27 joulukuuta 2017

Sukkia syövät pesukoneet?

Sukkia syövät pesukoneet - nehän ovat varmaan tuttuja kaikille?
Pussilakanat nurinpäin kääntävät pesukoneet - nekin ovat varmaan tuttuja? (Tai oikeinpäin, jos pesee pussilakanat nurinpäin, ihan kummpäin vaan).
Ja tyynyliinoja pesukoneessa syövät pussilakanat - onko teillä niitä? Meillä on. Nekin on aika kummallisia.

Tänään meidän pesukone esitteli uuden, vastikään oppimansa tempun. Ensinnäkin, se oli irrottanut toppatakistani hupun! Aika kätevä. Toisaalta, se oli aika helppoa, koska huppu on kiinni neppareilla. Kyllä minäkin sen siitä irti saan. Kun kerran sain sen siihen takaisinkin.

Mutta se mikä oli aika yllättävää ja erikoista. Noinkin vanhalta pesukoneelta. Oppii se näköjään vanhakin kone uusia temppuja. No, pääasia että kestää vielä useamman vuoden.

Se oli kääntänyt sen toppatakin nurinpäin!

Jos kyse olis uudemmasta pesukoneesta, etsisin käyttöohjeen, ja katsoisin, onko siinä kohtaa "toppatakin pesu", mutta kun tuo on jo niin vanha, niin käännelköön. Jos sille tulee siitä hyvä mieli, niin kyllä minä sen verran jaksan niitä oikeinpäin käännellä.

Että semmoista. Ei mulla muuta tänään. Jospa TÄNÄÄN koettaisin saada nuo tiikerisukat valmiiksi. Mun nimittäin piti tehdä noita keskeneräisiä sukkia ja muita käsitöitä valmiiksi ennen kuin aloitan mitään uutta, mutta.... Nih. Niin siinä vaan taitaa käydä, että keskeneräiset lisääntyy. Voihan tiikeri.

23 kommenttia:

 1. Kuuluu samaan sarjaan kuin katoilevat tumput. Possun lapanen on tässä joulun aikaan ollu 2kertaa jo karkuteillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä et siis ole käyttänyt niitä tumpunpidikkeitä, jotka mä sulle silloin joskus lähetin :)
   Sun pitää laittaa niihin piiiitkä piiitkä nauha, lapasesta toiseen ja sitten ensin lapaset käteen ja sitten vasta takki: nauha jää takin alle ja sitten voit ottaa rauhassa lapaset pois kädestä aina kun tarvii, mutta ne jääkin roikkumaan kaulaan, ei huku mihinkään.
   Ihan niin kuin pikkupossuilla ;) Ja pikkupöllöillä...

   Poista
  2. Miten tän nyt sanois? Mutta.... kun se toinen.... niistä tumpunpidikkeistäkin katosi...!

   Poista
  3. Voi Possu, voi Possu... Sitten ei jää vaihtoehdoksi kuin tuo nauha-/narusysteemi. Voi sua :D
   Tai sitten lapastalkoisiin: korillinen lapasia, niin että aina on mistä ottaa....

   Poista
 2. Täytyyhän pesukoneellakin hupinsa olla, ja nälkäänsä kaikki syö;D
  Etkös vasta todennut mulle että vielä se vanhakin uutta oppii;DD
  "Tuumasta toimeen!", tuumasi pöllön pesukone ja takin käänsi. -MOT

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii-in. Oppii se vanhakin uusia temppuja. MOT.
   Onkos virkkuukoukku jo ostettu ensi vuotta varten, vai järjestetäänkö me sulle keräys?

   Poista
  2. Alan kohta nähdä painajaisia virkkuusta ja kutomisesta ja neulomisesta ja ja ja ja ..... nyyhbyääääähhhhhh!! Pöllö kiusaa!!!!! Apuaaa!!!

   Poista
  3. En kiusaa - mä yritän vaan keksiä sulle tekemistä.
   Nih. Pöllö ei koskaan kiusaa ketään. Pöllö on kiltti. Aina. Tai ainakin melkein ;)

   Poista
  4. ;DD ei kiusaa, kunhan kiusasin;DD

   Poista
 3. Mejän pesukone laittaa aina kaiken muun pyykin pussilakanan sisään - on helppo tyhjentää kone, mutta se pussilakana on vähän vaikeempi tyhjentää. Kaikkea ne fysiikan lait saa aikaan.
  Niiden vetoketjullisten muka-satiinisten lakanoiden sisään se ei vielä oo saanu pyykkejä sullottua, ei vissiin oo keksiny miten vetskari avataan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se vielä keksii senkin, odota vaan... ;)

   Poista
 4. Meillä on varmaan samaa merkkiä olevat koneet; tavat ainakin on hyvin samanlaiset! Mun kone osaa myös solmia essunnauhat yhteen niin, että saa kieli keskellä suuta leikkiä 'rubikin kuutiota'.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on aika kätevä kone; osaa solmia essun nauhatkin yhteen. Tuommosta en oo kyllä meidän koneen huomannut osaavan. Toivottavasti ei opikaan.

