Mihin päivät hukkuu?

Marraskuukin on kohta puolivälissä - mihin on tämäkin vuosi kadonnut? Saati sitten tämä kuukausi. Lokakuusta puhumattakaan.

Blogin päivittäminen on ollut jotenkin takkuista. Olen aloittanut monta kertaa, mutta ei siitä vain ole tullut mitään. Tuntuu, että olisin vain valittanut ja kitissyt ja sitten kun olen lukenut kirjoittamani tekstin, niin valitus ja kitinä on ollut ihan turhaa. Pyh. Olisihan niitä oikeitakin asioita, mitä murehtia.
Kuten vaikka se, että Repun tekemä pöllösukka meinasi mennä rikki 😢 Meillä on olo- ja makuuhuoneen lattian välissä sellaiset tylsät metallilistat ja siihen kulmaan tahtoo aina sukat tarttua, jos ei ole varovainen. Ja nyt kävi pöllösukkien kanssa niin. Meinasin vielä kaatuakin, mutta onneksi sain kaapin seinästä kiinni. Ja onneksi sukka ei mennyt rikki.
Hätä olisi tullut. Minä kun en osaa parsia! Täytyisi mennä Äitirakkaan oppiin, hän osaa.

Eilen illalla kun tein nukkumaanmenoa, oli otettava esille yksi niistä monista muistikirjoista ja kirjoitettava käsin muistiin, että mitähän tänne blogiin teille oikein höpöttelisi, kun unohdan ajatukset aamuun mennessä kuitenkin. Ai miten niin unohdan?

Noh. Jos vaikka kerron teille, mitä kaikkea olen unohtanut - tai muistanut, ihan miten päin vaan - viime aikoina.

Unohdin, että tällä viikolla olisi ollut neulekerho. Se sinänsä ei olisi ollut iso juttu, tietävät kyllä siellä, etten aina jaksa, ja nyt on taas semmoinen ajanjakso, että olen välillä väsyneempi. Pitäis saada lääkitys kohdilleen - se Riesan lääkitys, sitä "syntymälääkitystähän" ei koskaan kohdalle saadakaan 😝 Mutta kun unohdin lisäksi senkin, että olin luvannut viedä sinne mukanani, jos mahdollista, jotain pientä, mitä voisi laittaa bingoarvontaan palkinnoiksi! Arvatkaa miten nolotti!
No, onneksi ne palkinnot ehtii vielä seuraavallakin kerralla.

Lisäksi olin unohtanut, että päätös avustajasta oli tehty vain vuoden loppuun. Päätökset tehdään kai yleisestikin vain kalenterivuodeksi. Onneksi ajatus tuli mieleeni viikonloppuna ja sain asian hoitoon heti maanantaina. Ja onneksi asioita voi hoitaa interneeetin ihmeellisen maailman kautta. Eli kun oli soittanut ja kysynyt neuvoa, tein hakemuksen samantien, soitin taas työterveyteen ja pyysin taas kopiota lääkärinlausunnosta. Nyt lääkärin allekirjoituksella. Edellinen kun kelpasi ilmankin 😊 Lääkäri oli vapaalla, tulisi tiistaina. Lupasivat laittaa tekstiviestin, kun todistus olisi haettavissa. Hienoa palvelua. Paitsi, että tekstiviestin sijaan SOITTIVAT. Puoli tuntia ennen kuin herätyskelloni olisi herättänyt. Olisin saanut nukkua vielä puoli tuntia 😊😊 No ei se mitään, pääasia että homma toimi tosi nopeasti. Olen hyvin hyvin tyytyväinen uuteen lääkärini.

Kela oli taas reipas ja nopea. Sain matkakorvaukset viikossa. Hain matkakorvaukset siitä Mikkelin reissusta ja Kuopion reissusta. Mutta kun kävin katsomassa, mitä ovat maksaneet, niin... no eihän se ollut "oikein". Olin jo tekemässä valitusta. Mutta sitten huomasinkin, että virhe oli oma. Olin unohtanut hakemuksesta kaksi matkaa. Ei muuta kuin uusi hakemus. Onneksi en ehtinyt valittaa. Turhasta. Omasta mokasta.

Että unohdettu on 😊😊😊

Mutta on muistettukin. Muistin käydä ottamassa influenssarokotuksen. Kävin ottamassa sen taas varmaan kymmenen vuoden tauon jälkeen. Viimeksi kun kävin ottamassa, niin olin koko talven pienessä kuumeessa. Päätin, että olen ennemmin kerralla kunnolla kipeä, kuin koko talven vähän kipeä. Silloin ei ollut Riesa.
Nyt on Riesa ja Riesa ei tykkää korkeasta kuumeesta. Kuulun siis riskiryhmään. Kai. Joten otin piikin, kun vielä työnantaja sen tarjoaa. Olisin siin saanut sen kai muutenkin. Mitenkäs te muut, onko teillä rokotus otettu/annettu?

