Kävin kirjastossa

Kävin tänään kirjastossa. Oli varmaan muuten hirvittävän suuri yllätys, onhan tänään jo torstai ja viikko aika lopuillaan, enkä vielä ollut käynyt.

Meillä oli Novellikoukku, joka meni kyllä tällä kertaa aika pitkälti höpöttelyksi ja nauramiseksi, mutta se teki kyllä hyvää, oikein hyvää. Meitä oli paikalla kahdeksan naista - jostain pitäisi saada miehiäkin. Pelkääköhän miehet meitä? Vai pitäisikö meidän vaan ruveta keräilemään niitä tuosta matkan varrelta, ottaa käsikynkkään, hymyillä nätisti ja sanoa, että tulepa mukaan pariksi tunniksi, me ollaan iltapäiväkahviseuraa vailla?
Asiaa täytyy pohtia. Voi kun tuolle Novellikoukulle olisi enemmän aikaa, kirjastolla siis, mullahan kyllä olisi.

Jossain novellissa, harmi kyllä en enää muista mikä se oli, mainittiin HÄMÄRINKÄINEN. Ja siitähän on kirjoitettu ihan oma kirjansa..Joka tietysti piti etsiä, sieltä lastenosastolta. Ja lainata..

Kirjan nimi on siis HÄMÄRINKÄINEN, sen on kirjoittanut Mila Teräs (kotikaupungin tyttö, krhm) ja kuvittanut Karoliina Pertamo.
En ole vielä lukenut kirjaa, mutta siitä kerrotaan näin:
"Hämärinkäinen on pieni olento, joka kutoo kangaspuillaan hämärää. Työ on tärkeää, sillä hämärän tullen yöntekijät, tähtiset ja kuunkierittäjät pääsevät toimiinsa. Kukkakauppias Keikander ei kuitenkaan pidä pimeän tulosta, sillä silloin hänen kukkaväkensä ei ehdi valmistaa tarpeeksi nopeasti kukan terälehtiä. 
Mutta mitä tapahtuisi, jos Hämärinkäinen ei ei voisikaan tehdä työtään?"

Luen kirjan ennen kuin käyn nukkumaan ja kerron huomenna, miten Hämärinkäisen kankaankudonnan kävi, mitä tapahtui yöntekijöille, tähtisille ja kuunkierittäjille ja kukkaväelle.


Kommentit

 1. Siinä on tosi kaunis kuvitus, Hämärinkäisessä siis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Hämärinkäinen on ihana! On varmastikin pakko houkutella ystäväni kävelylle keväthämärään, siinä toivossa josko näkisin Hämärinkäisen <3

   Poista
 2. Ihania tyyppejä kirjassa. Melkein innostaisi lukemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirja on ihana ja pisti miettimään, että miten kiire meillä ihmisillä onkaan - miksi?
   On hyvä, että on olemassa Hämärinkäinen ystävineen, joka pitää huolen siitä, että muistamme päivittäin illan tullen hidastaa vauhtia ja nauhtia hämäränhyssystä.

   Poista
 3. Miehillä on outo kirjamaku. Ja harvat leipoo, syövät vaan kirjapiirin leipomuksia. Ei niitä kannata haalia. ;) Laittakaa kyltti : Miehiltä pääsy kielletty (niin sitten ne ehkä rupeis kiinnostumaankin tapahtumasta)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla varmaan kävisi se yksi mies, joka oli ollut silloin yhden kerran kun minä en päässyt. Hän oli jopa lukenut. Hän ei vaan pääse kuin pikaisesti käymään kirjastossa, kun on vaimonsa omaishoitaja.
   Hän oli kuulemma myös leiponut ja tuonut niitä omia leipomuksiaan mukanaan. Ja just silloin minä en ollut paikalla! (Aika epäreilua!)
   Jos saatais YKSI mies ensin, niin sen jälkeen voisi ruveta olemaan tunkua vähän ajan päästä ;)

   Poista
  2. Mutta ehkä niitä pelottaa se, että kun me tehdään käsitöitä samalla, niin ne luulee, että siellä PITÄÄ tehdä käsitöitä. Mutta kun ei pidä. Kun saa vaan olla ja kuunnella. Höh.

   Poista
 4. Onkos hämärämiehet Hämärinkäisen sukulaisia jotka ovat livenneet kaidalta polulta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ei ei. Hämärinkäinen on kiltti, se pysyy kaidalla polulla. Kontiaiset auttaa sitä tarvittaessa.
   Hämärämiehet on sitten ihan muita tyyppejä..

   Poista
  2. Epäilen silti että Hämärinkäisellä on mafia-kytkös, suurin osa hämäräpuuhistaa tapahtuu hänen kutomansa hämärän aikana, kuin tilauksesta, erittäin epäilyttävää toimintaa.....

   (;D)

   Poista
  3. Älä yritäkään.... Hämärinkäinen on hyvällä asialla!

   Poista
 5. Meidän lukupiirissä on kerran ollut 1 mies. Hänen vaimonsa raahasi hänet mukaansa. Onko teillä luettavana miehiä kiinnostavia kirjoja? Ehkä on vaikeaa tulla ainoana miehenä naislauman keskelle herättämään huomiota. Jonkunhan on pakko olla se eka mies. Ellette saa jotain porukkaa houkuteltua mukaan.
  Luitko Hämärinkäisen ennen nukkumaanmenoa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinaisessa Lukupiirissä on kuulemma ollut alkuaikoina ollut vakituiseen miesjäsen, mutta jos salapoliisin työni tulos on oikea, hän on muuttanut Amerikkaan eikä ketään ole saatu tilalle. Itsehän olen Lukupiirissäkin ollut vasta vähän aikaa.

   Tuo Novellikoukku; luulen että sieltä tosiaan vähän niitä miehiä karkottaa se, että he luulevat sen olevat "käsityökerho", vaikka niinhän ei suinkaan ole. Siellä kyllä on ollut novelleja laidasta laitaan ja sinne houkuttelin silloin kerran tätä miestä joka sitten myöhemmin olikin lukemassa - silloin kun en itse päässyt paikalle.
   AM tietenkin on tuossa, mutta hän on enempi yksin viihtyvä, häntä en saa mukaan vaikka kuinka houkuttelisin :)
   Luin Hämärinkäisen itselleni iltasaduksi - tykkäsin siitä kovasti <3

   Poista
 6. Dekkarit vosivat houkutella miehiäkin paikalle. Siis novellien asemesta vinkattaisiin sopivia dekkareita, uusia ja erilaisia. Varmasti miehet lukavat muutakin, mutta dekkari olisi sellainen sisäänheittokirja. On sinulla ihana paikka käydä neulomassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy jutella meidän kirjaston väen kanssa, löytäisivätkö he jotain "jännitysnovelleja" vielä tälle keväälle - kaksi kertaa on vielä jäljellä.
   Tosin tuo aikakin, 13-15 rajoittaa osallistujia, työssä käyväthän ei sinne harmi kyllä pääse. Onneksi pääkirjastossa on vastaavavanlainen, Kirjavat rivit, myös kerran kuukaudessa.
   Meillä on kyllä ihana kirjasto, täytyy myöntää :)

   Poista

Lähetä kommentti

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkoloon.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)