02 joulukuuta 2018

Joulukuu on startannut

Ja jouluun on enää...ei niin kovin montaa yötä.

Nyt pyydän jo ihan alkuun anteeksi kaikkia kirjoitusvirheitä ja sen semmoisia ja muita: kello lähenee puolta yötä ja olen n. tunti sitten ottanut päivän viimeiset Riesa -lääkkeet ja yksi niiden sivuvaikutuksista on eräänlainen "humalamainen" olo. Jos jaksan olla hereillä, parin tunnin kuluttua se on ohi.

Melkein kaikissa blogeissa ollaan jo joulutohinoissa ja se aiheuttaa täällä Pöllönpesässäkin vähän semmoista "kutinaa", että jotain pitäisi tehdä.
Aion kuitenkin tänäkin vuonna noudattaa Marttojen vanhaa kunnon ohjetta - jota jokunen muukin on kirjoittanut noudattavansa: Jos aiot viettää joulusi komerossa, siivoa se.
En aikonut viettää jouluani komerossa. En edes siivouskomerossa, vaikka ehkä siivoankin sen huomenna. Tai työhuoneen komerossa - eteisen naulakossa on vielä syystakkeja jotka pitäisi jo vaihtaa talvitakkeihin. Ehkä.

Myöskään jääkaappi ei varsinaisesti ole joulunviettopaikkani, kenenkään meistä - Poikakin on luvannut tulla meille - mutta jääkaappi voisi olla hyvä siivota.
En nyt oikein tiedä, minkä noista siivoaisi. Vai siivoaisiko mitään? Istuisiko vain sohvalla, neuloisi ja katsoisi Heinähattua ja Vilttitossua. Hmmm...
Kauhean vaikea päättää.

Opettelin yhtenä iltana puhelimen kameran käyttöä ja tähtäilin sillä kirjahyllyä. Se näytti ihan kamalalta. Siispä päätin siirtää sieltä joitakin pöllöjä työhuoneeseen. Niillä on yhtä hyvä olla siellä kuin täällä olohuoneessakin.
Ja kun tyhjensin askartelutarvikkeitani niitä enemmän tarvitseville, niin sieltä jäi tilaa järjestää tavaraa toisella tavalla.
Joten ehkäpä huomenna järjestelenkin pöllöjä 😂

Tai mitä jos istuisi ja kuuntelisi joulumusiikkia ja odottaisi Repun joulukalenteriluukun aukeamista - jos ei se ole auennut jo aikaisin aamulla.

Vai kuuntelisiko Noita Nokinenän jouluseikkailuja?

Sanokaapa te, mikä olisi hyvää sunnuntaitekemistä, kun AM:kin on poissa, varmaan koko päivän.

16 kommenttia:

 1. Teet sitä mikä tuntuu hyvältä :)
  Monena vuonna on täällä blogimaailmassakin ollu jotenkin "ei nyt vaan tuu joulumieli" -ilmapiiri, mutta tänä vuonna on toisin. Lumen vähyydestä huolimatta. Sadetutkasta tosin katsoin, että itäisessä Suomessa on pyrytellyt, ehkä teillekin on muutama hiutale riittänyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkeen olis vähän inspiraatiota :) Kun illalla viimein löysin ne pienet hyllynkannattimetkin, jotka oli hukassa. Valitin facebookissa, miksei mun tavarat oo ikinä siellä missä niiden pitäis ja sain vertaistukea :D Ja sitten keksin missä ne voisi olla, menin katsomaan ja kas, siellähän ne oli ihan hiljaa, ei puhuneet mitään ;) Mutta löysin kuin löysinkin.

   Eilen aamulla meillä oli satanut lunta, tänä aamuna on harmaata ja aika tylsän näköistä - siispä kynttilöitä!
   AM on lähdössä A-nopin luo, 60 km suuntaansa ja näin talvella se sen yksin autoilu vähän jännittää, vaikka onkin rauhallinen ja varovainen kuski.

   Poista
 2. Sohva ja neulominen kuulostaa hyvältä. Jotain sellaista minäkin olen suunnitellut tälle päivälle. Toisaalta olisi ehkä hyvä käyttää siivousinspiraatio hyväksi, jos kerran siltä tuntuu. Ehkä siivoat yhden kohteen ja sen jälkeen voit sohvailla hyvällä omallatunnolla. Vai voiko Riesa villiintyä siivoilusta? Se ei ole toivottavaa, varsinkin kun olet yksin kotona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa Riesa ei oikein tykkää siivoilusta - siksi sitä pitää tehdä vähän kerrallaan.
   Tajusin miksi työhuone tuntuu viileältä vaikka patteri on ihan lämmin: patterin edessä oli iso tiffany(pöllö)taulu, joka odottaa paikkaansa. Etsin sille uuden paikan.
   Nyt olen istunut ainakin tunnin tässä "lepäämässä" :) Taidan mennä nyt jatkamaan, ihan vaan kevyesti.

