04 joulukuuta 2018

Vuorokausi on taas vaihtunut ja mun pitäisi olla nukkumassa

Mutta tässä mä vaan kukun...

Nyt syytän - hyvässä mielessä - Tuulitunnelin RH:tä, sillä hänen syytään on, että olen mennyt räpeltämään tätä blogin ulkonäköä. Katsellaan nyt miltä tämä näyttää omaan silmään. Ja miltä tämä näyttää teidän silmiin?

Mutta olen tehnyt muutakin kuin kököttänyt tämän tietokoneen ääressä. Olen pessyt pyykkiä pari koneellista. Tai se konehan ne pesi.

Aamupäivällä kävin sairaanhoitajan luona ja sain selvitystä mieltä painaneisiin asioihin - ajatelkaa, että TE-toimisto ei osannut antaa ohjeita mitä pitää tehdä kun työsuhde kohta päättyy. Sairaanhoitaja osasi neuvoa.

Ja vaikka en siellä jääkaapissa jouluani aikonutkaan viettää, niin siivosin sen silti. Ja olen oikeastaan aika hyvilläni, sillä hyvin vähän tuli ruokahävikkiä. Roskiin meni n. kolme vuotta vanhat, kuivuneet valkosipulit, litran jugurttipurkin jämä (nykyiset litran purkit on minusta huonoja, niitä ei oikein tahdo saada tyhjäksi) sekä punajuuri- ja sillipurkkien liemet. Kaikki muu meni takaisin kaappiin odottamaan syömisistä.
Yhden alkoholittoman tumman lageroluen, krhm, helmikuulta, AM avasi, maistoi, totesi kelvolliseksi ja sanoi, että voin juoda sen pois.

Kaapista otin esiin "jouluisemmat" fleeceviltit - yksi niistä päätyi peittämään halloween tyynyn 😂 ja toinen nyt vain on - katsotaan mihin se vielä päätyy. Luultavasti se vain on tuossa, sillä vaikka perheen miehet ova aikuisia (kooltaan...), he ottavat usein päiväunet samalla sohvalla, isä toisessa päässä ja Poika toisessa päässä 💕 Tosin sohva onkin 3,5 hengen sohva....
Minun - nimenomaan MINUN - sohvalle vaihtui ajankohtainen pöllöpeitto, olihan jo aikakin.

Huomenna sitten taas jotain muuta - ainakin tämän vuoden viimeinen käsityökerho. 


17 kommenttia:

 1. On se mukavaa kuulla että muillakin on omat sohvat!! :D
  Kyllä sun kannattaa tätä pohjaa viellä rukata. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän meidän elämästä tulis mitään samalla sohvalla ;)
   Tää pohja on yöllä muuttunut - Pietari-kotitonttu on tätä muuttanut. Se on
   viime päivinä tehnyt kiusaa oikein tosissaan :D

   Poista
 2. Litran jugurttitötsän jämät kun huuhtelee mehulla, saa oivan juoman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, tai maidollakin saa hyvän juoman. Toi vaan oli jo vähän yliaikaista ;)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Joulupöllöjen alla on hyvä ottaa päikkärit :)

   Poista
 4. Pöllöpeiton kuosi on aika ihgu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ookin? Tyynyjä mun mielestä kaipais kaveriks, mutta en oo tohtinut ostaa, kun noita tyynyjä on jo ennestään aika paljon :D

   Poista
 5. Kirjotin tänne kommentin aamulla ja sanoi jotta hups, jotain meni pieleen. Samaa teki muuallakin, ja välillä ei suostunu sivuakaan vaihtaan. Josko nyt?
  Sillon oli sivu erinäköinen kuin nyt, mutta tärkeintähän on kuitenkin teksti, ja se että sen näkee lukea :) Mukava on tämä.

  Tarkoitatko niitä maitotölkin näköisiä jukurttipurkkeja, joissa saattaa olla vielä semmonen (ihan turha) kierrekorkki? Minusta ne saa hyvin tyhjäksi, kun pohjasta alkaen rutistaa kasaan. Niistä muoviämpäreistä en tykkää.

  Mun oma sivusuunnittelu on nyt jääny oottaan inspistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syyllinen sun kommentin hukkumiseen saatan olla minä, jos just silloin muutin tätä pohjaa?
   Just niitä purkkeja tarkoitan - en käsitä miksi ne ei voi olla niitä vanhanmallisia purkkeja ilman sitä muovikorkkia, se on ihan turha.
   Muoviämpäri on ihan käytännöllinen, mutta tarkemmin ajatellen sekin on turha.
   Jään odottamaman millainen sun sivusta tulee, kun inspis taas iskee :)

   Poista
  2. No sehän on vaan se sivusivu, jos saan sen aikaiseksi. Tällä hetkellä on sempäivänen päänsärky, ettei nyt tapahu mittään...

   Poista
 6. Hyviä vinkkejä ruokahävikin vähentämiseen sait, noin meilläkin tehdään. Kivasti on peitot esillä, käyttöön ja silmän iloksihan ne on tarkoitettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä käytetään aika paljon maustamatonta jugurttia, maustetaan itse maun mukaan ja lisätään mukaan kuitua. Ja käytetään sitä myös ruuanlaitossa. Joskus vaan on kiva ostaa jotain ns. kausimakua tai muuten vaan makua jota ei ole aiemmin maistanut.

   Niin ja kiitos; pala kerrallaan vähän joulua :)

   Poista
 7. Piti kertoa sama jugurttitölkin huuhtomisniksi, minkä muut jo ehtivät kertoa. Toinen niksi on leikata tölkki kahtia saksilla ja kaapia tyhjäksi lusikalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo leikkaaminen on hyvä niksi kanssa. Useimmiten tuo huuhtominen jää meillä AM:n hommiksi - Pöllö on laiska ja saamamton noiden purkkien suhteen (huono omatunto)

   Poista
 8. Pöllö on nyt sotkenu pöllön ja possun keskenään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asetukset ei nyt menneet ihan niin kuin piti - kuva oli liian suuri eikä sen pitänytkään tänne. Etsin uuden pöllön. Tai possun jos löydän ;)
   Pirhana on kun tumpelo tän konehen kanssa sanoo Pöllö ja huokaa syvään.

   Poista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)