Maanantai - marraskuun viimeinen maanantai

Viikon päästä on jo joulukuu ja jouluihmiset aloittaa - jos ei jo ole aloittaneet - jouluvalmistelut.
Onko teillä muuten tonttuovi?

Mun pitäisi alkaa perusteellinen siivous, jotta sitten siinä joulunalusviikolla ei tarvitsisi kuin katsella ympärilleen ja siivous olisi siinä. Ja miksikö perusteellinen? No kun sitä ei ole tehty - en edes sano kuinka pitkään aikaan 😊 Nämä blogikirjoitukset voisi kirjoittaa meidän kirjahyllyyn, näkyisi yhtä hyvin..

...tässä välissä: katsotaan samalla National Geographic -kanavalta Tohtori Polia ja ruvettiin pohtimaan, miten ihmeessä ne tikit oikein tehdään 😊 Onneksi intterneetin ihmeellinen maailma opetti senkin!

Viikonloppu meni laiskotellessa. Vai onko se laiskottelua, kun olen vihdoinkin saanut neulottua valmiiksi ystävälle lupaamani kynsikkäät ja pääteltyä ne sekä hänelle tekemäni sormikkaat?
AM:n pipo alkaa pikkuhiljaa valmistua.
Sus'kin voi kohta ruveta tosissaan odottamaan rasojaan.
(Voi nakki, kynsikkäisiin olen luvannut tehdä "kuvion" :D)

Perjantaina olin ystävien kanssa syömässä ja istumassa iltaa. Neljä tuntia saatiin vilahtamaan tuosta vaan hups. Muisteltiin vanhoja ja ihmeteltiin maailmaa. Syötiin hyvää ruokaa ja jälkiruokaa.
Lauantain satoi vettä, joten pysyttelin sisällä. Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä oli satanut lunta ja sunnuntai valkeni valkoisena 😊

Lähetin kuvan valkoisesta kotikaupungista Siskorakkaalle ja sain vaihtarina kuvan aurinkoisesta kotikaupungistaan. Lupasi lähettää meille aurinkoa Äitirakkaan mukana. Myöhemmin tuli kuva Prinsessasta - mun omasta auringosta. Kysyin, tuleeko hän mummon mukana Suomeen 😊 😊
Voi, muuten olisi varmaan voinut tullakin, mutta se koulu, se koulu. Voi että kun jo pieniä lapsia "kiusataan" koululla.. olisihan tuo ehtinyt sinne vuoden parin päästä.
Vaan taitaa kyllä tykätä koulun käynnistä, ei ehkä olis kuitenkaan malttanut lähteä mummon mukaan 😊

Kommentit

 1. Suomisatalapaset!!! 6.12. olisi tietysti hyvä olla mut jos ei ehdi niin ei ehdi. Maksa bussimatkat niin saat siivoojan, rakastan siivoamista muiden kodeissa, oma koti siisti mut täällä se on neuroottista pakkopullaa=)
  Tontut mitään ovea tartte, ne tulee sisään sieltä mistä haluaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts, nyt pistit kyllä pahan :) 6.12. No, ei kun hommiin siis.

   Poista
 2. Tonttuovi löytyy, en kyllä tiedä miksi 😂.

  VastaaPoista
 3. Jaa, onko se jo viimeinen. Hyvä. Kai?
  Ei ole tonttuovea, mihin se edes mahtuis tässä kämpässä... enkä kyllä laittais, vaikka mahtuiskin. En ymmärrä ideaa. Joulusiivouksen idean ymmärrän, mutta tuskin sekään tapahtuu :)

  Joskus oon katsonu Polia ja ihmetellyt sikäläistä mentaliteettia. Hyvin Hyvä Lehmä poikimavaikeuksissa, ja omistaja kehuu itseään kuinka soitti eläinlääkärin koska kyseessä oli Hyvin Hyvä Lehmä - mutta vasta kolme päivää poikimisen alkamisen jälkeen! KOLME PÄIVÄÄ! Ja vielä kehuu itteensä! Antaisin ympäri korvia moiselle. (Mulle on opetettu että jos vesien tulemisesta ei tuntiin, puoleentoista ala tapahtua edistystä, puututaan tilanteeseen)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, niillä on kyllä kumma tapa odottaa ja odottaa ja odottaa, ihan liian viime tippaan. Niin kuin eilenkin.
   Itse tohtori Pol on hyvä ja osaava ja toimii nopeasti ja näppärästi ja tekee parhaansa eläimiä auttaakseen.
   Eläinten omistajat vaan on pölkkypäitä.

