Uusi, parempi kuva

"Tikrut ovat kovia lentämään. Rrrrmottoman kovia lentämään." 
"Oo!" sanoi Ruu. "Osaavatko ne lentää yhtä hyvin kuin Pöllö?" "Osaavat", 
sanoi Tikru, "mutta ei niitä huvita."


Tässä uusi muka-parempi kuva tiikerisukista. Jep. Mittasuhteet on paremmin kohdillaan, mutta kun tuhrasin taas liian kauan ja kuva tärähti. 

PS. Mä kun en osaa minkäänlaista kuvankäsittelyä, niin kertokaapa mulle, mikä on HELPOIN ja YKSINKERTAISIN ilmainen kuvankäsittelyohjelma netissä, jolla voisi mm. rajata kuvia, tarvittaessa peittää vaikka rekisterikilpiä tai kasvoja tms.
Jos nimittäin kokeilisin opetella tuo pokkarin käyttöä. Ja juu, meillä on oikeasti tuon värinen pöytäliina 😊

Kommentit

 1. Mä käytän Paintia ja Picasaa, helppoja molemmat!

  Sä opit varmasti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3
   Tota Picasaa mä kävin jo aikaisemmin katsomassa ja vähän kokeilemassa, sillä mä sain tota kuvaa vähän rajattua, mutta olisin halunnut tehdä sille muutakin - ehkä sille ei vaan voinut tehdä :D
   Etsin tuon Paintin ja kokeilen vielä sitä. Mä on niin onneton tän koneeni kanssa, ettei oo tosikaan. Ja mitähän sitten kun tää sanoo sopimuksen irti... Apua, joudun opetteleen jonkun uuden käyttöjärjestelmän! :D

   Poista
 2. Tässä sulle alkuun 10 ilmaista, Netin Syövereistä löytyy lisää mutta onpahan sitä jo näissäkin:

  http://www.kuviakinkiinnostaa.fi/2016/05/10-ilmaista-kuvankasittelyohjelmaa.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon - yritän näistä etsiä jonkun mun ymmärrykselle sopivan ;)

   Poista
 3. Saattaa sellanen olla jo sun koneessas valmiiksi, eli sen ohjelman sisällä jolla kuvia kattelet, mutta olen mä picasaa käyttänny ja ihan hyvä ohjelma sekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon mahdollista :) Poika on joskus mulle jonkun näyttänytkin ja neuvonutkin jotain - olen jopa jotain ohjeen tynkää kai ylöskin kirjoittanut, mutta: et ikinä arvaa tätä... En löydä niitä mistään :D

   Tuo picasa tuntuu saavan eniten ääniä, joten taidan tutustua siihen tarkemmin.

   Kiitos avusta!

   Poista
  2. Mulla on lisähankaluutena se, että kun tänään opettelen ja pääsen sinuks uuden ohjelman kanssa, niin saattaa käydä niin, etten aamulla muista koko ohjelmastamitään.
   Näin kävi mm kun koetin opetella giffejä tekeen. :DDD

   Poista
  3. Mulla on samaa vikaa. Ja jos joku yrittää mulle jotain opettaa ja se ei ihan ihan OIKEASTI mua kiinnosta, niin vielä vähemmän muistan siitä seuraavana päivänä mitään.
   Esimerkkinä vois olla vaikka joku mopon kaasarin vaihto - kiinnostaa ihan hirveesti, mutta kohteliasuudesta kuuntelen ja yritän opetella.
   Sen sijaan voin kyllä oppia korjaamaan kajakin peräsimen, vaikken silläkään tiedolla mitään tee....Kajakit vaan on kiinnostavampia kuin mopot :D

   Poista
 4. Mie käytän vaan koneen omaa Paintia tuohon kilpien peittelyyn, kuvan rajailuun, kuvan pienentämiseen ja koosteiden tekoon. Se huono siinä on, että ei pysty oikoon jos horisontti on vinossa, siihen käytän miehen ostamaa Lightroomia. Tahtoo olla noissa käsittelyohjelmissa niin monenlaisia juttuja, ettei millään pysy päässä kaikki. Lightroomille on meillä kyllä ohjekirjakin jossain.

