15 joulukuuta 2017

Joulup....ostia....pöllöjä

Piti olla reipas tänään ja saada rakennettua jonkinlaista joulua tänne meille, mutta jostain syystä se ei onnistunut - tänäänkään. Äitirakas, veit ilmeisesti kaiken joulusiivousenergian, kun veit ne matot teillä ulos ja siivosit 😏😏
No ei se mitään, ei meille kai kukaan tule tupatarkastusta tekemään, kun ei se Joulupukkikaan enää tule meille.  Ja on mulla vielä huomisaamupäivä aikaa, ennen kuin Poika tulee iltapäivällä. Pistän tuulemaan heti aamusta (juu juu, uskokaa pois..)

Siivosin mä ompelupöydän. Sain englannintuliaisin semmoisen ihanan pienen pöllökuosisen (olisitteko arvanneet?) repun, johon sain jemmattua kaikki tärkeät tavarat ompelupöydältä: tarkoittaa esim. käsivoiteen, huulivoiteen, kynsiviilan, silmälasipyyhkeen yms. tavaraa mikä pitää olla käden ulottuvilla, kun tekee käsitöitä. Kyllä te tiedätte. (Ja miehet ei siellä yhtään pyörittele silmiään, että mihin niitä kaikkia tavaroita tarvitaan käsitöitä tehdessä - kyllä niitä vaan tarvitaan 😏)

AM kävi heti aamusta Mäntsälässä Saaren kartanon Joulumaassa ostamassa meille ja kaverille isot purkit marinoituja valkosipunkynsiä. Maultaan soija-inkivääri. On hyviä. Niitä on meillä kaikessa muussa ruuassa paitsi puuroissa ja jotain taikaa niissä tai siis yleensäkin valkosipulissa täytyy olla, koska me ei olla oltu kipeitä, siis oikein kunnolla kipeitä pitkään aikaan. Ja onhan valkosipuli luonnon oma antibiootti, niin kuin... Sus'ko se oli joka niin sanoi, vai Laiskiainen? Joku kuitenkin semmoisia on jutellut. Onneksi meni heti aamusta. Ei olisi enää iltapäivällä kuulemma ollut. Oli samalla ostanut pari paistinlastaa, vähän erikoisen mallisia. Toisen meille ja toisen Pojalle. Ja sitten tietenkin. Nii-in 😏 Mulle uuden "käsityökassin" 😊❤

Miten niin arvasitte, että siinä on pöllö? Ette voineet arvata...
Mutta eikö ole ihana? Ja just sopivan kokoinen.
Kassi on siis huopaa ja tuo pöllö on huovutettu siihen. AM onneksi osaa arvostaa käsityötä ja tietää kyllä mistä ja kuinka paljon kannattaa maksaa.Ai niin, unohdin laittaa kuvan kortista, jonka sain sen pöllö patalapun mukana. Kuvasin sen nyt samalla noiden saamieni joulukorttien kanssa. Kortissa oleva teksti ei taida näkyä kunnolla, mutta kortissa lukee näin:
"YSTÄVYYS alkaa hetkellä, johon kuuluu sanat: Mitä! Sinäkin? Luulin olevani ainoa!" C.S Lewis


Joulukortteja on tupsahdellut postiluukusta Marjaanalta, Possulta ja Reppanaiselta  - ISO kiitos teille ❤❤

Ja tonttuja on tietenkin meidän keittiön pöydällä 😏, muualta en ole vielä niitä nähnyt, ovat niin vikkeliä.

Mutta sitten. Näiden korttien lisäksi olemme saaneet kaksi muutakin joulukorttia. Toinen tuli eilen ja toinen tuli tänään. Vähän tuli...kumma...hassu...tunne kun luin lähettäjän nimen tänään.

Eilisen kortin lähettäjän arvasin jo heti kun näin, että oli tullut joulukortti. Siinä Hyvää joulua ja Onnellista Uutta Vuotta toivotti Irma.

Tänään tuli toinen joulukortti, ei sentään samanlainen kuvaltaan, mutta siinä Hyvää joulua ja Onnellista Uutta Vuotta toivotti - Irma.

Hetken aikaa jouduin oikein miettimään, että luinkos nyt oikein ja mitäs mitäs mitäs. Sitten välähti 😊

Reppanaisen ja Marjaanan korttien mukaan oli "eksynyt" lisäksi tällaiset:


Kiitos teille ihanaiset - näin nämä pöllöt meillä vaan lisääntyy, niitä vaan ilmestyy meille, milloin mistäkin 😊😊😊

Itse olen pahoillani, etten tänäkään vuonna saanut edes joulukortteja teille kenellekään lähetettyä 😢😢 Olette kyllä ajatuksissani ja toivon teille kaikille ihanaa ja rauhaisaa joulua.

Vielä "loppukevennys" - tämä oli jotain niin ihanaa ja hellyttävää ❤❤❤ - mutta sitä saa mitä tilaa!

Miten ihania ovatkaan lapset 
Katselin aamulla uusintana Lapin alueuutisia torstai-illalta. Siinä toimittaja haastatteli pientä kielipäiväkotilaista, kysyi mitä kieltä siellä opiskellaan. 
- Saamea
- No sanopa mulle Hyvää joulua saameksi.
- Hyvää joulua saameksi


18 kommenttia:

 1. Sus' se oli... . Valkosipulissa on jotain kemiallista yhdistettä mikä toimii samalla tavalla kuin penisiliini.
  Pöllö alkaa siivoamaan heti aamusta, Sus'kin sai siivottua, oli kuukauden tauko, yleensä puolentoista viikon välein, kyllä tuli paskaista vettä. Laiskuutti.. Lais -kuutti, pikku norppa;D
  Eli pois koneen ääreltä ja moppi käteen!!

