04 joulukuuta 2017

Hyvä sunnuntai

Tämä oli taas hyvä päivä, vaikka yksi asia ei mennytkään niin olisin halunnut. Mutta ei se mitään, sehän onkin oikeasti vaan "leikkiä". Eli Tähdet, tähdet. En tykännyt, kun André Linman putosi finaalista. 😞

Mutta muuten oli hyvä päivä. Aamupäivällä rohkaistuin ja lähdin käymään kaupungissa tapaamassa melontaystävää, hänen vaimoaan ja tytärtä perheineen. Melontaystävä on savosta ja oli vain käymässä täällä, mutta minä kun oon tämmöinen "päiväkahviseuraa tarjolla" -tyyppi, niin kysyin eilen, että ehtisivätkö kahville. No, ehtivät ja niin me sitten tavattiin. Oli ihana tavata, kun muuten tavataan niin harvoin, korkeinta pari-kolme kertaa vuodessa.
Hänen vaimonsa tapasin ensi kertaa ja oltiin kuin vanhoja tuttuja!

Kun tulin kotiin, otin torkut ja AM teki sillä aikaa ruokaa - on ihanaa kun joku tekee ruokaa, kun itse on nykyään suorastaan kädetön ruuanlaitossa.

Illalla kysyin ystävältä tuosta naapurista, että voitaisko sillain ex-tempore ottaa ja lähteä tohon lähikirkkoon - ehkä 300 metrin päähän, jos sitäkään - laulamaan kauneimpia joululauluja. Ja niin me sitten kolmen vartin varoitusajalla otettiin ja lähdettiin. Ihanaa, kun on ystävä, joka lähtee noin ex-tempore kaveriksi tuommoisiin paikkoihin.

Kirkossa ei ollu paljon väkeä, aika vähän itse asiassa. Siellä oli kaksi n. 9-10 vuotiasta tyttöä, jotka huomasivat, että kirkkoon oli pyrkimässä vähän vanhempi mies. Me emme ystäväni kanssa huomanneet, vaikka istuimme ihan suoraan oven kohdalla (noloa). Toinen tytöistä kävi päästämässä miehen sisään. Hetken päästä toinen tytöistä kävi hakemassa miehelle käytössä oleva lauluvihon.

Toisaalta pieniä tekoja, mutta sellaisia kuitenkin, että niistä tuli todella hyvä mieli. Joulumieli.

21 kommenttia:

 1. Yleensä kirkot on aina tupaten täynnä, kun lauletaan joululauluja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on vielä toinen tilaisuus tuossa lähikirkossa ja luulen, että se silloin on täydempi.
   Tosin nyt voi olla väen vähyyden syynä sekin, että kirkkoon tehdään jotain remonttia, ulkopuolelle. Ehkä se karsi väkeä.
   Teillä muuten on tosi kaunis kirkko - ei ihme, että se on tupaten täynnä! Olen kerran siellä käynyt vihkiäisissä ja meinaisi mennä papin vihkipuhe ohi korvien, kun ihailin kirkkoa :)

   Poista
 2. Tuossa onkin ideaa, viimeksi kävin kirkossa (siis eron jälkeen) viime vuonna kun kirkossa joka on kivenheiton päässä, oli joku romanimies laulamassa hengellisiä lauluja mutta koska kirkko oli lähes tyhjä ja esiintyvän yhtyeen vahvistimien nupit kaakossa, niin koko homma puuroutui eikä sanoista/musiikista saanut mitään selvää. Itse asetuin heti kättelyssä kirkon takaosaan ja sinne siirtyivät myös kaikki sitten kun soitanto alkoi mutta ei se pelstanut mitään. Sääli, koska äijällä oli tosi hyvä ääni ja pienellä soundcheckillä olisi estetty tällaisen tapahtuminen.

