Kävin tänään vieraissa

Kyllä, kävin tänään vieraissa, ja tunnustan sen näin ihan avoimesti. Äitirakaskin sai sen tietää ihan tuoreltaan, kun soitin hänelle ja pyysin kyydin kotiin 😊😊

Ja jos totta puhutaan, niin kyllä tuo AM:nkin tiesi, että lähden vieraisiin. Kun sen sille reilusti sanoin. Meillä on sellainen avoin suhde, niin kuin olen teille kertonut.
Justhan vähän aikaa sitten kerroin teille, että olin reissussa viiden miehen kanssa AM:n jäädessä kotiin.

Nyt kyllä kyse oli kirjastosta. Nii-in, taas.
Ensin kävin aamulla tuossa omassa kirjastossa, hakemassa sinne tilaamani Eeva Saraston kirjan Eeva kulkee polkujaan. Kirjan tarina kertoo päähenkilön elämästä, epilepsiatuntemuksista ja rakkaudesta. Tapahtumat sijoittuvat jatkosodan aikaiseen ja sodan päättymisen aikaan Helsinkiin ja Länsi-Uudellemaalle.
Sarasto itse sairasti oletettavasti epilepsiaa. Kirja on julkaistu vuonna 1946, kirjailijan ollessa 34-vuotias.
Siihen aikaan epilepsia tunnettiin nimellä kaatumatauti.
Kerron teille kirjasta lisää, kunhan olen sen lukenut.

Kirjaa hakiessa kävi ilmi harmillinen tapaus. Eilen oli Meidän kirjaston Lukupiiri, eli olin siellä eilenkin. Palautin mennessäni kaksi kirjaa, toisessa oli palautuspäivää tänään. Olisin jatkanut sen laina-aikaa, mutta siihen oli varaus. No, voinen kuunnella sen loppuun Celiasta. Toisen olin lukenut.
Kotoa lähtiessä kävi vielä niin, että otin vahingossa ensin väärän kirjan, mutta onneksi huomasin ajoissa.
Tällä kertaa jätin kirjat tiskille, juurin sen takia, kun siitä toisesta oli se varaus. Normaalisti käytän palautusautomaattia.
Tänään kun kävin hakemassa tuon kirjan, EH kysyi, jatketaan muiden kirjojen laina-aikaa samalla. Katsoin hämmästyneenä: ei siellä pitäisi olla kuin yksi kirja.
- Kyllä täällä on kaksi, Daddy Cool ja Takapenkki.
- Ei, palautin sen Takapenkin eilen, samalla kuin Sinisen huvilan.
Ja sitten ruvettiin ihmettelemään ja etsimään. Mutta kirjaa ei löytynyt 😞😞
Voi kurjuuksien kurjuus. Onneksi ystäväni näki, että palautin sen kirjan, on jokin todiste siitä. Ja ehkä tiskillä ollut MO muistaa, että palautin kaksi kirjaa - jos se on vaikka mennyt sen varatun Sinisen huvilan mukaan. Tai jotain.

Huomenna varmaan tulee se toinen varaamani kirja, David B:n Epileptikko, sarjakuvakirja. Se on ollut tarkoitus lainata jo aikasemmin, mutta en vain ole saanut aikaiseksi. Nyt nuo molemmat kirjat oli meidän liiton lehdessä ja bongasin ne sieltä.

Niin se vieraissa käynti 😊😊 Meidän omassa kirjastossa on kerran kuukaudessa Novellikoukku. Mutta pääkirjastossa se onkin nimellä Kirjavat rivit. Osui taas vahingossa silmiin ja kirja- ja käsityöystävää ei juurikaan tarvinnut houkutella, kun sain hänet kaverikseni sinne 😊
Miehensä meidät sinne ystävällisesti vei ja satuimme lähtemään sieltä niin sopivasti, että Äitirakkaan kielikurssi loppui juuri ja sainkin hänet puhelimella kiinni: saimme kyydin kotiinkin päin 😊

Voi että on mukava kuunella, kun joku toinen lukee, ja lukee vielä ihan livenä! On ihan kiva kuunnella kirjoja tuolta Celiastakin kuulokkeilla, kun AM katsoo jotain mikä ei mua kiinnosta, ja neuloa samalla, mutta kyllä "livelukeminen" lyö sen laudalta!

Sain neulottua sukkaakin vaikka kuuuuinka pitkälle....

Kommentit

 1. No niin, tietyllä tapaa se on hyväkin, että on niitä palautusautomaatteja, joista saa kuitin tai ainakin näkee, meneekö palautus vai ei. Mulle on sattunut useammankin kerran lähikirjastossa, että palautettu kirja on livahtanut jotenkin kirjautumatta prosessin läpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kyllä muuten olen niiden meidän kirjaston automaattien "kaveri", mutta nyt tosiaan ohitin ne ja menin tiskille - aiheutettiin taas naisporukalla kaiken kaikkiaan hämminkiä siinä *punastuu*

   Yksi lastenkirja on joskus kadonnut niin, ettei sitä koskaan löytynyt mistään, ei varmaan ole löytynyt tänä päivänäkään. Ei meiltä eikä kirjastosta. Mutta sain anteeksi, kun olen muutoin aina ollut kiltti.

   Poista
 2. Kyllä ne saattaa siitä automaatistakin mennä.. (useamman kerran automaatin alla kontanneena).

  Hyvä, että sulla oli todistaja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon yhden lastenkirjan "hävittäneenä" olen oppinutkin, että otan aina automaatista kuitin, tarkistan sen ja jos jotain siitä puuttuu, niin selvitän asian saman tien.

   Tämäkin asia varmasti selviä :)

   Poista
 3. Taatusti selviää. Aiai Pöllöä, kun vierailla pöllönpesillä käy!;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei olis pitänyt käydä vieraissa - nyt on koko kylän kirjastosysteemit sekaisin, ei toimi verkkosovellukset ollenkaan :(
   En pääse katsomaan mitä kuuluu mun lainauksille, onko löytynyt kirjaa vaiko eikö.
   Parempi olisi siis pysyä vain omassa pesässä :D

   Poista
 4. Minne Possun kommentti hävis?

  VastaaPoista
 5. Hurjaa elämää vietät, mutta onneksi ystävän kanssa ja matkalla on turvalliset saattajat! Ääneen lukeminen ja sen kuunteleminen on arjen luksusta, olisipa sitä joka kirjastossa tarjolla. Suuret kiitokset ihanasta yllätyksestä! Täytyy varata laastaria lähelle, kun aloittaa joskus harjoitukset...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on tuossa lähellä samanhenkinen ystävä, joka jaksaa ja viitsii lähteä kanssani. Ja kenellä on aikaa.

   Vinkkiä vaan oman lähikirjaston väelle; lukijanahan voi olla kuka vaan vapaaehtoinen, kun vaan sopivaa tila ja aika löytyy.

   Ja ole hyvä, toivottavasti yllätyksestä vielä joskus on iloa :) Olisi pitänyt hoksata lähettää niitä laastareita mukana - itsekin niitä välillä tarvitsee ;)
   Nyt tajusin; lupasin laittaa sinne muuten jotain muutakin, mutta ne unohtui, ovat edelleen meidän keittiön pöydällä!! Anteeksi, laitan tulemaan perässä...

   Poista

Lähetä kommentti

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkoloon.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)