  Tein miehelle tiikerilangasta polvisukat joskus. On jopa käyttänyt niitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon oikeasti niin onneton tietokoneiden kanssa, ettei ole tosikaan. Sen takia täällä mun blogissakin on niin usein kaikkea mystistä.
   Ja valokuvaaminenhan ei ole tosiaan mun juttu - kaikki kameran säädöt on mulle hepreaa ja nyt vielä kun kädet vähän tärisee, niin.. No, tällasta tää nyt vaan on.
   Mutta kun on kuitenkin aikanaan tullut hankkineeksi kaksikin vesitiivistä pokkaria, niin voisihan niitä käyttääkin, puhelimen kameran lisäksi. Puhelimen kameraa voi käyttää silloin kun kuva pitää saada otettua nopeasti, ettei tilanne mene ohi.

   Täytyy yrittää jossain välissä tota Paintiakin etsiä ja katsoa; hämärä muistikuva on, että olisin ehkä joskus jotain sillä onnistunut tekemään.

   Poista
 5. Mä käytän Officen omaa kuvankäsittelyohjelmaa värien säätöön ja kuvan rajaukseen, ja Paintia sit jos pitää lisätä tekstiä tai peittää jotain kuvasta sekä pienennykseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paint löytyi ja näytti jopa jotenkin tutulta, olen joskus sitä käyttänyt, jotain peittänyt ja johonkin kuvaan tekstiä lisännyt.
   Enpä ehkä paljon muita ominaisuuksia tarvitsekaan, just ehkä jotain värien säätöä ja rajausta joskus.

   Poista
 6. Kiitos teille tosi paljon avusta: Seuraavalle lenkille pitää ottaa kamera mukaan ja kuvata kaikkea eteen tulevaa ja ruveta kokeilemaan noita muokkausohjelmia, enköhän mä jotain niistä saa irti :) Tai ne mun kuvista.

  Eilen muuten onnistuin poistamaan kamerasta kaikki kuvat - siis tarkoitus oli, että kopioin kuvat koneelle ja jätän ne edelleen kameraan, en poista niitä sieltä vielä... Vaan niinpä olin poistanut ne kuitenkin. No ei se mitään, täällä koneella ne on eikä olisi haitannut vaikka olisi hävinneet kokonaan, ei niissä ollut mitään erityistä - kanoja ja sen sellaista viime kesältä :D

  VastaaPoista
 7. Minä en paljon kuvia blogia vsrten käsittele. Paintilla rajailen joskus ja pixeleitä vähennän kun alkuperäiset on niin isoja. Pitäisi perehtyä kuvankäsittelyyn kunnolla mutta kun noiden kuvien kanssa menee muutenkin ihan kohtuuttomasti aikaa. Kameroissa on kaikissa isot kortit mutta en siellä kuvia säilytä kovin kauaa. Otetuista kuvista suurin osa on roskaa.
  Nyt olisi koiralenkkini varrella pöllöjä. Sekä lapinpöllö että huuhkaja pyörivät täällä. En ole törmännyt enkä nyt ehdi lähtemään tosissaan etsiskelemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun kuvat on tähän asti olleet puhelimella otettuja ja niitä ei ole muuten käsitelty kuin rajattu ylimääräiset roinat pois.
   Joskus silloin aikanaan kun blogi oli Vuodatuksen puolella, kuvat oli tolla kameralla otettuja, mutta sieltähän ne kaikki kuvat on kadonneet. Siis Vuodatuksesta.
   Eihän Koirapoika pelkää pöllöjä?

