25 syyskuuta 2017

Käsitöitä ja käsitöistä

Tänään oli aivan ihan syyspäivä: aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta koko päivän ja lämpmittari kipusi yli kahdenkymmenen asteen. Muuten olisi voinut luulla olevan kesäpäivä, mutta koivut hehkuivat keltaisina, vaahterat punaisina ja Äitirakkaalle ja Tunturiruipelolle menevän tien varressa oli isoja tatteja vieri vieressä.

Äitirakas oli tehnyt sienikeittoa - todella herkullista sienikeittoa 😋😋

Käytiin siellä maalla - melkein kaupungissa, kun neuloin Äitirakkaalle joogasukat yösukiksi: tavalliset villasukat ovat liian kuumat, mutta ajattelin, että kipeä ja hoitoa odottava jalka voisi kuitenkin tykätä lämpöisestä.
Kevään 2016 Salainen Neuleystäväni Sanni lähetti minulle nämä ihanat sukat - jotka jalassani luulin hukanneeni toisen jalan varpaatkin yhtenä yönä... (se on sitten toinen juttu se 😏) ja niistä sain idean neuloa Nallesta vähän ohuemmat sukat. Katsotaan mitä Äitirakkaan jalka tykkää.

Varsissa ON yhtä paljon kerroksia molemmissa, ne vain jostain syystä ovat ja näyttävät eri mittaisilta - en tiedä miksi. Tai sitten laskutaidossani todella on vikaa....

Tuossa samalla kun etsin kuvaa noista Sannin lähettämistä joogasukista, katselin vanhoja kuvia Salaisilta Neuleystävä -kierroksilta ja mitä minä hölmö puusilmä huomasinkaan 😊

Aikaisemmin esittelemäni sukat, vihreän kirjavasta seiskaveikan Aurora -langasta tehdyt. Lanka oli viime kierroksen SNYn, SNY-Peikkosen lähettämää lankaa!


Huomenna tulee TAAS patterimiehet. Alkaa kohta ottaa ihan tosissaan päähän, kun homma vaan venyy ja venyy, vaikuttaa siltä, että sitä ei vieläkään saada valmiiksi. Huonekaluja ja muita tavaroita saa siirrellä ees ja taas. En tykkää yhtään.

Ja takki pitäisi hakea kaupungista vetoketjun ompelusta. Vähän jännittää millainen siitä loppujen lopuksi tuli. Uskon kyllä, että siitä tuli hyvä. Kelpaa varmasti hyvin ulkoiluun ja se on pääasia.

Mutta nyt, nyt on jatkettava Metsäretkeä. Se, tai paremminkin ne, on pahasti jäljessä. On yritettävä saada edes toinen sukka ajantasalle.

6 kommenttia:

 1. Multa kun hajoaa takista vetskari, menen kirppikselle ja ostan uuden takin;D Lämmintä syysviikkoa pöllölle=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkein uus takki, siks vein sen korjattavaks. Tunnustan: Pöllön ahteri on ollut sen verran leveä, että takki on ollut melko lailla käyttämätön, sponsoritakki jotta pidetty vaan "näön vuoksi", vetskari avoinna mennä leuhotettu. Nyt on ahteri kaventunu sen verran, että vetskari menis kiinnikin, yhteistyökumppani vaihtunu ja takkia ei tartte enää varjella likaantumiselta yms. vaan voi käyttää ihan normaalisti. Vaan kun se vetoketju. Siksi korjautan hyvän takin.
   Lämmintä ja aurinkoista syysviikkoa myös Su'elle :D

   Poista
 2. Mun Metsäretkeni jumittaa. Olen kadottanut langanohjaimeni! Muistelisin laittaneeni sen takin taskuun sunnuntaiaamuna, kun lähdin kotiin Maajussin luota. Mutta ei, sitä ei löydy kummastakaan kodista, ei minkään takin taskusta, ei mistään =( vähän jo pelkään, että olen nenäliinojen mukana heittänyt sen hellan alle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla jumittaa nyt kanssa ja pahasti, ei etene millään. Tuntuu, että kaikki jumittaa nyt :(

   Poista
 3. Minun metsäretkeni edistyy ihan tahdissa vaikka muu ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä hyvä - johan ne kohta valmistuukin :)
   Mulla on ohjeet tallessa omalla koneella, voin jatkaa niitä missä ja milloin vain, kunhan on kone ja sähköä - ei tarvitse olla nettiyhteyttäkään.
   Niin ja ne sukantekeleet tietysti ;)

   Poista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)