22 joulukuuta 2017

Kolme yötä jouluun on.... tai kaksi ja puoli, tai jotain sinne päin :D

Niin..satikutiahan te annatte, kun olen vielä hereillä, kun pitäisi olla jo nukkumassa, kyllähän minä sen tiedän... mutta jos ihan äkkiä vaan kirjoitan ja kerron sen, mitä olin kertomassa jo aikaisemminkin? Jooko?

Mutta ihan ensin: kun en niitä joulukortteja laittanut postiin tänäkään vuonna kuin sen yhden ainoan. Mutta teiltä sain kortteja - olette ihania ❤❤ Siksi haluan teille kaikille blogissani vieraileville toivottaa

OIKEIN IHANAA JA RAUHALLISTA JOULUN AIKAA TÄMÄN SISKOLTA SAAMANI SUOJELUSENKELIN MYÖTÄ
TÄMÄ SUOJELUSENKELI OLKOON MYÖS MUKANA KUN POIKA JOULUPÄIVÄNÄ LÄHTEE MATKALLE. 

Kiitos muistamisesta Susannalle, Annelle, Sinisen Sohvan Emännälle ja Isännälle, Jaanalle, Marjaanalle, Possumunkille, Su'elle ja Reppanaiselle. Ja sinullekin, jonka unohdin 😏

Tiistaina oli tämän vuoden viimeinen Neulekerho kirjastolla. Sitä ennen oli "Kirjavinkkaus" -tapahtuma. Kaupungin pääkirjaston kaksi työntekijää oli kertomassa ja esittelemässä kuluneen vuoden kauno- ja tietokirjoja. Ehdimme paikalle juuri tapahtuman alkuun, jonka toinen esittelijöistä, Maisku, aloitti musiikilla. Hetkisen kuunneltuani tunnistin kappaleen nimen - en kappaletta, koska en ollut kuullut sitä aikaisemmin. 
Tunnistettuani kappaleen nimen rupesi tietenkin hymyilyttämään - miten niin voin tunnistaa jonkun kappaleen nimen, jos en ole koskaan kuullut kyseistä kappaletta, mietitte tekin 😊😊 Suljettuaan soittimen, Maisku totesi, että "Ainakin joku taisi tuntea kappaleen ja kirjan?" ja katsoi minuun. Olihan se sitten tunnustettava, että ei, en ole lukenut kirjaa, mutta olin kysellyt sitä muutama viikko aikaisemmin - ja että se oli tuttu eräästä blogista xx blogista. "Ettei olisi mun blogista?" No siihen oli vastattava, että ei, jos et ole sieltä... 😊 (Silloin en tiennyt, että hänhän olikin täältä kotikaupungista...)  Kyse oli kirjasta Tule takaisin, Mr. Bonjangles, musiikki oli Nina Simonea. Ja kirjan olin bongannut Marjaanan blogista 😊😊
Näin se maailma on pieni, voisi tähänkin kohtaan sanoa. 

Mutta nuorilla naisilla oli muitakin kiinnostavia kirjoja, mm.

Kaunokirjat: 
Selja Ahava: Ennen kuin mieheni katoaa
Eva Frantz: Sininen huvila
Asko Sahlberg: Amandan maailmat
Tom Malmquist: Joka hetki olemme yhä elossa
Katja Kallio: Yön kantaja

Tietokirjat:
Jennifer Ackerman: Viisaat linnut
Jorma Sairanen & Kalle Kinnunen: Daddy Cool. 
Kaija Maria & Lari Junkkari: Muutakin kuin numeroita. Vanhenemisen taidosta

Eli lukemattomien kirjojen lista vain kasvaa ja kasvaa 😊😊 

Ihan just lähden nukkumaan, mutta yksi asia ja kuva vielä. 

Kerroin, kun kävin viime viikolla ulkona teatteri katsomassa Saiturin Joulua avustajani ja ystäväni kanssa. Ulkona oli vähän kylmä ja mulla ei ollut kaulaliinaa. Tarkenin kyllä ihan hyvin kaiken kaikkiaan, mutta se kaulaliina olisi ollut ihan hyvä olla ja olisi lämmittänyt vielä lisää. Siitä avustajani oli saanut idean ja... voihan vihne (silmässä) sentään... Sain heiltä paketin, jota sisäinen lapsi minussa ei tietenkään malttanut jättää jouluaattoon, vaan avasi sen kotiin päästyään. 
Ja sieltä paljastui tämmöinen:

Kyllä, kaulaliina! Ja mitäpä muuta siinä on kuin... 😊😊 Niin, koettakaapa tunnistaa nuo kuviot 😏😏                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            No niin, nyt, hyvää yötä!  💤💤💤.

