07 tammikuuta 2023

Joo ei pitäis

Mennä koskemaan hyväksi havaittuun. Kun ei muista mikä se vanha oli eikä siis voi palauttaa sitä ja nyt ollaan pulassa. 
Ensin ei väsyttänyt ja sitten lopuksi oli silmät ristissä ja lopputulos oli se, mistä Olifantti kommentoi, että kummallista on. Niin oli jo silloin yöllä minustakin, en ymmärtänyt minäkään, olet ihan oikeassa. Mutta silloin kello oli jo niin paljon, että en enää kyennyt sitä korjaamaan - siis tätä blogin pohjaa. Enkä näköjään vieläkään. 
Ainoa ratkaisu ongelmaan on mennä urkkimaan muiden blogeja ja koettaa selvittää mikä pohja teillä muilla on käytössä... Kokeillaanpa. Löytyisiköhän tähän väliin joku näppärä kuva 😏

Mursu osti mulle ennen joulua vaa'an, jota voin kuljettaa mukana ja jolla voin punnita esim. sukan tai lapasen ja sillä tavoin varmistaa, että lanka varmasti riittää kumpaankin sukkaan tai lapaseen. Toimii! 

Ja asiaan mitenkään taas kuulumattomana. Uuden hellan innoittamana pohdin, että "nyt voisi taas pitkästä aikaa tehdä sitä ja tätä ja...". Moni ruoka on ollut tauolla, kun vanha hella oli pieni ja vanhuuttaan vähän hidas (älkää kertoko Mursulle näitä arvioita) ja kun minä en ole tehnyt ruokaa. Nyt etsin netistä Alppimakaronin ohjetta, vaikka se tuolla tulostettunakin on. Eksyin sivulle jossa kerrottiin makaroneista enemmänkin, mutta silmiin osui pari lausetta:
"Suomen kansa tuntee vanhastaan tasan kaksi makaroniruokaa, ja ne ovat makaronilaatikko ja makaronivelli. Eipä kumma, ettei makaronien menekki ole ollut kovin valtava, pohtii Me kuluttajat -lehti vuonna 1967."  No tuona vuonna en vielä syönyt kumpaakaan makaroniruokaa, (harjoittelin varmaan siinä niitä Linnan juhlia katsellessa, jotka nyt joulua odotellessa katselin uusintana... kun se muisti 😉😅), mutta kuinkas sattuikaan, että molemmat ruuat ja erityisesti makaronivelli on HERRRRKKKUA! Rähmäräpylänä en sitä ole koskaan osannut tehdä, Äitirakas osaa. 

Nyt sain jonkinlaisen muutoksen tehtyä blogipohjaan, mutta onko vieläkään hyvä? Palautetta (ja ohjeita) saa antaa.

Ja ei, en mä teitä jatkossa useampaa kertaa päivässä aio riivata, vaikka katselinkin noita lukuja, miten vuosina 2016-2018 on ollut paljon asiantynkää ja vuonna 2021 hyvinkin vähän. Vuonna 2018 jopa enemmän kuin joka toinen päivä. Tällä menolla päästään samoihin lukemiin, vaikka aika monikin meistä kirjoittajista on ollut hiljaisella päällä viime vuoden.  

13 kommenttia:

 1. Possu vastas jo tähän, ettei tykkää kummastakaan. Ei makaronivellistä eikä laatikosta. Joku söi sensijaan Possun vastauksen. Pöh

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No höh. Mutta eihän kaikki tykkää kaikesta. En minäkään kesäkeitosta, vaikka joidenkin mielestä se on tooosi hyvää. Ei oo.

   Poista
 2. Oi makaroonivelli lapsuuden herkku (kahdella olla) 😍 Makaronilaatikko on myös hyvää, vaikken ole onnistunut tekemään yhtä hyvää kun isäni teki. Harmi, etten silloin ymmärtänyt selvittää miten iskä sen teki. Hänen bravuurinsa oli kesäkeitto sekä peruna- ja makaronilaatikot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä se tuli 🤭 Ei oo kesäkeitto hyvää. Isän mielestä oli, oli isän lempiruokaa varmaan, makkarakeiton ohella.
   Mummon tekemä imelletty perunalaatikko oli sellaista herkkua, jota en ole ikinä oppinut tekemään ja olenkin jo luovuttanut.
   Äiti "voitti" aikanaan brittivävyn sydämen makaronilaatikolla ja tulevat he mihin aikaan yöstä tahansa perille, ennen nukkumaanmenoa on saatava annos makaronilaatikkoa 😘

