Pöksyt ois nyt valmiit ja Hämärinkäinen luettu

Nyt ois pöksyt valmiit! Niistä ei tullut ihan sellaiset kuin alunperin ajattelin - ohjeen mukaiset toki, mutta kun tein ne paksummasta langasta kuin ohjeessa neuvottiin, ei lanka riittänytkään ja niistä tuli isommat kuin piti, niistä tulikin sitten kaksi väriset. Vaan eipä tuo haittaa.
Kyllä niille varmastikin käyttäjä jostakin löytyy, luulen mä. Lanka on Dropsin Merino Extra Fine, merinovillaa siis, ihanan pehmeää. Puikot olivat 3 mm. Piti laittaa - arvaatte varmaan - pöllönapit, mutta kun hän kenelle pöksyjä alunperin ajattelin, onkin kovin pieni eikä pöksyt taida hälle mennäkään, niin laitoin tuollaiset tavalliset napit.Ja Hämärinkäisen luin eilen illalla itselleni iltasaduksi.

Kirjasta kerron tarkemmin Pöllö lukee ja kuuntee -blogissa, mutta jos et halua "juonipaljastuksia" vaan lukea kirjan ihan itse, niin sitten ei kannata käydä siellä 😉

Kirjan luettuani jäin miettimään sitä, että meidän ihmisten pitäisi ihan oikeasti olla tarkeampia ja tarkkailla, milloin Hämärinkäiset, tähtiset, yöntekijät ja kuunkierittäjät aloittavat iltaisin työnsä. Milloin Hämärinkäisen hämäränhuntua ruvetaan levittämään metsän - ja kaupunkienkin - ylle, jotta se moninkertaistuu ja niistä muodostuu meille riippumattoja, jossa voimme levätä.
Meidän pitäisi osata rauhoittua iltaisin hyvissä ajoin ja jättäää työasiat ja muut murheet taka-alalle. Keskittyä vain perheeseen ja mukaviin asioihin: lukemiseen, käsitöihin, puhumiseen (puolison, lasten, ystävän, äidin, isän, siskon, tädin - kuka nyt kohdalle sattuukaan 😉) tai ihan vain hiljaa istumiseen ja ikkunasta ulos katselemiseen.

Kommentit

 1. Mä taasen tykkään valvoa hämärän aikaan. Äänet on minimissä, liike vähissä. Keskittyminen esim. lukemiseen on täydellistä, häiriötöntä.
  Hieno klettu! (sana lainattu Vilukissiltä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki vuodenajat, kaikki vuorokaudenajat kaikki käy - kun vielä saisi "korvien väli kuntoon". Ja siellä tarkoitan siis nyt sitä, että uskaltaisin lähteä yksinkin tuosta ovesta ulos, luotttaisin siihen, että mitään ei satu :)
   Aurinkoinen kevät-, kesä- tai syysaamu tuoksuineen: mikä sen parempaa. Tai mitä sitten jos sataa - tuoksut vain vahvistuu!
   Ennen esim. 27 asteen pakkanen ei tuntunut missään, kun lähdin kävelemään aamulla töihin avannon kautta. Vauhtia riitti vielä töissäkin.
   Hämärtyvät illat kaikkina vuorokauden aikoina tai pimeät talvi-illat - vaikka pelkään pimeää, niin täällä kaupungissa en jostain syystä niinkään pelkää. Lumi narskuu jalan alla. Tai kunnon vesisade kunnon sadevermeissä; mitä väliä, kotona odottaa lämmin suihku ja sohva ja viltti ja teemuki ja kirja..
   Kerronko vielä, millaista se on mökillä, kun pönttöuuniin voi laitat tulet ja kuunnella puiden palamista ja katsella tulta vaikka kuinka kauan....
   :D :D :D

   Niin ja kiitos. Vielä kun löytäisi sille käyttäjän jostain - ei sulla sattuisi olemaan ;)

   Poista
  2. Naapuriin tuli ennen vuodenvaihdetta vaippakansalainen, tosin hän vielä aikas pieni.
   Puun palaminen mökin uunissa, sitä kaipaan. Olin jo lähdössä lippukunnan pääsiäisleirille vaan mökit on remontissa ja olen sen verran mukavuudenhaluinen etten viitsi telttaan mennä.

   Poista
  3. Hih..olet kuin meidän "urhea partiolainen" n. 7-vuotiaana. Muuten partio oli jees, mutta teltassa ei suostunut nukkumaan :D

   Poista
 2. Hienot tuli sun MTotoista! Ja nopsaan neuloit, muhun verrattuna. Pöllönapit olisivat kyllä kruunanneet pöksyt. Mitäs nyt teet alkuperäiselle pöksyjensaajalle? Mikset voi pökiä tulevalle vauvalle antaa? Kyllähän se vauva kasvaa housuihin sopivaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Täytyy vähän vielä miettiä - vauva toki kasvaa, mutta olisiko sopivan kokoiset juuri kesällä ja jos kesä on kovin lämmin, niin sittenhän ne on liian kuumat ja syksyllä ne voi olla jo liian pienet.
   Mutta minä mietin vielä :)
   Pöllönapit kruunaisi kyllä pöksyt - varsinkin jos annan ne "peltisepälle" - hänellä on nimittäin pöllöjä vaunuissaan :D

   Poista
 3. Hienoja ajatuksia kirja on sinussa herättänyt. Tuota hämäränhuntua voi seurata sunnuntaikuvista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Repu :)

   Otan oman kuvani muutaman tunnin päästä, että on suunnilleen saman aikaan kun viime sunnuntainkin kuva.

   Poista

Lähetä kommentti

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkoloon.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)