Niin ja käsitöitä. Te muut, ainakin Sinisellä Sohvalla on tehty käsitöitä ahkerasti, olette ahkeroineet. Minä en saa yhtää mitään aikaiseksi. En niin mitään. Sen pipon AM:lle. Muka tein. Mutta eihän se sille mahtunu. Ei puhettakaan. En laita kuvaa, vaikka muutenhan se olisi ollut sellainen kuin oli malli. Siis sen mukainen kuin AM piirusti ne lehdet. Mutta kun ei se mahdu päähän. Ihan pieleen meni.
Nyt sitten pitäisi tehdä uusi. Vaan kun ei ole kirjoneule mun juttu. Ei kolme värillä. Voi huokausten huokaus. Mutta ei auta itku markkinoilla, nyt on ruvettava hommiin ja päästettävä teidät piinasta. Pipo on saatava valmiiksi, että pääsee sitten tekemään muita juttuja, mitkä on luvannut tehdä 😊

Mitähän tämä merkki mahtaa tarkoittaa? Ja missä näitä näkee?
PS. Kuumat aallot on viilentyneet 😊😊

Kommentit

 1. Ei niitä yleensä ainakaan katolla näe.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm...luulen, että remonttimiehet ovat jemmanneet ne välikaton sisään. Siellä ne täytyy olla, koska ne hävisivät niin kummallisesti.

   Poista
 2. Minä menen influenssarokotukseen vika päivä marraskuuta meidän omaan terveyskeskukseen. Menen sinne oikein porukalla lähipiirini kanssa. Saamme koko porukka ilmaisen rokotuksen avustajaani myöden, koska kuulun riskiryhmään. Jos saan influenssan, joudun sairaalahoitoon ihan ilman jälkitautejakin. Olen ottanut influenssarokotuksen joka syksy. Koskaan en ole sairastunut influenssaan, enkä ole saanut mitään oireita rokotuksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin olisin saanut terveyskeskuksesta tai keskussairaalasta, jos olisin mennyt hakemaan tuon Riesan perusteella.
   Meillä on jo varmaan yli 10 vuotta työnantaja tarjonnut tuon rokotuksen meille ja periaatteessa kyllä ihan kiitollisena otan kaiken tuollaisen vastaan, mutta tuo kuumeinen talvi oli niin rasittava, että jätin siksi rokotuksen ottamatta monena vuonna.
   Nyt pelottaa se korkea kuume niin paljon, että päätin ottaa - vaikka voihan tavallisessakin flunssassa kuume nousta korkeaksi, mutta eipä todennäköisemmin tule pahempia oireita eikä niitä jälkitauteja.

   Poista
 3. Tarkoittanee ei saa mennä tästä siihen suuntaan mihin olet menossa jos et men loppuun asti, siis kieltoalueen läp...ei kun parempi kun kääntää auton nokan ympäri ja etsii vaihtoehtoisen reitin. Tai jotain.

  Ihunaa kun päivitit. Muisti sentään kokoajan kysellä langoista suden lapasiin, ajantasalla olit ja nyt ne langat vihdoin matkalla, tullee ma tai ti. tee hianot!! ja ne nyörit!!! =)

  olen kipiä kuin Possu vaan sumutin kipiää nauttimalla niin palijon huikkaa ja särkyläääkkeitä että tauti korjaantunee ennekuin selviän... . Ei liene yleisesti ottaen hyvä tapa mutta tiedän kokemuksesta kuinka nämä taudit hoidan omalta kohdaltani.

  Riesasi kirottu olkoon, Pöllön rauhaan jättäköön, mokomakin hyöddytön, unelmaton vaiva, laiva purjehtii, ehtii ennen, satamaa, myrskyt merelle jää.
  Jopas taas runoilututtaa, koita jaksaa, meitä ilahduttaa. Pöllö Helwetistä Ikuisesti!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tokihan muistan, kun luvannut oon!

   Tuon kuvan otin meidän kaupan pihalta - siinä on pitkän pitkä katettu kävelytie ja iso parkkialue molemmin puolin. Katoksessa on tasaisin välimatkoin noita kylttejä, vaan ilmeisesti väärässä paikassa, kun jatkuvasti siitä läpi ajetaan - siis kävelytien yli.
   No, helppo arvostella ja neuvoa, kun ei itse enää aja autoa... Tosin silloin kun ajoin, niin noudatin kyllä liikennesääntöjä. Joskus vähän ylinopeutta saatoin ajaa...Sen verran, että kerran välähti kamera ja kirjeellä muistivat. Muuten ei olisi harmittanut, mutta kun oli pakettiauto, jossa kuski kiihtyi nopeammin kuin auto - mrrr. Vähän lohdutti se, että siinä paikassa välähti kamera aika monelle muullekin (se oli tää perinteinen "kesätapahtuma", jossa toiset kulki autolla ja toiset meloi :D )
   BTW; siellä on aina Myyntisirkkusilla mukana pullo rommia. Ihan vaan lääkkeeks. Oikeesti. Jos tulee flunssan oireita, voi ottaa kuumaa rommia ja ajaa pöpöt pois. Toimii.

