14 syyskuuta 2022

Ei mitään vikaa vikaa vikaa vikaa

Tai ehkä vähän. Muttei korvissa eikä korvien välissäkään 👍 Ja lääkäri sanoi, että "korvissa pitääkin aina olla vähän vaikkua, nenässä räkää ja suussa sylkeä". Niiden tehtävä on suojella. 
Taas on opittu pieniä mutta tärkeitä asioita.
Ja nähty kummallisia laitteita ja tultu tutkituksi. 

Pöllön nokassa ei ole vikaa - sillä haistaa ja nokkii hyvin, vaikka se välillä tuhiseekin. 
Kurkku ja äänihuuletkin on kunnossa - siitä huolimatta, että Pöllö sanoo krooh, ei huhuu vaikka pitäisi. Ei se laulakaan, kun ei osaa. Ehkä pitäisi koettaa, kun kerran äänihuulet on kunnossa 😏 
(oi jos lentää voisin, kuin lokki Joonatan, niin aina vain korkeammalle, kohti taivasta kiitäisin 🎶🎶)
Korvat on ja niillä kuulee sen verran mitä tällaisen keskiäkäisen Pöllön tarvii kuulla. Tinnitus kuulemma ei ole vaarallista (pahuksen ärsyttävää kylläkin, mutta kyllä sen kanssa vielä pärjää) ja sitten kun kuulo huononee, tohtori järjestää kuulolaitteen. Kiitos. 
Eikä niiden korvien tasapainovermeissäkään ollut vikaa. 

Että johan on kumma kun ei Pöllö pysy tasaisesti tolpillaan. Ei tänäänkään. 

Mutta kun Pöllön silmissä viiraa. Luopui viimeksi laseja vaihtaessaan kaksitehoistaan, turhat kapineet, kun ei käytä lukiessaan eikä käsitöitä tehdessään laseja ollenkaan - tai tarvittaessa kädet on vielä riittävän pitkät. Ainakin luulee niin. 
Mutta välillä siis viiraa silmissä. Tänäänkin. Tohtori sanoi jotta jaahas. Niinhän täällä lukee, että vähän on toisessa silmässä vikaa. Ja Pöllö sanoi, että silmissä näkyy välillä matoja. Semmoisia läpinäkyviä. Nii-in, onhan se vähän hullun kuuloista, mutta optikko kyllä sanoi, että se on ihan ok ja melkein kaikilla on matoja. Silmissä. Ei tarvi matokuuria. 
Mutta lääkäri halusi tutkia Pöllön silmiä. Käski ottaa silmälasit pois ja laittoi silmille semmoisen ihmeellisen vekottimen, missä oli valot. Sitten katseltiin suoraan eteen ja vasemmalle ja oikealle ja ylös ja alas. Onkos sun silmiä koskaan tutkittu tämmöisellä laitteella? No ei kyllä ole - ihan uusi laite 😮 Katsotaas vielä uudestaan. Ja taas katseltiin ylös ja alas ja oikealle ja vasemmalle ja eteen. Ja tohtori pohtii. Kyllä. On tää kyllä pahempi kuin mitä täällä lukee. 
Silmissä on nystagmus. Molemmissa. Ihan joka suuntaan (en minä tiedä voiko niin olla, mutta on joka tapauksessa 😛) Silmävärve. Silmät harhailee koko ajan sinne tänne. Siksi ei Pöllö näe kunnolla. 

Sitten tutkittiin vielä sellaisella laserlaitteella tarkemmin, kaikenlaisia vempeleitä sitä kulkaa nykyään onkin. Silloin kun Pöllö oli poikanen ja koulussa tuossa melkein naapurikylässä, niin kouluterveydenhoitaja tarkisti meidän näön tämmöisen taulun avulla: 

Mutta nyt on vikaa. On vikaa silmissä ja sitten on Riesa. Ja ne yhdessä ilmeisesti keksivät tasaisen epätasaisesti viheliäisiä kepposia Pöllölle. Sellaisia, että tekisi mieli hakata päätä seinään, vaan se tekee pahuksen kipeää, siitäkin kun on jostain vuosien varrelta kokemusta. Tai ainakin jostain vastaavasta. Ainakin esim. kiveen törmäämisestä... Siitä jäi jälki ja siitä on muutamia kymmeniä vuosia aikaa...

Mutta mitä näistä. Kunhan nyt kerroin teille tästä keskiviikosta. Tohtori sanoi laittavansa viestiä sille mun omalle Tohtorille, joka saa sitten miettiä, mitä tehdään. Ruvettaisko komentelemaan näitä Riesaa ja Värvettä olemaan kunnolla. Näille olis periaatteessa olemassa yhteinenkin lääke, mutta sopiiko se mulle ja muiden lääkkeiden kanssa on sitten eri juttu - onko liian iso juttu ruveta ropaamaan mahdollisesti koko lääkitystä uusiks. Pahimmassa tapauksessa monen vuoden prosessi. 9 kommenttia:

 1. Paljon lääkkeiden huono puoli on juuri kun pitää tuoda uusi lääke perheeseen, kuinka perhe käyttäytyy.. . Pöllön tarhassa lienee lääke poikineen, alkavat jo muodostaa joukkovoimaisia osastoja Pöllöä komentelemaan.. ;D Hitsi kun meinaa lähteä vakava asia ihan lapasesta, puutaHeinään puolelle.. Lopetan ja toivotan värveelle nopeaa kuolemaa.. .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se - yhden "kunnon" lääkkeen perheeseen tuonti ei ole ihan tervetuloa joukkoon -juttu. Niin kuin ei tietenkään missään kroonisissa sairauksissa. Pitää selvittää miten muut perheenjäsenet suhtautuvat tulokkaaseen ja miten tulokas suhtautuu uuteen perheeseen. Ei oo helppoo lääkäreilläkään....