  Tarvikkeet on aina tarpeellisia, nyt asuvat hienossa kassissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällähän on kova kuri, hui. Eikö edes aamukahvia saa juoda? Sitä paitsi... Pöllö ei aio rehkiä eikä huhkia, ihan vain kevyt siivous. Vanhat varikset ei jouluna välitä onko kuin hyvin siivottu ja Poika voi ottaa imurin siivouskaapista ja jatkaa tai hakea omansa kellarista - jos ei meinaan kelpaa :)
   Luulen, että parasta sille on, että pääsee illalla saunaan!

   Poista
  2. Piiskauspalvelu aina valmiina!!! Että saa jotain aikaiseksi on hyvä jos joku vähän...kannustaa? ;DD äh, nyt alkoi tehdä mieli saunaan, tekisi hyvää vanhentuville luilleni...

   Poista
  3. Sain siivottua, just sen verran kuin on tarvis. Ja tontut paikoilleen.
   Sinä ja sun vanhentuvat luus. Pah....

   Poista
 2. Mistä voit vielä tietää, ettei joulupukki vieraile teillä? Sinä ainakin olet ollut tosi kiltti.
  Minäkin olin eilen Mäntsälässä Saaren joulumaassa. Olisi voitu tavata siellä ja juoda joulukahvit. Ei tullut edes mieleeni. Harmi! No ensi vuonna sitten eikös?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna <3 Olen ainakin yrittänyt olla kiltti, mutta jos AM:lta kysyy, niin se voi olla eri mieltä. Ja sitten ne yhdet itkupotkuraivarit kesällä. Mutta pyysin kyllä anteeksi.

   AM halusi käydä Joulumaassa yksin ja mulla tosiaan oli vakaa aikomus siivota :) Mutta se jäi aikomukseksi :D
   Nyt olen saanut pölyt pyyhittyä ja tavarat paikalleen - paitsi työhuoneessa, mutta sillä ei ole väliä, koska siellä ei oleskella.

   Mutta ensi vuonna sitten, kyllä! Ja ihania pikkareita, terveisiä kaikille!

   Poista
  2. Terkkuja SNY- pikkareista sinulle! Olisitpa sinäkin ollut mukana, mutta ymmärrämme kyllä poissaolosi. Olet tällä hetkellä tekemässä maailman tärkeintä tehtävää, äitiyttä.

   Poista
  3. Kiitos Susanna ja muut <3
   Olisi ollut ihana olla mukana, mutta ihanaa myös kun ymmärsitte poissaoloni.
   Lapset on aina lapsia, olkoonkin, että kahden kuukauden päästä on jo kolmenkymmenen.
   "Äidin pikkupoika lähtee maailmalle.." - huomisesta viikon kuluttua vahtaan taas koko illan flightradaria ja seuraan missä se kone menee... ja tapaninaamuna odotan "olen perillä" -viestiä :D :D

   Poista
 3. Mainio pieni ihmistaimi osunut Alueuutisiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, hän oli niin ihana - purskahdin täällä yksinäni ääneen nauramaan ja AM sattui juuri silloin tulemaan kotiin: oli jo valmis ottamaan ja kuskaamaan mut tuohon vajaan kilometrin päähän päivystykseen; nyt tämä nainen todellakin ON sekaisin :D :D Väärä lääkitys? ;)

   Poista
  2. Tai oikea kasvatus lapsella? :D

   Poista
 4. Joulu tulee ilman turhaa stressiäkin. Minullakin oli ajatus joulusiivouksesta ja joulun virittämisestä nyt viikonloppuna, mutta ennuste on huono.

  Olen muutaman kerran käynyt tuolla Saaren joulumaassa ja täytynee todeta, että se on aivan ihana paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, joulu tulee ilman turhaa stressiäkin - ja ilman hillitöntä siivousta. Yhdessäolo perheen kanssa on tärkeintä, hämärässä kynttilän valossa ei "pienet virheet" näy ;)

   Joulumaassa saisi kyllä kulumaan koko päivän, mutta nykyään en vain jaksa - en jaksa sitä ihmismäärää enkä jaksa muutenkaan olla tolpillani koko päivää yhteen menoon.

   Poista
 5. Törmäsin tällaiseen sivuun kun etsiskelin yhden runon tekijää, tää on niin Pöllökamaa<3
  https://tule-joulu-kultainen.vuodatus.net/lue/2013/11/joulurunoja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos - ihania joulurunoja <3
   Uppo-Nalle kuuluu tonttujen ohella mun suosikkeihin :)

   Poista
 6. Viismummoista katsoi nuo samat uutiset ja nauroi niille. Ihana lapsi. Kun tyhmiä kysyy, saa samanlaisen vastauksen.
  Valoisaa Joulua sinnekin, naurun kera.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii-in, pitäisi vähän miettiä, miten kysymyksensä asettaa :D

   Ihanaa Joulua ja naurua Sinullekin!

   Poista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)