Saippuakuplia silmissä

Pöllön pitäisi mennä silmälääkäriin. Tai ainakin ensin optikolle.  Luulin, että tämä johtuu ihan vain tästä Riesasta ja kuuluu asiaan, mutta nyt menneenä viikonloppuna vai oliko se jo viime viikolla, rupesin miettimään, että onkohan asia sittenkään niin. Voisiko vika olla ihan vain silmissä.

Tässä päässä on niin paljon vikaa, että voisin kohta jo vaihtaa koko pään. Tarjouksia vastaanotetaan. Tori.fi:ssä ei ollut päitä tarjolla.

Silmissä on siis jo pitkän aikaa ollut "saippuakuplia".  Renkaita, jotka oikeastaan muistuttavat vähän niin kuin saippuakuplia, eikä niitä saa kiinni. Niiden läpi näkee kuitenkin. En ole yhdistänyt niitä mitenkään erityisesti Riesaan, koska se tuntuu muutenkin "kävelevän kantapäillä" koko ajan, siis ei mitään sen kummemmin kohtausta ennakoivaa tms.

Suomalainenhan tekee nykyään itse itselleen diagnoosin googlen kautta, enkä minä tietenkään ole poikkeus - miksi kummassa olisin 😊
Päädyin kuitenkin meidän oman sairaalan silmäpolin sivuille, ja koska oireet kaikkineen täsmäävät muutenkin: näkökentä valonvälähdykset, jotka näkyvät parhaiten pimeässä ja myös silmät kiinni - tämäkin voisi ihan hyvin liittyä Riesaan.

Mutta silmäpolin sivujen mukaan kyse voisikin olla silmän/silmien ongelmasta LASIAISIRTAUMA.

Kuulostaa pahalta. Mutta on hoidettavissa. Jos ei muu auta niin laser auttaa.  Mutta optikko siis näkee onko tarvetta silmälääkärille ja siitä eteenpäin.

Nyt ei eilen mennyt ihan putkeen, kun hain sairaslomatodistuksen TE-toimistoa ja KELAa varten. Tai en minä enää tiedä tarviiko ne niitä, mutta onpa nyt kuitenkin olemassa. Selityksen kyllä sain, mutta silti olen vähän ihmeissäni; ko. lausunnon olisi voinut lukea edellisen lausunnon. Olen ollut keskeytyksettä saikulla 6,5 vuotta ja nyt hän kirjoitti mulle lisää saikkua YHDEN kuukauden! Hämmennyin melkoisesti, kun luin saamani todistuksen. No, selitys asiaan oli, että "en tunne potilasta". Oookei.. Eipä siinä sitten mitään. Olisi varmaan voinut soittaa hoitajalle, toisen lausunnon kirjoittaneelle lääkärille (vaikka saattoihan sekin olla lomalla, samoin kuin se toinenkin hoitaja..)

Mutta TE-toimisto yllätti tällä kertaa; siellä oli virkailija, joka osasi kerrankin sanoa MITEN pitää toimia, mitä he haluavat ja mitä eivät. Helppoa kuin heinänteko. Ja uskoi sen mitä kerroin, ei tarvinut erikseen toimitella mitään papereita. Kymmenen pistettä ja papukaijamerkki hänelle siitä.

Niin ja kun nyt aiheeseen kerran kunnolla päästiin. Ei ole uniapneaa mulla. Kuorsaan kyllä kovasti ja heräilen monta kertaa yössä, mutta ei ole hengityskatkoksia tms. Ja heräilystä ja kuorsauksesta en kyllä itse tiedä mitään ennen kuin aamulla, joskus 6-7 maissa aikaisintaan herään ensimmäisen kerran niin, että ymmärrän mistään mitään.
Katsotaan koettavatko tehdä kuorsaukselle mitään; risat poistamalla voisi se ehkä vähentyä.

Mistäs sitten valittais? Ei kun kerron hyviä uutisia. A-nopilla on pitänyt nukkua sohvalla ja ne/se on toki kovempi kuin oma sänky. Oma sänky on ollut pehmeämpi siitäkin syystä, että siinä on ollut kaksi petauspatjaa. Lauantaina kun tultiin kotiin, otin oman petauspatjani pois ja jäljelle jäi vain iso, tuplaleveä petari. Eipä ole ollut selkä kipeä näinä muutamana aamuna sen jälkeen! Sänky on kovempi ja se tekee hyvää selälle!

Mitäs.. Kerronko vielä kuumista aalloista? 😂😂😂 No ei, säästän teidät siltä.

