Eihän tässä mitään hätää

Mutta rehellisesti sanottuna, kyllä se viesti pisti housunpuntit vähän tutisemaan.
Juuri kun muutenkin asiat elämässä tekivät mutkan ja pitää totutella uusiin asioihin. Niihin jotka ovat tietenkin ihan luonnollisia ja joihin on ollut aikaa ja pitänyt totutella jo vuosia. Mutta kun me äidit ja naiset vaan ollaan tämmöisiä. Hössöttäjiä 😊 Miehet ottaa asiat paljon lunkimmin.

Niin. Siis minähän olen ollut osakuntoutustuella tämän vuoden ja loput tuloista on tullut työttömyyskorvauksena. Äsken vaihtui kuukausi ja kuun viimeisenä päivänä saan hakea ne työttömyyskorvaukset. Menin laittamaan sen ruksin paikalleen ja painamaan lähetä -nappia.
Vaan sivullapa oli tiedote. Ihan asiaa, totta kai, vaan en tietenkään ollut tullut ajatelleeksi, että ne siellä muistuttavat siitä. Ja sanovat, että jos en tee niin kuin sanovat, niin rahan tulo loppu, sori vaan.
Voi kissan villat.
Odotanhan minäkin sitä paperia, vielä kuulkaa kuumeisemmin kun ne siellä työttömyyskassassa 😠
Eli kipeästi kaivataan molemmat sitä, että minkälaisen päätöksen ne nyt sitten tällä kertaa antavat. Joka päivä postiluukun kolahdus saa sydämen pomppimaan "mitähän postia tänään tulee".
Pirkka, Yhteishyvä, Aku Ankka, Luonto -lehti, Tieteen Kuvalehti, Valitut Palat.. Mitähän noista muuten Joulupukki noista tänä vuonna tuo?

Vaan miksikä se murehtimalla muuttuu. Se tulee sitten kun tulee. Voisin tietysti soittaa ja varmistaa, että ehtiihän se tämän vuoden puolella, kun sitä kaivataan. Mutta jos se kertoo kielteisen päätöksen jo puhelimessa? Mitä teen sitten?  No, en mieti sitä nyt, mietin aamulla ja soitan jos soitan. Perjantaina haen ensin lisää sairaslomaa ja sitten...

Sitten menen meidän lähikirjaston 70-vuotissyntymäpäiville! Kahvia ja kakkua, nam.
Niin ja ennen sitä käyn ostamassa Äitirakkaalle joululahjan.

Pipo on pientä vaille valmis: yksi lehti ja vähän fiksausta.
Sormikkaisiin kuvio.
Lapaset on aloitettu, mutta ei valitettavasti ehdi itsenäisyyspäiväksi, vaikka kuinka ahkeroisin - siihen liittyy nääs postin kulkukin 😞

Ai niin. Lääkkeiden kanssakin kikkailin. Mutta ihan lääkärin luvalla, ihan jo silloin kuukausi sitten "antoi" luvan. Kysyi aiheuttaako huimausta tuo yksi lääke. Sanoin, että ei. Nostettiin vahvuutta. Vaan kas, sepä heittää Pöllön pään sekaisin, iltaisin on kuin olis koko illan huppelissa. Ei kiva. Otin pois muiden lääkkeiden seasta ja olen tällä viikolla parina iltana ottanut vasta myöhemmin. Ja tadaa: olo on paljon parempi. "Humala" on tiessään, Pöllö pysyy tolpillaan - siis kävelee suht suoraan ja puhuukin kutakuinkin järkeviä. Kai 😝😜 Ei ihan - päivät on vielä sekaisin, mutta ne nyt on aina.

Äitirakas tuli kotiin maanantaina ja antoi ymmärtää, että matkalaukku on täynnä tuliaisia... tarttis mennä hakemaan.....

Sellaista....
Kommentit

 1. Vastaukset
  1. Soitin äsken sinne Eläkesäätiöön. Osakuntoutustuki. Päätös tulee paperilla ensi viikolla.
   Arvaat varmaan fiilikset. No huomenna työterveyteen.

