15 joulukuuta 2018

Joululahja - en voinut olla "avaamatta"Joululahjoja on monenlaisia. On herkkuja ja tavaraa ja aineettomia lahjoja. Sain tänään joka laatua.

Herkkuina sain piparkakkuja. Joulupukin itsensä leipomia. Resepti on kuulemma hänen äitinsä resepti. En ole vielä niitä maistanut. Yritän säästää niitä - tai sitten herkuttelemme niillä huomenna, kun televisiosta tulee viime vuoden Raskasta Joulua -konsertti.
Pipareiden kaveriksi sain (tai saimme) Hans Välimäen alkoholitonta vuosikertaglögiä 2018. Mustikka-laventeli. Jo pullo näyttää herkulliselta, sen täytyy olla hyvää. 

Hans Välimäen 1L Mustikka-Laventeli vuosikertaglögi 2018
AM toi oikeastaan tuliaisia, ei niinkään joululahjaa - oli pyynnöstäni ostanut Murusille lahjan - ja minulle siis tuliaisia: pöllötarroja 💘

Ja aineeton lahja oli ystävien vierailu. Joulupukin - juu-u, ihan oikean Joulupukin, uskokaa pois! - näen aina kesällä Suomi Meloossa, mutta vaimonsa olen tavannut ensi kerran vuosi sitten näin joulun alla. Muutama tunti meni nopeasti niin ettemme huomanneetkaan 😊
Ja sovimme, että teemme tästä perinteen, vaikka välimatka pitkältä tuntuukin. 

Sunnuntaille on varattu liput Jepulis Penjamin Pikku tulitikkutytär -näytelmän viimeiseen näytökseen. 
Tiesitte kai, että täällä meidän kylällä, Chicagossa siis 😋, on ennen ollut tulitikkutehdas? 

16 kommenttia:

 1. Tulitikkutehtaasta tiesin ja haulitehtaankin vaikka et sitä kysynytkään, mutta kuinka moni tietää että Jepulis Penjami oli paska eli roskakuski, joka hevosensa kanssa kierteli tyhjentämässä roskiksia ja jos joku hälle oli inhottava, eli v*ttuili, saattoi saada ämpärillisen paskaa päällensä.
  Jepulis Penjami ei ollut hänen oikea nimensä, vaan Daavid Ahola.

  Täältä asiasta lisää: http://www.paijat-hamewiki.fi/wiki/Testisivu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haulitehdasta en tiennyt/muistanut, siitä saattoi kyllä olla maininta siinä Lemmenlatu -elokuvassa.
   Tuosta Jepulis Penjamista luin itse viime joulun alla, ja taisin täällä blogissakin kirjoittaa. Hänhän oli Asikkalasta lähtöisin, piian poika, mutta äitinsä kertoi aina poikansa olevan liikemies/toimitusjohtaja.
   Ja tosiaan, Jepulis Penjamin kanssa kannatti olla hyvissä välissä, muuten oli paskakasa rappusilla, sen sijaan, että se olisi kuskattu pois :)
   Hänelle myös taisi maistua itse poltettu ja taisipa olla usein tekemisissä poliisin kanssa?

   Kaupungintalon tyrmässäkin tuli muuten viime vuonna käytyä - Lemmenlatu -elokuvan kertoi, mitä kaikkea tuolla meidän kaupungintalolla oikein on aikanaan ollut: poliisi, vankila, sairaala - mitä kaikkea siellä olikaan.

   Poista
  2. Ihan alkujaan myös kaupungin palokunta.

   Poista
  3. Niinpä olikin. Hyvä kun jolla kulla on kaupungin historia hallussa.
   Mutta minähän oonkin maalta... Jos ihan tarkkoja ollaan, niin kävin syntymässä Asikkalassa, sitten asuin Hollolan puolella 80-luvun alkupuolelle asti ennen kuin muutin tänne kaupunkiin.
   Ja Hollolan kuntahan on aika laaja, me asuttiin siellä vanhan nelostien varrella, keskellä metsää :)

   Poista
 2. Pullon takia mieki tuon ostin tuliaisiksi anopille :) Kyllä kannattas tavarantuottajien panostaa sievään ulkonäköön, kun on tämmösiä ihmisiä, jotka ostaa asioita sen perusteella!