   Poista
 5. Tutun kuuloinen pesukone. Tosin minulla katoaa ihan "isoja" vaatekappaleitakin, mutta niistä en voi pesukonetta syyttää, ketä lie 🤣.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä katoaa vaan ne pienet vaatekappaleet. Mutta joskus on käynyt kyllä niin, että en ole huomannut niitä pieniä siellä pussilakanoissa, ennen kuin vasta siinä vaiheessa, kun laittaa ne sänkyyn: "mikä ihme täällä pussilakanassa on? Mun alushousut!!!"

   Poista
 6. Mulla pesukone vetää collegehousujen taskut esiin, kuivuu paremmin, ja kääntää nurinperin mitä milloinkin huvittaa. Viimeisimpänä toppatakki, josta kaikki vetskarit olivat kiinni!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tota meidänkin pesukone on tehnyt niille harvoille collegehousuille mitä meillä on. Onkohan siellä joku pikku-ukko joka tekee noita hommia?

   Poista
 7. Meidän pesukonen kadottaa sukkia, kuten vissiin kaikilla pesukoneilla on tapana. Minä hoidan tilanteen niin, että minulla on parittomien sukkien pussi. Sieltä löytyy useinmiten jonkinlainen pari kaikille sukille. Jossei nyt ihan samanväristä sukkaa, niin sukka nyt kuitenkin. Lapset käyttävät mielellään "eriparisukkia"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun täytyy tunnustaa, että meidän pesukone syö pääasiassa vaan mun sukkia.... AM:lla on nimittäin käytössään ne SUPI-sukkapidikkeet ja käyttääkin niitä uskollisesti.
   Ja kun mä en laita sen pyykkejä kaappiin; viikkaan vaan ne tohon sängylle ja sukat nippuun niin, että saa itse laittaa ne kaappiin, meillä on joskus makuu"huoneen" ikkunalauta täynnä niitä pidikkeitä.
   MUtta ne on kyllä toimivia.
   Poika käyttää muuten myös eriparisukkia. Ja eriparilapasia. Sillä on ainakin 5-6 eriväriset ihan tavalliset lapaset ja aina sillä on ne eri paria kun tulee käymään. Kahdet päällekkäin, joten voi vielä vaihtaa väriä kesken kaiken.

   Poista
 8. Meillä on ihana pesukone, sinne mahtuu jopa parisängyn päiväpeite ja sieltä löytää aina sukkia, jos on sinne laitanut. Joskus ne sukat tosin löytyvät vasta toisen pesukierroksen jälkeen ja mahdollisesti vähän huopuneina... kun ovat piilotelleet siellä rummussa toisnekin kierroksen. Minä vähän epäilen, että sukat harrastaa leikkiä piilosta... Uusia projekteja saa ja tulee aloittaa, vuosi vaihtuu kohta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päiväpeitteestä tuli mieleen: meidän päiväpeitettä ei voi enää pestä, se varmaan hajoaa :( Eikä se ehkä omaan koneeseen mahtuisikaan vaan pitäisi viedä pesutupaan.
   Se on alapuolelta mennyt rikki, tarttunut varmaan sängynkulmaan ja repeytynyt se alapuoli. Siinä on semmoinen kuitukangas ja sitten joku vanu tms. ja sitten vasta se päälikangas. Pitää käsitellä varovasti, ettei hajoa lisää, kunnes saa uuden peiton.
   Tuo sukkien piiloleikki kuulostaa hauskalta. Mutta tuo huopuminen ei. Mulla on yhdet huopuneet sukat tuossa mietinnässä, mitä niille tekisi. Ihan hyvät sukat, mutta huopui koneessa.

   Tuo on hyvä, että saa hyvillä mielin aloitella uusia projekteja vuoden vaihtuessa. Varsinkin, kun se puikkokin on nyt hukassa...

   Poista
 9. Viismummoista pesee nykyään harvoin pyykkiä. Sekin työ on jäänyt pyörätuoliin joutumiseni vuoksi isännälle. Tosin meitinkin kone myttää muun pyykin pussilakanan sisälle. Ja sukat löytyvät usein jonkin vaatteen sisältä. Pyydänkin pesijää usein laskemaan sukat koneeseen laittaessa, jos pari löytyy vaikka muualta, ei oo koneeseen päätynytkään. Joskus löytyy lattialta tai sängyn alta. Tyttären koiratkin tykkää kuljetella sukkia. Parempaa uutta vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus käy niin, että minun toinen sukka on jäänyt koneeseen siinä vaiheessa kun laitan pyykit kuivaajaan. Tai sitten se jää kuivaajaan kun vaihdan sinne toiset pyykit kuivattavaksi.
   Mutta pesukone ja sukat; ne on mystinen yhdistelmä. Samoin kuin pussilakana ja pesukone :D

   Hyvää Uutta Vuotta myös teille - tulethan kyläilemään ensi vuonnakin!

   Poista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)