Pikaisesti vain ilmoitan - pidemmästi kirjoitan myöhemmin

Kelalle lähetän nimittäin paljon kiitoksia, sitä niin kovasti parjataan:

Sain vasta tänään vietyä sen hakemuksen siitä kuntoutuspaikasta. Vein sen ihan henkilökohtaisesti ja pyysin, että se käsiteltäisiin kiireellisenä. Kello oli n. 12.
Virkailija lupasi, että voisin katsella vastausta netistä alkuviikosta.

Tänään klo 16.50 sain puhelinsoiton Kelasta; kun olet tämmöisen hakemuksen meille jättänyt. Tämä Maskun paikka on jo täynnä (harmi), mutta lokakuussa olisi vastaavanlainen kurssi Kyyhkylässä; Mikkelissä, kävisikö se.

Kyllä käy, kiitos. No sitten me clousataan se, päätös tulee vielä kirjeitse postissa.

En oikeasti tiedä miten päin olisin ja pyörisin. Vaikken sinne päässytkään mihin halusin, niin taas yksi kivi vierähti harteilta: pääsen kuntoutukseen, olen tehnyt niin kuin lääkärini on suositellut ja asiat on kunnossa.

Mutta ajatelkaa: SE HAKEMUS KÄSITELTIIN VIIDESSÄ TUNNISSA!


Kommentit

 1. Viisi hurraata Sinulle ja KELAlle! Nyt sinulla on aikaa valmistautua kurssille. Olemme onnellisia asiasta, jee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viisi kiitosta teille :) Saan tosiaan nyt rauhassa valmistautua kurssille, ei tarvitse ottaa äkkilähtöä.
   Mutta, että näin nopeasti hoitui, huh huh, sitä en ihan olisi odottanut enkä uskonut :) Mutta tässä toteutui se: kun selvittää ja selittää asiat rauhallisesti eikä riehumalla ja riitaa haastamalla, niin saa hyvää palvelua ja virastoissa yms. käytetään sitä järkeä asioiden hoidossa.

   Poista
 2. Hitsi, ONNEA, ja uskaltaisinkohan mä kurkata miten mun hakemuksen on käynyt ts olisiko ihme tapahtunut ja sikanopea käsittely sielläkin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Voi kun sullakin olisi käynyt yhtä hyvä tuuri - mä pidän peukut ja varpaat pystyssä <3

   Poista
 3. ONNITTELUT!! Hieno homma.
  Ei mulla ole kuin myönteisiä kokemuksia kelasta, en ymmärrä miksi sitä niin parjataan. Sama juttu TK:ssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:)
   Mulla on myös vain myönteisiä kokemuksia, niin Kelasta kuin meidän sairaalan päivystyksestä, Akuutista. Muut lääkäriasiat on hoitunut jo parikymmentä vuotta työterveydessä niin tk:sta ei oo kokemusta.
   Itse oon sitä mieltä, että "sitä saa mitä tilaa" eli kun käyttäytyy kohteliaasti ja ystävällisesti, niin saa kohteliasta ja ystävällistä palvelua. Jos on kiire ja hätä, sen voi kertoa huutamatta ja riehumattakin - vastapuoli ymmärtää kyllä kiireessäkin tavallista puhetta ja tekee silloinkin parhaansa.
   Viisi vuotta sitten kun tää Riesa oli meille ihan tuore ja ohjeena oli joka kohtauksen jälkeen mennä ensiapuun, paras tilanne oli se, kun olin juuri ilmottautunut ja saanut ohjeen "kävele tuota vihreää viivaa pitkin perille asti", niin ennen kuin pääsin sinne perille asti, niin siellä hoitaja jo huuteli mua nimeltä :D Huudeltiin käytävän päästä takaisin, että odota kun täältä ehdin sinne :) (En hoksannut, että olisi pitänyt juosta...)

   Poista
  2. Akuutissa saakin aivan loistavaa palvelua!!

   Mihin vaan on menossa joko ajanvarauksella tai ilman, täytyy mukaan varata juomaa sekä evästä ja tietty paljon aikaa. Verensokeri kun putoaa liikaa niin ihminen alkaa kiukuttelemaan. :)

   Poista
  3. Juuri näin! Ja just viime viikolla puhuin Akuutin mikä-se-nyt-on-titteliltään kanssa, jolle siis ilmottaudutaan, että jos siellä on pitkät jonot, ja lähdet kotiin odottamaan vuoroasi, et ns. menetä paikkaasi vaikka sua olisikin kutsuttu siinä sun poissaollessa, eli ei tarvitse ilmottautua uudestaan vaan pääset hoitoon sitten kun ilmoitat hoitajalle, että olet tullut takaisin. Joudut ehkä hetken vielä odottamaan, mutta ei tarvitse välttämättä siellä odottaa sitä koko neljää-kuutta tuntia, jos jono on hirvittävän pitkä ja olet tosi kipeä. Voit siis myös jonottaa kotona :)
   Monen asian voi tehdä helposti ja vaikeasti.
   Ja asioista voi kysyä ystävällisesti ja kohteliaasti, ei huutaen ja kiroten...