Myyntisirkkuset alkaa kuulkaa olla jo aikalailla lähtökuopissa - ihan hirveästi ei ole enää etukäteishommia ennen auton pakkaamista tekemistä.
PakuPojasta päätettiin tänä vuonna luopua; otetaan käyttöön toinen auto, joka on vielä nimeä vailla ja sen kaveriksi Myyntisirkkusille pesä mukaan, turvamiesten kera.
Mutta Myyntisirkkusten seikkailuista ihan oma päivityksensä ensi viikon jälkeen, kun on tehty ensimmäinen seikkailureissu 🚙🚇
                                             

Kommentit

 1. Olis ollu kyllä helpompaa, jos olis ollu apnea - olis saanu cpap-laitteen ja huolet olis ollu ohi. Tai näin aattelin ainakin omalla kohdallani. Ei sitä kuorsausta sit sen enempää tutkittu eikä muita ratkaisuja pohdittu, paitsi purentakisko, mikä on ongelmaan nähden ihan naurettava ratkaisu. Mitä se kisko siihen auttaa, jos kuorsaa suu auki? Bruksismiin se kyllä auttaa.

  Lasiainen irtoaa mullaki, jo jonkin aikaa on leijunu silmissä yhtä sun toista. Luin kans nettiä asian tiimoilta, ja jätin sikseen kun löysin maininnan, että kuuluu vanhenemiseen, vaikka onkin aika kamalan kuuloinen vaiva.

  Iloista vapunpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lääkäri ei ole tuota diagnoosia mulle lukenut/antanut, olen kuullut sen rekisteröinnin tuloksen vain kahden hoitajan lukemana. Kunhan juttelen asiasta lääkärini kanssa, asia varmaan etenee.
   Ja jos ei tuota kautta etene, hoidan asian terveyskeskuksen kautta.
   Samoin kuin hoidan tuon lasiaisen irtoamisen, olkoonkin, että kuuluu vanhenemiseen(kin). Sen voi ja se kannattaa silti korjata; likinäössä, hajataitossa ja ikänäössä muuten on jo ihan tarpeeksi.
   Mihin vaan voin saada apua julkisesta terveydenhuollosta, sen käytän hyväkseni, onhan siihen oikeus.

   Poista
  2. Hih, meillä on ihan samat viat silmissä :) Mulla on terveydenhuollosta vähän semmonen kokemus, että nyt kun oon eläkkeellä, ei oikein viitsitä enää hoitaa. Soitin siitä ku rinnassa oli kyhmy, niin en saanu aikaa eikä ikinä soitettu takaisin, vaikka luvattiin. Meni luottamus siinä.

   Poista
  3. Pitää vaan ottaa uudelleen yhteyttä; antaa palautetta ja soittaa niin kauan kuin saa ajan. Tarvittaessa ottaa yhteyttä potilasasiamieheen, jos ei asiat hoidu. Onhan terveydenhuollosta palvelua saatava, on sitten eläkkeellä tai ei.

   Poista
 2. Kiva, että sait asiallaista palvelua Kelassa. On siellä välillä joku, joka osaakin hommat :)

  Mun pitäisi saada polvet/jalkaterät kuvattua, enkä ole ihan varma haluanko työterveyteen. Olen sitä mieltä, että lääkäri on tehnyt virhediagnoosin kihdin suhteen. Pitäisi vissiin vaan sanoa, että haluan sieltä toisen mielipiteen ja kuvat, mutta kun on kasvatettu uskomaan auktoriteetteja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se; vanhemmat on kasvattaneet liian hyvin. Onneksi jälkikasvu on opettanut kyseenalaistamaan asioita :)
   AM on joutunut monesti pitämään mun puolia ja olen sitä kautta ja Pojan asioiden kyseenalaistamisen ansiosta oppinut itsekin pitämään puoliani.
   Ei muuta kuin uudelleen lääkäriin, kerrot mistä on kysymys; että haluat asian tutkittavan uudestaan, olet eri mieltä diagnoosista ja että kyse on sinun jaloista ja vaikka et lääkäri olekaan, niin voit silti olla eri mieltä.

   Poista
 3. En muuten tee diagnoosia googlella, soitan terkkarin kun siltä tuntuu. Kuten kirjoitin yhdesssä postauksessa niin psyyken voima on hirrrmuinen ja saa aikaiseksia ihan mitä vaan, myös aivan olemattomista lähtökohdita saa aikaan kunnon hypokondrian, mielikuvituksella ei ole rajoja ja vältän kyllä antamasta omalleni polttopuita sairauksiin.

  Mutta sitkeästi Pöllö vain rämpii ja levittelee siipiään, etiäpoäiun kohti kuolemaa!! Jihuu11 Voimia ja iloa!

  p.s. kuoppasin taas blogit, ei iske...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vitsi Sus' sun kanssas... Kai sposti toimii?
   En unohtanut lupaustani, mutta - juu sii.

   Soitan tästä sinne optikolle ja pistän pyörät pyörimään; tämänkin osalta.

   Tää Pöllö ei periks anna; monesta on selvitty ja selvitään edelleenkin!
   Olkoonkin, että puhelin piippas aamulla puol viis saapuneen sähköpostin merkiks. Ei piippaa vastedes. Turhia viestejä.

