29 joulukuuta 2017

Eilen sukkia syöviä pesukone, tänään sukkapuikkoja syövä sohva

Ihan oikeasti, nyt ei kyllä ole todellista.

Sain runsaasti vertaistukea, kun kerroin kummallisesti käyttäytyvästä pesukoneestani. Se ei ole ainoa pesukone, joka syö sukkia ja kääntää vaatteita nurinpäin tai piilottelee niitä. Kiitos siitä.

Tänään ongelmani on sohva, joka syö sukkapuikkoja. Se, tai siis tämä, on yrittänyt sitä aikaisemminkin, mutta tähän asti olen aina saanut puikosta otteen viime tipassa, ennen kuin se on kadonnut lopullisesti sohvan uumeniin.
Nyt en ehtinyt. Se on mennyttä. En löytänyt sitä mistään. En mitenkään. Otin pois käsinojalla olevan..noh... pöllötyynyn.. Selkätyynyn. Istuintyynyn. Kurkistelin sohvan alle.
Laskin sukassa kiinni olevat puikot moneen kertaan. Niitä on vain neljä. Pitäisi olla viisi. Ja niitähän on ollut viisi, koska olen jo tehnyt varren. Olin tehnyt kantalapunkin.
Sitten se oli jäänyt odottamaan, kun oli muita tärkeämpiä tehtäviä. Ja mielestäni niitä puikkoja OLI VARMASTI viisi kun aloitin kantapääkavennukset. Ja NYT. Nyt niitä ei enää ole kuin neljä.

Mitään muuta vaihtoehtoa ei ole, kuin että tämä sohva SYÖ sukkapuikkoja. Ne oli bambupuikot, niitä enää harvoin käytän. Siksi se varmaan niitä himoitsikin.

Huokaus. Täytyy siis etsiä puikkomitta, mitata puikkojen koko ja etsiä uudet puikot, että saan sukat valmiiksi.

Sitä paitsi, siinä kantapäässä on yhden silmukan virhe, mutta olkoot, en ruvennut purkamaan. Niissä sukissa on muutenkin pieni..miten sen sanoisi...Joku voisi sanoa virhe, mutta minä vain olen tehnyt sen erilailla 😉 Langankierto nimittäin. Teen sen aina "väärin"päin. Ja tein sen taas muutaman kerran, ennen kuin menin katsomaan ohjeesta miten se tehdään. Ja olin siis tehnyt sen väärin. Sukan mallikerta ei siis ole ihan sellainen kuin pitäisi. Nyt vaan pitäisi osata tehdä se toinen sukka samalla tavalla. Hmm...

Mutta ensin siis ne sukkapuikot. Jääköön huomiseen. Menen lukemaan tonttukirjaa.

Tontut ovat muuten tosi fiksuja, en tiennytkään, että ovat niin fiksuja! Niistä kannattaa tosiaan ottaa oppia!

19 kommenttia:

 1. Mitäs jos laitat sukkapuikot ja lankaa sinne pesukoneeseen? Tulisiko valmiita, todella puhtaita sukkia ja lapasia? Pikaohjelmalla nukenvaatteita? Hu-huu-huu!!! ;DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei hassumpi idea. Mutta jos mitäs jos mä haluan lapasia? Tai pipoja? Mun täytyy siis kokeilla eri ohjelmia, mitä tulee milläkin ohjelmalle.
   No eipä tuu taas tylsää...
   Kelpaisko tää aktiivimalliin...??

   Poista
  2. Pesukonevillatuotteiden artesaani, Pöllön villat ky, liikeenharjoittaja, yksityisyrittäjä...älä hitto!! Vievät korvuukset kokonaan. Ihan hipihiljaa koko ideasta;)

   Poista
  3. Tuskin on pelkoa, ainakaan ihan hetkeen :) Ja - tai no olkoon. Olen hipihiljaa, kunnes joku sanoo mulle jotain :D

   Poista
 2. Meillä on sukkapuikkoja ja virkkuukoukkuja syövä auto. Jos kutoo siinä etupenkillä, saa pitää rystyset valkoisena kiinni puikoista, ettei ne putoa, koska sitten ne menee johonkin bermudanrakoon, mistä niitä ei enää ikinä löydy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tota ongelmaa mulla ei onneksi ole, kun en pysty autossa neulomaan enkä virkkaamaan, kun tulee paha olo. Enkä lukemaan. Junassa just just, mutta siellä onkin kyllä pidettävä tosi tiukasti vermeistä kiinni, on noloa kontata muiden matkustajien jaloissa "anteeksi, mä vaan mun sukkapuikkoa etsin..."