  Apua. Ihmisille pitäs keksiä jouluilahduttamisia, mutta mulla lyö pää ihan tyhjää. Kaikille ei voi toimittaa tuota nättiä pulloakaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on onneksi alkoholitonta, tuo Välimäen glögi, että sen puoleen se on hyvä lahja usealle.
   Nythän olisi Saaren kartanossa Mäntsälässä taas Joulumaa (tai millä nimellä se onkaan), mutta taitaa jäädä meiltä käymättä, kun sieltä ei saa edes meidän haluamia valkosipuleita. Liikaa ihmisiä, liian ahdasta. Ei sovi meille kummallekaan.

   Minä en ottanut tänä vuonna mitään stressiä joulumuistamisista kenellekään - aikuisten kesken sovittiin, että emme tarvitse mitään, oikeasti. Siskon pienet ovat iloisia ihan mistä vaan, kunhan vain Joulupukki käy - se kun tulee Suomesta ja Suomi on tärkeä mummun ja papan ja tädin ja serkun takia :D

   Poista
  2. Minä menen ensi tiistaina Mäntsälään Saaren joulumaahan. Se on minun jokavuotinen perinne. Tykkään tosi paljon. Mitäs valkosipuleita siellä ei ole? Minä ostan sieltä joka joulu ison paperipussillisen Saaren kartano leseitä puuron kanssa nautittavaksi.

   Poista
  3. Mekin ollaan siellä yleensä joka vuosi käyty - täytyy vielä miettiä tuota arkipäivää, jos siellä ei olisi niin paljon väkeä silloin.
   Sellainen kuin Ruukkikylän Herkku (vai Herkut, joku semmoinen) tekee marinoituja valkosipuleita, mutta eivät tosiaan tänä vuonna tule tuonne joulumaahan lainkaan. Mutta valkosipuli"ongelma" saatiin ratkaistua, kun niitä sattuu olemaan myynnissä peräti kahdessa paikassa paikkakunnalla jossa eräs meidän meloo -porukasta asuu :) Melkein kuin lottovoitto - hän kävi ostamassa niitä meille, ehdin saada ne sitten kun tapaamme seuraavassa kokouksessa 1,5 kk:n päästä.

   Mäpä pistän tuon tiistain korvan taakse; jos saan jonkun lähtemään mun kanssa sinne, niin laitan sulle viestiä.

   Poista
 3. Muistan tulitikkutehtaan Vesijärven satamasta. Se rakennus on sielä vieläkin, lähellä Sibeliustaloa. En tiedä mitä siinä nykyään on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellähän se, satamassa, vanhan radan varressa.
   Siellä on nykyään Pro Puu keskus, laitan tähän linkin, josta voi käydä katsomassa kuvia rakennuksesta ja mitä siellä tällä hekellä on - pääsen helpommalla ;) Siellä on aika paljon kaikenlaista.

   http://www.propuu.fi/index.php/fi/

   Poista
  2. Sehän onkin kiinnostava paikka, tuo galleriakin. Pitää joskus pistäytyä. Sibelius-talossa siinä vieressä tulee käytyä muutaman kerran vuodessa konserteissa kun paikallinen ystävä hankkii aina lippuja.

   Poista
  3. Tai jos joku kerta ottaisit ihan asiaksesi tulla käymään siellä - minäkään en ole koskaan käynyt siellä. Tehtäisiin treffit, käytäisiin vaikka kahvilla ja tutustumassa tuohon galleriaan ja muuhun?
   Mitäpä sanot :)

   Poista
  4. Kiitos linkistä, laitoin ylös :)

   Poista
  5. Ole hyvä - kuin myös "treffitarjous" on voimassa :)

   Poista
 4. Kaunis pullo. Minähän ostan kaikki pullot ihan etiketin perusteella enimmäkseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo pullo on ihanan värinen, kuvassa vähän sinisempi kuin luonnossa. Mun pulloissa on..yllätys yllätys.. yleensä pöllö :D

   Poista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)