   Poista
  2. Mulla ei tuossa kohtaa ollut voimia mihinkään muuhun, mutta nyt olen hengessä mukan. Mä niiiiin toivon, että asia nyt vaan selviäisi ja saisit olla rauhassa.

   Täällä kaikki peukut pystyssä <3

   Poista
  3. Voi Marjaana ♥ Mä uskon, että asiat ennen pitkää selviää, tavalla tai toisella.
   Työterveyslääkärini on ihan paras ja sen hänelle tänään sanoinkin.

   Poista
 2. Hei vain!
  Käsittääkseni tuo osakuntoutustuki on hyvä juttu vai onko?
  Koska se nyt ainakin on parempi kuin terveeksi julistaminen mitä vakuutusyhtiöt ja Kela tänä päivänä harrastavat ja osakuntoutustuella on oikeutettu saamaan eläkkeensaajan asumistukea (mikäli vuokralla) ja se on aikas korkea, omalla kohdallani se olisi ollut (jos siis olisin saanut kuntoutustukea) 550,- vuokrasta 375,- euroa joten se on huimasti parempi kuin perusasumistuki ja vaikka ihminen saa (siis vaikka se saisi täyden työttömyyskorvauksen), on oikeutettu saamaan toimeentulotukea ja kun tästä on myönteinen päätös annettu, niin siihen sisältyy automaattisesti maksusitoumus lääkkeistä joten niistä ei tarvitse murehtia.
  Läkkeiden kanssa on vain se, että ne on pilkottava osiin jos kalliit lääkkeet koska kertaoston raja on about 200,- kantissa (Kelan itsensä määrittämä).

  Pyydän anteeksi että tulin tänne messuamaan näistä asioista jotka sä varmaan tiedätkin mutta mua ottaa päähän se että Kela tietoisesti jättää kertomatta etuuksista ja sitten ihmiset joutuvat kärsimään.

  Kaikkea hyvää kummiskin ja kevyitä polkuja. Taidan rätkäistä sut Talagh Malar'iin niin tänne on helpompi tulla ja näen (samoin muut) heti kun uutta postausta pukkaa).

  Tapaamisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna tulla vaan :) Minäkin käyn muiden blogeissa tarpeen vaatiessa keuhkoamssa, kun siltä tuntuu :D Vuoroin vieraissa ;)
   Kaikki neuvot ja vinkit on tervetulleita, aina.
   Toki tuo osakuntoutustuki (jota oon nyt tämänkin vuoden saanut) on parempi kuin ei mitään, mutta näin viiden - tai nyt jo kuudetta - sairaslomavuoden jälkeen odottais jo ihan sitä eläkettä. Ja kun tuon lisäksi pitää hakea työttömyyskorvausta ja se taas syö niitä työttömyyspäiviä, vaikka sekin korvaus on vaan osittainen/soviteltu tai millä nimellä onkaan. Ja kun päivät päättyy, niin pudotaan Kelan päivärahoille = tulot taas pienenee.

   No, niin kuin kirjoitin, ei nää asiat murehtimalla parane ja niin kuin sinä sanoit; hyvä että antavat tuon
   päätökset, eivätkä kokonaan kielteistä päätöstä :D

   Lääkkeistä; jos tässä epilepsiassa JOTAIN hyvää on, niin se, että lääkkeet on täysin korvattavia. Kertyyhän niistäkin tietysti vuoden mittaan kuluja (ei niin paljoa kuitenkaan, että Kelalta enää takaisin saisi), kun lääkkeitä on neljää erilaista ja Kelalla on omat sääntönsä minkä verran mitäkin saa kerralla.