   Poista
  2. Tiedän että rommi toimii. Paitsi kerran Marokossa, oli kolmeen pekkaan litra, kolmeksi päiväksi. Aamuin illon, vaan kun teurastivat karitsan meidän kunniaksi ja syötiin hieno läksiäspäivällinen nii hyvältä maistu. Ja kun päästiin rajan yli epsanjaan niin kymmenen kilsaa ja joka ukko tien varressa, perse....no, eiköhän teillä ole mielikuvitusta mikäli olette nähneet varpusparven. Kolme päivää kesti salmonellaryöpytys.

   Poista
  3. Jaik :)
   Rommi siis toimii VAIN flunssaan ;) MOT

   Poista
 4. Joskus vaan on takkuista, ei sille voi mitään <3 Koitetaan jaksaa, Pöllöseni.

  Meilla ei vielä ole ollut rokotuspäiviä, olisko ens viikolla ollut eka ja sitten aina viikon välein. Katsotaan mihin väliin ehdin itseni änkeä.

  Hei leppoisaa viikonvaihdetta sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Noh, viikonloppu ei niin leppoisasti alkanut, mutta edelleen: kun ei jaksa itkeä, on pakko nauraa :)

   Toivottavasti ehdit hakea rokotuksen sinäkin!

   Poista
 5. Päivittele vain valitusta, jos valituttaa. Ei sitä pöllön aina tartte olla positiivinen vaan voi ihan vain kaihoisasti huhuta.
  En ole koskaan ottanut tuota rokotusta vaikka töissä olisin sen saanut. Nyt olen vanhus ja saisin nytkin ilmaiseksi, mutta en tiedä. Ei tee mieli, mutta sitten jos sairastun, niin sittenhän se on paha. Todennäköisesti harkitsen niin pitkään, että on myöhäistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ;) Mun vika onkin se, että olen ällöpositiivinen - muita vikojahan mussa ei ole :D :D

   Tuo rokotus - niin, kai munkin olisi se jo monta vuotta pitänyt ottaa. Neljä vuotta sitten kärvisten kauheassa flunssassa - tiedä sitten oliko tavan flunssa vai mikä, mutta kamala se oli. Ja AM:n kanssa yhtä aikaa. Ikkunarempan kaa. Silloin ei naurattanut yhtään. Nyt naurattaa sekin. Kaikkea sitä.

   Poista
 6. Btw, päivät hukkuu mereen koska au laskee länteen ja siellä on suolavettä. Ja Jaappanissa uusi päivä myös nousee merestä eli pitääkö päivä hengitystä sitten sen ajan?? Kinkkinen vilosooffinen kysymys, hmm.... Muksaa viikonloppua pöllölle, hu-huu--aouuuu, sanoi susipöllö. (mitäääh, on niitä ihmeellisempiäkin eläimiä, esim kasvaako Helmipöllö simpukassa?;DD)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa, sanonko siis Pojalle, että tuo lisää päiviä Japaniasta, kun sinne joulun jälkeen viikoksi lähtee?

   Toisaalta: ostin jo uuden kalenterin, jossa on 371 ihan uutta ja käyttämättöntä päivää :D

   Kerron sulle Sus' joku päivä, mitä kaikkia eläimiä onkaan olemassa ;)

   Poista
 7. Omaan blogiin saa kirjoittaa just niitä omiajuttuja, oli ne sitten valitusta tai jotain muuta :)

  Minä taidan olla se kerettiläinen, joka ei influenssarokotusta ota. Viimeksi meillä oli sika ja sekin etuajassa, kun pyydystimme sen jo kesäreissulla, eikä ollutkaan kovin ilkeä silloin. Aian vähän jännityksellä odotan, iskeekö vaiko eikö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa - oma blogi, omat jutut :)

   Ilman Riesaa minäkin jättäisin rokotuksen muille, mutta niin kuin kerroin, Riesa saattaa hermostua korkeasta kuumeesta. Nyt kun kohtaukset on siedettäviä, en haluaisi enää rankkoja kouristuskohtauksia ja niitä korkea kuume voi tuoda tullessaan. Mietin kyllä pitkään, otanko vaiko en. Katsotaan mitä tämä rokotus tuo tullessaan. Jos oon pienesti kipeä koko talven, niin ensi talveksi en ota. En.

   Poista

Lähetä kommentti

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)