   Poista
  2. Joo, tuo on pistänyt silmään itselläkin. Ei Suomessa noin kauaa odotettavissa missään nimessä. Samoin otteet ovat poi'ituksissa muutenkin rajumpia kuin täällä päin. Esim.se metallihärveli jolla vasikkaa vedetään.

   Poista
  3. Enemmän minua kuitenkin "ahdistaa" se eläinlääkäri-sarja missä hoidetaan eksoottisia eläimiä. Niiden omistajat ei aina ole ihan tältä planeetalta!

   Poista
  4. Minäkään en pidä siitä "eksoottisten eläinten lääkärisarjasta": ne eläimet kun ei kuulu koteihin vaan luontoon tai jos ovat loukkaantuneita tms. niin joko eläintarhoihin jossa niillä on kunnolla tilaa tai sitten - vaikka se ehkä kuulostaakin julmalta - ne on lopetettava.

   Poista
 4. Ei ole tonttu ovea, mutta mökillä on haltiaovi männyn kyljessä maa tasalla. Toi kesällä ovensa eteen puutarhakalustonkin. Töissä oli tonttuovi. Viime yönä oli ilmestynyt ja isänmaan toivot potki sen hajalle alle puolessa tunnissa =(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :( :( Voi miksi, miksi kaikki pitää rikkoa. Tai no..itse olen sitä mieltä, että kyse on pahasta olosta ja monessa tapauksessa alkusyy voisi löytyä kotoa, ei niinkään siitä lapsesta tai nuoresta.

   Maailman epäreiluudesta ja pahuudesta huolimatta jaksan kuitenkin uskoa hyvään...vaikka niin usein saankin näpeilleni :(

   Poista
  2. Tämä oli (taas) klassinen joukossa tyhmyys tiivistyy-tapaus. Yksilöinä hurmaavua pikkupoikia jokainen, mutta kun pääsevät yhteen niin homma menee kohellukseksi hetkessä.

   Poista
  3. Tuollaisille ei oikein taida olla ratkaisua - tai ainakin mun mielikuvitus loppuu tässä kohtaa. "Ei meidän pojat"

   Poista
 5. Ei tule tonttuovia meille, en jaksa enkä kestä :P

  Entisaikaan tikkilanka oli kissansuolista (=catgut) tehtyä, nykyään varmaan jotain biohajoavaa tavaraa.

  VastaaPoista
 6. Jaaha, kommentteihin vastaaminen ei taas onnistu.

  Puskissa: Eipä taida tulla meillekään, kun kerran kahden tänne jäämme, vaikkei se kolmekymppinen Poikakaan niistä olisi perustanut :D Mutta olisihan ollut joka tekosyy jonka takia tehdä ;)

  Mäkin muistelen, että joskus ennen vanhaan tikkilanka oli ihan oikeata suolta, mutta mistä eläimestä, sitä en sano. Wikipediahan tuon kai tietäisi. Nykyään on niitä itsestään sulavia, niin ne kai on niitä biohajoavia?

  VastaaPoista
 7. Meillä ei ole tonttuovea. Vasta viime sunnuntaina näin kuvan sellaisesta ja kuulin siitä ekan kerran.

  Käsitöiden tekeminen ei ole ahkeruutta, eikä niiden tekemättömyys laiskottelua. Käsityööt on mukava, täysin vapaaehtoinen harrastuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä taitaisi pienet nelijalkaiset yrittää sisään niistä pienistä tonttuovista, ovat juuri heidän kokoisiaan :)

   Pipo on vihdoin valmis!

   Poista

Lähetä kommentti

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkoloon.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)