Jotain oli taas mielessä, mutta muisti teki tepposet...

Eli unohdin tyystin, mikä oli se ajatus millä ajattelin aloittaa.

Pää on ollut taas pyörällä kuin Haminan kaupunki - en tiedä onko sellaista sanontaa muuten oikeasti olemassakaan, mutta muistan serkkuni joskus nelisenkymmentä vuotta sitten kirjoittaneen niin kirjeeseensä 😁

Koko päivän on satanut, on ollut oikein kunnon syyspäivä. Vettä ja keltaisia lehtiä, vesi on ropissut ikkunapeltiin. Mutta ei se haittaa, meidän yläpuolella on vielä neljä kerrosta, joten sadevesi ei ihan heti tule katosta läpi..

Aamupäivästä lähdettiin heti aamupalan jälkeen käymään kaupassa ja apteekissa. Olette varmaan kaikki lukeneet ja kuulleet apteekkien ongelmista tällä viikolla, ongelmista jotka ei johtuneet heistä. Minä en voi kuin taas kiittää omaa apteekkiani: minut on pidetty hyvin ajan tasalla ja tänäänkin vielä.. No kerronpa teille koko tarinan (luette tai ette 😝)
Menin maanantaina hakemaan lääkettä nro 1, joita olisin saanut kolme laatikkoa, mutta heillä oli vain kaksi. Yksi laatikko luvattiin seuraavaksi päiväksi. Kysyin milloin saisin lääkettä nro 2, kun sekin on melkein loppu - Kela on tosi tarkka lääkkeistäni. Sitä saisin seuraavana päivänä, ja sitä heillä on, hinnoitellaan ja varataan se yksi paketti valmiiksi.
Sitten menin vähän niin kuin vahingossa kysymään lääkkeestä nro 3, ennen kuin muistin, että enhän saakaan sitä vasta kuin kolmen viikon päästä. Unohdetaan se.  Asia kunnossa, tulen joku päivä hakemaan ne lääkkeet 1 ja 2. Kiitos hei.
Tiistaina soi puhelin. Apteekista soitetaan ja kerrotaan, että tilattua lääkettä ei olekaan tullut, Oriolan ongelmien vuoksi. No ei se mitään, pärjään kyllä. Mutta siinä puhelun aikana tuli ilmi, että olikin tilattu myös lääkettä nro 3, vaikka se ei ollut tarkoitus. No, tilattu mikä tilattu, tarkistettiin vain, että se nro 2 on siellä varattuna ja nro 1 on tulossa - sitten kun tulee. Soittaja pahoitteli tilannetta. Minä olin kiitollinen, kun hän soitti.
Keskiviikkona tuli tekstiviesti, että lääkettä nro 1 ei ole vieläkään tullut, ongelmat jatkuu yhä.
Torstaina tuli tekstiviesti, että nyt lääke nro 1 on saapunut ja noudettavissa.
Tänään menin apteekkiin, olin varautunut jonoihin, mutta eipä siellä ollut kuin ihan muutama ihminen, pääsin palveltavaksi melkein heti. Lääkkeet nro 1 ja 2 löytyivät, mutta farmaseutti oli säikähtäneen näköinen: "Tämä lääke nro 3 puuttuu edelleen 😓." Kun selvisi mikä lääke on kyseessä, hän huokaisi helpotuksesta ja totesimme yhdessä, että eiköhän se kolmessa viikossa jo tule, he ilmoittavat sitten kun se on tullut.
Voi miten tunsinkaan sympatiaa koko apteekin henkilökuntaa kohtaan, sillä voin kuvitella minkälaisessa höykytyksessä he ovat olleet, vaikka tilanne ei millään muotoa ole ollut heidän ja he ovat varmasti tehneet parhaansa tässä ikävässä tilanteessa.

