Kiitos kameleista

"Kameli Kemeli kadulla käveli.
Ihan kuin laiva keinahteli,
suuhunsa kaktusta etsiskeli.
Kameli Kemeli torille meni.
Oli sipulia, salaattia, salviaa, sientä,
pinaattia, parsaa ja perunaa pientä.
Mutta ei kaktusta yhtäkään
kameli sattunut löytämään.
Kameli Kemeli kadulla käveli.
Näki pieni mummo ikkunastaan
kun kameli Kemeli käveli vastaan.
Merikipeäks mummo tuli ihan,
kun kameli keinui poikki pihan.
Hän ikkunan auki tyrkkäsi heti
ja raitista ilmaa sisäänsä veti.
Mutta kameli Kemeli ikkunalta
söi kaktuksen mummon silmien alta.
Taas kameli Kemeli kadulla käveli..."

(Kaija Pakkanen)
Kiitos kameleista Repu + matkakumppani 😊

Piti AM:ltä kysyä, miksi kameleilla on tuollaiset "turpaverkot": ovat kuulemma hanakoita puremaan. Auts.


Kommentit

 1. Mulle tuli tästä mieleen se taannoinen kamelimissikisojen botox- skandaali (https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005537476.html)
  Kameli Kemeli nostaa jonkun hämärän muistikuvan menneisyydestä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en muistanutkaan noita kamelimissikisoja :D AM luki niistä mulle, mutta olin jo ehtinyt unohtaa ne. Kaikkea sentään, huhhuh. Koira- ja kissanäyttelyissäkin on mulle jo tarpeeksi.
   Mistä tuli mieleen; luitko jutun siitä ihmisten hiusväreillä värjätystä koirasta? Ne oli järkyttäviä ne kuvat :( Ihan itku tuli kun katseli niitä kuvia ja ajatteli miten se koiraparka on kärsinyt ja kärsii. Miten ihmisen voi olla niin järjettömiä idiootteja, vihaksi pistää.

   Tuo Kameli Kemeli tuli mulle yhtäkkiä mieleen noista kameleista, jostain lapsuudesta se tulee. Joku on sitä joskus lukenut tai televisiosta olen kuullut. Oli pakko etsiä se :D

   Poista
  2. En oo tuollaisesta lukenut, enkä halua lukeakaan! Ihmiset on niin hulluja eläinrääkkääjiä. No ei kaikki tietenkään, mutta nää jotka "huvikseen" leikkii eläinten hengellä ja terveydellä. Silmä silmästä soisin niille rangaistuksen.

   Poista
  3. No, tuo varmaan riittääkin - siinä jutussa varoitettiinkin niistä kuvista. Olen samaa mieltä, että tuollaisten ihmisten pitäisi antaa itse kokea jotain vastaavaa - tai ehkä vielä jotain vähän pahempaa: eläin kun ei pysty itse edes omilla valinnoilla tekemään asioille mitään, ihminen sentään voi.

   Poika käytti eilen Tyttö -kissaa eläinlääkärissä; Tyttö-ressu sai verenpainelääkkeet. Sydämessä on jotain..en muista enää tarkalleen mitä, mutta jotain häikkää ja se pitäisi saada hoidettua, jotta voidaan myöhemmin varmistua, voidaanko Tyttö nukuttaa hampaiden poistoa varten. Ja edessä on vielä kilpirauhaskokeetkin.
   Vanha kissa jo eikä edes Pojan oma, mutta hän hoitaa ja huolehtii siitä suurella sydämellä <3 <3

   Poista
 2. Takana kävelevän kamelin kuonoverkko oli koko ajan minun olkapäässä kiinni. Meillä oli vanhemman mummotettavan kanssa johtokameli meidän letkassa. Se oli ilmeisen kokenut tyyppi. Alkumatkasta laahusti niin hitaasti, että ajattelin, ettei se ressu jaksa. Omistaja ei sitä edes taluttanut vaan antoi komentoja jostain letkan takapäästä. Mutta kun kierros kääntyi takaisin päin, piti omistajan jarrutella narusta, koska kameli alkoi painella tuhatta ja sataa. Oli kiire lepäilemään ennen seuraavaa kiekkaa. Ymmärsin kyllä, ettei moinen työpaikka päivästä toiseen ole kovin inspiroiva kamelille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta tuli mieleen, että onkohan kamelit vähän samanlaisia kuin islannin hevoset: perässä tulevat tekevät samalla tavalla ja menevät samaa reittiä kuin ensimmäinenkin?

   Poista
  2. Kamelit oli köytetty letkaksi, jota tämä meidän kameli ohjasi. Se takana tuleva olisi halunnut alkumatkasta pitää kovempaa vauhtia ja siksi tökki minua. Miniän takan taas oli väsy tyyppi, joka piti koko ajan turpaansa miniän olkapäällä lepäämässä. Kamelitkin on omanlaisiaan.

   Poista
  3. Voi väsy-kameli ressua :( Mä näen silmissäni, miten se on lepuuttanut turpaansa hänen olkapäällään :)

   Poista

Lähetä kommentti

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkoloon.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)