Nyt jäi suu auki - ihan apposen ammolleen

Ja nyt jos Sus' ja Timo - ja jos on muitakin miehiä nimettöminä varjoina täällä, niin varoitus, tää on ihan naisten juttuja. Saatte lukea ja kommentoidakin, minua ei ainakaan häiritse 😊

Menin taas aamulla lukemaan Ilta-Sanomien Kamalan Luonnon ja erehdyin sitten ihan lehden uutistenkin puolelle. Ei olisi pitänyt. Joudun nyt etsimään alaleukaani jostain tuolta sohvien alta voidakseni syödä aamupalaa.

Ja ennen kuin kukaan pahoittaa mieltään, niin kyllä, ymmärrän toki, että jokainen kokee kaikki asiat eri tavalla, toiset voimakkaammin kuin toiset, mutta lukemani uutinen tosiaan sai aikaan niin suuren hämmennyksen, että... huh huh..!

Otsikkona oli:

Raakel Lignell, 50, järkyttyi saamastaan pysäyttävästä diagnoosista lääkärissä – ”Tieto jysähti kuin pommi”


Ensimmäinen ajatukseni oli tietysti, että kamala, mitähän hänelle oikein on tapahtunut, jotain todella kamalaa varmaan, hän on varmaan sairastunut todella vakavasti. Ja heillä kun on niitä lapsiakin niin paljon, iso perhe. Tai ainakin julkisuuteen on annettu sellainen tieto. 
Luin jutun useampaan kertaan. Hänhän on pudottanut paljon painoa, muuttanut elämäntapojaan terveelliseksi jne. Hän on käynyt lonkkaleikkauksessa.  Mutta se kamalain asia mitä hänelle oli tapahtunut. 
HÄNELLÄ OLI ALKANUT VAIHDEVUODET! VIISKYMPPISENÄ. Vaihdevuodet. Hän oli luullut elämän loppuvan siihen. Vaihdevuosiin, eli nyt. 
Voi hyvänen aika sentään! 

" Tieto vaihdevuosista jysähti kuin pommi. Tuli paniikki. Tässäkö tämä nyt oli? Nytkö olen vanha, kulahtanut, käyttökelvoton?"

Eikö 50 lähestyvä nainen tiedä, että ne vaihdevuodetkin lähestyvät vääjäämättä - huolimatta siitä, minkäikäsenä oma äiti tai naapurin täti on omat vaihdevuotensa "kärsinyt"? Kun vaihdevuodethan ei ole sairaus, vaan ihan normaali naisen elimistön ajanjakso. Joillakin aikaisemmin, joillakin myöhemmin. Eikä siihen kuole. 

Että tämmöinen herätys tänä aamuna mulle - ja teillekin 😁😁😁

Mukavaa päivää - kyllä tässä hengissä pysytään, vaihdevuosista huolimatta 😎😉😉

Edit: 
Tarkoitukseni ei siis ollut pahoittaa kenenkään mieltä; vaihdevuodet ovat kaikille henkilökohtainen asia ja jokainen kokee ne omalla tavallaan. Yhdelle ne varmasti ovat rankemmat kuin toiselle.

Tämä päivitys vaan juuri siksi, että lehdistöllä ei tosiaankaan ole mitään muuta uutisoitavaa tänä päivänä ja millä tavalla se tehdään! Kävin äsken kaupassa ja näin kyseisen lehden lööpin; sen mukaan hänellä on hyvin, hyvin vakava sairaus. Voihan näin toki ollakin, mutta nettiversio ei sitä kertonut.
Ja se, että tuollaisen haastattelun ylipäätään on antanut... No, se on hänen henk. koht. asiansa, mikäpä minä olen sitä arvostelemaan.

Elellään viikonloppu rauhassa  ❤❤

Kommentit

 1. Tässä taasen havaitaan se, että kun lehdistöllä ei ole kunnon juttuja julkaistavaksi, niin tehdään juttu täysin turhastakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä!
   Ja tuo taas vahvisti sen, että jatkossakin luen IS:stä vaan tuon Kamalan Luonnon - vaikka myönnän sen verran utelias olevanikin, että jos tuommoisen otsikon näen, niin tottahan luen, että mikä kauhea kohtalo ihmistä on kohdannut. Läheisilläkin kun on kaikenlaista, ja lääketiedekin kun kehittyy, joskus voi jonkun toisen sairaudesta ja siitä kertomisesta olla apua itselle tai läheiselleen.
   Tästä ei ollut - mun kuumat aallot ei vähentyneet :D :D
   Mä luulen, että ne pahenee ensi viikolla - ja iloitsen, kun lämmöt tulee päälle, vaikka olenkin tästä asunnon kylmyydestä valittanut. Onhan tästä ollut hyötyäkin ;)

