18 syyskuuta 2017

Metsäretken alku

Tässä kuva Metsäretken alkupätkästä. Vielä on kuitenkin matkaa...

15 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos :) Itsekin tykkään noista väristä, tykkään kirkkaista ja raikkaista väreistä.

   Poista
 2. Nätiltä näyttää. Jospa minäkin oppisin joskus tekemään noin hyvää ja tasaista kirjoneuletta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kuva kyllä valehtelee aika paljon, ihan noin tasaista jälkeä se ei oikeasti ole, ainakaan ihan alussa.
   Nyt sain oppia tästä hienosta "lankadominanssista", ihan suomenkielellä ja opin miten se oikeasti toimii/tehdään.

   Poista
 3. Tulee kaunis sukka! Ja tuo kaira on todellakin aivan ihastuttava!!!

  VastaaPoista
 4. Kiitos Vilukissi :)
  Blogger lopetti yhteistyön, mitä tulee kommentteihin vastaamiseen, joten vastattava näin..

  VastaaPoista
 5. Onpas kaunis! Minä olen juuri tuossa kohdassa, eli päivän jäljessä ohjeesta. Mutta kyllä minä ne loppuun pakerran =) onko sinulla langanohjain vai saatko automaattisesti noin tasaista jälkeä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mulla on tämän päivän kuvio tekemättä; nukuin aamulla pitkään, kävin lenkillä ja illalla epilepsiayhdistyksellä kuuntelemassa epilepsiahoitajan esitelmää.

   Kuva valehtelee tuosta tasaisuudesta, oikeasti. Todellisuudessa ainakin tuo vihreä kuvio on kuin kynnöspeltoa. Sain kuitenkin tuon punaisen jo vähän tasaisemmaksi, kun sain ihan selvällä suomenkielellä ohjeen siitä "lankadominanssista":

   Eli teen niin että sekä se pohjaväri että kuvioväri on etusormen päällä. Mulla ne näköjään olikin "väärin päin" siis eri päin kuin miten kaveri oli neuvonut, mutta minusta sillä ei ole väliä, kunhan ovat koko ajan samoiten päin.
   Kun tein noin tuon punaisen kuvion, sain siitä paljon tasaisempaa.
   Löydät sen neuvon mun fb-seinältä pitkästä keskustelusta 16.9.2017 klo 12:39, jos jaksat etsiä :)

   Langanohjainkin on jossain olemassa, mutta se on niin hyvässä tallessa, etten löydä sitä nyt mistään. Ja se on se "kova" versio, etten oikein tykkää siitä, haluaisin sen toisenlaisen, mikä on vähän pehmeämpi, jotain silikonia tms.

   Poista
 6. Pöllö patisteli possulassa hukkaa neulomaan...ei tule kauppoja! Nimittäin jostain syystä mulla on peukalo keskellä kämmentä, mitä tulee käsitöihin. Kitara kyllä pysyy käpälässä muuta vasarat, puikot (syömiseen tai neulomiseen) ja sen sellaiset ei. On kokeiltu, kuulun siihen ikäryhmään että oli käsityötunneilla sekä puukässää että rättiversio. Molemmista tuloksena aivan erilaisia lopputulemia kuin ohjeessa tai lähes kaikilla muilla.
  Tuo saksien kanssa heiluminen tekee toisen poikkeuksen, jossain vaiheessa huomasin olevani leikkaamisessa kohtuu hyvä kunhan ei suoraan tarvi leikata;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuule Sus': ei olisi Ella-ope ikimaailmassa uskonut, että Pöllö saa puikkoja tai virkkuukoukkua heilumaan tuohon malliin tai Anja-ope uskonut, että siitä tuhertamisesta sukkia tai lapasia syntymään. Tai että vaihtaisin farkkuihin vetoketjun - vaikkakin eilen vein takin ompelijalle vetoketjun ompelua varten.
   Harmittaa, kun ei ole sitä pannulappua tallella, että voisin teille sen näyttää: Ella-ope yritti tälle luupäälle opettaa pannulapun neulomista. No tulihan siitä jotain, mutta sormet paloi sen kanssa, sillä pannulapussa oli -nyksyisin sanoin - golfpallon kokoinen reikä KESKELLÄ pannulappua! Eikä kukaan koskaan saanut selvillä, mistä se siihen oli tullut. Ei ollut pudonneita silmukoita, ei lisättyjä silmukoita, ei venyneitä silmukoita - ei mitään selitystä. Se vaan oli siinä :D

   Että kyllä sinäkin Sus' opit, usko pois! Me luotetaan suhun, kuin kallioon!

   Poista
  2. Sama täällä. Olin tosi huono käsitöissä koulussa. Eikä sitä neuletaitoa oikeastaan ole tarvinnutkaan ennen vuotta 2004. Äiti oli innokas neuloja, joten sukkia ja lapasia kyllä piisasi yllinkyllin. Monta kertaa onkin käynyt mielessä miten onnessaan äiti olisi tästä nykyajasta jos eläisi ❤ netti täynnänsä toinen toistaan kauniimpia ohjeita! Oikea kirjoneulojan taivas =)

   Poista
  3. Meillä on jako: mun täti hoitaa sukat ja lapaset yms. toiselle puolikkaalle sukua ja minä oon ottanut hoitaakseni toisen puolen :D
   Mummu se lopulta opetti sukat ja lapaset neulomaan ja sitten on tosiaan tämä netti - ja kirjasto. Ja meidän kirjaston Neulojat on ihan loistava ryhmä: ääntä meistä lähtee niin, että on ihanaa tulla kotiin hiljaisuuteen, mutta on ihanaa kun on niin suuri määrä samanhenkisiä oikeita Ystäviä yhtä aikaa paikalla <3

   Poista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)