12 kommenttia:

 1. Pöllö valvoo öisin niin kuin pöllöt tekee!! Sus'kin jolkottelee vielä hereillä, tämän jälkeen unille. ihunainen kaulahuivi ja onkos siinä hiiriä? ei kun hamstereitahan ne on!! Vai onkos ne sittenkin jotain yölintuja? Ettei vaan olisi pöllöjä?? Kerro jo!! Vastaa heti! ;DD
  Pääasia että kirjoja on, oli ne luettu tai lukemattomia, aina pitää olla jonossa muutama ja mielellään enemmänkin ja erilaisia. Mulla Ratakatu 12 odottanut vuoroaan jo puoli vuotta=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä arvauksia...Taidankin pitää h... huithapeleita jännityksessä ja lähteä kauppaan. Heippa! :D

   Poista
 2. Huomenta! Minä en olisi jaksanut herätä, mutta pakko oli nousta lähettämään lapset viimeiseen koulupäivään ennen joululomaa.
  Minä olen lukenut Joka hetki olemme yhä elossa- kirjan. Suosittelen sitä sinulle lämpimästi, mutta ota nessupaketti kainaloon. Ennenkuin mieheni katoaa on minulla jonossa. Siitä oli syksyllä juttu Hesarin kuukausiliitteessä.
  Ihanaa, että postilaatikkoonne on tulvinut joulukortteja. Kortit on kivoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Venytin ja venytin taas ylösnousua... nyt pitäisi lähteä sinne kauppaan, voi vihne. Onneksi on kauppalista valmiina, pääsee nopeasti pois!

   Laitan ne kaikki kirjat mitä tytöillä oli listalla, tuon luettavien/kuunneltavien kirjojen listalle, sieltä voi käydä poimimassa luettavaa kun oma lista loppuu :D

   Tuosta Joka hetki olemme yhä elossa -kirjasta Maiskukin varoitteli, että nenäliinapaketti kannattaa varata vierelle.
   Maiskun blogi muuten löytyy osoitteesta
   http://taysiensivujennautinto.blogspot.fi/
   - jos kiinnostaa käydä katsomassa ja etsimässä sieltä lisää luettavaa.

   Nyt sinne kauppaan, muuten tämäkin päivä menee harakoille!

   Poista
 3. Tuo Malmqvistin kirja kiinnostaa, mutta pelkään sen olevan ihan hurja itkujuhla sitten lukiessa :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahaa pelkään, että näin tulee käymään, sen perusteella, mitä siitä kerrottiin.

   Poista
 4. Hieno on kaulaliina ja vielä hienompia ovat kuviot :)
  Hittolainen kun pystyisikin lukemaan, se olisi todella hyvää ajanvietettä mutta ehkä sitten joskus.

  Oikein mukavaa ja rauhaisaa joulua sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paimen; minäkin lukisin mielelläni itse, mutta kun se ei aina suju, niin otin ja hankin kirjaston kautta tunnukset Celianetiin ja kuuntelen ison osan kirjoista sitä kautta.
   Oletko tutustunut siihen - olisiko siinä ratkaisu sullekin?

   Mukavaa ja rauhallista joulua sulle myös!

   Poista
 5. Onpas kaunis huivi! Yön kantajan olen lukenut. Se oli mielenkiintoinen, koska tämä henkilö on oikeasti ollut olemassa. Haluatko? Hyvyydestä huolimatta en taida marinoida kirjaa hyllyssä. Melkein hävettää etten ole vieläkään lukenut Asko Sahlbergia. Kuuluisi lukea, koska hänkin on Vesantolaistaustainen ja täällä mm.lukionsa käynyt. Mikä tämä Malmbergin kirja on? Nimi ei sano minulle mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos mielelläni, jos olet kirjasta luopumassa.
   Tarkoitit varmastikin tuota Malmquistia; sen verran Maisku siitä kertoi, että kyse on tositarinasta: Tom ja Karin odottavat ensimmäistä lastaan, raskauden loppuvaiheessa Karinin vointi huononee rajusti ja hänellä todetaan akuutti myelooinen leukemia. Tytär Livia syntyy keisarinleikkauksella ja Tom palaa kotiin kahden lapsen kanssa.
   Vaikuttaa todellakin kirjalta, jota lukiessa tarvitsee nenäliinapaketin.

   Poista
  2. Juu, sitä tarkoitin. Vaikuttaa tosiaankin kyyneleiseltä kirjalta. Onneksi kestävyyteeni on iän saatossa kasvanut- lapsena lopetin "Lassie palaa kotiin"- kirjan sivulle kymmenen. En jaksanut itkeä koko ajan valtoimenaan =)

   Poista
  3. Mun kestävyyteni taas on iän myötä heikentynyt ja vaikka luulin pahimman olevan jo ohi, niin taisin luulla omiani :)

   Poista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)