06 joulukuuta 2018

Oi Suomi katso, sinun päiväs koittaa...

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!


Finalndia -hymnin ohellä tänä aamuna on koskettanut Sylvian joululau, eri esittäjien laulamana, sekä kuvat pienen Ballerina-Prinsessan jouluodotuksesta vuosien varrelta.

FB:n muistoista löytyi tämmöinen muisto kahden vuoden takaa, kun olin työkokeilussa:

"Olen monena aamuna töihin mennessäni tavannut herrasmiehen, nyt jo 91-vuotiaan. Olemme usein jutelleet bussissa, hän on kertonut mm. lapsuudestaan ja nuoruudestaan. Ja muutama vuos sitten saamastaan aivoinfarktista, josta on toipunut sisulla ja sitkeydellä.
Eilen hän sattui samaan bussiin myös kotimatkalla ja jäimme pois samalla pysäkillä. Kävelytie oli liukas, hänellä oli kädessään kävelysauvat, talouspaperipaketti ja ostoskassi. Tarjouduin useampaan kertaan kantamaan tuota painavalta näyttävää ostoskassia, mutta hän kieltäytyi. Hän halusi itse kantaa ostoksensa, selitys oli:
"Onhan tässä selvitty sodastakin."

En ole nähnyt tätä herrasmiestä kahteen vuoteen - mietin mitä hänelle mahtaa kuulua. Saiko hän vuosi sitten juhlia maamme 100-vuotistai itsenäisyytä? Saako hän tänä vuonna juhlia maamme 101-vuotista itsenäisyyttä. Toivon niin.

Itsenäisyytemme on toki iloinen asia, mutta siirrytään toisenlaisiin iloisiin asioihin 😊

Ihan pienesti on meillä joulu edistynyt; vähän on taas saatu siivottua = järjestettyä tavaroita ja laitettu oveen jouluisempi "tervetuloa" -kyltti. 
Tonttuhan on yksi lempijoululauluistani ja -runoistani: Luulin, että tiistaina olisi syyskauden viimeinen käsityökerho, mutta meillä onkin vielä yksi ja päätimme pitää nyyttikestipikkujoulut. 
Tiistaina mua kuitenkin odotti pikkuyllätys:
Taas yksi pöllö - vai huuhkajako lie - lisää kokoelmiin 😂
Tutkittuamme sitä porukalla, tulimme siihen tulokseen, että se on virkattu. Mistä lie nuo höyhenet, onko ihan oikeita pöllöt sulkia/höyheniä. Hauska tuo on kuitenkin. 
Eilen, keskiviikkona, meillä oli kuitenkin vuoden viimeinen Novellikoukku. Meillä se on kahden tunnin mittainen ja jokainen luettu novelli aiheuttaa paljon keskustelua ja varsinkin eilen kun aiheina olivat sotaanlähtö (Toinen tuntematon) ja Joulu, paljon muisteluita.
Puolivälissä eilistä Novellikoukkua sisään astui paikallislehden toimittaja kuvaajan kanssa! 
Siitä oli tullut tietoa aikaisemmin, mutta eihän me sitä muistettu eikä kukaan tainnut edes muistaa peiliin katsoa, saati sitten muuta 😂😂
Sen verran alussa asiasta oli puhetta, että tarkistin paidan - ettei oo viikon ruokalista paidan etumuksessa 😉

Haastattelu oli mukava ja saapa nähdä pääsinkö kuvaan 😉😉 Juttu tulee erilliseen liitteeseen, joka ilmestyy vuoden alussa - kerron sitten kuinka kävi. 16 kommenttia:

 1. Hyvää itsenäisyyspäivää! Sitte kuvia jutusta meille asti, eikö niin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Katsotaan miten julkaisukelpoisia kuvat ovat :)

   Poista
 2. Hauska pöllö. Hyvää Itsenäisyyspäivän iltaa! Odotamme siis uutisia lehdestä ensi vuonna...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tässä Linnan juhlia katsellessa ja sukkaa neuloessa on ilta mennyt.
   Veteraanien saapuminen ja presidenttiparin ja veteraanien tapaaminen oli koskettavaa, oli otettava nenäliina esille..