   Poista
 2. Hei mie ihan just pari päivää sitten mietin sitä, kun joskus sanoit että sulle oli tarjottu hoitoa siihen lasiaisen irtaumaan - hoidettiinko sitä jotenkin? Siis niihin "langanpätkiin" mitä leijailee silmissä. Itellä kun on alkanu roskat lillumaan ihan reippaasti viime aikoina.

  On se hyvä, että sulla on hoitokontaktit kunnossa, ei tarvi yksin mietiskellä ja ihmetellä. Toivon, että sun värveet ja riesat saadaan kuriin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä "matoja", niitä läpinäkyviä palloja ja matoja, mitä ne lie oikein onkaan, ei ole hoidettu, kun niistä silloin optikko silmänpohjankuvauksessa sanoi, että ne ei ole vaarallisia ja että niitä on periaatteessa kaikilla. Niin oli sanottu Pojallekin.

   Mutta tuo silmävärve on peestä ja siihen kyllä toivon joko neurologilta ratkaisua tai sitten aikaa silmäpolille ja että sitten viimeistään yhdessä miettivät onko mitä tehtävissä.
   Kiitos kun oon ollut sun ajatuksissa 💞

   Poista
 3. Ennen ajattelin, kremppojen summa on vakio, nykyään en… Ikää kun tulee, niin vaivat kasvavat expontiaalisesti tai jotain. Toivotaan, että löytävät ratkaisun tuohon komboon parantaisi varmasti arjen laatua ja ”turvallisuuden” tunnetta. Muutaman kuukauden aikana olen joutunut, jos jonkinlaiseen ”tivolilaitteeseen”, ollut varjoissa ja magneeteissa, on tuo lääketiede ihmeellistä ja auttaa meitä paljon. Tuo mainitsemasi ”ylös-alas-sivulle” —laite on tullut tutuksi vuosien saatossa kun silmäsairauttani seurataan. Siinä saa olla kieli keskellä suuta, että osaa katsoa oikeaan suuntaan… nimimerkillä vasen eiku…

  Tsemppiä, kärsivällisyyttä ja isohali sinne 💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laiskiainen 💕
   Meitä on näköjään molempia pyöritelty laitteessa jos toisessa. Pari kertaa olen käynyt Tampereella PET-kuvauksessa ja ekalla kerralla luulin, että mut on unohdettu siihen laitteeseen kun siellä oli niin hiljaista - MRI-laite kun taas pitää niin hirvittävää meteliä, ettei edes omia ajatuksiaan kuule. Tosin viimeksi meinasin lopulta nukahtaa, kun kuvaus kesti niin kauan :)
   Muttta nyt tuo ylös-alas-vasemmalle-oikealle - miten voi olla niin vaikeata ymmärtää nuo ohjeet? Ei voinut kuin itselleen nauraa. Ja ihan ekalla yrittämällä tuntui, ettei silmät edes liiku sivusuunnassa *huokaus*
   Mitenkähän sitä on saanut aikanaan edes ajokortin, kun on pitänyt tehdä kaikki näkökenttätestit ja muut...

   Tsemppiä ja iso hali myös sinne 💕

   Poista
 4. Nyt kaikki sormet ja varpaat pystyyn, jotta tohtori löytää keinon, joka sujuvasti sujahtaa troppiperheeseen ja värve lakkaa heiluttelemasta silmiä. Ihan tarpeeksi on Pöllöllä elämässä jännitystä ilman värveitäkin. Halit täältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Olifantti - toivotaan, että keino löytyy ja pian. Tämä säännöllinen "humala" alkaa jo ärsyttää ;)
   En tiedä voiko silmäongelmat, minkäänlaiset ylipäätään, olla perinnöllisiä, sukuvikoja siis? Äidin puolen suvussa on monenlaisia silmäjuttuja ja tänään juuri kuulin, että yhdellä enoistani on ollut toisessa silmässä veritulppa! Luultiin ongelman olevan jotain muuta ja hoidettiin puoli vuotta pistoksilla ja nyt kävi selville, että siinä onkin ollut aikanaan veritulppa, joka oli aiheuttanut näön huonontumista. No, pistokset on kuitenkin auttaneet ja näkö alkanut parantua (kun lääkettä on vaihdettu..). Ei tarvitse ostaa uutta telkkaria ;)

   Halit sinulle ja rapsutuksia Koirapojalle.

   Poista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)