   Poista
  2. Tuotekehittelyn paikka. Mitäs jos tekisi koriin kädenmentävät reiät ja sit siellä korin suojissa neulois? Hmm....tai pirkkaniksipohjalta eli muovipussiin? saiskos sukkahousuista jotain aikaiseksi niin olisi perinteisempi?

   Poista
  3. Harmi kun posti ei enää kulje, olisin lähettänyt sulle paksuinta lankaa mitä löytyy ja sen virkkuukoukun. Olisit voinut sinä ruveta tuotekehittelijäksi ;)

   Poista
  4. Pöllö viksuilee, taas pääsit sanomaan;D Mä kehittelen sä kokeilet:P

   Poista
  5. Mä olen varmaan kuunnellut liikaa Noita Nokinenää...Lapsesta asti.. Jotain lienee tarttunut sieltä.....

   Poista
 3. Mummotettavien sohva syö puikkoja. Onneksi samaa kokoa löytyy. Sukkiin kannattaa soveltaa tyttäreni ajatusta: Kun sukat on erilaiset, tietää kumpi on vasen ja kumpi oikea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on varmaan sukua tälle sohvalle.
   Mun pitäisi käydä läpi mun sukkapuikot, tarkistaa niiden koot ja niputtaa ne taas kunnolla.
   Mun sukat on väärissä jaloissa. Tai siis on nää ihan oikeat jalat, mutta sukat saattaa olla joka toinen päivä vasemmassa ja joka toinen oikeassa. Siis toinen toisessa ja toinen toisessa. Ei molemmat samassa jalassa.
   Jalat sukissa kuitenkin. Ja sukat jalassa. Siis jaloissa. Omissa.

   Poista
 4. Mä luin otsikosta, että kalapuikkoja syövä sohva. Olin hieman ihmeissäni, mutta teksti selvensi asian.
  Sun pitää siirtyä neulomaan sukat looppaamallla pyöröpuikkoilla. Silloin puikot on kokoajan kiinni työssä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalapuikkoja? Hmm....En muuten ole syönyt pitkään aikaan kalapuikkoja (en erityisesti pidä niistä), joten sohvakaan ei olisi voinut syödä niitä. Tosin tämä sohva joutuu, kyllä joutuu, syömään mitä erilaisimpia ruokia, huonotapainen kun olen ja syön olohuoneessa sohvalla.

   Yhdet sukat olen tehnyt looppaamaalla, siitä on jo aikaa muutama vuosi. Toisia olin aloittamassa tässä joskus syksyllä, mutta sitten tuli jotain, mikä aiheutti aloituksen purkamisen - varmaan muuten vieläkin keskeneräiset Metsäretket...
   Pitäisi ruveta harjoittelemaan tuota looppausta.

   Poista
  2. Muistan joskus nähneeni sellaisia puikkoja mitä yhdistää muovilenkki, mihin ne on tarkoitettu? Miksi niiden välissä on se muovijutska?

   Poista
  3. Tarkoitat varmaan just noita pyöröpuikkoja, mistä Susanna puhuu. Niitä on erimittaisia ja niillä voi tehdä vaikka villapaidan alhaalta ylös kainaloihin asti niin, ettei siihen tule saumoja. Siihen muovijutskaan eli kaapelille kerääntyy/kasaantuu ne silmukat.
   Se pipo, mistä laitoin kuvan tässä taannoin, oli tehty semmoisella pyöröpuikolla - siinä ei siis ole saumaa ollenkaan. Silmukat vaan kulkee sillä muovikaapelilla mukana sitä mukaa kun neulotaan.
   Selvittikö yhtään?

   Poista
 5. Minne Possun kommentti joutu? Poistiko Pöllö?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole poistanut? Bloggerilla on taas näköjään tämmöinen päivä. Tahtoo tehdä kiusaa. Teki kiusaa Jagulaarillekin....

   Poista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)