkanutkin, mutta en mielestäni kokonaan:
   Olen joskus 25 (kyllä, 25!) vuotta sitten aloittanut neulomaan AM:lle norjalaisvillapaitaa hänen pyynnöstään. Se vaan jäi kesken. Mutta jos sen löydän, näytän kuvan.

   Mutta RH; ihan varmasti osaat neuloa villapaidan lapselle, ihan siinä kuin jotain mitä muuta tahansa. Anna mennä vaan!

   Poista
 6. Erittäin harhaanjohtava otsikko. Sanonpa vaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Kommenttien perusteella ei niitä sitten loppujen lopuksi ollutkaan... :)

   Poista
 7. Ei purkamista, kun jo noin pitkällä ovat. Ne vauvahousut on hyvät jollekin isolle vauvalle tai pienelle pakkasilla muiden kerrosten päällä.
  Minulla on oikea ufo: se huivi, jota aloitin SNYn innostamana. Sitä en ikinä tee valmiiksi. Ottaiskohan joku, jos laittaisin tyrkylle? En rupea sitä seittiä purkamaankaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mun varmaan sitten täytyy tehdä ne valmiiksi, kun on tullut jo noin monta puoltoääntä. Niiden valmiiksi tekemiseen ei menisi edes kauaa...
   Laita ihmeessä kuva siitä huivista, josko joku sen ottaisi - tai sitten vaan pistät sen reippaasti kiertoon; joku ottaa ja tekee sen valmiiksi tai pistää sen taas eteenpäin jos ei ole huivin tekijä?
   Tai teet siitä semmoisen - miksi sitä sanoisi? - semmoisen kiertävän neuleen; kenelle sen nyt laitatkin, tekee sitä vähäsen, vaikka vaan kerroksen-pari ja hän laittaa sen taas eteenpäin ja hän tekee taas vähäsen jne :D
   Ja ken innostuu tekemään sen valmiiksi, voipi sitten vaikka tehdä niin ;)

   Poista
 8. Minulla on kaksi ufoa. Ensimmäisen ufon saaja on nyt 17v ja tuo on varmaan ollut kesken eräisenä reilut 10v. Minulta löytyy myös kaapista perintöufo, se on edesmenneen äitini ufo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun täytyy siis tosiaan luovuttaa: nuo mun työt on WIP:ejä, niin kuin Susanna sanoi :D
   Vain tuo yksi UFO, teillä muilla tuntuu olevan todellisia UFOja.
   Teen seepralle kaverin ja jatkan haalarit valmiiksi - vielä on talvea jäljellä.

   Poista
  2. Ufo toisessa polvessa? ;DD
   olisikohan jämälankapipo vinkeän näköinen?
   Hei, tuosta tuli mieleen että jos joku projektia kaipaa niin mulle kelpaisi pipo. Huomasin nimittäin tänä talvena että kun näitä lapasia on mulle tehty niin pidän niistä paljon parempaa huolta, kun niihin on jonkinlainen tunneside, jopa velvollisuus, niin tarkistaa aina kun on jossain että saletisti ovat matkassa. Hieno efekti ihmiselle joka hukkaa keskimäärin kahdet hanskat/lapaset per talvi.

   Poista
  3. Perintöufo - nyt mainitsit tuon, niin mä luulen, että meillä mummun "perintöufot", siis mummulta aikanaan keskeneräisiksi jääneet sukat ja lapaset yms. teki valmiiksi tätini. Hän on taitavampi kuin minä.
   Minä sain välineet: puikot ja virkkuukoukut. Ja sen Toyotan.

   Pistetäänpä pipotoive/-haaste eteenpäin :)

   Poista
 9. Aahahahha, että mä repesin! Ufot... anna mun kaikki kestää.

  Omani eivät ole neulesellaisia, koska en kyseistä lajia osaa, mutta ompelutöitä on varmaan senkin edestä. Tai muita väkerryksiä. Joskus niitä karsinut rankalla kädellä. Uusien syntymistä helpottaa muuten kummasti, kun ei ole aikaa tehdä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kommenttiketjuhan oikeastaan osoitti sen, että ainakaan täällä meidän nurkilla ei ole ufoja.. tai siihen tulokseen mä nyt tulin. Kun sitä yhtäkään mä en ole vielä löytänyt :D

   Mulla on aikaa aloittaa, kun oon saikulla (taas vuoden loppuun..), mutta on niin paljon kaikkea mielenkiintoista mitä voi aloittaa :)
   Nyt ton uuden aktiivimallin myötä olen yrittänyt keksiä AM:lle jos jonkinlaisia yritysideoita (kaikki ei ole julkaisukelpoisia), tästä tuli mieleen jonkun käsityöihmisen käyttöön otettavaksi: jos joku perustaisi yrityksen, jossa tehtäisiin aloitetut käsityöt valmiiksi? Kun on meitä joiden mielestä on kiva aloittaa kaikkea uutta mielenkiintoista ja sitten ne vaan jää...
   Nimim. ostin juuri kaupasta kaksi kerää lankaa entisten n. 12 kilon lisäksi, mutta kun ei ollut JUST sellaista lankaa...

   Poista
  2. Näkisit mun varastot kankaista, vetoketjuista, napeista, neppareista, saati sitten ne rautalankatöihin tarvittavat, tai kolmiulotteisiin tauluihin, tai ylipäätään tauluihin. Niin ja askarteluun. Paperimassatöihin tarvii silppurin läpi kulkenutta paperia ja ihan omat kulhot ja välineet valmistaa. Kämppä on mallia hoarders. Ainakin kaapit ja vaatehuone ja varasto ja... sitkuja varten. :)

   Poista
  3. Kuulostaa ihanalta :)
   Meilläkin on nk. työhuone, Pojan entinen huone. Yksi nurkka on AM:lle, joka silloin tällöin tekee nahka töitä. Loput huoneesta on MUN. Tai no on siellä meidän tulostin, joka on luonnollisesti pääosin mun käytössä... Mutta siis suurin osa tavaroista jotka sinne on säilötty juuri noita sitkuja varten, on mun :D

   Poista

Lähetä kommentti

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkoloon.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)