   Vähän aikaa tää taas ketuttaa - ja sitten taas uutta hakemusta menemään; katotaan kumpi hermostuu ensin: ne vai minä :D

   Poista
 3. Hyvä, että saat päätöksen <3

  Muistan aina, kuinka entinen esimies aiemmassa työpaikassa kammosi kakkukahveja kirjastossa vaaranpaikkojen takia :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 Tämän päivän kun tässä "kurjistelen", niin kyllä täällä noustaan. Onneksi te kaikki olette siellä - voi tälleen nitistä :) Ite keitän teet ja teiltä saan sympatiaa <3

   Meillä on pieni kirjasto ja siellä on kuitenkin oma huoneensa, jossa esim. lapset ja nuoret saa lukea ja pelata yms. ja syödä välipalaa - viettää ylipäätään aikaa koulun jälkeen. Yksi koulu kun on ihan kirjastoa vastapäätä, toinen n. puolen kilsan päässä.
   Siellä samassa tilassa on sitten myös ne meidän aikuisten (?) käsityö yms. jutut. Luulen, että kakkukahvit on järkätty sinne, niin ei varsinainen kirjastotoiminta häiriinny.
   Meidän kirjastohan remontoitiin vasta nyt kesällä ja se on ihan älyttömän hieno :) Koetan muistaa ottaa kuvia teille ;)

   Poista
 4. Uutta hakemusta vaan mmenemään. Sä et luovuta!
  Toivottavasti joulupukki tuo sulle jonkun muun lehden, kuin Pirkan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En, mä en luovuta :) Ystävä sai eilen viiden vuoden jälkeen kärsimyksen (oikeasti kamalan työpaikan) jälkeen vihdoin uuden vakituisen työpaikan - mä luotan siihen, että vielä muakin onnistaa!

   Poista
 5. Uusia alkuja vain kehiin. Näin tämä elämä rullaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän suvun naiset ei anna periksi, nyt odotetaan sitä kirjettä ja sitten jatkeaan :)

   Poista
 6. Oi - miekin odottelen Kelalta kirjettä, mutta tiedän kyllä sen olevan 99% varmuudella taas hylsy.
  Kyllä meillä ikkunat helisi, kun avasin ja luin lisäselvityspyynnön viime viikolla :D
  Onneksi hillitsin itseni ja lähetin vastauksen vasta seuraavana päivänä...
  Tällä kertaa Kelaa häiritsi mm. se miksi en käytä enenpää särkylääkkeitä.
  *huoh*

  Jahas, nyt mie sitten tulin siun blogiin marmattamaan omia ketutuksiani! Saat tulla vastavuoroisesti purpattamaan mullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi et käytä enempää särkylääkettä??? Ja sitten kun käyttäisit, niin sitten kyseltäisiin, miksi käytät - taidat olla joku lääkkeiden väärinkäyttäjä, nih. Voi pyhä yksinkertaisuus sentään. En yhtään ihmettele, jos ikkunat helisi, oikeastaan ihmettelen, ettei yksikään hajonnut ;)

   Ja niin kuin Paimenelle jo sanoin, antaa tulla vaan - niinhän sitä minäkin käyn milloin missäkin keuhkoamassa. Olenhan tuota käynyt sunkin blogissa..jos ei muuta niin suutani soittamassa ja pahennusta aiheuttamassa ;)

   Vuoroin vieraissa ja sitä vartenhan täällä ollaan tuttavuutta tehty, että voidaan avautua toisillemme <3

   Poista
 7. Lämmin halaus ja myötätuntoa meidän sohvalta. Onneksi tuliaiset on varmasti rakkaudella lähetetty matkaan. Hyvää alkanutta joulukuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3
   Voi, tuliaiset oli ihania - ja olette oikeassa: sen rakkauden mitä niiden pakkaamiseen, lähettämiseen - ja sen kirjeen kirjoittamiseen on käytetty: sen voi tuntea.

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Annetaan hevosten surra, niillä on isompi pää :)
   Mitä näitä murehtimaan, asioilla on tapana järjestyä, ja siihen minäkin vielä luotan!
   Hyvä, että oot siellä sinäkin :D

   Poista

Lähetä kommentti

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkoloon.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)