Uusi pipo Hubertukselle

Ei, AM:n nimi ei ole Hubertus. Ja pipokin on oikeasti AM:lle. Edellisen, moneen kertaan tehdyn ja puretun, tehdyn ja puretun puuvillaisen kesäpipon jälkeen tein AM:lle talvipipon, AM:n ostamasta langasta.


Ihan peruspipon, 2 oikein 2 nurin joustinneuletta, nopea tehdä. Lankana Novitan 7 veljestä Pohjola, värinä Levi. Väri ei näy tuossa kuvassa kunnolla, mutta on siis vihreän sävyinen; alkaa vaaleasta tummuen päälakea kohti:

Tässä näkyy värin vaihtuminen, värin sävy on väärä kun valo tuli taas väärästä suunnasta eikä puhelimella pystynyt muokkaamaan kuvaa riittävästi.

Nyt otin puikoille sen Sanni Koivumäen Mtoto Overalls haalarin jonka Susanna esitteli omassa blogissaan - Susanna sanoi sen valmistuvan nopeasti ja jos näin on, niin saan sen hyvissä ajoin valmiiksi ja lähetettyä etiäpäin. Sitten kun se on perillä, laitan siitä kuvan 😊 Malttamattomimmat voivat käydä kylässä Susannalla...

Ja nyt siis takaisin haalarin kimppuun ja katsomaan ja kuuntelemaan Kaisan hiihtoa.

Leppoisaa lauantaita!

Kommentit

 1. Minun oli tarkoitus tehdä pipo Coustean tyyliin. Kypsytti neuloa koko pipo 2o2n, joten neuloin vain resorin ja vaihdoin sen jälkeen ainaoikeaan. Ja minullakin on lankana 7 peikko. Hyvä sinä, kun jaksoit neuloa joustinneuletta koko pipon!
  Odotan pääseväni ihailemaan sinun MTotoja. Minkä koon valitsit? Entä lanka?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otin silmukkaluvun ja kavennusohjeen tuohon pipoon juurikin tuosta Cousteaun piposta, mutta tein sen muuten ihan vaan AM:n mittojen mukaan ja 2o2n, jotta se joustaisi.
   MTotoihin löysin langaksi Dropsin Merino Extra Finen - voi olla ettei tuo 100 g riitä, joten joudun jatkamaan lahkeita toisella Merino -langalla. Koko on 60 cm. Ihan vaan varoilta.

   Poista
  2. 62 sentin kokoon pitäisi riittäää 2 kerää lankaa, jossa on 175 m / 50 g. Sun lanka on vähän paksumpaa, kun siinä on 105 m / 50 g. Mun 56 sentin kokoisiin pöksyihin meni 80 grammaa lankaa, mutta mulla meni lahjeresoreihin ja henkseleihin enemmän lankaa, kuin ohjeessa.

   Poista
  3. No mä mietin, että kun sä kirjoitit sun langanmenekkiä ja että teit pidemmät resorit, niin jos teen just ohjeen mukaan, niin tuo lanka saattaisi just ja just riittää.
   Tai ehkä niin, että resorit vaan tarvitsisi tehdä toisesta langasta. Katsotaan kuinka käy :)

   Poista
  4. Ravelryssä on kuvia sellaisista MTotoista, joissa koko housuosa on yhtä väriä ja henkselit sitten toista väriä. Näyttää aika kivalta. Kannattaa käydä katsomassa.

   Poista
  5. Teitkö sinä lahkeet yksi kerrallaan sukkapuikoilla vai magic loopilla? Mietin tässä kummin tekisin (aikaa ratkaisun tekemiseen vielä on). Tuo vaippakorotus ja haarakiila mua vähän hirvittää, kun oon vaan silmäillyt ohjetta, mutta eiköhän se onnistu sitten kun siihen keskittyy.
   Katselin muutamia MTotoja samalla kun kävin hakemassa ohjeen, oli kivan näköisiä.
   Arvaat muuten varmaan millaiset napit noihin tulee :D

   Poista
 2. Ihanaa, täällä neulotaan pieniä vaatteita! Nyt äkkiä linkkiä ohjeeseen, että minäkin osaan sen hakea. Komea pipo! Isännät ansaitsee parasta päällensä, Rakkaudella neulottua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ei voi kieltäytyä tekemästä pipoa, kun toinen itse tuo kaupasta tullessaan lankakerän "tästä tulisi hieno pipo, osaisitko tehdä, semmoisen ihan tavallisen vaan".
   Kun kerran toinen luottaa, niin onhan se tehtävä <3

   Onko sinulla tunnuksia Ravelryyn? Pienen haalarin nimi on Mtoto Overalls ja suunnittelija Sanni Koivumäki. Ohje on ilmainen, sillä minäkin sen kävin tällä kertaa hakemassa.

   Poista
 3. Kyllä...isännille parasta,omin käsin. Hieno pipo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Mukava tehdä välillä tuollaisia helpompia ja nopeita neuleita.

   Poista
 4. Lähes sama jos olis hepreaa, ihme neulojien salakieltä;D kaksi risti pisto kääntö vääntömitähäh;DD
  Hieno pipo enivei!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Kyllä sun Sus' tarttee tätä neulomista opetella, niin tiedät mistä puhutaan - ei tää niin vaikeeta ole.
   Kavennus, lisäys kiertäen, 2 yhteen oikein...

   Poista

Lähetä kommentti

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkoloon.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)