Nyt alkaa mullakin palaa kohta päreet

Aamulla herättyäni ihmettelin, että mitäs täällä oikein tehdään, jotain poraamisen tai vastaavan ääntä kuuluu jostain. Ja kun remonteista pitäisi nykyään ilmoittaa naapureille. Ei ole ilmoitettu. 
Poraamisen ääniä kuului pitkin päivää tasaisesti silloin tällöin, välillä kovempaa ja välillä hiljempaa. 
No saahan sitä porata, ei se nyt maailmanloppu ole, en minä sitä.

Tuli iltapäivä ja olin taas hoidellut asialliset asiat. Pyysin AM:ä mukaan pyöräkellariin, että käytäisiin kokeilemassa mikä meidän noin kolmestakymmenestä epämääräisestä avaimesta sopii siellä olevaan pyörääni, jonka olin luvannut myydä naapurin rouvan sisarelle. Tai no hyvä on, tarkemmin ottaen kolmesta avaimesta. 

(Mutta meillä ON varmasti ainakin 50 avainta kaiken kaikkiaan joille pitäisi löytää lukko.. Osa on meidän omia, osa on A-nopin jäljiltä). 

Otetiin avaimet ja lähdettiin kohti pyörävarastoa. Kas, ilmoitustaululle on tullut joku uusi ilmoitus, mitähän siinä sanotaan. Varmaan pihatalkoot? Liian pitkä sana, vaikka P:llä alkaakin.. Samalla kun avasin ovea, sain tavattua p..ut..t..ki...v..uo.. - ovi aukesi ja kellarikäytävällä oli edessäni ämpäri ja sen yläpuolella katto auki! Lapussa luki siis PUTKIVUOTO! 
Voi manauksen manaus! 

No se polkupyörän avain selvisi, AM lähti käymään kaupassa, minä takaisin kotiin ja matkalla luin sen ilmoituksen: meidän rapun jossain asunnossa on PUTKIVUOTO ja vesikatkosta ilmoitetaan myöhemmin jne jne.
Nyt alkaa ihan tosissaan mulla otsasuoni pullistumaan! Tämä on jo ainakin kolmas kerta suht lyhyen ajan sisään. Ja olisiko nämä olleet vältettävissä, jos putkiremontti olisi tehty jo silloin vuosia sitten kun sitä ensimmäisen kerran puhuttiin ja kun rahaakin olisi ollut...  Ei varmaankaan... 

Mutta ei tämä päivä ole silti pilalla, mitä yhdestä putkivuodosta. Ammattimiehet korjaa sen. Ja toivottavasti se huomattiin ajoissa. 

Meillä piti majaa 12 muumimukia. Neljä niistä matkasi Pojan luokse, neljä lensi eilen Siskorakkaan ja pikku marakattien matkassa muille maille.
Kotiin jäi vielä neljä joista Hemuli sai tänään uuden kodin tori.fi:n kautta.
Kotia etsii vielä Mörkö, Tuu-tikki sekä Tiuhti ja Viuhti.  Kyllä niillekin varmaan koti löytyy. 
 
Nämä voisi muuten laskea jatkoksi siihen kesken jääneesen mimimalismi -haasteeseeni.  Täytyypä palata kirjanpito-osastolle 😉😊

Huomenna taas uudet kujeet, joista seuraavalla kerralla - melontakauden lähestyessä toivoisin vähän vesisadetta. Ja luontokin sitä alkaa jo kaivata, on ollut ainakin meillä jo niin pitkään kuivaa ja lämmintäkin, että vesi tekisi ihan hyvää. 


Kommentit

 1. Tiuhti ja Viuhti ovat muumeista suosikkini, Paljoin pyydät?

  Asiaa: kirjoitin mietityn ja vakana kirjoituksen, haluan että siitä keskutellaan, asiallisesti:
  https://ulvontaasudenpesasta.blogspot.com/2019/04/sina-olet-itsesi-parantaja-sinun-psyyke.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myynti-ilmoitus on tori.fi:ssä, laitatko viestiä siellä, niin neuvotellaan :) Siellä on myös kuvat. Tässä linkki:

   https://www.tori.fi/paijat-hame/Muumimuki_56625068.htm?ca=12&w=3

   Tuon sun linkin ja tekstin huomasin; vastasinkin sun kommenttiin aiemmassa päivityksessä. Asiaa!

   Poista
  2. KAuhea hinta!!! Tahhtoo TVn...hmmm... saat sen 20 jos sisältää pk? Olen oikeasti köyhä, pliis?
   Yks vaihtoehto on se että toimitat sen mulle lahjana ja mä annan sulle lahjan? Olen miettinytr kun yks taiteilija tekee mulle susisoerhekuvan niin et hoitaisin siltä yhden Pöllö-.kanootti.jne -kuvan mikä on mulla mielessä ka vaihdettais? se kuvan piirrättäminen maksaa 35 eli päikseeen?
   Se om ieno ja ainutlaatuinen kuva mikä mulla on päässä, kaikkea en voi kertoa, menee yllätys pilalle.
   Ajattelin joka tapauksessa teettättää sen kuvan sulle ilman mitään vastapalvelusta mutta koska sulla myt on muki niin....tahtoo!!

