06 joulukuuta 2017

Joulukalenterit, ruuanlaitto, siivous, hyvät uutiset

Mistähän sitä alkaisi? Siitäkö, että hihittää täällä itsekseen; olisiko syytä jo käydä ottamassa se illan viimeinenkin lääke? Sen jälkeen en kyllä sitten takaa, etteikö kirjoituksessani olisi enemmänkin kirjoitusvirheitä ja kaikkea muutakin höpön höpöä kuin normaalisti.

Aloitan siis siitä lääkkeestä. Kerroin jo siitä yhdestä lääkkeestä. No ei se ihan nyt mene niin kuin strömsöössä..  Pitäisi mennä suoraan nukkumaan sen ottamisen jälkeen. Mutta eihän luupää mitään usko. Muuta kuin sen, että ottaa muut lääkkeet parisen tuntia aikasemmin ja sen yhden "paholaisen" vasta sitten myöhemmin. Olo on paljon parempi vielä alkuillan, mutta sitten myöhemmin alkaa mennä pää sekaisin... Noo, kaikkeen tottuu.  Mutta eihän minkään lääkkeen kanssa mikään homma toimi heti niinkuin pitää, seurailen tilannetta vielä vähän aikaa.
Ja nukkumaankin voi mennä, ei ole pakko valvoa.

Paitsi jos odottaa Repun ja Possu Munkin joulukalentereita.

Joista aasinsiltaa käyttäen päästään siihen ruuanlaittoon, josta Sus' naljaili Repun blogissa. Niin. Pöllö ON kädetön ruuanlaitossa. Vaan meni Pöllö sanomaan, että oli nukkunut onnensa ohi, tai siis laittanut ruokaa. No, se ruuan laitto tarkoitti salaatin tekoa.
Siinäpä olikin mystinen salaatti. Teimme salaatin isoon kulhoon - siihen meidän tavalliseen salaattikulhoon. AM oli käynyt kaupassa ja ostanut valmiin salaattisekoituksen, tiedättehän, sen semmoisen missä on erilaisia salaatteja pilkkottuna, mitähän siinä nyt olikaan. Se pussi oli tosi iso, täytti melkein koko kulhon ja hämmensi meidät 😲😲. No, saatiin siihen kuitenkin mahdutettua vähän kinkkusuikaleita, juustoraastetta, kurkkua ja tomaatteja sekä salaattikastiketta ja jotenkin sain sitä sekoitettuakin. Vaikeata se oli, kun kulho oli TOSI täynnä. Sitten salaatti jääkaappiin vetäytymään ja sitten niille päikkäreille.
Ja päikkäreitten jälkeen "nyt on kyllä nälkä, nyt otetaan salaattia". Ja se salaatti todellakin oli VETÄYTYNYT! 
AM usein naurahtaa, kun sanon jättäväni jonkun asian vetäytymään. Ei ehkä hymähtele enää... Kumpikaan ei tunnusta käyneensä unissaan syömässä, mutta sitä salaattia ei enää ollut kuin PUOLI KULHOLLISTA 😃😃😃
Onneksi herättiin ajoissa, ettei tarvinnut lähteä etsimään salaattia naapureilta....

Hyvät uutiset.
Sanotaanko, että uutiset on huonoja ja hyviä. Eli minähän sitten soitin sinne eläkesäätiöön ja sain kuulla, että päätös on tehty, postia tulee. No tällä viikolla, mutta eihän se tällä viikolla ehdi, kun ei tiistaina posti kulje ja huomenna - siis tänään - on pyhä. Päätös on, että EI myönnetä eläkettä. Kiitos.
MUTTA. Edelleenkin myöntävät, että olen osatyökyvytön, kuten tähänkin asti eli tilanne jatkuu entisellään ja HYVÄÄ asiassa on nyt se, että päätös on PYSYVÄ!!!
Eli tältä osin paperisota loppuu! Periksihän en anna vieläkään, ehei. Mutta se, että kun nyt on monta vuotta aina näin vuoden lopussa ollut tämä pelko, että mistä tuloja vuoden vaihteen jälkeen, minkälaisen päätöksen ne nyt tekee, niin SE ON NYT LOPPU!

Niin ja se siivous 😃 Se ei tosiaankaan ole - varsinkaan nykyään - mun vahvoja puolia. Ja kun en ymmärrä, kuka ja mistä ja miksi tänne meille kuljettaa tota tavaraa. Varsinkin kaikkea käsitöihin liittyvää. En vaan ymmärrä. Ja vaikka kuinka yritän järjestää niitä ja laittaa niitä koreihin ja sen semmoisiin, niin aina niitä vaan on levällään joka paikassa. En vaan ymmärrä. Joka pahalainen menninkäinen niitä käy meillä levittelemässä. Ihan varmasti. En tykkää. En yhtään.

