No nyt se vihdoin liikkuu

Nyt se vihdoin liikkuu, se Länsimetro. Uutisista kuulin eilen aamulla. Kyllä perjantai-iltana täällä Pölllölässäkin vähän jännitti, lähteekö se liikkeelle vai ei, mutta lähti se.. Ja vissiin ihan ilman ämpäreitä 😏😏
Mutta on suomalaiset kyllä jännä kansa. Ensimmäinen juna (onko ne junia?) lähti liikkeelle muistaakseni klo 5.09 ja ensimmäiset oli olleet jonottamassa jo kahden aikaan yöllä, että pääsee varmasti siihen ensimmäiseen junaan! En minä vaan olis viitsinyt.

No hyvä on, tunnustan kyllä, että taisin olla hereillä vielä tuohon aikaan, siis kahden aikaan, kun en malttanut lopettaa sitä kirjan kuuntelemista enkä sitä AM:n pipon väkertämistä (nyt se onnistuu!), mutta en mä enää mitään metroa varten ulos olis viitsinyt lähteä, vaikka olisin lähempänä asunut.

Mutta on se Länsimetrokin jännä kapine. En olisi uskonut, että se niin ihmeellinen on. Kovin usein en ole ylipäätänsäkään metrolla kulkenut. Kymmenen vuotta sitten taisin matkustaa kerran-pari Roomassa, ja muutaman kerran Isolla kirkolla. Viimeksi vappuna.

Mutta että niin hieno kapine: Se tietää senkin missä pitää jäädä kyydistä pois! Espoon kulttuurijohtaja sanoi uutisissa niin. Hän sanoi, että metro on turvallinen liikkumaväline: ei tarvi miettiä millä pysäkillä pitää jäädä pois.

Toista se on "täällä meillä maalla" eli sen Länsimetron reitin ulkopuolella - tai oikeastaan.. No täällä maalla 😊😊. Meidän pitää itse miettiä semmosetkin asiat. Että millä pysäkillä jäädään pois.
Tai sitten me hiihdetään. Kesät talvet. Ylämäkeen.
Joku saattaa pyöräilläkin.

Koskahan meille tulee tommonen ihmevekotin?Kommentit

 1. Jo se ehti mennä hetkeks rikkikin=) Iisakin kirkko, toinen on tämä olkiluoto3. En kyllä minäkään lähtisi jonottamaan, sama ilmiö tapahtui kuulema pisararadan kanssa. Junabongareita, ja juu kai se metrokin on juna kun kiskoilla menee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etkö jonottaisi edes saadaksesi ämpärin? Kyllä kai nyt ämpärin takia kannattaa jonottaa? Tai kahvikupillisen?

   Mä en mene meillä koskaan markkinapäivinä (jos nyt en juuri muutenkaan) kaupunkiin, koska kaikki eläkeläiset - pitäisi kai ruveta harjoittelemaan, kun kerran sitä eläkettä rongun - jonottavat Sokoksessa kahvia ja pullaa, jo ennen kuin tavaratalo aukeaa.

   Poista
  2. Ämpäriä voisin jonottaa jos sillä tarkoitetaan MP3-soitinta=) muovinen astia sen sijaan maksaa oikeasti euron kaks ja jos sitä tarvitsee ni sit ostetaan.
   Elämä risaiseksi eläkkeellä! Sokkarille kahvipullajonoon!!! ;D

   Poista
  3. Samaa mieltä: ämpärit on niin halpoja, että ne voi tarvittaessa ostaa.

   Mä oon reenannu jo eläkkeellä oloa: kerännyt pieniä, huom. siis pieniä, kolikoita pussiin, ja tasasin väliajoin maksan niillä kaupan kassalla. Lasken kolikot itse ja juuri kun olen pääsemässä loppusummaan, auts, menenkin sekaisin ja pitää aloittaa alusta. Loppujen lopuksi pitää antaa kassahlön laskea. Eikä kolikoita kuitenkaan ole tarpeeksi. Sitten kaivan salaisesta kätköstäni sen setelin, joka on taiteltu miljoonaan kertaan....
   No ei vaan, näitäkin vaan kun joskus näkee, ikävä kyllä.