   Poista
  3. Laitatko mulle jooko sähköpostia? :D

   Poista
 2. Possukin toivoo sadetta. Pöly alkaa jo tehdä kiusaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta tuntuu, että mullakin toi pöly vähän vetää nokkaa tukkoon, tuntuu, ettei henki enää kulje kunnolla nokan kautta.

   Poista
 3. Just kattelin sääennustetta ja totesin, että kyllä sitä sadetta vois välillä vähän tulla. Vasta reilun viikon päässä on ekat pisarat. Ruohikkopalovaroitus on ollu voimassa jo monta päivää, ei taaskaan saanu roskia poltettua kuin yhtenä päivänä. Meillä tosin on lunta vielä pihalla, että ruoho ei kyllä palais..

  Ja kyllähän ne ihan oikeesti on ne käyttöiät putkilla, ei se ole vaan turhaa rahanmenoa niiden uusiminen. Huomattiin meilläkin viikonloppuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me kun oltiin maalla viikonloppuna haravoimassa, ei tullut mieleenkään ruveta polttamaan roskia, sen verran vielä oli tuulen virettäkin. Mutta joku älypää oli sitten sytyttänyt tulet - ajatteli varmaan, että eihän tässä mitään, kun on vesi vieressä.... Juu ei.
   Pidettiin taukoa ja katseltiin rappusilta kun ensin meni ambulanssi, sen perässä paloauto ja heti perään toinen paloauto. Tilannehuoneen mukaan lähellä oli suuri maastopalo, joka OLI ollut pieni maastopalo. Että odotettukin oli, ennen palokunnan soittoa. "Kyllä me tää ite saadaan sammumaan"

   Ja joo - nuo putkivuodot tulee meidän kaikkien asukkaiden maksettavaksi kun johtuvat juurikin putkista, ei asukkaan huolimattomuudesta tms. Vakuutus ei korvaa kaikkea (jos mitään).
   Ottaa päähän, kun nuo kaikki tosiaan olisi olleet vältettävissä ja remontti olisi varmaan ollut helpompi ja halvempi silloin vuosia sitten.

   Poista
 4. Pöllöki vois käydä osallistumassa Possun kuvakisaan! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin kyllä katselemassa kuvia ja yritinkin niitä arvailla, mutta kun puhelimen kanssa on vaikea kirjoittaa. Seliseli.
   Käyn kurkkaamassa mikä on tilanne, lähdetään tänään varmaan takaisin kaupunkiin.

   Poista
 5. Tässä perjantaiaamukaffen lisukkeena katselen taivaalle jossa tummanpuhvat pilvet kerääntyvät...ihanaa tänään saadaaan hiukan sadetta <3 Vesi on yleensä tosi tarpeellista mutta ei kyllä putkivuotojen merkeissä, toivottavasti korjaajasedät korjaa pikapikaa ;) Meillä muumimukeja on ja käytössä, tytär meinaa mukaansa ottaa suurimman osan kun joskus omilleen lähtee. Taidan itse pitää ehkäpä pari kivaa....Onnea minimalismiin, minusta ei semmoiseen ole :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käyppä muuten kurkkaamassa "voitto" kirjoitustani...siellä on sua varten kuva :)

   Poista
  2. Kiitos, kävin kurkkaamassa 😊 Ihana ❤

   Poista
  3. Meillä ei ole vieläkään satanut, ellei sitten maalla. AM sanoi menevänsä sinne huomenna, minä jään kaupunkiin odottamaan käsityöystävää, jonka kanssa ei ole tavattu aikoihin.
   Tekee AM:lle - tai oikeastaan meille molemmille - olla välillä yksin, kun muuten nyhjätään 24/7 kylki kyljessä.

   Poista
 6. Minä siivosin tänään avustajani kanssa yhden korkean komeron keittiöstä. Perällä oli jos mitä ihmeroinaa, jota en edes muistanut meillä olevan. Neljä tavaraa odottaa jatkosijoitusta tuossa ja jotain meni roskikseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 91413, joten pikkuisen on vielä matkaa.

   Poista
  2. Mä sain fillarin myytyä naapurin siskolle, ainakaan vielä ei ole tullut valitusta.
   Tänä aamuna otin kuvia ja laittelen tässä illan mittaan astioita myyntiin tori.fi:hin. Pidän niitä siellä muutaman viikon ja sitten mietin uuden loppusijoituspaikan.

   Taitaa mennä pitkälle ensi vuoteen se 100 000, jos en keksi mielenkiintoisempia juttuja :D

   Poista
 7. Meillä on nyt satanut. Putkia ei liene katsottu ikinä. Mutta onhan tämä talo jonkun vuoden minua nuorempi.
  Onneksi melontakausi on alkanut. Ja ei en minä melo. Muut meloo. Tosin muut on vielä navetassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä "meidän" maalla on muut jo laitumella ja kanoottejakin näin eilen ensimmäiset auton katolla.
   Myynti-Sirkkusten työ on jo alkanut, on tehty hirrrrveesti töitä.

   Heiiiii, tuun teiän kylälle 7. tai 8. päivä pariksi päiväksi. Kiireisiä päiviä, mutta....?

   Poista

Lähetä kommentti

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)