   Poista
 2. Kuinka ollakaan ensimmäiset kommentit meiltä miehiltä;DD
  Vai sekosi Raakkelilta pasmat kun tuli paussi menoon? Jotenkin tulee mieleen tämä joka vuotinen otsikko: Talvi yllätti autoilijat, ojaan lipsutaan simona kun ei olla vaihdettu renkaita. ...öööö....kuinka ihmeessä jokin jokavuotinen voi yllättää joka vuosi? Ja raakkel, olipa todella POMMI!!! Kas kun ei joku uutisoi miehestä joka joi viinaa ja yllättyi kun tuli kankkunen????
  Aiemmin sanottiin ettei ole uutinen jos koira puree miestä vaan päinvastoin. Nykyään tuntuu että se koira puree ja journalisti repii otsikoita!! Vielä enemmän ärsyttää tämä someraivo repesi, some sitä some tätä....luen iltistä netistä päivittäin ja ihmettelin itseäni sillä usein tapahtuu juuri tällaista että otsikko on hiuksia nostattava ja uutinen ankka....tai varpunen...muurahainen....basilli. Olen siirtänyt osan uutisvirrasta suosiolla ylen sivuille, siellä onneksi ei ole kommenttikenttiä, ne ne vasta tunteita raastavia onkin....huoh...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskotko Sus', kun sanon (kirjoitan), että mä oikeastaan osasin odottaa, että teiltä tulee ensimmäiset kommentit :D Rupee jo vähän hirvittämään, minkälaisia kommentteja muilta tuleekaan.. ;) Ei vaan, mulla on fiksuja ystäviä täällä!

   Mutta oot ihan oikeassa - tuo on joltisenkin verrattavissa kohta odotettavissa oleviin liukkaisiin keleihin; pitäisikö niistä ruveta jo varoittelemaan?

   Ylen sivuille oon minäkin siirtynyt, edes oman "kylän" lehteä en viitsi netistä lukea, kun sitä samaa soopaa saa lukea sieltäkin. Vaan tuntuu, että Ylelläkin on osa jutuista alta riman, mutta onneksi se kommentointi on estetty. Vaan sitten: kun oon siellä fb:ssä (enkä vieläkään ole päässyt siitä eroon, niiden parin ylläpitohomman takia), niin joku kun on jonkun uutisen jakanut, niin voi hyvänen aika sitä järjen köyhyyttä ihmisillä siellä kommentoinnissa! Miten ihmiset KEHTAA! Olen varma, että kukaan ei kehtaisi sanoa sellaisia asioita toiselle päin naamaa, mitä siellä kirjoitetaan. Välillä ihan oksettaa ja välillä suorastaan itkettää ihmisten ilkeys ja pahuus toisiaan kohtaan.

   Poista
 3. Oho, Sus'tta (miten pirussa se nyt pitäis oikein taivuttaa? Ja sä vielä kehuit et sulla on viksuja lukijoita...) komppaan: vaihdevuodet yllätti Raakkelin. Voi käuhistus, nyt on elämä lopussa, ei voi mitään!

  (Timoa siteeraten) Siitä huolimatta hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä meen sunnuntaina katteleen strutseja - jos niiltä sais jotain vinkkejä helppoon elämään :)

   Hyvää viikonloppua!

   Poista
  2. Sus', su'en. su'ella, ,,öö,, en osaa sanoo, nyt pistit pahan..

   Poista
  3. Su'ella on kovin vaikea - mutta hieno - nimi :D

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Näin tässä kulkaa käy. Paniikki hiipii pikkuhiljaa...

   Mukavaa viikonloppua myös teille!

   Poista
 5. Arvatkaa mitä? Possu on aina luullut, että Sus on nainen??!!(Ja tää oli kunnianosoitus)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Su'en nimimerkki ei kyllä kerrokaan hänestä tarkemmin. Minä oon käynyt lukemassa hänen blogiaan jo pidemmän aikaa vaikken oo kontaktia ottanutkaan kuin vasta nyt viime aikoina - sieltä kirjoituksista "urkkimalla" on selvinnyt.