  Mutta joululauluja voisi mennä kyllä kuuntelemaan koska joulun aikaan kirkossa on aivan oma tunnelmansa enkä minä tosiaankaan käy kirkossa kuin todella harvoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulun aikaan kirkossa on todella ihan oma tunnelmansa, se on totta - mene ihmeessä kuuntelemaan, ja laulamaankin joululauluja. Minäkin lauloin, vaikken osaakaan.

   Muutenkin tunnelma varsinkin vanhoissa kirkoissa on ihan omanlaisensa ja jo ovesta sisään astuessa ainakin minulla silmäkulmat kostuu - oli kirkossa käynnin syy mikä tahansa.
   Kerroinkin muutama vuosi sitten, kun olin kirkossa kuuntelemassa Jarkko Aholan joulukonserttia. Se oli upea. Poika oli parhaillaan tyttöystävän kanssa matkalla Japanista kotiin Suomeen ja Jarkko lauloi "Suojelusenkeliä". Siinä olisi tarvinnut jo melkein käsipyyhkeen nenäliinan tilalle....

   Poista
 3. Totta kai Pöllö on kädetön, pöllöillä on siivet;D Vai lentää leyhäytit kirkon orsille virsiä kuuntelemaan, laitetaanpa korvan taa, ei ollenkaan huono idea. Viimeksi kävin kesällä kun keskellä kylää on kirkko, ja siellä jotain päräyttävää klassista vedettiin. Herkistyin perkele niin että oli lähdettävä kesken pois kun en kehdannut, iso mies, alkaa vetistelemään täpötäydessä kirkossa=)
  Kööpenhaminassa kans kerran kulkiessani vailla sen kummempaa päämäärää, mun tapa vieraissa kaupungeissa, kuulin musaa kirkosta. Ja ei kun sisään ja sehän kolahti, bachia tai jotain ja jylhä oli soundi.
  Paimenelle: -mä olisin mennyt ihan pokkana sanomaan että kuule veli kaale, nyt on volat kovalla, soundi puuroa ja porukat peloissaan, miksaa vähän..;) Joskus näillä livekeikoilla kun ei ole erillistä miksaajaa niin päden sillä että vähän tiedän mistä puhun ja sit vaan että kitara hukkuu, lauluun botnea ym.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule Sus', kyllä saa isokin mies vetistellä, jos siihen on aihetta ja se mikä on milloin aiheena, ei kuulu muille, jos ei mies tahdo kertoa.
   Ja mikä on ison miehen mitta? Koko, ikä, jalan koko, tukan mitta?
   AM ei ehkä tykkäis jos tietäis, että kerron, mutta isoksi mieheksi - monella mittapuulla - osaa olla herkkäkin.
   Älkää miehet peittäkö tunteita, ne on teille annettu samasta syystä kuin meille naisillekin. <3

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Se, että lumi suli ja vettä satoi - se ei ollut niin kiva :)

   Poista
 5. Joulumieltä minäkin toivottelen sinne Pöllölään <3

  VastaaPoista
 6. Kirkko olis täälläkin hyvin lähellä, mutta mulla on seurakuntaa kohtaan liikaa hampaankolossa ja ottaa aivoon kun niiden pitää kerätä sitä kolehtia joka ikisessä kirkon tapahtumassa, oli se sitten koululaisten joulujuhla tai kauneimmat joululaulut. Kai se on käytettävä tilaisuus hyväksi kun on tupa täynnä.

  Ihanaa kun sulla on ystäviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun ystävät on lähes kaikki ympäri Suomea - johtuen tuosta melontaharrastuksesta. He eivät jättäneet sairastumisen myötä. Sitten olette te blogiystävät, tekin ympäri maata ripoteltuna - sinustakaan en tiedä mistä suunnasta lähtisin etsimään :D Ehkä vielä joskus löydän ;)
   Muutama teistä on löytynyt "juttujen" perusteella ja tuon Suomi Meloon kautta, sen kanssa kun pääsee kiertämään ympäri maata. Kurkkaapa osoitteesta http://www.suomimeloo.fi/tapahtuma-2018/
   osutaanko ensi kesänä kohdakkain :D

