27 syyskuuta 2022

Kyllä me reissussa syötiinkin

Ettehän te vaan pelänneet, että me Äitin ja Siskon unohdettiin meidän perinteiset? Ehei, ei nyt sentään. Tällä kertaa lähdettiin ihan vaan.. Noh, Äiti ja tyttäret. Eli Lankomies jätettiin lasten kanssa kotiin. Nämä perinteiset, terveelliset vohvelit käytiin syömässä Siskon ystävän kanssa.


Näitä perinteisiä vohveli-jäätelö-hedelmä-marja -herkkuja ei unohdeta koskaan. Joskus on mukana lapset ja joskus Lankomieskin ja nyt tosiaan Siskon ihana, hyvin joukkoon sopiva "höpöttävä" ystävä. Hän olisi tarjonnut meille kahvit vielä kotonaan, mutta lupasimme mennä seuraavalla kerralla. 
Ja oi - hän menee naimisiin ensi viikolla! 

Lasten kanssa käytiin pizzeriassa pizzalla, niistäkin herkuista on tietenkin kuvat, mutta taisivat jäädä Siskon puhelimeen. Minulla ja Äidillä oli vähän hankaluuksia ruokalistan lukemisessa, mutta Sisko auttoi, samoin juomien valitsemisessa. Kun saimme alkuruuat ja juomat pöytään, maistoin juomaani. Hmm.. tämä ei ole nyt ihan sitä mitä tilasin. Sanoin siitä Siskolle suomeksi ja varmistettiin vielä Äidiltäkin, että oliko hän ottanut samaa. No, kyse oli vain siitä, että joku osa juomasta puuttui, en enää muista mikä. Asia kunnossa, hyväksyimme ne mitkä meille oli tuotu.
Tarjoilijana oli ystävällinen nuori mies, joka tietenkin pahoitteli tapahtunutta - ja päätteeksi kysyi, olemme me Suomesta 😊 Vastasimme hieman hämmentyneinä, että ky-yllä, Äiti ja minä olemme. Hän sanoi tunnistaneensa kielen, oli niin saman kuuloinen kuin hänen oma äidinkielensä; hän oli Unkarista 😄
Pizzat olivat valtavat ja jotta jaksoimme syödä myös jälkiruuat (eihän ravintolassa voi syödä, jos ei syö jälkiruokaa, eihän?), pyysimme loput pizzoista mukaan. Siis me aikuiset. Lapset olivat reippaita ja söivät lautasensa tyhjiksi - niin kuin äidit ovat opettaneet. Hetkinen....toivottavasti ravintolassa eivät hoksanneet, että Äiti oli siellä tyttäriensä kanssa 🙈 - ei ollut mennyt meille oppi perille, vaikka kovasti oli meitä kasvattanut. Niin ne lapset, kun kotoa pois lähtevät...
Sama nuori miestarjoilija tuli keräämään lautaset pois pöydästä ja hänen työtään helpottaaksemme ojensimme lautasia pöydän toisesta päästä toiseen päähän. Myös Ötökkätutkija ojensi hänelle lautasensa, johon tarjoilija totesi: "Meillä on aina paikka auki hyvälle työntekijälle, kun tarvitset työpaikkaa" 😍
Että ajoissa kun aloittaa työpaikan hakemisen, niin ehkä sitä kolme-neljäkymppisenä sitten on työpaikka. 

6 kommenttia:

 1. Nuo vohveli-jäätelö-hedelmä-marja -herkut näyttävät tosi taivaalliselta. Sattuipa teille mukava tarjoilija ja aika hauska, että hän pongasi teidät suomalaisiksi. Toisilla on hyvä kielikorva…

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ON taivaallisia.
   Nyt kun Poika on neljä (vai viis) vuotta opiskellut tota japania ja siinä sivussa muutenkin kiinnostunut kielestä ylipäätään, niin itsekin on ruvennut kiinnostamaan kieli. Mistä ja miten mikäkin sana on saanut alkunsa jne. Kieli on mielenkiintoista.

   Poista
 2. Vai unkarilta kuulostamme, siistiä! ..kai.. ? Tahtoo vohvelinam+++

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wikipedian mukaan unkari on suomen kielen etäinen sukulainen, mutta sen konsonantisto on rikkaampi kuin suomen - ei siis ihme että kuulosti tutulta.
   Voisin muuten pyytää Siskoa lähettämään sulle vohvelin, mutta mä luulen, että se pilaantuu matkalla. Tai tullin koiruus syö sen ;)

   Poista
 3. Tuollaisia herkkuja pitääkin saada, jos rupeaa tekemään mieli terveellistä. Unkari on täysin käsittämätön kieli, mutta ääntäminen on niin samanlaista, että kun Unkarissa sanottiin kösönöm (kiitos) eli se ainoa sana, joka osattiin, tuli vastaukseksi pitkä rimpsu unkaria. Luulivat aina, että ollaan unkarilaisia, kun niin hienosti äänsimme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä; heti kun rupes tekemään mieli salaattia tms., oli pakko mennä syömään jotain kakkua tai leivosta, jota ei meiltä saa.
   Ihana, kösönöm ❤️ Koetan muistaa sen ja sanon tästä lähtien Mursulle aina kösönöm, kun tarkoitan kiitos.

   Poista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)