   Jonkinlaisia uutisia saatte kyllä, saa nähdä millaisia :)

   Poista
 3. Mä muistan ton 91- vuotiaan kohtaamisen. Oot jakanut sen täällä ennenkin, ehkä. FBssä en oo, joten en oo nähnyt sitä siellä. Tai sitten oot kertunut jonkun muun samantapaisen jutun. Sulla kun riittää näitä ihania kohtaamisia.
  Sähän oot siis ihan julkkis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kertonut tuon varmaan täällä blogissa silloin kaksi vuotta sitten - ja ehkä viime vuonnakin, jotenkin tuo muisto koskettaa minua.
   Tulee itselle tunne "mitäs siinä valitat, nuori ihminen, olet saanut elää turvallisessa maassa - ja kenen ansiosta"

   Mukavaa perjantaita ja tulevaa viikonloppua - viikonloppu menee varmaan sukkia neuloessa. Niistä sukista en muista kertoa, mutta ihan perussukkia teen. Niillekin kuitenkin on oma tarinansa :)

   Poista
 4. Onpa hauska otus tuo pöllötys! Mukavaa joulunalusaikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) En ole ihan varma, se voisi olla vaikka glögipullon koristeeksi tarkoitettu :)
   Mukavaa joulunalusaikaa sinullekin!

   Poista
 5. Neulomus höyhemys... ellen nyt ihan väärin muista tuota pöllön latinankielistä nimeä ;)Olet muuten vaihtanut aloituskuvan ja tykkään <3 terveisin joku joka myös etsii ruokatahroja...:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet selvästikin perehtynyt tornilogiaan - vai mikä se tieteen laji nyt on, joka tuntee lintuja? Joku orni se oli ;)
   Etsin uutta kuvaa pitkään muistitikultani ja lopulta löysin mieleiseni. Halusin itse ottamani kuvan - kiitos siis kehuista. Tarkemmin en osaa tuosta kertoa, mutta jostain Uuraisten suunnalta tuo on.
   AM ja Poika ovat luvanneet etsiä mulle joskus lahjaksi sen sellaisen ruokalapun missä on se kaukalo - vähän isomman vain, siis aikuisten kokoa... Miten niin tarvin aina ruokaliinaa :D

   Poista
 6. Tykkään uudesta kuvasta minäkin. Ja pölleröinen on oikein söötti!
  Meillä juhlitaan tänään tyttären synttäreitä, veljensä teki yötämyöten päivänsankarille täytekakun, jota kohta pääsemme maistamaan.
  Viikonlopun ohjelmassa myös joulumarkkinat, saa nähdä mitä sieltä tarttuu matkaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Ihanaa, täytekakkua - ja mikä voisi olla hellyttävämpää kuin veljen tekemä synttärikakku siskolle <3 (Tietysti, jos veli on leipuri/kondiittori, niin hommahan käy käden käänteessä, mutta on se silti minusta suuri rakkauden osoitus veljeltä siskolle)
   Me myös mietittiin äsken, lähdetäänkö joulumarkkinoille, mutta kun ohjelmasta puuttui perinteinen linssikeitto, niin päätettiin jättää väliin :)

   Poista
 7. Hieno tuo yläkuva, tosi hieno. Ja hauska pöllöotus. Olisko se pöllötonttu tai tonttupöllö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Repu :)
   Pöllötonttu - tonttupöllö...hmmm..kumpi lienee :) Hauska se kuitenkin on, se on totta,

   Poista
 8. Olisiko paikallislehden toimittajat ympäri maata sopineet saman aiheen? Meidän paikallislehden toimittaja kävi kirjallisuuspiirissämme ja jutuss oli kuvakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattaa hyvinkin olla - vitsit kun en enää muista mitä tarkalleen ottaen sanoivat tullessaan :) Ja meille kun ei tule lehteä, niin pitää vaan odottaa, että se tulee kirjastoon tai Äitille.

   Poista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)