   Poista
 6. Jos nyt en ole väärin ymmärtänyt niin hänellä meni elimistö sekaisin siitä liiallisesta treenaamisesta ja liian nopeasta painonpudotuksesta. Ne vaihdevuodet alkoivat jo monta vuotta sitten, eli oikeesti "liian" aikaisin. Siitä oli juttua joku vuosi sitten jossain naistenlehdessä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli kyse on taas näiden iltapäivälehtien uskomattomista klikkilööpeistä? Ja jollainhan kirjaa on myytävä :)

   Duodecimin mukaan vaihdevuodet voivat alkaa jo 40-vuotiaana ja tosiaan hän oli tuolla treenaamisella, rankalla laihduttamisella yms. itse aiheuttanut itselleen terveysongelmia ja siihen päälle sitten vielä se kilpirauhanen.
   Jokaisella meillä on omat vaivamme ja harmimme; tuo IS:n juttu heti aamusta oli vaan niin... kertakaikkiaan uskomaton :D

   Poista
 7. Possu on aina tiennyt että kannattaa välttää liian rankkaa laihduttamista ;DD Suklaapatukka päivässä pitää vaihdevuodet loitolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Possu Possu :D :D
   Ei suklaata tänääänkään. Muuten se venyy vaan pidemmälle lokakuuta... Ajattele, pahimmassa tapauksessa et saa syödä joulusuklaitakaan...

   Poista
 8. Lohdutukseksi naispuolisille: vaihdevuosiin tottuu kun ne pitkään kestää totesi seitsemänkymppinen ystäväni, joka on niiden kanssa elänyt parikymmentä vuotta. Itse kun olen tällainen mukavuudenhaluinen, popsin pillereitä, jotka piti oireet kurissa. Nyt eläkkeellä on aikaa aaltoills.
  Ja miehille myös lohdutus: tulee ne vaihdevuodet teillekin, vähän jälkijunassa mutta odotelkaa kärsivällisesti, kyllä se tasa-arvo jyrää teitinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii-in. Toiset taas syö muutaman kymmenen vuotta pillereitä ja sitten kun lopettaa ne.. Niin ikävä kyllä oireet iskee kuin vasara... :( Eli molempi parempi. Tai pahempi. Tiiä häntä.
   Minä varmaan joudun joka tapauksessa kärvisteleen, kun on ton Riesan kanssa niin paljon erilaisia lääkkeitä jo ennestään. En tiedä. Katsotaan mitä ne sanoo kun jossain vaiheessa muistan kysäistä.

   Ja voihan se olla, että AM sulkee mut tonne työhuoneeseen pahimpina päivinä ;)

   Poista
 9. Oikeestaan en tiedä, olisko niitten alkaminen ees kovin kamalaa. Pääsis ainakin eroon tästä joka kuukausittaisesta kivuliaasta pakkoverenluovutuksesta. Plaah! :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, mä pääsin siitä jo vuosia sitten toisesta syystä enkä ole päivääkään kaivannut, myönnän.
   Ja kun tähänkin "ropleemaan" on osannut jo vuosia varautua; ihan jo naistenlehtiä lukemalla on tullut asiasta tietoa, saati sitten monelta muulta taholta, niin ei nää kuumat aallot mitenkään yllätyksenä tulleet. Siitäkin huolimatta, että meillä on ollut niin hiivatin kylmä ja sen nuoren remonttipojan neuvojen mukaisesti mulla oli eilen kolmet villasukat päällekkäin kun paleli, niin hetkeksi piti kaivautua villaviltin alta pois ja ottaa fleecetakki pois päältä :D Kunnes tuli taas vilu.
   Mutta se tonnikalapurkin avaaminen herkistää edelleenkin ;)

   Poista
 10. Possu on aina ollut niitä henkilöitä, jotka sietää kylmää paremmin kuin kuumaa. Possulla on yleensä aina paljon lämpimämpi kuin muilla. Usein kuuma. Voi vain kauhulla miettiä, miten kuumia ne kuumat aallot Possulla olisi. :D

  Muuten vaikea uskoa, että vaihdevuodet olis ainakaan kamalampaa kuin kuukautiset. kun sattuu maha ja selkä vuorotellen ja vuotaa niin, että tulee vaihteen vuoksi vilu. Varma merkki, jos Possua palelee, Possulla on ne. (possu irvistää ärtyneesti!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii-in, helpompi on vaatetta lisätä ja lisätä ja lisätä..määräänsä enempää kun ei voi ottaa pois.
   Mutta sympatiseeraan sua kyllä, muistan viimeiset vuodet, ennen kuin pääsin kuukautisista eroon. Voi huokaus... No, ne loppuikin sitten kertaheitolla, enkä tosiaan ole kaivannut päivääkään.

   Poista

Lähetä kommentti

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkoloon.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)