   Poista
  2. Niinhän se vuodatus onnistui tuhoamaan kuvat. Minäkin olen onnistunut jotain hukkaamaan mutta silti kuvia on ihan liikaa ja lisää tulee.
   Koirapoika varmaan tykkäis pöllöistä jos näkisi niitä. Se kulkee nenä maassa eikä huomaa muuta kuin tyttökoiria. Rusakkojakin se luulee koriksi

   Poista
  3. Oi, oikeita pöllöjä! Nyt on huono myyrävuosi, mie en oo ees olettanu kuulevani - saati näkeväni - yhtään pöllöä. Ei täällä tosin kuulekaan kuin lehtopöllön, yhtenä talvena jostain kaukaa huuhkaja huhuili. Istuin yöllä pihalla baden-badentuolissa ja kuuntelin huhuilua.

   Poista
  4. Ihana, hassu Koirapoika <3

   Minä oon pari kertaa nähnyt pöllön, mutta on aina oltu autolla liikkeellä niin etten ole ehtinyt havaita mikä pöllö on ollut kyseessä.
   Ääniä kyllä olen kuullut, Tunturuipelo kun järjestää aina välillä ihan tarkoitusta varten pöllöretkiä - siis että nähtäisiin ja kuultaisiin pöllöjä.

   Poista
 8. Nyt yksinkertaistan kun olen yksinkertainen näiden juttujen suhteen - kun kaksoisklikkaat sitä kuvaa mitä pitää käsitellä niin kone avaa jonkun kuvankäsittelyohjelman ja joka koneessa on kai normiaseruksena jokin.
  Yleensä sillä perusohjelmalla voi tehdä nuo perusasiat. Mulla ainaki tarjoaa kaikki mitä pyysit ja sit vielä kuinka haluaa kuvaa 'Filtteröidä* ja näyttää sen valinnan 'liopullisuuden*
  Ota Pöllö iisisti, koneet on koneita, Pöllöt ja sujet paljon vaikeempia;DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei toiminut mun koneessa :(
   Kiitos kuitenkin kun yritit auttaa. Tää on varmaan jo niin vanha - tai itse asiassa onkin, Poika jo sanoikin käydessään, että meidän molempien koneet vetelee viimeisiään, odottaa vaan sitä kuoliniskuaan...
   Mut jos te pärjäätte mun kuvien kanssa, niin kyllä mäkin pärjään :D
   Kamerassakin on joku rajaushommeli, saan ainakin ylimääräiset varpaat pois kuvista - jos vaan muistan rajata ne pois....

   Poista
 9. Kuvien käsittelyyn saitkin jo roppakaupalla neuvoja osaavilta. Joten minä en nyt yritä räpeltää mitään siihen asiaan.
  Sinähän olet saanut jo monta kivannäköistä käsityötä valmiiksi. Minäkin yritän nyt tehdä keskeneräiset valmiiksi. Sama homma joka uuden vuoden alkajaisiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, katsotaan kuka tässä räpeltää, kun tulee seuraava päivitys ja seuraavat kuvat :D

   Mua rupesi oikein naurattamaan - anteeksi Susanna - olen kovasti yrittänyt saada valmista aikaiseksi, hitaasti mutta varmasti, niin kuin kaikessa. Mielessä on vaikka mitä, ja sormet syyhyää jo aloittaa uutta: just "vapautui" yhdet sopivan kokoiset puikot toisesta Metsäretket -sukasta, että voisin aloittaa yhdet lapaset iiihanasta langasta, ihan vaan peruslapaset ja vaan korvaukseksi toisen työn venymisestä :D Eli loppujen lopuksi mun keskeneräiset työt ei vähene kun ei ne oikeastaan valmistu kun aina aloitan uusia ennen kuin edellinen/edelliset valmistuu :D :D

   Poista
 10. Ihanat Tikrusukat!
  Näitä siun kutomuksia kun katselee, niin tulee sellainen pieni kutka sieluun, että pitäisköhän sitä itsekin piiiiitkästä aikaa...

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkoloon.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)