02 syyskuuta 2022

Onko tänään tänään vai onko jo huominen?

 

Pöllö tarvitsee seuraava puoli vuotta kaksi kelloa, että tietää mihin aikaan viestitellä ja mihin aikaan soitella. Ettei herätä. Eikä häiritse opiskelua. 
Höpsön Pöllön piti pari kertaa nielaista, ennen kuin vastasi kesän viimeisenä päivänä puhelimeen, kun Poika soitti lentokentältä, turvatarkastuksen jälkeen. Kohta määränpäässä olisi jo syyskuu, edessä olisi reilu 14 tunnin lento. Poika toteutti unelmansa, tyttö jäi heiluttamaan huiviaan ja odottamaan.
Ja Mursu ja Pöllö jatkoi neuvojen antamista vielä kymmenenkin vuoden jälkeen - kasvaako lapset koskaan niin aikuisiksi ja asuuko ne koskaan niin kauan pois kotoa, ettei niitä neuvoisi 😄 
"Muistitko hoitaa sen ja muistitko ottaa sen ja sen mukaan ja onkos nyt varmasti se mukana. Ja muistitkos villasukat 😄"

Uusi koti on Yokohamassa seuraavat puoli vuotta - just tajusin, että ikääkin sillä on vuosi enemmän, kun tulee kotiin. Ehtii viettää syntymäpäiviään, ennen kuin paluulento lähtee. Jos edes muistaa tulla takaisin 😉 sekin vaihtoehto on olemassa. Sitä varten otti puvun mukaan. 

Mikään muu ei pelota eikä jännitä, mutta kun se on siellä mannerlaattojen yhtymäkohdassa ja siellä on niitä kaikkia tulivuoria ja maanjäristyksiä. Ja nyt on se taifuuni Hinnamnor. Se onneksi pyyhkäisee ihan eri puolilta Japaniaa kuin missä Poika on, joten Mummo voi olla ihan rauhassa 💕


8 kommenttia:

 1. Lapsetonna voin vain kuvitella kuinka tunteet läikkyy Pöllön päässä, rinnassa,pampampam.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis onhan tää oikeasti aika hullua, kun onhan se asunut pois kotoa jo - no hitsi vieköön. Ei nyt laskupää oikein toimi, mutta sen yli 10 vuotta, olihan se sen parikymppinen kun lähti sivariin ja sille tielle jäi. Mutta onhan se nyt ihan eri asia asua Isolla Kirkolla tai länsirannikolla ruotsinkielisten keskellä kuin tuolla maailman laidalla.
   Tähän kai kuuluu tää Haloo Helsingin biisi https://youtu.be/90qMObtG1HM

   Poista
 2. Ihanaa, että Poika pääsee Japaniin. Saa olla ja elää, imeä elämyksiä itseensä. Kait sinä postailet pitkin vuotta japanikuulumisia, jotta minä voin täällä hehkuttaa. Hyvin siellä menee. Villasukkia voi laittaa kirjeessäkin menemään, jottei varpaat palele.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti lähteä, kun täällä oli jo opetettu kaikki mitä opettaa :) Ja kyllä, postauksia tulee, aina kun vain saan kuulumisia sieltä suunnalta.

   Poista
 3. Kyllä poika pärjää! Pöllö itsekin kuuluu ja näkyy matkustelleen. Kiitokset kortista. Possu ei muuten tällä erää tiedäkään Pöllön osoitetta.On vain kaupunkikuusen osoite, mutta uuden korpikuusen osoitetta possu ei tiedä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Possu :)
   Kirjoittelen päivitystä Pöllön seikkailuista - arvaat varmaan, ettei reissu ihan noin vain suit sait mennyt, kyllä nyt vähän seikkailua matkassa oli ;)
   Mutta ettei Pöllö ole osoitteenmuutoskorttia laittanut, no höh. Laitanpa osoitteen tulemaan, toiveikkaana jos Possulta joskus vaikka kortin saisi ;D

   Poista
 4. Oi, Pöllön poikanen mielenkiintoisessa maassa. Ihanaa, että nuoret kokeilevat siipiään ja uskaltavat tavoitella unelmiaan. Muutama vuosi sitten pääsin käymään Japanissa pikaisesti, liian pikaisesti. Lämmin suositus pojallesi vierailla paikallisessa Muumimaassa. Suomesta poiketen siellä kävijät ovat aikuisia. Moomin Valley sijaitsee Saitaman prefektuurissa Hannossa.

  Pöllön reissukertomusta odotellaan täälläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy vinkata tuosta Muumimaasta, luulen kyllä että tietääkin siitä jo - ellei ole jopa aikaisemmilla reissuillaan käynytkin. Nyt on välimatkaa n. 1,2 -2 h verran; kotipaikkana on nyt Kanagawan yliopisto, josta huomenna lähtee paikkaansa etsimäänsä. Mielenkiinnolla odotan, mitä kaikkea sieltä löytää.
   Vaikken itse kieltä olekaan oppinut, niin kielestä todella paljon ja japanin kieli (niin kuin kaikki muukin siitä maasta) on äärettömän mielenkiintoista!

   Poista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)