Mutta tässä apteekkitarinaa kertoessa muistin senkin mistä oli alunperin tarkoitus kirjoittaa:
Äitirakas soitteli tuossa aikasemmin illalla ja kertoi hyvän ystävänsä soittaneen ja kysyneen, neulonko minä muuta kuin sukkia ja lapasia. Olisi kevättalvella kuulemma tarvetta pienelle neuletakille ja villahousuille ❤ Koska aikaa on näin paljon, lupasin yrittää; olen joskus Pojalle neulonut pienen kietaisutakin joten ehkä onnistun 😉

Huomenna olisi ohjelmassa työhuoneen raivausta - TAAS, kyllä! - sillä patterinkorjaajapojat tulee maanantaiaamuna jo seitsemän aikaan hommiin ja heillä pitää olla vapaa pääsy pattereille. No, ison osan tänään jo teinkin.
Pitäisi luoda tunnukset huuto.netiin ja pistää tavaraa myyntiin. Melkein uusi pyöräilykypärä olisi myytävänä - en ehtinyt sitä juuri käyttää. Samoin olisi myytävänä tavaratelineelle kiinnitettäviä vedenpitäviä pyörälaukkuja 2 kpl ja lisäksi sellainen kaksipuoleinen laukku, siis semmoinen jossa laukut ovat yhdessä. Ei teistä kukaan tarvitsisi semmoisia?

Postikin on tällä viikolla taas kulkenut! Reppanainen lähetti yllätyspostia - ihanaa! Kiitos Reppanainen ❤ Kiraffi on jo juotu ja Seepran taidan juoda nyt 😊

Posti toi myös pitkään kadoksissa olleen kirjeen, sieltä pelmahti parvi pöllöjä vuosikymmenten takaiselta ystävältäni

En tiedä missä tämä oikein on ollut; onko tosiaan ollut Postissa piilossa vai - niin kuin yhtenä teoriana AM:n kanssa pohdimme - jaettuna naapurin osoitteeseen, ja he ovat olleet pitkään ulkomailla ja nyt vasta saapuneet kotiin ja toivat kirjeen oikeaan osoitteeseen? Mahdollisesti kukkien kastelija/postin tarkistaja ei ole osannut tuoda postia oikeaan paikkaan vaan jättänyt sen asunnon oikeille omistajille tms.
Mistä tuosta tietää.  Pääasia, että kirje löysi perille.
Kommentit

 1. Kyllä Possukin on kuullut sen "Pää on ku Haminan kaupunki"-sanonnan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä se sitten ollut serkkulikan ihan omaa keksintöä :)

   Poista
 2. Tuttu sanonta, joka johtunee Haminan poikkeuksellisesta asemakaavasta. Perinteisesti Suomessa on ruutuasemakaava ja Haminassa ympyräasemakaava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutkin siis kuulleet sen :)
   Haminassa olen käynyt kaksi kertaa, viimeksi kaksi vuotta sitten. Ja olihan siellä sitä keskustaa ympäri pyörittävä, ihan vaan huvin vuoksi :)
   Toki kävimme katselemassa kaupunkia muutenkin sen minkä ehdimme, paljon aikaa ei ollut, kyse kun oli silloinkin Suomi Meloosta... :)

   Poista
 3. Tuttu mullekin tuo sanonta, syy oli uusi tuttavuus, kiitos Laiskis!
  Saatan joskus kävellä olohuoneesta keittiöön ja sit ihmetellä että mitähän varten mä tähän tulin, mitäs lähdin hakemaan? ;D eli on tuota hetkellistä muistinkatoilua täälläkin liikkeellä. Hyvän apteekin olet kouluttanut;DD
  Tori.fisssä voi kans myydä tavaraa, ei tarvi tunnuksia tehdä.. *vinks*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haminan ympyrämäinen asemakaava oli kyllä tuttu - ja sekin, että se on ainoa laatuaan Suomessa.
   Haminassa järjestetään muutaman vuoden välein Hamina Tattoo, sotilasmusiikkifestivaali. Järjestetään taas ensi vuonna ja sinne haluaisin mennä, Hamina Bastioniin katsomaan marssishowta.