   Poista
 4. Mitämitämitä mistä löytyy asiallinen henkilö kelalta?! Tarvisin kans. Että oikein kk sairaslomaa. Kai kysyit et ootko varma ettei oo kuitenki puolet liikaa? Nää on niin näitä... Voimia murunen ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työkkärissä - ja mä erehdyin :( Kävin lukemassa mitä se oli kirjoittanut ja päin mäntyähän se oli. Mä mitään valitusta ole tehnyt vaan uuden hakemuksen, mutta liekö sillä mitään merkitystä. Alan olla aika tympääntynyt koko byrokratiaan.

   Ja toi sairasloma - siinäkin ON varmaan virhe; varmaan on puolet liikaa :)
   Mutta kiitos, kyllä tää tästä; kauniisti oli kirjoitettu AM:n äidistä entisen työnantajansa lehdessä. Se lämmittää.

   Poista
 5. Perin iso-äidiltäni sellaisen ison opuksen nimeltään lääkärikirja, nahkakannet ja pientä pränttiä. Se on aivan mahtavaa luettavaa ;) Hyvä että Pöllö on fiksumpi ja kipittää oikean lääkärin luo...ja muistaa myös ferritiinimittauksen ;) Ihanaa että virallinen taho osaa ja auttaa <3 tuntuu niin nykypäivänä että toimistoissa istuu henkilöitä töissä jotka eivät osaa eivätkä auta...nimimerkillä kelaa kelannut!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen joskus jossain lukenut lääkärikirjaa - en muista missä - ja löysin sairauden, josta olin aivan varma, että mulla on se. Ensimmäinen kohta: "Tauti alkaa aina oireettomana" ja sen jälkeen kaikkeaa blaa blaa blaata. Tuon ensimmäisen kohdan perusteella mulla oli MALARIA.

   Viime vuosien byrokratiah...tissä rämpimisen jälkeen mä ilahdun aina suuresti, kun löydän ihmisen, joka osaa änkyttämättä sanoa, mitä mun pitää tehdä. Tai joka suoraan ja rehellisesti tunnustaa, ettei tiedä, mutta selvittää ja soittaa ja myös tekee niin.

   Poista
 6. Minä kävin joitakin viikkoja sitten silmälääkärillä. Ihan vaan tarkastuksessa varmuuden vuoksi, kun edellisestä käynnistä on aikaa... en edes muista, milloin olisin käynyt. Optikolla kävin kyllä pari vuotta sitten. Silmälääkärikäynnin seurauksena istun nyt tässä rillit nokallani, lukulasit siis. Muutakin löydettiin: alkava kaihi ja luomi silmässä, jonka vuoksi silmälääkäri haluaa nähdä silmäni kahden vuoden kuluttua uudelleen.
  Suosittelen kyllä silmälääkärikäyntiä ihan kaiken varalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silmänpohjat on kuvattu ja olen nähnyt kuvat itse ja saanut selvityksen mitä niissä näkyi; miltä verisuonten tulee näyttää ja miltä verisuonet mun silmissä näytti; juuri siltä kuin pitikin. Olen saanut selvällä suomenkielellä selvityksen mistä on kyse: moisia läpinäkyviä renkaita, "saippukuplia" on kaikilla, myös lapsilla.
   Neurologi seuraa muuten mun silmiä, näkökenttää yms. noiden epilääkkeiden takia, sillä yhden lääkkeen sivuvaikutus VOI aiheuttaa näkökentän kaventumista.
   Olen siis hyvissä käsissä :)

   Poista
 7. Nyt kuule sapiskaa Googlettamisesta. Ei ole Google lääkäri!
  (Juu paraskin sanoja minä, mutta vanha viisaushan onkin, että älä tee niinkuin minä vaan niin kuin minä sanon!)
  ...Te-toimisto alkaa jo kummitella mullakin päässä, työt jatkuu enää 4kk ja sitten alkaa taas se rumba.
  Huoh.
  Mutta aurinko paistaa ja lunta sattaa!! Taitaa tulla kesä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts, tuntui pyllyllä :(
   Ei ole Google lääkäri, ei. Siksi kävin luotto-optikollani kysymässä, tarviiko silmälääkäriä. Optikko tutki tarkkaan ja sanoi, ettei hätää, loistavassa kunnossa on silmät, vaikkei niillä mitään näekään.

   Nauti näistä 4 kk:sta - tykkääthän kuitenkin työstäsi ja murehdi työkkäriä vasta sitten kun se on ajankohtainen; voihan olla ettei tarvikaan murehtia ;) Pidän peukkuja, ettei tarvi.

   Meillä oli maalla satanut yöllä vähäsen lunta, päivällä satoi vettä oikein kunnolla. Luonto tykkää!

   Poista

Lähetä kommentti

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkoloon.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)