   Poista
 3. Nyt Olifanttikin tajuaa - siis tätä bloginäkymää.
  Tytär tekee (teki silloin, kun asui vielä äitinsä huomassa) loistavaa juustoa pursuavaa hyvin maustettua makaronilaatikkoa. Minä teen kaikenlaisia, syötäviä. Nyt tuli tehdyksi iso satsi jauhelihakasviskastikemössöä. Tuli ihan liikaa, joten lisäsin sekaan makaroneja, pippurikermaa ja pari kananmunaa. Heitin koko satsin sitten uunivuokaan ja uuniin. Tuli makaronilaatikkoa. Terveellistä, koska oli täysjyväcappelonneja ja niitä kasviksia enemmän kuin jauhelihaa.
  Makaronivelli on ruokakammotukseni. Koulussa oli pakko syödä vaikka koko ajan oksetti, kun katselin niitä kalpeita toukkia uimassa vaalean liman joukossa. Sorry, ei kait tullut huono olo. Minulle tuli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että sain korjattua tämän. Minustakin se ensimmäinen versio oli oikeastaan aika kummallinen.
   Makaronilaatikkosi kuulostaa herkulliselta, kasviksista huolimatta ;) Mun kasvisintoleranssi alkaa jo vähän helpottaa, joten kasvikset ei enää aiheuta kovin pahoja oireita - paitsi se kesäkeitto.
   Ei, ei tullut huono olo makaronivellistä, koska se nimenomaan pitää tehdä niistä "pillimakaroneista". Tai niin me setien kanssa niitä nimitettiin, kun niitä pystyi käyttämään pilleinäkin :D

   Poista
 4. ps. ihan kiva, jos kirjoitat usein

  VastaaPoista
 5. Minulla taitaa olla tuollainen pikku vaaka laatikossa, olen hankkinut sen joskus kirjevaa´aksi, sepä pääseekin nyt toiseen käyttöön. Meillä oli lapsena kyllä kaikenlaisia vellejä, mutta harvemmin makaronivelliä. Makaronilaatikko on meillä helppoa arkiruokaa, jota tehdään suuri määrä ja syödään toisenakin päivänä. T Saukkis p.s. onnea uudesta liedestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kirjevaakahan tuo varsinaisesti onkin ja sellaisena se tori.fi:ssä (muistaakseni) myytiin. Tuli vain yhtenä päivänä ennen joulua puhetta, että tarvitsisin sellaisen "mukana kuljetettavan pienen vaa'an, vähän niin kuin kalavaa'an" - mulla kun on pieni pussi missä kuljetan mukanani kaikki tärkeät neuletarvikkeet, kun lähden viikonloppu- tms. reissuun. Mursu mulle yritti sellaista etsiä, mutta ei sellaista löytynyt, vaan ta-daa tuo ihanuus löytyi! Ja nyt se matkaa mukana pienessä peltirasiassa, jossa kerran matkasi pastilleja Lontoosta kotiin :) Juuri sopivan kokoinen.
   Makaronilaatikko OLISI periaatteessa kahden päivän ruoka, mutta niin isoa vuokaa ei ole vielä löytynyt, että siitä koko perheelle kahdeksi päiväksi olisi riittänyt.
   Pojan entinen tyttöystävä oli pieni kuin mikä ja kerran tulivat meille rankan päivän jälkeen puolen yön maissa. Makaronilaatikko oli valmiina ja ajattelin, että siitä vähän saavat yöpalaa, ennen kuin menevät nukkumaan. Pieni tytönsirpakka veteli yhdeltä istumalta yksistään puoli vuoallista laatikkoa, oli tyytyväisen näköinen ja meni nukkumaan :) Toki oli Mursukin tyytyväinen kun kelpasi, mutta kovin ihmettelimme, että mihin ihmeeseen se pieni tyttö, jonka ympäri Mursu melkein sai kätensä :D
   Niin ja kiitos, Vaasan pikkupiirakat paistuivat uunissa oikein hyvin. Että hyvin toimii!

   Poista
 6. Lankavaaka! Miten hyvä ja tarpeellinen! Olen keittiövaa'alla punninnut, mutta se on aina kaivettava tuolta kaapista muun roinan takaa vain huomatakseen, että patteri on loppunu.
  Kesäkeitto yök, makaroonivelli nam. Ilmankos olenkin tällanen plösö. Makaronilaatikkohan on ollu alunperin pelkkää makaroonia (ja on oikeastaan vieläkin, se jauhelihallinen on lihamakaronilaatikkoa), kukahan siihen on keksiny alkaa lisäileen lihoja? Mie tykkäsin lapsena, mutta nykyään kaikki munamaitojutut on vähän meh...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja blogipohja on hyvä :)

   Poista
  2. Sellainen niin kuin kalavaaka, mihin ripustetaan kala, sellanen mulla oli mielessä ja sellasen Mursu on ollut näkevinäänkin. Keittiövaa'alla mäkin kotona punnitsen (jos se patteri ei oo loppu...Tosin just loppiaisena kaapin perukoilta löytyi sellanen ei-patteri keittiövaaka 😅)

   Meillä oli ennen jouluisin makaronilaatikkoa, siis lihatonta, mutta muuten siinä varmaan oli jauhelihaa 🤔🤔 Ala-asteella 6. luokalla keittäjä keksi lisätä siihen vielä herne-maissi-porkkanaa ja se oli mulle kauhistus. Ja pakko syödä 😫

   Poista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)