   Poista
  2. Niin muistelinkin, ettei Riesa oikein pidä siivoilusta. Joten jätä siivoilut suosiolla yhdessä AMn kanssa tehtäväksi. Perheen yhteiset harrastukset...

   Poista
  3. Teen vaan sellaisia pikkuhommia, isommat tehdään yhdessä. Ja kun lepään välillä, niin pärjään kyllä.
   Meille kun ei tule jouluna vieraita - muita kuin Joulupoika - niin ei tarvi olla niin pesty ja puunattu joka paikka.

   Poista
 3. Leivinpaperista leikkaile muutama lumihiutale ikkunaan kiinni. Keität teetä tai kahvia ja mukavaan isoon kuppiin kaada. Istahdat tuoliin ja nautit kupin lämmöstä ja katselet hiutaleita tunnelmoiden joulusta. Noita nokinenä ja heinähattu vilttitossun kera kuulostaa kyllä nekin siivoamista paremmalta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. AM otti kyntteliköt esille ennen lähtöä, ne odottaa paikalleen laittoa. (Ja pyykit viikkaamista... tylsää)
   Heinähattu ja Vilttitossu tulee vasta illalla. Siispä ensin tuo kevyt siivouksen jatko, sitten teenkeitto, siihen Noita Nokinenä ja neule. Hyvä suunnitelma :)

   Poista
 4. Joululaulut on soineet jo pari viikkoa täällä kotona :) Siivoamaan mie en todellakaan ala, mutta joulusitä ja joulutätä on esille pantu ja lisää ilmestyy koko ajan! Tänään paistan perinteen mukaisesti ekat joulutortut, "lapset" jo muistutteli asiasta eilen, että onhan torttuja onhan?
  Mie nautin tästä ajasta suunnattomasti. Ilman stressiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulutorttuja! En oo saanut vielä yhtään joulutorttua, ja kenen vika? Oma vika. Piti ostaa torttutaikinaa eilen, mutta kun kauppalista jäi taas kotiin.
   Luumulla vai omena-kanelilla? Vai omalla hillolla?
   Meillä omena-kaneli on saanut suuren suosion ja luumuhilloa on enää turha ostaa. Ja lopun omena-kanelin voi käyttää vielä ruuanlaitossa.

   Eilen illalla kuuntelin Raskasta Joulua niin, että tärykalvot tärisi, AM katsoi elokuvaa jota mä en jaksanut katsella.
   Ne kyntteliköt on vielä laatikoissaan, mutta onhan tässä ilta aikaa....
   Pöllöistä on sentään pölyt pyyhitty :D

   Poista
 5. Minä suunnittelin maustelaatikon raivaamista. Kas luin juuri, että vaikka ruoka säilyykin yli viimeisen myyntipäivän, on kaikella kuitenkin rajansa. Riisikin sisältää rasvaa mikä härskiintyy ajan kanssa! Keräilen energiaa ja innoitusta kuiva-ainekaapin raivaamiseen... arki-iltana, en näin 1. adventtina. Hyvää alkanutta joulukuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos muistutuksesta :)
   Meilläkin pitäisi käydä läpi maustehylly, ainakin järjestääksemme se. Ja ehkäpä, tarkistaakseni, puuttuuko jotain piparkakkutaikinan mausteita, jos sittenkin tekisin sen itse :)

   Hyvää alkanutta joulukuuta myös Siniselle Sohvalle!

   Poista
 6. Noita Nokinenän jouluseikkailut on parasta ajan vietettä. Niistä tulee mieleen lapsuuden joulut, pääsiäiset ja juhannukset jolloin ”hiljennyimme” veljieni kanssa radion ääressä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita Nokinenä on ihana <3 Vielä muutama tarina puuttuu, mutta melkein kaikki mulla on jo hyllyssä.
   Tänään jäi sitten kuitenkin kuuntelematta, kun ravasin edestakaisin tätä olohuoneen ja työhuoneen väliä siirtäen noita pöllöjä tuonne työhuoneeseen. Mutta vielä on joulunaluspäiviä jäljellä ;)

   Poista
 7. Siivosin täällä Turun kotosessa kirjoituspöydän viisi laatikkoa, vaikka en aio tänne edes tulla jouluksi... Ehdotin jossakin vaiheessa sitä Miehelle, mutta ”eihän me voida tulla tänne, kun lapset haluavat tulla kotiin...” Minä sanoin, että voisithan ne mennä sinne ja me tultaisiin kahdestaan tänne. Arvaat varmaan, kumpi voitti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus ajatteli, että "voi kun joskus pääsisi valmiiseen pöytään jouluksi" - siis vaikka johonkin kylpylään tms. Nyt kun semmoiseen olisi periaatteessa mahdollisuus, niin ei, mihin sitä ihminen kotoonsa lähtis :)
   Paljon on joulusta karsittu, kun kolme aikuista sitä viettää, mutta jotain juttuja vielä haluaa tehdä - muutama tonttu ja sen sellaista...

   Poista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)