   Kävin eilen tuota tori.fi:tä katselemassakin, mutta mietin vielä kumpaan laitaan nuo rojuni myyntiin :) Täytyy vielä tutustua torin ohjeisiin, noin yleensä. Huuto.netin ohjeet on luettu - niissä on rajoituksena se, ettei voi myydä ilmaiseksi kuin 50 tuotetta/vuosi. Jos myyt enemmään olet joku "tehomyyjä" ja joudut maksamaan palvelun käytöstä ???

   Poista
  2. Juu, ne veloittaa muistaaksi 0,5% myyntihinnasta jos on teho. Tori.fissä on helpompi myydä, ostaminen vähän arveluttaa kun siellä on joka lähtöön niitä myyjiä, siksi ostan yleensä huudossa, siellä kun näkee tilinomistajan osto- ja myyntihistorian pisteinä eli onko palaute hyvää.
   Marssimusiikkia diggaat?? Musamausta voi tietty kiistellä....;DDDDD

   Poista
  3. AM on tänään just menossa hakemaan huuto.netistä huutamansa pienoissmirgelin (mitenkähän se kirjoitetaan?). Se on täällä kotikylällä, niin hoituu nouto ja maksu samalla. Laitan kuvan kun se on kotona, se vekotin siis. Noi tommoset vanhat vempeleet on meidän heikkous ja siksi tarvittais se vanha kansakoulu ;)

   Siis mullehan kelpaa melkein mikä tahansa musiikki, kunhan se on hyvää :D Mutta tuolla Haminassa lähinnä kiinnostaa ja kiehtoo se miten voi marssia niin käsittämättömästi tahdissa. Eikä siinä musiikissakaan kyllä mitään vikaa ole - olen nähnyt yhden näytöksen kerran telkusta ja ihastuin siihen. Siksi mä sinne tahtoisin ihan livenä.

   Joskus sata vuotta sitten kakruna, kun oli vielä Neuvostoliitto, näin Puna-armeijan kuoron esityksen ja siihen liittyi jotain marssiesityksiä. Olin tosi kakru silloin, mutta se on jäänyt mieleen, enkä voi ymmärtää, miten voi marssia niin tahdissa.
   Tässä pari vuotta sitten olin katsomassa kaverin pojan valatilaisuutta - jösses mitä räpellystä se marssiminen oli vaikka nuoret miehet varmaan yritti parhaansa.

   Poista
 4. Jos meille tulis jotain remonttireiskoja klo 7 aamulla... tervetuloa, mutta emäntä makais reporankana sängyssä.
  Mäkin sain tällä viikolla hyvää palvelua oman kylän apteekissa. Tiedä sitten, oliko mun ostoslistalla noita ongelmalääkkeitä.
  Torista en tiedä mitään, mutta olen huutiksen tehomyyjä. Aika paljon saat myydä kamaa, ennenkuin siirryt tehomyyjäksi. Mä myin monta vuotta, ennenkuin musta tuli tehomyyjä. Nyt haluankin pysyä tehomyyjänä, eli myydä vähintään sen 50 kohdetta vuodessa. Provisioni huutikselle on 1- 2 euroa kuukaudessa. Saan käyttööni monta muille kuin tehomyyjille maksullisia palveluita. Nyt oon jo niin tottunut niihin etuihin, että haluankin olla tehomyyjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän on pakko nousta ylös, kun ovi käytävään on pidettävä auki. Kuulin juuri tänään tuossa pihalla, että remonttireiskoja tulee kaiken kaikkiaan SEITSEMÄN!!! ja asuntojen ovet on auki käytävään ja pojat juoksee asuntojen väliä ees taas tarkistamassa, ettei pattereista vuoda vettä lattialle.
   Olin ensin ajatellut, että olis voitu lähteä käymään vaikka äidillä tai anopilla tms. mutta eipä taidetakaan lähteä, lienee paras pysyä kotona.

   En tehnyt vielä mitään huutiksen enkä torin eteen; jäin miettimään noita pyöräilykamoja, että voipi mennä paremmin kaupaksi keväällä. Jos talven aikana saisi korjautettua sen pyöränkin (vaihteet), niin voisi laittaa senkin sitten myyntiin.

   Poista

Lähetä kommentti

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkoloon.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)