   Tuo kolehti on vähän sellainen...joskus laitan sinne muutaman kolikon, joskus ei taskussa valitettavasti ole mitään. Yritän sitten auttaa apua tarvitsevia jollain muulla tavoin.
   Mutta joululaulujen laulaminen on kuulunut jouluperinteisiini jo vuosikausia, yksin tai yhdessä jonkun kanssa. Osaan tai en :)

   Poista
 7. Possukin kävi kauneimmissa joululauluissa. Ei ihan 300 metrin päässä, vaan puolen tunnin automatkan päässä eräällä pikkukylällä. Oli tunnelmaa. Tilaisuuden lopuksi oli vielä kirkon pihalla kokoontuminen ihanan jouluseimen luona, jossa laulettiin vesisateessa Heinillä härkien kaukalon..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, tuo jouluseimi kuulostaa tosi ihanalta, vaikka vettä satoikin.
   Minusta oli ihana, kun laulettiin niitä vanhoja joululauluja, niitä jotka me opittiin jo ensimmäisellä luokalla - ja nuo kaksi mainitsemaani tyttöä osasi ne yhtä hyvin :)

   Poista
 8. Joululaulukirkot on suosittuja täällä, en ole kyllä vuosiin käynyt. juuri siksi, etten kestä massatapahtumia :P

  Pienet arkipäivän hyvät teot, niitä minäkin harrastan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Massatapahtumat, missä on kaikki täysin vieraita ihmisiä, on mullekin nykyään melkoinen ponnistus (Riesan ansiota...), siksi tarvitsen aina jonkun mukaan. Onneksi tähän asti on joku löytynyt.

   Juuri niin, pienet arkipäivän hyvät teot - niistä saa itselle hyvän mielen samalla.
   Mutta on myös sitten vastapuoli...koetanpa muistaa kertoa siitä ;)

   Poista
 9. Äitini perintönä minulla on etiäisten lahja ... näen koneen laatikossa olevan jotain yllätäävän kiwaa ja hausssskaaaa. Nyt näky muuttuu järjettömäksi (taas) tunteeksi sisältäen iloa hauskaa jännitystä joulua, iik JA VIELÄ VIIMEISENÄ......EI VÄHÄISIMPÄNÄ....oh...näky katosi. No mut kuitenkin, ajattelin kertoa.
  =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. =) Kaikkea vielä voi tapahtua ;) Eilen ei pysynyt silmät enää auki, kun olin "saanut siskon nukkumaan siellä meren takana" - oli mentävä itsekin nukkumaan. Mutta jospa nyt kertoisin uutisia :)

   Poista
 10. Täällä Kauneimmat joululaulut ovat perinteisesti kolmantena adventtina. Tänä vuonna on Maajussilla vapaapäivä niin ajateltiin mennä. Äidin kanssa käytiin aina. Sen jälkeen jatkoin perinnettä äidin lapsuudenystäväni kanssa, joka siihenkin asti oli kulkenut kyydissämme. Muutaman kerran myös Muorin (inhoan sanaa anoppi!) kanssa. Viime vuosina on jäänyt väliin, kun ei huvita yksin mennä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja töiden puolesta käydään laulamassa kirkossa lasten kauneimmat joululaulut-tilaisuudessa 14.päivä =)

   Poista
  2. Meilläkin on vielä toisen kerran tilaisuus päästä laulamaan joululauluja kolmanteja adventtina, se on perinteenä meilläkin. Silloin kirkko on ääriään myöten täynnä, siksi ilmeisesti tämä toinenkin tilaisuus.
   Nyt oli laulamassa myös kirkon oma kuoro, tuolloin 3. adventtina on joku toinen kuoro.
   Huomenna näyttää olevan Lasten kauneimmat joululaulut
   - meillä on siis kaiken kaikkiaan kolme eri tilaisuutta tuossa lähikirkossa.
   Meillähän on paljon kirkkoja muutaman kilometrin säteellä - tuo vanha upea kivikirkkokin tuolla n. 15 km:n päässä.

   Poista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)