   Poista
  4. Pieni muistelo vielä: minä olin viisi vuotta sitten sairaalassa neurologian stroke-osastolla TOSI hankala potilas tilani vuoksi.
   Kun sitten pääsin pois ja rupesin todella toipumaan, päätettiin AM:n kanssa viedä hlökunnalle kiitokseksi kakku. Muistan aina sen hoitajan ilmeen kun hän näki ensimmäisenä AM:n "Voi ei, ei kai se nainen TAAS ole täällä!" Ja mikä helpotus, kun mä astuin esiin AM:n selän takaa :D

   Poista
 4. Onnittelut! Toki minä olisin toivonut, että päässet Maskuun. Minulla ei ole omakohtaista kokemusta Kyyhkylästä. Eräs MS- tautia sairastava ystäväni oli siellä työssäkäyvien kuntoutuksessa. Mutta sinulla on eri sairaus,joten varmasti ihan eri juttu.
  Minä olen saanut Kelasta hyvää ja huonoa palvelua, useimmiten tosi hidasta. Kai minä sitten olen se asiakas, joka en osaa käyttäytyä. En kyllä huuda, enkä raivoa, kun lähetän ihan paperia sinne kirjekuoressa. Eniten minua vaikeavammaisena ottaa aivoon Kelan lääkäri. Hän tietää kaiken minusta, vaikkei ole minua koskaan nähnyt. Valelääkärikin sentään tapaa potilaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna! Minäkin olisin halunnut sinne Maskuun, mutta oma moka, kun olin niin myöhään liikkeellä. Ne kaksi vapaata paikkaa, jotka siellä vielä oli kun sinne soitin, ehti mennä tässä välissä. Kuntoutus johon siellä hain, oli nimenomaan Epilepsiaa sairastavien sopeutumisvalmennus, eli siksi olisi ollut juuri mulle. Mutta nyt ei voi enää mitään ja pääasia nyt on, että pääsen johonkin ja "täytän b-lausuntoon kirjatut suositukset"

   Oikeasti noiden kuntoutushakemusten käsittelyaika on siis viisi VIIIKKOA, mutta onnistuin kai olemaan tarpeeksi surkean näköinen, kun vein niitä papereita.
   Mulla on mahdollisuus viedä itse henk.koht. paperit Kelan toimistoon ja jos kyse on jostain muusta kuin peruskorvaukista, niin silloin usein teen niin.
   Mun eläkehakemuksia taas ei käsitellä Kelassa, työnantajalla on oma eläkesäätiö johon toimitan kaikki hakemukset ja lääkärintodistukset. Siellä kyllä toimitaan samoin kuin Kelassa... ja sitä en käsitä: lääkärit kyseenalaistavat toinen toistensa ammattitaidon ja varsinkin erikoislääkärien ammattitaidon. Sitä en voi käsittää ikinä.

   Etkä varmasti ole asiakas joka ei osaisi käyttäytyä, senkin höpsö <3.

   Poista
  2. Ai niin, Kyyhkylästä piti mainita sen verran: yksi tuttu melontapiireistä (koulutukseltaan fysioterapeutti tms.) kertoi, että se on myös mukava paikka. Lähetti myös terveisiä tutulle fysioterapeutille siellä :) Luotan häneen. Ehdin tavata tämän ystävän vielä ennen Kyyhkylään menoa joten voin kysellä siitä vielä lisää.

   Poista
  3. Mun eläkkeen maksaa Keva, kuuluisa sekin...
   Mutta Kelan kanssa olen naimisissa vaikeavammaisuuteni takia. Muistan, kun olin hoitovapaalla ja sanoin, että kun hoitovapaani loppuu, en vilkaisekaan Kelaan päin. Elämä päätti toisin!

   Poista
  4. Elämä ei kysele meiltä lupaa muutoksiin :(
   Onneksi jotkut muutoksista ovat kuitenkin positiivisiakin, kuten se, että olen saanut tutustua suhun <3

   Kelalle tuntuu olevan tuo meidän eläkesäätiö vieras - kysyvät aina (niin nytkin), että olenko hakenut eläkettä heiltä ja blaa blaa.... no kun sillä ei ole mitään merkitystä mihin sen hakemukseni jätän - siis Kelaan vai suoraan eläkesäätiölle, kun Kela lähettää sen eteenpäin kuitenkin. Niinä muutamana kertana kun olen Kelassa joutunut/saanut asioida (niin nytkin), joudun selvittämään samat asiat :)
   Kovin monia asioita ei tarvitse Kelan kanssa hoitaa, ainakaan toistaiseksi, pääasiassa matkakorvausjuttuja ja nyt tämä kuntoutusjuttu.

   Poista
 5. Onnea. Minullakin on Kelasta viime aikoina vain hyviä kokemukdia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Kesällähän mä meinasin jo vähän hermostua, kun niitä matkakorvauksia siitä Kuopion reissusta ei alkanut kuulua, mutta "oli kuulemma kiireitä". Tuli ne sieltä sitten kun pari kertaa soiteltiin ristiin :)

   Poista

Lähetä kommentti

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkoloon.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)