28 syyskuuta 2022

Arvioitu toimitusaika - muttei matkaa

Yksi motoistani on: "Sitä saa mitä tilaa". 

Ja yleensä olen saanutkin. Ennemmin tai myöhemmin. Usein ihan ajallaan, joskus jopa etuajassa. 
Mutta viime aikoina, kun kyse on ollut POSTIpaketista, niin arvioitu toimitusaika venyy vähintään yhdellä, yleensä kahdella päivällä. 

No sen siitä saa, kun asuu täällä keskellä ei mitään. Meillä on täällä ainoastaan
- koulu
- päiväkoti
- kyläkauppa, jossa - arvatkaa mikä? POSTI! 
- pizzeria/kahvila/baari
- kirkko
- kappeli
- kesäisin avoinna oleva viinitila, jossa myös elävää musiikkia, viime kesältä mainittakoon
  Tero Vaara, Eino Grön, Samae Koskinen - näin itselle tunnetumpia
- kanava, jolla aikanaan kuvattu yksi Suomi-Filmi Oy:n elokuvista

30 km:n päässä kirjasto - tarkemmin kolme kirjastoa kolmessa eri suunnassa ja nekin kaikki on lisäksi omatoimikirjastoja, ei haittaa vaikkei ois aukikaan. Tarvittaessa voi tilata kirjan maakunnan toiselta laidalta mihin tahansa noista kirjastoista. 

Uimahalliinkin pääsee. Keilahalliin. Teatteriin. Erilaisia museoita. TERVEYSKESKUS johon saa yleensä ajan SAMALLE PÄIVÄLLE, riippuu oikeastaan sinusta itsestäsi. Pankki. Apteekkeja. Urheilutarvikeliikkeitä. Rautakauppoja. Huonekaluliikkeitä. Kodinkoneliikkeitä. Huoltoasemiakin. Käsityötarvikkeita. Paikallisia käsitöitä. Leirintäalueita ja vuokramökkejä. 

MITÄ MUUTA TÄÄLLÄ VIELÄ PITÄISI OLLA?

Täältä puuttuu ainoastaan kaupungin harmaus, meteli, pöly ja ahtaus. 


Mutta täällä keskellä ei mitään me siis asumme ja siksi Postipakettien kulku tänne on äärimmäisen hankalaa, joskus jopa mahdotonta. Niiden perään on lähettäjät joskus jopa joutuneet kyselemään.
Seurantakoodin mukaan tälle päivälle oli luvattu tilaamani uusi kotelo ja panssarikalvo puhelimeen. Ei ole näkynyt ei kuulunut. No ei mikään ihme, kun se kiertää taas koko eteläisen Suomen. Seurantakoodin mukaan se on lähtenyt liikkeelle KUOPIOSTA. (Sieltä pääsee aika suoraankin meille päin..) Sieltä se oli mennyt LIETOON. Mun maantietämyksen mukaan se on aikalailla tuolla läntisessä Suomessa. Liedosta se on lähetetty lajiteltavaksi VANTAALLE. Okei. Lämpenee. Tänään kun sen piti olla mulla näpeissä, se oli lajiteltavana LAHDESSA. 
Sitten kun se joskus tulee perille, se on matkannut yhteensä 646 km - välimatkalaskurin mukaan, joka varmaan laskee kilometrit aikalailla linnuntietä. Suora reitti Kuopiosta Lahden lajittelukeskuksen kautta meille olis ollut 273 km. 

Mutta ei se mitään. Päivä alkoi hyvin: heräsin puhelinsoittoon kun Poika ❤️ soitti Japaniasta.
En ole vieläkään oikein tottunut siihen, että siellä on jo iltapäivä, kun minä vasta auon silmiäni ja keittelen kahvia.. Ja nyt kello on siellä 3:38, kun minä lopettelen tätä ja mietin, että mitä sitä vielä tälle päivälle tekis. 

10 kommenttia:

 1. Paketin reitiltä ei puutu enää muuta, kuin että ois tungettu vielä Possunkin postilootaan matkalla. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos se olisi ollut Possun puhelimeen sopiva suojakuori, niin eihän siinä sitten :) Pöllöllä on kauheen vaikeen niminen puhelin...Xiamiaoioiuoi joku ;)

   Poista
 2. Meille mökille tuli ovet ovitehtaalta n. 30 km päästä, mutta ne kävivät jossain Turun suunnalla katsomassa maailmaa. Tuntemattomat ovat pakettien tiet… PS. Teillä on upea kylä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntemattomat todella ovat pakettien tiet 😅 Mursu teki tilauksen toissa viikolla, Oulusta. Mutta nyt kun se eilen tuli Postiin, lähettäjä onkin ihan eri ja se on Hämeenlinnasta 🤔😳
   Mutta nuo teidän mökin ovet - nehän olisi varmaan ehtinyt hakea vaikka fillarilla nopeammin, kuin mitä ne tuli kiertäessään Turun kautta.

   Meillä on hieno kylä - rakastan syksyn ja talven rauhaa ja kevään ja kesän "elämää" ja runsaita tapahtumia.

   Poista
 3. Only in Pöllönkulma;D Kerros pojalle että jos löytää japanialaisen sujeksen kortista niin laittaapi tulemaan, vaikka sun kautta... Onkohan niitä, heti kuukletaan...pahus, ovat onnistuneet hukkaamaan koko suden japaniasta!! tuskin siis korttia löytyy, paitsi mangassa on susia pilvin pimein..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kysyn, josko jostain kirjakaupasta löytäisi, niissä kun tykkää käydä = tavoite 👍

   Poista
 4. Teilläpä kuulostaa ainakin noin luetellen olevan suorastaan palveluiden ylivilkkautta! Ja lääkäriinkin pääsee heti! Wau!
  Tuo tavaran liikehdintä on tosi outoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tosiaan löytyy palveluita ihan omalta kylältä - ja me asutaan vajaa puoli km keskustasta.
   Ja isompaankaan kaupunkiin ei ole kuin vajaa 60 km, sieltä löytyy jo vaikka mitä 😂
   Meille tärkein on sairaala, Riesan kanssa pitää välillä käydä näytillä 🥴

   Poista
 5. Löysin tosi hyvää lakritsia, oikein pöllön oksupalleroita!! https://caffitella.fi/tuote/pollon-lakupallerot-700g/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja just kun mä päätin lopettaa sokerin käytön 😫😫 Mutt ehkä lakritsia ei lasketa, kun tuosta menee vielä osaa hyväntekeväisyyteen 👍

   Poista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)