03 joulukuuta 2018

Tieteen kuvalehti -sukat

Sainpa valmiiksi ne Tieteen kuvalehti -sukat. Ei, ei näiden ohje ole Tieteen kuvalehdestä eikä niiden nettisivuilta. Eikä kukaan ole ohjetta niiden mukaan suunnitellut. Nämä saivat nimensä ihan vain sen mukaan, kun - kuten jo aikaisemmin taisin kertoa - annoin ison kasan Tieteen kuvalehtiä yhdelle meidän käsityökerholaiselle lapsenlapselleen vietäväksi ja siitä hyvästä sain kerän Nalle -lankaa. Tämmöisiksi sukiksi se lanka muuttui ja saivat nimekseen siis Tieteen kuvalehti.

Kuva on taas huono, varjot osuvat niin, että näyttää kuin sukat olisivat likaiset. Sitä ne ei kyllä ole, kun ovat ihan käyttämättömät.


Viime yönä pohdin, että mitä sitä oikein tekisi. No, valitsin vaihtoehdoista pöllöjen järjestelyn. Löysin illalla myöhään kateissa olleet hyllynkannattimet ja sain työhuoneen hyllykön mieleisekseni. Ja sitten otin olohuoneen kirjahyllyn ja pöllöt ja kuskasin osan pöllöistä työhuoneeseen. Kirjahylly näyttää nyt siivommalta.

Kirjahyllyä siivotessa käteen osui taas karhu, jonka olen saanut pikkutyttönä ja joka on kulkenut matkassani ainakin 40 vuotta. Karhun on käsin veistänyt äitini setä, jolla oli veistämisen taito - hän löysi puusta eläimen jos toisenkin, mutta karhut olivat niitä, joita hän useimmin veisteli.

Ja työhuone ei ehkä ole enää niin viileä, kun tajusin, miksi patterin lämpö ei tule huoneeseen: patterin edessä on liikaa tavaraa.
Sallius  kysäisi onko meillä muilla ensimmäisen adventin perinteitä. Minulla on ollut perinteenä laittaa kyntteliköt paikalleen. Niitä on kaksi. Useamman kymmenen vuotta meillä oli kynttelikkö, jonka mummuni oli minulle ostanut, mutta vuosi-pari sitten se lakkasi toimimasta. Se oli maksanut 169,00 markkaa - melkoisen kallis, kun ajattelee mihin hintaan niitä tänä päivänä saa.
Jouduin siis ostamaan uuden - ensimmäinen "uusi" hajosi jo ensimmäisen joulun jälkeen, mutta tuo toinen tuntuu kestävämmältä.

Toisen kynttelikön paikka on makuuhuoneen ikkunalaudalla. Sen kaveriksi tulee ehkä Pojan päiväkodissa ja koulussa askartelemia tonttuja - meillä kun ei enää ole varsinaista kuusta.Toinen kynttelikkö meillä on keittiössä, ei ikkunalaudalla vaan jälkikäteen rakennetun kaapiston päällä. Sen vieressä on iso mitä-liene-puuta-oleva kulho, jossa on pipareita.. Joko omatekemiä tai Annas pepparkakoreita, montaa eri makua. Ja tonttuja ja joulukortteja kynttelikön kaverina.
Nyt siinä on vielä lisäksi meidän pikkuinen "keittiöradio", kun sille ei ollut muuta paikkaa.
Tämmöisiä hommia tänään sunnuntaina, Riesa oli kiltisti, minäkään en riehunut, ihan rauhallisesti otin, mitä nyt vähän tillitin kun Harju & Pöntiseltä välillä kuului joululauluja. Onneksi pääosin soittivat ihan tavallista iskelmää.

13 kommenttia:

 1. Tieteen kuvalehdistä tuli hauskat :) Minä olen aina ihastellut ihmisiä jotka näkevät puussa jonkin hahmon, siis kyllä minäkin niissä käkkyröissä näen mutta toiset näkevät puun sisälle ja sitten pim! osaavat sen sieltä veistää, se on taito se <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Onneli :)
   Sama juttu; minäkin näen kaikissa käkkyröissä ja muissa vaikka mitä - esimerkiksi yhden sarvikuonon pään ;)
   Mutta ei, puun sisälle asti en näe ja vaikka näkisinkin, en sitä sieltä ulos saisi.

   Poista
 2. voih, minä klikkasin ihan liekeissä saadakseni tietää mitä erikoista on tieteenkuvalehden sukissa...ajattelin että niihin on kirjottu jotain tieteellisiä kaavoja tai jotain.

  Olisin halunnut adventtina kantaa enemmänkin joulua sisälle, mutta kertakaikkisesti en saanut aikaiseksi. Kranssi ovessa ja lyhty parvekkeella, niistä lähdetään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Marika - anteeksi kun huijasin sinua :( Täytyy ruveta suunnittelemaan sukkia, jotka olisi vähän lähemmäs nimen kaltaiset - tulethan katsomaan uudelleen?

   Mun joulun laitto on aina kiinni vähän siitä onko AM kotona vai ei - eilen ei ollut - kun en uskalla kiivetä jakkaralle, en edes tavalliselle keittiötuolille, ja kaikki joulukoristeet on yläkaapissa.
   Pikkuisen kerrallaan, onhan näitä päiviä :)

   Poista
 3. Mun pitää polttaa aina vähän kynttilöitä ja joulusukat täytyy laittaa kans. Kuopus tuli eilen isältään ja sukassa odotti heti yllätys.

  Nautitaan joulun odotuksesta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jossain on varmaan Pojan tekemä joulusukka, missähän se mahtaakaan olla.. Pitäisiköhän se etsiä ja laittaa esille ja yllätys sinne odottamaan, kun Poika tulee joulun viettoon :)

   Tonttumaisia joulunaluspäiviä <3

   Poista
 4. Meilläkin viriteltiin eilen kynttelikkö ja muutama muu valo sisälle. Ulkona onkin vuodenaikavalot ympäri vuoden. Töpseli vaan seinään, kun siltä tuntuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienin askelin se joulu tulee, kun joka päivä tekee jotain pientä. Tänään en vielä ole tehnyt mitään, miettinyt vain :)
   Ja meillä oikeastaan tehdään niin vähän, että päivien pitäisi, siis pitäisi, riittää.

   Poista
 5. Muistorikas karhu, oikea aarre! Meillä on vielä kyntteliköt ottamatta esiin, jospa itsenäisyyspäivään etsisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, karhu on oikea aarre. Setä-Pentti, karhun tekijä, niin me häntä kutsuimme, oli itsekin oikea "karhu": iso mies ja pienen tytön silmissä vielä isompi mitä oikeasti varmaan olikaan :) Kiltti hän oli taisipa olla pieni ilkikuri silmäkulmassa. Täytyy äidiltä ja enoilta kysellä hänestä lisää, ennen muistot katoavat kokonaan.

   Luulin hukanneeni ne sinulle luvanneeni kynttilät ja jo pahoitin mieleni, mutta katsoinkin "onneksi" väärästä paikasta - tallessa olivat! Laitan ne tulemaan jouluksi.

   Poista
 6. Minä joskus halusin kynttelikön. Lapset kielsi ;)

  VastaaPoista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)