12 tammikuuta 2023

Väärinkäsitys

Joskus semmoisia sattuu. Semmoisia tahattomia hullunkurisia tilanteita, joille ei voi nauraa, mutta jotka kuitenkin vähän hymyilyttää, sillä tavalla hyväntahtoisesti. Tiedättehän? Niin kuin tekin varmasti olette siellä ihan nauraneetkin minun kohelluksilleni ja höperehtimisille, Sus' nyt ainakin. Ja niinhän niille nauran itsekin ja siksi niistä teille kerron, että saatte ainakin hihitellä ja päivitellä, että no on se tavan pöllö...

Tänään sattui. Semmoinen hullunkurinen tilanne. Ajatelkaa kuvaa, jossa on kolme ihmistä kaupan kassalla: kassaneiti, minä maksamassa ja Mursu pakkaamassa. Sitten tulee neljäs henkilö ja sen jälkeen kuva pysähtyy hetkeksi. 
Olimme Tokmannilla ja maksua vaille valmiita, kun kauppaan tulee iäkäs täti, joka pyytää kassaneitiä kutsumaan paikalle myyjän, kun hän haluaisi ostaa kuulolaitteen. 
* tässä kohtaa kuva pysähtyi n. kahdeksi sekunniksi * 
- Siis tarkoitatteko te paristoja?
- En, kyllä minä paristot löydän. Kuulolaitetta tulin ostamaan.
Kuuletteko rattaiden raksutuksen kolmessa päässä - vaikka asia ei meille kahdelle kuulunutkaan? Kassaneiti tietenkin ystävällisesti kutsuu toisen myyjän paikalle auttamaan asiakasta. Sillä aikaa kun minä keskityn maksamiseen, Mursu ehtii kuulla tädin ja myyjän keskustelun:
- Kun minä sellaista kuulolaitetta ostaisin.
- Kuulolaitetta? Kun meillä ei täällä myydä kuulolaitteita..
- Kyllä teillä on, semmoinen mihin laitetaan niitä semmoisia levyjä - ja näyttää kädellään.
Täti halusi ostaa CD-soittimen 😊 

Mursu lohdutti kassaneitiä, ettei hänkään kyllä oikein ymmärtänyt mitä täti oli etsimässä, kun kuulolaitetta haki. Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin; hän varmaan sai sen mitä oli tullut hakemaankin. Ja mistä niitä kaikkien vempainten nimiä muistaa, tässä paraskin puhuja (kirjoittaja), joka välillä joutuu pitkäänkin etsimään sanaa mielestään, kun ei anna periksi ja kysy Mursulta "mikä se on se sana, se sellainen kun...". Etsin ja kaivan omia lokeroitani vaikka kymmenen minuuttia, että se löytyy, mutta periksi en anna. 

 
Kotimatkalla pysähdyttiin postilaatikolla ja sieltä löytyi tällainen ihan kortti, jonka Ystävä oli lähettänyt ilahduttamaan alkanutta vuotta - kiitos! 

Siskorakkaan ja Äitirakkaan kanssa vaihdeltiin kuulumisia illalla Whatsappin kautta ja ette kyllä arvaa mitä Siskorakas kertoi! Hän oli ollut autolla jossain reissussa ja hups - yhtäkkiä hän oli löytänyt itsensä Puolen Hehtaarin Metsästä! Kyllä, ihan totta, Puolen Hehtaarin Metsästä! 
Äitirakkaan kanssa vannotettiin, että ensi kerralla kun mennään heille, niin saa kyllä viedä meidätkin sinne. Jos vaikka nähtäisiin edes vilaus Ihaan hännästä. 

”Olisi pitänyt arvata”, sanoi Ihaa. loppujen lopuksi ei ole aihetta valittaa. Minulla on ystäväni. Vasta eilen joku puhui minulle. Ja viimeviikolla – vai oliko se edellisellä – Kani törmäsi minuun ja sanoi: ”Voi harmi!” Se on sitä seuraelämää. Aina sattuu ja tapahtuu.”