Mutta tänään oli meillä syksyn toiseksi viimeinen neulekerho. Itsenäisyyspäivän kunniaksi pidettiin oikein pidennettynä, KOLME tuntia. Ja hauskaa oli. Päivällä oli kirjastossa käynyt alueen perhepäivähoitajat lasten kanssa, tekemässä oman joulunäyttelynsä. Tästä oli pakko ottaa valokuva ja sain luvan laittaa sen tänne. Tämä on minusta niin hellyttävä. Niiden "jalkapohjista" tehtyjen lumiukkojen lisäksi. Ja piparkakkujen; perinteisten piparkakkujen lisäksi oli norsu ja krokotiili ja.. vaikka mitä 😃😃😃
HYVÄÄ ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ KAIKILLE! 


14 kommenttia:

 1. Possun luukku on ollut jo kauan auki.

  VastaaPoista
 2. "se on talonmiehen akka kai, sillä on avaimet!!"
  https://www.youtube.com/watch?v=5g_4Jfl8xT8

  Mukavaa että pääset paperisodasta, se on niin tylsää.

  Hyvää itsenäistä päivää myös Pöllölle<3

  VastaaPoista
 3. On hyvä, kun elämässä on jotain pysyvää... muistan itsekin, miten iloinen olin, kun Ilmarisesta kerrottiin osaeläkkeen olevan pysyvä.

  Salaatin "vetäytyminen" on mulle tuttua... siitä usein seuraa myös se, että pohjalla lilluu vesi. Syönkin yleensä salaattini heti. Ja kerralla loppuun asti, ja sitten on ähky.

  Mukavaa itspäivää sinnekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, tuo pysyvyys helpottaa elämää niin paljon. Vaikkei se tuloja lisääkään euron senttiäkään, päin vastoin, ennen pitkää pienentää jos ei mitään tapahdu, niin ne tulot on tosiaan pysyviä, ei tarvi enää miettiä mistä taas tämän ja tämän jälkeen rahaa tulee. Ei tarvi SEN takia täytellä lappuja ja lippuja ja lomakkeita. Muut asiat on sitten eri asia.

   Me jätettiin salaatti vetäytymään siksi, kun laitettiin se salaatinkastike siihen samantien, jätettiin se siis makuuntumaan. Yleensä itsekin syödään salaatti heti. Ja yleensä sen kulhon pohjalla on sellainen ritilä tms., jonka päälle salaatti jää ja se vesi valuu kulhon pohjalle, ettei se salaatti lillu siellä vedessä. Mutta tuo oli NIIN mystinen tapaus - ihan kuin joku tosiaan olisi syönyt siitä osan :D

   Niin ja kiitos!

   Poista
 4. Hyvä tuo päätös, ennenkaikkea sen pysyvyyden takia koska väliaikaiset päätökset ovat pelkkää löysässä hirressä roikkumista ja se syö psyykettä todella paljon.

  Rauhaisaa itenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin; se löysässä hirressä roikkuminen on nyt - ainakin hetkeksi - ohi, se on tässä yksi hyvä puoli ja siitä olen iloinen.

   Ja kiitos!

   Poista
 5. Onnea pysyvyydestä. Minulla on pysyvää sekasotku. Eilen "siivosin" itsenäisyyden kunniaksi eli täytin kaapit ja hyllyt epämääräisillä kasoilla ja pari isoa Ikean kassia vielä lattialle täpötäyteen ties mitä. Kuvittelen kasa kerrallaan siivoavani liikoja pois. Näin aina. Sitten yhtenä päivänä kuvittelen haluavani jotain ja joudun purkamaan kaikki kasat, kun se haluamani on viimeisen kasan pohjalla.
  Pysyvää on eläkkeelläolokin. Yllättäin tuo viime vuodenvaihde oli ratkaiseva vaikka olin jo puoli vuotta aiemmin laittanut työpaikan oven kiini takanani. Silti tuntui helpottavalta, kun asia oli virallinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Pysyvyyttä tuntuu olevan sekasotku meilläkin. Ja villakoirat, muita lemmikkejä kun meille ei voi ottaa..
   Ensin harmitti se, että edelleenkin päätös on vain osa - eivät vieläkään suostu myöntämään täyttä. Mutta kun sain sitten tietää sen, että päätös on pysyvä ja muutenkin olin miettinyt asiaa pari päivää, niin harmitus hävisi: "katsotaan kummalla katkeaa pinna ensin" ;)

   Poista
 6. Upea kuusi ja onnea osaeläkepäätöksestä ja

  Hyvää itsenäisyyspäivää sinnekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin hellyttävä kuusi :)
   Voi kun ne lumiukot olisi paikallaan vielä tiistaina..

   Niin ja kiitos ja kiitos :)

   Poista
 7. Onnellista itsenäisyyspäivää! Meillä isäntä leipoi korvapuusteja, oikein isänmaallisia leivonnaisia juhlan kunniaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Oi ihanaa, korvapuusteja - tuoreet korvapuustit, itseleivottuina vielä, ovat varmaan parhaimpia leivonnaisia mitä tiedän!
   Hyviä korvapuustikahveja (tai teetä) Siniselle Sohvalle - illalla sitten Linnan juhliin :)

   Poista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)