   Jaa miksi olen vielä hereillä, kun pitäisi olla jo nukkumassa?
   Äitirakkaan lennon lähtöselvitys aukeaa n. 25 minuutin kuluttua ja kun kuitenkin valvon myöhään, niin lupasin valvoa siihen asti kun se aukeaa ja tehdä lähtöselvityksen heti kun mahdollista, että saa mieleisensä paikan :D

   Poista
 2. Hah, toisaalla jo kommentoinkin, että käsittämätöntä, että metro on kulkenut vuosikymmeniä, ja nyt ihmiset sit yötä myöten jonotti että pääsee metroon! Ei varmasti oo samaa tunkua bussiin, joka alkaa liikennöidä uudellä reitillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha - melkein sama kun me tosiaan oltais tultu täältä "maalta" jo eilen jonottamaan, että päästään metroon :D
   Voi sentään :)

   Poista
 3. Ei sinne olisi moisia jonoja ollut jos se olisi aikanaan valmistunut. Mutta eihän siihen enää kukaan uskonut. Minulla ei ole toistaiseksi Espooseen asiaa joten voipi mennä vuosiakin ennen kuin kokeilen. Älyttömintä oli että säästösyistä !!! tehtiin lyhyet asemat ja nyt radalla voi liikkua vain tynkämetroja. Veikkaan melkoisia ruuhkia kun pitemmätkin vaunut on olleet välillä tupaten täynnä ilman espoolaisiakin.
  Älköön käsitettäkö väärin. Minusta metro on paras kulkuväline vaikka se, missä jää pois pitää tietää. On tullut eksyttyä väärille raiteille ja pysäkeille kun tarkkaavaisuus on liikaa herpaantunut. Mutta kiva kulkuväline vaikken ihan vielä usko että länsimetro oikeesti toimii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin no..mikäs minäkään olen täällä arvostelemaan, kun en ole kohderyhmää. Kun Poikakaan ei jaksanut enää odottaa sen Länsimetron valmistumista ja muutti pois koko kylästä ;)
   Saattaa palata sitten, kun se oikeasti toimii :D

   Poista
 4. Minä harkitsin Länsimetron kokeilua kun sillä suunnalla olin, mutta en tosiaankaan olisi mennyt jonottelemaan yömyöhällä 😄 . Joillekin se on kauan odotettu, mutta muutama tuttu on mutissut, että se sotkee heidän työmatkojaan, kun syöttöliikenne muuttuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon sen, että varmaan sotkee monen työmatkojaan, joutuu miettimään aikatauluja ja vaihtoja yms. uudelleen.
   Niin se meni meilläkin, kun uusi matkakeskus otettiin käyttöön ja kaupunkiliikenne siirtyi kulkemaan sitä kautta, kaikki.
   Esimerkkinä sellainen: meiltä pääsi ennen paikkaan x lyhyellä kävelymatkalla n. 20 minuutissa. Nyt joudut kulkemaan kahdella bussilla ja matkaa kuluu pahimmillaan 45 minuuttia. No, onhan siinä hyvä puoli se, että pääset melkein ovelta ovelle, kun ennen joudut kävelemään n. 200-300 m... Mutta kävelin sen mielelläni :D

   Poista
 5. Se metro olis pitäny saada tänne, missä Possu asuu! Pk-seudulla vilisee jo muutenkin kaikenmaailman kulkuneuvoja, ettei tiedä, minkä propelin kyytiin viittis juosta. Täällä sen sijaan yhteydet on niin huonot, että jos oma auto ei toimi, niin se on sit siinä, töihinkään ei pääse.

  Ei vais, metro pitää niin kamalaa ääntä, ettei Possu vaan haluais semmosta kotinurkilleen vinkumaan! Mieluummin vaikka kävelee. Pitäkää tunkkinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kun noin kauan kesti ja noin vaikeeta oli rakentaminen, niin parempi on kävellä.
   Meilläkin on jatkuvasti joku katu ja kadun kulma muutenkin rikki ja auki, nykyään täällä kotinurkillakin - viime viikolla pistivät illalla sähkötkin poikki (tosin se johtui tosta leipomosta, oli kai jollain limppu kärähtänyt), niin kyllä mulle toi oma auto ja bussit ja omat jalat riittää.

   Poista
 6. No en kyllä mitenkään ymmärrä sitä hirveät showmeininkiä tuon Espoon metrona kanssa. Just veljen kanssa puhuttiin, että Espooseen pääsee kyllä, vaikkei olisi ollut ekassa metrossa :P Aivan käsittämätön uutisointi.

  Tosin nyt sitten selvisi sekin, miksi HSL ei nostanut lippujen hintoja aiemmin syksyllä. Huoks.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en sitä uutisointia siitä metrosta sen kummemmin kuullut enkä lukenut, kuin mitä kuuli "nyt se tule, ei tulekaan, nyt se tulee, ei tulekaan" ja mitä nyt lauantaina sitten uutisissa oli tosiaan pätkä siitä hirveästä show-meiningistä - ihan kuin olisi joku kuninkaallinen ollut kaupungissa tai vastaavaa.
   Ja pääkaupunkiseudulla on kuitenkin ollut metro jo vuosikymmeniä ja varmaan kaikki siellä asuvat ovat ainakin kerran kulkeneet metrolla ja varmaan siellä vierailleetkin on viety metroajelulle ainakin kerran :D

   No, tällaisia me suomalaiset ollaan :D :D :D

   Poista

Lähetä kommentti

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkoloon.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)