Fysioterapeutin kanssa juttelin aamulla, siirsin aikaa kahdella viikolla eteenpäin. Kerroin myös, että syksyllä antamaansa nilkkaortoosia tai-mikä-se-nyt-olikaan oli apuvälinekeskus kysellyt. Olisi kuulemma pitänyt jo palauttaa. No hups, kun luulin, että saan sitä pitää toistaiseksi. Kyse on siis siitä, että kun silloin yli 20 vuotta sitten neurokirurgin mukaan meni "rele vialle" ja oikea jalka ei toipunut leikkauksesta niin kuin piti, vaan väsyessään siitä tulee Mursun sanojen mukaan ankan jalka. Se sanoo läps ja läpsähtää maahan. Se on ärsyttävä. Fyssari kiinnitti siihen huomiota kun nyt niiden tasapaino-ongelmien yms. takia siellä kävin ja puuttui siihenkin. Oli vihainen, kun ei sitä silloin hoidettu kuntoon. 
Sanoin, että kyllä siitä apua on, mutta kun ei sitä näin talvella voi käyttää talvikenkien kanssa. Hän sanoi, että saan sen pitää, jatkan sen käyttöä sitten keväällä, kun tulee taas lenkkari- ym. nauhakenkien käyttökelit. Olen taas kerran tyytyväinen meidän sote-alueen palveluihin ja annan niille täyden 10. 

8 kommenttia:

 1. Sitä tulee välillä keksittyä ihan uusia sanoja, kun ei muista niitä oikeita :) Vähän niinku lapset puhumaan opetellessaan. Se millä punnitaan on siis punni, jos ei vaaka tule mieleen.
  Mie sain nauraa itelleni tänään, kun mun lounasruokalautanen lipesi käsistä ja läsähti lattialle nurinpäin. Koirat oli toki iloisia kun niille sellanen herkkuateria taivaasta tipahti, mutta mie sain tyytyä ruisleipälounaaseen. Ja se leipäkin sitten putosi paidan kaula-aukosta paidan sisälle. Siellä ne oli maksamakkarat tissien välissä. Hui hai!

  VastaaPoista
 2. Puolen Hehtaarin Metsä olisi kyllä kiva tutustumiskohde. Kuulolaite on ihan Puh'imainen ilmaus cdsoittimelle.
  ps. Minullakin läpsyy toinen jalka. Fyssari sen totesi kun silloin koronan alkuaikoina sairastin myös jalkoja. Eipä siinä muuta kun totesi vain. Toinen fyssari totesi, että minulla ión erimittaiset jalat. Sekin ihan vain toteamisasteella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäpä sen sanoit; aivan Puh'mainen nimi😊
   Onpa kumma, ettei fyssari puuttunut mitenkään sun jalkaongelmiin, totesi vain.
   Mursullakin on toinen jalka pari senttiä lyhyempi ja sitä varten töissä ollessaan sai teettää turvakenkiin korotuksen, kun aina oli selkä kipeä. Nytkin varmaan hoidettaisiin, jos ottaisi asiakseen, sillä selässä joku vika, joka viime keväänä kuvauksissa selvisi. Mutta miehet...

   Poista
 3. Mitäs sitä ujostelemaan, hyvät naurut on aina paikoillaan, ja tavan elämän tilannekomiikka on usein niin tahattoman koomista ettei edes yrittämällä voi kirjoittaa vastaavaa ;D itselleni eniten nauran, pöllöll sattuu niin paljon, eipä kukaan joka kehtaa tunnustaa törmäilleensä, ole nin pikkusieluinenn etteikö voisi itselleen muiden kera nauraa? jeejee!! Hyvä PöLö, t-Jee!55Sus'vanhuS

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä näitä nolostelemaan 😆😅 Sairaalareissuiltani saisi varmaan yhden omakustanteen - aluksi ei tietenkään naurattanut, mutta mitä niille muutakaan.
   Sus'Vanhus koettaa nyt nuortua siellä, vaikkapa laulamalla joululauluja: sieltä se totuus löytyy 😉🧐

   Poista
 4. Niin hassuja juttuja sattuu ja tapahtuu itselle ja muillekin. Välillä tuntuu, että oma korva on vielä ilakoivampi kuulemaan ja yhdistelemään ajatuksia. Kaikkia ei aina jostain syystä jaksa naurattaa ;D
  Oispa mahtavaa, jos kuulolaitteita sais kaupan hyllyltä! Elämä vois olla helpompaa. Kuulolaiteasiat on usein niin hitaita ja takkuavia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, saisi edes sellaisen perusmallin kuulolaitteen kaupan hyllyltä, sellaisen jolla voisi aloitella.
   Kaikki eivät osaa tai jaksa nauraa itselleen - itsekin joskus tekee mieli kopauttaa päänsä seinään kun oikein tölvii ja töpeksii. Mutta yleensä ainakin hihittelen itselleni, jos en muuta. Ja vähän muillekin ;)

   Poista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)